Θανάσης Παπακωνσταντίνου- Ο Σαμάνος, με τον Διονύση Σαββόπουλο


Μια συνάντηση κορυφής?Ο Διονύσης Σαββόπουλος σε τραγούδια του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Ο δίσκος που τους έφερε μαζί στο στούντιο και ένωσε τις μελωδίες του ενός με το χαρακτηριστικό τρόπο ερμηνείας του άλλου?

Η επιτυχία της συνεργασίας αυτής φάνηκε έμπρακτα και στην ατμόσφαιρα που δημιούργησαν φέτος το χειμώνα στη μουσική σκηνή που εμφανίζονταν?

Νέα τραγούδια και διασκευές από προηγούμενους δίσκους του Θανάση Παπακωνσταντίνου με την πινελιά του μεγάλου «Νιόνιου»?

Συμμετέχει σε ένα τραγούδι και ο Γιάννης Χαρούλης?

1 ΑΣΠΡΟΜΟΝΤΕ
2 ΑΥΤΟ
3 Ο ΦΟΡΤΙΝΟ ΣΑΜΑΝΟ
4 ΖΕΪΜΠΕΚΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
5 ΟΡΥΧΕΙΑ
6 RAMON
7 ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ - Θανάσης Παπακωνσταντίνου
8 SARA
9 ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ
10 Ο ΜΕΘΥΣΤΗΣ - Γιάννης Χαρούλης + Θ.Παπακωνσταντίνου
11 ATTINSE
12 ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΙΝΑ

_____ Από το δελτίο τύπου_____

Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Θανάσση σε ερμηνεία Διονύση. Κατά την άποψη μου πρόκειται για εκπληκτικό δίσκο. Ενθουσιάστηκα από την πρώτη ακρόαση. Ωραίες ενορχηστρώσεις με εμφανή την πινελιά του Νιόνιου, ωραίοι στίχοι ως συνήθως και συνθέσεις. Τον άκουσε κανείς άλλος?

Ναι και δε με ενθουσίασε. Τα έλεγα και με Λεντ, ότι ο Θανάσης έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και έχει καταντήσει απλά να γράφει τραγούδια για τα ινδάλματά του και όχι για την πάρτη του. Κούραση. Περισσότερα από Πάτρα, έχουμε τακσίδια να κάνουμε δικιέ μου:!:

για μενα εκτος απο 2-3 τραγουδια το cd ειναι παρα πολυ καλο.ραμον ,τα ορυχεια,ο φορτινο σαμανο και το ασπρομοντε ειναι απο τα καλυτερα που εχει γραψει ποτε ο Θανασης.

Παιδιά τον άκουσα μία φορά και δε μπορώ να τον ξανακούσω. Περιμένω να ξεμπερδέψει ο Θανάσης με το Σαββόπουλο και να βγει και πάλι στο δρόμο με τη Μαρθούλα, το Μπασλάμ, το Μπαντούκ κτλ. αν και πολύ δύσκολο να τον ξαναδούμε με το ίδιο line-up. Δε μπορώ να χωνέψω το Σαββόπουλο με τίποτα εν έτη 2008. Έχει κάνει τον κύκλο του εδώ και πολλά χρόνια. Έχει πόσα χρόνια που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο.

Πωω αυτά τα “ορυχεία” είναι κατακρεουργημένα τα καημένα. Η αυθεντική εκτέλεση είναι σκέτη αλητεία, αυτή είναι σκέτη μα*****α. H “Sara” μια απ’ τα ίδια.

Άστα να πάνε…

Οι συνθέσεις είναι όλες του Θανάση και ερμηνεύει ο Σαββόπουλος?
Από πότε έγινε ερμηνευτής?Δεν είναι λίγο χαζό?:-k

Μεγάλος φαν του Θανάση, ο Σαββόπουλος μόνος του δε με χαλάει… Αλλά έχω την εντύπωση πως δε δένουν. Πχ τα “Ορυχεία” (κομματάρα) πιστεύω πως βεβηλώθηκαν.

Και γενικά με όσους Θανασόφιλους έχω μιλήσει, κανείς δεν ενθουσιάστηκε από το δίσκο…

Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ ο δίσκος, όντας οπαδός και των 2 δημιουργών. Είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από τους προηγούμενους δίσκους του Θανάση, φαίνεται να είναι κάπως προσαρμοσμένος στο στυλ του Νιόνιου. Για τις διασκευές δεν μπορώ να μιλήσω, γιατί η Βροχή Από Κάτω είναι ο μόνος δίσκος που δεν έχω…

τους είδα ζωντανά για την προώθηση του δίσκου. ασύνδετοι εντελώς, ο θανάσης θεός κατά τα γνωστά, ο νιονιος καρικατούρα του εαυτού του όπως χρόνια τώρα…

1-2 κομμάτια που είπαν από τον δίσκο μου άρεσαν, αλλά μέχρι εκεί.

πάντως παραδέχομαι τον Θανάση που αλλάζει μονίμως setlist. ακούσαμε “Στην Αμερική” και “Ανδρομέδα” και προσωπικά χάρηκα παααααρα πολύ !

Ωραίο cd είναι αλλά με χαλάει η φωνή του Σαββόπουλου. Εχω συνηθίσει το Θανάση σε διαφορετικό στυλ και μου φαίνεται περίεργο να τραγουδά καμμάτια του ο Σαββόπουλος. Ωστόσο οι συνθέσεις είναι ωραίες. Είμαι περίεργος να δω πως θα ακούγονται τα νέα τραγούδια του αν τα τραγούδήσει αυτός. Ισως μου λυθεί η απορία καθώς αυτό το Σάββατο παίζει live στην Πάτρα!!!

hithere