Καιρός να (ξανα)συστηθούμε

Αντί προλόγου, θα δηλώσω ότι το ακόλουθο κείμενο είναι πιθανότατα το πλέον πηγαίο που θα γράψω ποτέ στη ζωή μου.

Είναι πασιφανές (not) ότι τον τελευταίο καιρό έχει γίνει “talk of the town” (not^2) στο forum του rocking η απουσία μου από τα καθημερινά δρώμενα.

Γιατί δεν πάει ο tBL για μπάσκετ, παρότι Κομισάριος του project;

Γιατί δεν γράφει για κάνα album στα “Λίγα λόγια”;

Γιατί πετάει σαν σακί με πατάτες 5 album στο 52, χωρίς καν μισό σχόλιο;

Γιατί δεν ψηφίζει για τον Μάιο στο Let’s Play I;

Γιατί θυμήθηκε να μας συστηθεί σχεδόν 4 χρόνια μετά αφού γράφτηκε στην κοινότητα;

Για να δούμε, λοιπόν…

image

11 Σεπτεμβρίου του 2019, λέει…

18 χρόνια μετά την ημέρα που άλλαξε τα πρώτα (πολλά) χρόνια του 21ου αιώνα.

8 χρόνια από την πρώτη και τελευταία μέχρι τότε επαφή μου με τα κοινωνικά δίκτυα, ήτοι την παρουσία μου στο αντίστοιχο forum του Metal Hammer, με το ίδιο εικονίδιο και το “εμπνευσμένο” όνομα T.B.L.

Επίσης, 8 χρόνια μετά από την πρώτη μου παρουσία στις Η.Π.Α., ένα ταξίδι που ήταν για πολλούς πέριξ εμού η επαφή μου με τον προορισμό της ζωής μου. Σαν να ήξεραν κάτι που εγώ αγνοούσα, αν και πάντα με “έτρωγε” μέσα μου.

5,5 χρόνια μετά το οριστικό “Όχι” σε υποτροφία για Διδακτορικές Σπουδές στην προαναφερόμενη χώρα, που μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να απορρίψει. Γιατί; Για να μείνω σε αυτόν τον διαστροφικά ομορφάσχημο (sic) τόπο, που λατρεύω και μισώ ταυτόχρονα, έχοντας πείσει τον εαυτό μου ότι ποτέ δεν θα παραπονεθεί για τα κακώς κείμενά του, εφόσον συνειδητά “κλώτσησα” μία once in a lifetime ευκαιρία, που άλλοι θα ικέτευαν να έχουν. Και λαμβάνοντας μία απόφαση να κυνηγήσω αλλού την ευτυχία και τη γαλήνη της ζωής μου, βάζοντας στην άκρη την αέναη πάλη με τον εαυτό μου κι επιχειρώντας να προσεγγίσω εγώ άλλους ανθρώπους (άγνωστη πίστα για εμένα).

Αλλά κυρίως, 8,5 μήνες από το γεγονός που άλλαξε τη ζωή μου μια και για πάντα, μέσα σε λίγες ώρες, οδηγώντας με βίαια από τον Παράδεισο στην Κόλαση και αναγκάζοντάς με να ωριμάσω εκθετικά σε απειροελάχιστο χρόνο.

Γιατί, λοιπόν, τότε; Γιατί στο rocking forum; Γιατί όλα τα γιατί του κόσμου.

Μία από τις πιο τετριμμένες συμβουλές που μπορεί να ακούσει κάποιος όταν η ζωή του βυθίζεται και χάνει το νόημά της είναι ότι πρέπει να προχωρήσει. Και όσο και αν τις περισσότερες φορές μπαίνει από το ένα και βγαίνει από το άλλο, είναι όντως η πιο ουσιαστική παρότρυνση που μπορεί να δοθεί σε όποιον/-α υποφέρει.

Υπό το παραπάνω αξίωμα, το να εγγραφώ εγώ (ένας άνθρωπος φύσει εχθρικός απέναντι στα διαδικτυακή δικτύωση/κοινωνικοποίηση, ένας άνθρωπος “κλειστός” σαν στρείδι, ένας άνθρωπος που υπήρξε περίοδος που ξεμυτούσε από το σπίτι μόνο μεθυσμένος, ώστε να μπορεί να νιώσει άνετα ή δεν έβγαινε καθόλου) στο forum υπήρξε, αναντίρρητα, ένα τεράστιο βήμα, δεδομένων όσων δραματικών και πρωτόγνωρων βίωνα εκείνη την περίοδο, αγκομαχώντας παράλληλα να διατηρήσω τις όποιες σταθερές μού είχαν απομείνει.

Και μέσα στον πρώτο καιρό εδώ πέρασα πολλά, ζούσα καταστάσεις θαρρείς βγαλμένες από μυθιστόρημα και το πλέον δυσάρεστο συναίσθημα ήταν ότι ένιωθα σε έντονο βαθμό ότι είχα χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο του εαυτού μου και της ρότας της ζωής μου. Γι’ αυτό κι έφτασα να τσακώνομαι εδώ μέσα για πράγματα μικρά και ασήμαντα, σε μία προσπάθεια να αποθέσω κάπου το παραπανίσιο αρνητικό φορτίο που είχα και ήταν δυσβάσταχτο. Κι έκανα πάλι για κάποιον καιρό αυτό που γνώριζα καλύτερα: Δραπέτευσα και απείχα, αισθανόμενος θύμα των καταστάσεων, μία ασφαλής προσέγγιση που την γνωρίζω πιο καλά απ’ οτιδήποτε άλλο.

Και κάπου εκεί, η Silent Winter έφτιαξε ένα topic για την κατάθλιψη. Και ξαναβγήκα στην επιφάνεια, αφού διάβασα τα όσα συγκλονιστικά (ιδιαίτερα το κείμενο ενός μ’ άγγιξε βαθύτατα/αν δεν φαντάζεσαι ποιος είσαι, είσαι εσύ συνονόματε) κατέθεσαν όλα τα παιδιά εκεί κι ας αμφιταλαντεύτηκα σχετικά με το εάν έπρεπε να γράψω για τον προσωπικό μου πολυετή Γολγοθά στο νήμα. Δεν το έκανα, όχι από δειλία, αλλά γιατί ήδη από το 2013 είχα πάρει μία γενναία και ίσως την καλύτερη απόφαση της ζωής μου έως τώρα, έχοντας διαβάσει ένα κείμενο που με σμπαράλιασε, καθότι κάποια κυρία περιέγραφε την πολυετή μάχη της ζωής μου, χωρίς να με ξέρει. Κι έτσι σώθηκα αρχικά (το 2013) και προχώρησα μετέπειτα (το καλοκαίρι του 2020, μετά από τη νέα σφαλιάρα που έφαγα τότε).

Και το 2022, αν και μέσα σε μία παραζάλη ακόμα, χωρίς να έχω καταφέρει ακόμη αυτό για το οποίο χρόνια μοχθούσα και μου είχε στερηθεί βιαίως, έκανα ένα ακόμη βήμα: Να προτείνω ΕΓΩ (εσείς μπορεί να απορείτε για τα κεφαλαία, αλλά άνθρωποι που με ξέρουν μία ζωή θα έλεγαν ότι δεν είμαι καλά για να κάνω τέτοια κίνηση) μία επαφή με ανθρώπους από την κοινότητά μας, μέσω του παιχνιδιού που λάτρεψα όσο κανένα άλλο στη ζωή μου. Και δεν έσφαλα. Το ένστικτό μου δεν λάθεψε. Οι όμορφες αυτές Κυριακές κινήθηκαν παράλληλα με μία οξύμωρη έξωθεν πραγματικότητα, η οποία ακροβατούσε μεταξύ του αισθήματος ότι μπορούμε, αλλά και της πλήρους διάλυσης. Αλλά οι Κυριακές ήταν/είναι βάλσαμο ψυχής και σώματος και δεν υπερβάλλουμε καθόλου όταν τα γράφουμε. Και όχι μόνον αυτό… Είχα και την τύχη να συναντήσω πολύ αξιόλογα άτομα, αλλά και ορισμένες καφενειακές φιγούρες (ξέρετε ποιοι είστε, ρε Μουργόλυκοι), τις οποίες ξέρω ότι θα ήθελα ακόμη περισσότερο ενταγμένες στη ζωή μου, αφού μου λείπουν πολύ, όποτε δεν μπορώ να παραβρεθώ σε ό,τι κανονίζεται (δηλαδή σχεδόν πάντα τους τελευταίους μήνες).

Τώρα τι μας τα τσαμπουνάς όλα αυτά, ρε 'συ tBL και πού θες να καταλήξεις; Κάπου, λοιπόν, μέσα σε όλα τα παραπάνω, κι έχοντας προσωπικά κηρύξει την έναρξη της αποδοχής ότι εντέλει μπορεί και να μην…, να και το μάννα! Περίσσια ευλογία και τύχη.

Άρα, αγαπητοί μου, αυτό που ήθελα να σας πω είναι αφενός μεν ένα μεγάλο ευχαριστώ που -χωρίς να το ξέρετε, προφανώς- με βοηθήσατε όσο δεν φαντάζεστε μέσα σε αυτήν την σχεδόν τετραετή περίοδο, αφετέρου δε να μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σας κάνει να σταματήσετε να κυνηγάτε τα όνειρά σας και να μοχθείτε για αυτά, αντλώντας κάθε στιγμή όση εσωτερική δύναμη (από όποια πηγή, μεταφυσική ή μη) έχετε μέσα στην ψυχούλα σας.

Και αν δεν πιστεύετε εμένα, καταφεύγω και σε επίκληση της ανόθευτης αυθεντίας, ήτοι των δύο νεόκοπων μελών της μαύρης λίγκας (ή του family, αν προτιμάτε, για να είμαστε κι εντάξει με τα ιστορικά συνθήματα μουσικής μας), τα οποία, αν και για ευνόητους λόγους δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν τη συμβουλή τους, την σχημάτισαν με τα δάκτυλά τους (έστω και με μία μικρή βοήθεια) παρακάτω, καλώντας σας να βροντοφωνάξετε σε κάθε μορφής βαρίδιο της ζωής σας:

Metal Up Your Ass!

Επιστρέφω δριμύτερος και παραγωγικότερος εν ευθέτω χρόνω, φίλοι μου.

55 Likes

Συγχαρητηρια για μια (ή απο οτι βλεπω δυο!!) απο τις μεγαλυτερες χαρες της ζωης, δηλαδη την διαιωνιση του ειδους με μικρα μπλακλιγκακια! Να σου ζησουν και να εισαι παντοτε ευτυχισμενος μαζι τους κι αυτα με σενα!

Κατα τα αλλα δεν καταλαβα παρα πολλα και δε νομιζω οτι εχω την παραμικρη ιδεα τι τυπου και μορφης ηταν το στεναχωρο γεγονος που σου συνεβη τον Ιανουαριο του 2019, αλλα ελπιζω να εισαι καλυτερα τωρα και ελπιζω ολα να βαινουν καλως. Εμεις εδω ειμαστε για να ξεχνιεσαι και να επικοινωνεις οποτε και οσο θελεις!

:heart: :heart: :heart:

15 Likes

Αγάπη μόνο παιχταρά μου.

15 Likes

Να σου ζήσουν τα γλυκούλια! Μόνο υγεία και χαρές!
Σε κάνουν να προσπερνάς δύσκολες καταστάσεις της ζωής με λιγότερο πόνο…

12 Likes

Αν και δεν σε έχω γνωρίσει προσωπικά, Black League, στέκομαι νοερά δίπλα σου στη μάχη που δίνεις με τους δαίμονες (όχι “σου”), χαίρομαι που όπως φαίνεται βγαίνεις νικητής και να σου ζήσουν τα κουτσούβελα!

14 Likes

02.50 εδω περα, στελνω τις καλυτερες ευχες τοσο σε/για εσενα οσο και σε/για το/τα μικρα σου. Υγεια, αγαπη και τυχη.

14 Likes

Μπιλαρα να σου ζησουνε τα νεα μελη και να εισαι παντα δυνατος. Την αγαπη μας!

14 Likes

:heart: :heart:

Έχεις την αγάπη μας ρε παιχταρα, μας συγκίνησες παλι ρε μπαγασα, keep on rocking μαζί με τα κομισαριακια

:heart: :heart:

14 Likes

ΓΟΥΑΤΣΑΠ ΝΤΟΥΝΤ;;

19 Likes

Λοιπόν, θα ξεκινήσω από τα (προφανώς) σημαντικά, ευχόμενος στο φίλτατο @The_Black_League να του ζήσουν τα μικρά του, να είναι όλοι καλά και ευτυχισμένοι στην, διευρυμένη πλέον, οικογένεια.
Ο ερχομός ενός νέου ανθρώπου στον κόσμο (πόσο μάλλον δύο!) δημιουργεί τα ομορφότερα, πλέον αισιόδοξα των συναισθημάτων και το ότι το μοιράστηκες μαζί μας αγαπητέ φίλε tBL περιποιεί τιμή στην μικρή, αλλά όχι αμελητέα, κοινότητα του forum!

Από εκεί και πέρα, επειδή έχει ξαναγραφεί εδώ μέσα (νομίζω η @Silent_Winter ήταν σίγουρα μια περίπτωση που το ανέφερε), όντως η αλληλεπίδραση εδώ μπορεί να είναι ευεργετική για κάποιον, χωρίς να το γνωρίζουν οι υπόλοιποι. Όπως υπάρχουν άνθρωποι που μοιράζονται αυτό που τους απασχολεί, υπάρχουν και αυτοί που δεν το κάνουν, όμως σε μια περίσταση που βιώνουν κάτι δυσάρεστο, το να μιλάνε για άσχετα θέματα με ανθρώπους εκτός του οικογενειακού / κοινωνικού τους κύκλου, αποδεικνύεται τεράστια βοήθεια.
Άλλωστε, για να παραφράσω γνωστό και μη εξαιρετέο μέλος του φορουμ “όλοι λατρείες είστε”!

Εμείς πάλι ελπίζουμε να μην είναι το τελευταίο - πάντα με ευχάριστες αφορμές, εννοείται!
(Ακριβής πάντως ο τίτλος, όντως επρόκειτο περί συστάσεων!)

14 Likes

Είσαι ψυχάρα, ρε φίλε, μπορεί να μην σε ξέρω προσωπικά, όπως και σχεδόν όλους, πλην της λύκαινας, αλλά σ’ έχω εκτιμήσει απεριόριστα μέσα από τον γραπτό σου λόγο! Πάντα μοιράζεσαι μαζί μας στιγμές, βιώματα, μουσικές αγάπες, και γι’ άλλη μια φορά, σ’ ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκες μια τόσο ιδιαίτερη και όμορφη στιγμή, τα μπεμπάκια σου! <3 Να είσαι πάντα δυνατός και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου! Έχεις την αγάπη όλων μας! :heart:

16 Likes

f04bcc5b555d7493d6e7b4e6d7f751e9_w200

Αγαπητέ, μόνο χαρές από εδώ και πέρα. Ή μάλλον ορθότερα, ό,τι και αν σου φέρει η ζωή, να το αντιμετωπίζεις όντας σε επαφή με τον πυρήνα σου και με τη δική σου αλήθεια. Και να ξέρεις, μιλώντας και από προσωπική εμπειρία, δεν είναι ούτε ντροπή, ούτε κακό, ούτε δύσκολο, ούτε κάτι που δεν αξίζεις να αναζητήσεις όποια στιγμή είσαι έτοιμος τη βοήθεια και το στήριγμα που μπορεί να σου προσφέρει ένας επαγγελματίας ψυχικής υγείας. Άλλωστε έχεις πλέον δυο επιπρόσθετα πολύ ισχυρά κίνητρα που μπορεί να σε παραδειγματίσουν/παρακινήσουν. Τις πιο θερμές ευχές μου για τη νέα σας ζωή.

18 Likes

Μια τεράστια αγκαλιά στον Κομισάριο της καρδιάς μας, τίποτα άλλο :heart:

15 Likes

Να σου ζήσουνε αγορινα μου

:black_heart::black_heart::black_heart::black_heart::black_heart:

Ειναι γεγονος πως εδω μεσα περα απο τα χαχαχουχα και τις αλητειες υπαρχουν στιγμες που νιωθεις οτι αυτη η αγελη ξεπερνα τα ορια του απροσωπου, υπαρχουν ατομα που δεν θα πιστευα πως θα γνωρισω… Κανενας μονος του ή μονη. Εσυ ειδικα, που απο εδω και περα εχεις και ευχαριστους διπλους μπελαδες!!!

Παντα καλοτυχα και γερα να ειναι και αυτα και εσυ και ολο το φαμιλι το ευρυτετο ε!!!

:black_heart::black_heart::black_heart::black_heart::black_heart:

12 Likes

As always you know Κομισάριε, any time, any place
image

Summary

:heart_eyes: :partying_face:

13 Likes

Φίλε, συγχαρητήρια για το νέο αυτό κεφάλαιο στην ζωή σου! Εύχομαι να ζήσουν καλά και πολύ, να ευτυχήσουν, εσύ και όλη σου η οικογένεια να ζήσετε υπέροχα αυτό το μεγάλο ταξίδι!

Μπορεί να είμαι 1.73 με τα χέρια στην ανάταση αλλά ήμουν μεγάλο γκαρντ στα νιάτα μου, κρίμα που είμαι μετανάστης και χάνω τα μπασκετάκια σας.

Η μουσική σώζει ζωές. Κι η επικονωνία ακόμα περισσότερο. Να είστε όλοι καλά, αδέρφια. Και να μιλάτε ρε. Να μιλάμε. Μακριά από τοξικότητες.

16 Likes

Να σας ζησουν καπεταν Κομισαριε, ολες τις ευχες του κοσμου για τα μπεμπινια !
Πολυ ωραιο και wholesome το ποστ σου καθως και των υπολοιπων.
Να πω γενικα οτι ενα ειναι το φαμιλι - περα απο καποιες διαφορες γουστου - και ειναι αυτο του φορουμ!

13 Likes

Δεν σε ξέρω προσωπικά, αλλά το άνοιγμα που έκανες με συγκίνησε. Να σου ζήσουν τα νέα μέλη της οικογένειας!

Να προσθέσω ότι μέσα στα λόγια σου αναγνωρίζω κι εγώ κάποια δικά μου άγχη και αγωνίες, όπως το αν τελικά αξίζει να πει κανείς ναι σε ένα διδακτορικό ή μία “καλή” σχολή, επειδή θεωρείται ότι αυτά είναι ευκαιρίες που δεν ξαναπαρουσιάζονται. Κατέληξα με τα χρόνια ότι δεν αξίζει κανείς να κυνηγάει τους ρυθμούς και τις επιθυμίες άλλων ανθρώπων, αλλά να κάνει αυτό που είναι πιο πιθανό να του προσφέρει την προσωπική του ευτυχία και γαλήνη. Η συσχέτιση με άλλους ανθρώπους, ποιοτικούς ανθρώπους, είναι ένα από αυτά.
Το ότι έκανες το πρώτο κάλεσμα για το μπασκετάκι είναι φοβερό, το να ξεσηκώσω άλλα άτομα να κάνουμε κάποια αθλητική δραστηριότητα ήταν ένα όνειρό μου που το κυνήγησα με παλιότερες παρέες και δεν πέτυχε ποτέ, συνεπώς χαίρομαι που εσείς το καταφέρατε.
Έχω χαρεί κι εγώ για κάποια άτομα που έχω γνωρίσει από εδώ μέσα και είναι πραγματικά εξαιρετικά παιδιά και μπόρεσα μάλιστα να μιλήσω ανοιχτά μαζί τους για θέματα που με απασχολούσαν. Αυτό που λέτε με το family το νιώθω κι εγώ :slight_smile:

14 Likes

Πες αν θελεις να σε βαλουμε στο κρυφο WhatsApp chat που εχουμε στο exclusive family, αρκει να γουσταρεις τους Metallica και οτι εχουν βγαλει και να εισαι κουλ ατομο γενικα. Ειναι η πρωτη και μοναδικη φορα που σου δινεται αυτη η ευκαιρια, δεν βαζουμε οποιον κι οποιον στο chat.

7 Likes

Εύχομαι ολόψυχα να βρεις επιτέλους την ευτυχία και την γαλήνη που αναζητάς και να απολαύσεις το δώρο της πατρότητας στο μέγιστο

να σου ζήσουν τα μωράκια σου , εύχομαι τα καλύτερα :heart: :heart: :heart:

10 Likes