ellanor, ωραία τα λες. Θέλω να πιστεύω οτι αυτα που πετάμε στους μπλέ κάδους,γίνονται ανακυκλώση όπως πρέπει.
Μου κάνει εντύπωση πάντως, οτι, εγω που μένω μόνος, μαζεύω γύρω στις 4 σακκούλες - super market - την εβδομάδα. Φαντάσου τι μπορεί να μάσει μια οικογένεια με 2 παιδακια, που σίγουρα θα τρώνε περισσοτερα γλυκισματα, γαλατα, χυμούς, που είναι σε περιτυλιγματα πλαστικα και χάρτινα.
Και κατι που θα το ξέρουν αυτοι που κάνουν ανακύκλωση είναι οτι , δεν έχω σκουπίδια !Κάθε φορα που αδειάζω τον κάδο μου, μόνο αποτσίγαρα, έχει, αντε και κανα χαλασμένο τύρι !
Οσο για το ρεύμα και τις λάμπες και τους διακόπτες, μου έχουν πει πολλές φορες φίλοι μου, εε σιγα μωρε,άμα κλείσω το φως δηλαδη θα σώσω το πλάνητη? Φυσικά και όχι, αλλα άμα το κλεισουν 1.000.000 διαμερίσματα απο μια λάμπα,τότε θα γίνει κάτι ! Με μαθηματικη ακρίβεια μάλιστα, για βαλε 40 Watt τη κάθε λάμπα ? Αυτο είναι 40.000.000 Watt, το οποίο ειναι 40MW. Για πηγαινε ρώτα τα παλικάρια στην Κοζανη, πόσο κάρβουνα θέλει το θήριο για να βγάλουμε 40 MW ?
Γενικά,γουστάρω που είμαι Ελληνας, αλλά σε μερικά πράματα δεν βάζουμε μύαλο , είμαστε πολυ τραβατε με και ας κλαίω. Δήλαδή, δεν πρέπει να είναι εμφυτο μέσα μας οτι το κράνος και η ζώνη σώζει ζωές για να το βάλουμε, αλλά πρέπει να μας βάλουν πρόστιμο για να μάθουμε να το κάνουμε, αλλα και παλι δεν το κάνουμε. Τι ρε, σε μένα ? Ναι ρε χλεχλέ, λές και όλοι αυτοι που σκοτώθηκαν στην άσφαλτο, ξέραν οτι θα σήμερα θα τρακάρουν.
Όσο για αυτοκίνητο δεν έχω και δεν βλέπω να παίρνω. 8O