Διατροφή-Περιβάλλον-Ακτιβισμός

Είπες αυτά που ήθελα να πω κι εγώ.

Και θα ξαναπώ και αυτό: το παράξενο/καινούριο τρομάζει. Κάποιοι προτιμούν να το ψάξουν, κάποιοι προτιμούν να το βαφτίσουν ‘‘επικίνδυνη προπαγάνδα’’ ώστε να είναι εντάξει με τη συνείδηση τους. Ό,τι βολεύει τον καθένα.

#-oπω πω μπράβο μεγάλε το βρήκες…εκ του πονηρού…:twisted:όπως το λες ναι με επιστημονικό μανδύα ( Copy paste από το RoPe)
Βλέπω ότι δεν διάβασες τι έγραψα ως απάντηση στον RoPe περί σκοπημότητας και ύπουλης προπαγάνδας με τον επιστημονικό μανδύα. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΠ’ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ;

ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ; ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΕ ΤΙ ; Ούτε μαγαζί με βιολογικά έχω να πεις, ούτε σε οργανωση ανίκω, ούτε τίποτα.

Λοιπόν θα το πω για τελευταία φορά. Το τόπικ αυτό δεν το άνοιξα από μόνη μου. Το φόρουμ μου πρότεινε να το ανοίξω λέγοντάς μου ότι ενδιαφέρει πολλούς τελικά αυτό το θέμα. Στην αρχή είχα μια συστολή γι΄αυτό (γιατί την ψιλιαζόμουν ότι από κάποιους θα έχω την αντιμετώπιση που έχω) αλλά μετά είπα ότι μπορεί και να μην είναι έτσι και θεώρησα λοιπόν υποχρέωσή μου να το κάνω. Με το δεδομένο πάντα ότι θα γίνεται συζήτηση ( το κλασικό…ερώτηση απάντηση και όχι ν’ απευθυνόμαστε με υφάκι ειρωνίας, χαρακτηρισμούς όπως επικίνδυνη για τους ανήλικους, αφελής κλπ). Αυτό το αναφέρω ως απόδειξη΄ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. ΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΘΕΛΑ.
Να ποστάρω photos από συναυλίες κλπ (γιατί δεν το έκανα το λέω πιο πάνω). Επίσης τονίζω ότι δεν με χαλάει να συζητώ για διατροφή ή για οτιδήποτε άλλο αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.

Όσο για τον επιστημονικοφανή μανδύα (αμάν αυτός ο μανδύας) χθές το βράδυ ο Shaman, ο Greywind (για το ασβέστιο) καθώς και ’ συ ζητήσατε να ποστάρω άρθρα κι το έκανα. Δεν καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημά σου;

Πριν με ρώτησαν κάποιοι ότι ενώ το φόρουμ είναι κυρίως μουσικό γιατί δεν γράφω για μουσική (έχω απαντήσει ήδη) αλλά τώρα μου γεννήθηκε εμένα μια ερώτηση προς εσάς. Όταν σας συστήθηκα εκτός από vegan, που το ανέφερα και ως τελευταίο, σας είπα ότι ακούω, αν θυμάμαι καλά, garage punk, dark, gothic κλπ. Γιατί λοιπόν δεν δέχτηκα ερωτήσεις για τα την μουσική που ακούω από το μουσικό αυτό φόρουμ και να καταλήξουμε ν΄άνοίξουμε τόπικ αντίστοιχα γι αυτό ; (αν δεν υπάρχει ήδη…δεν γνωρίζω). Δεν νομίζετε ότι ήταν λίγο άδικο αυτό; Δεν ξέρω αν νομίζετε ότι αυτό θα βελτίωνε την εικόνα μου, (επειδή αναφέρθηκε και αυτό πριν) αλλά προτείνω κάποιοι να κοιτάξουν πρώτα την δική τους εικόνα.

Εγώ δεν άσκησα κρητική, δεν κατηγόρησα και δεν χαρακτήρισα ΠΟΤΕ κανέναν, γι΄αυτό θα σας παρακαλούσα να κάνετε και’ σεις το ίδιο απένατντί μου. (σσ δεν αναφέρομαι σε όλους)

Τέλος ζητώ συγγνώμη από όλους που έχω αυτή τη στιγμή το ύφος αυτό, ούτε και’ μένα μ’ άρέσει Απάντησα όλες τις φορές όσο πιο ήρεμα και πολιτισμένα μπορούσα, αλλά το να δέχομαι χαρακτηρισμούς τέτοιου τύπου στο πρόσωπό μου για δεύτερη φορά, δεν είμαι υποχρεωμένη να το ανεχτώ… Κάποιοι πέρασαν την διαχωριστική γραμμή με τον “μανδύα” ότι λένε απλώς την γνώμη τους. Άλλο λέω την γνώμη μου κι άλλο κατηγορώ ανεύθυνα,με την σειρά μου, τον άλλον για την δική του γνώμη.

Υ.Γ κάτω από άλλες συνθήκες θα πόσταρα για την σόγια (επειδή κάτι ανέφερθηκε από St_Anger που λέει ότι την διαφημίζω κιόλας#-o) πάλι με άρθρα και βιβλιογραφία στο τέλος τους… αλλά όπως καταλαβαίνετε αυτό δεν γίνεται πλέον. Ο “μανδύας” βλέπετε…

Αν εξακολουθείτε κάποιοι να πιστεύετε ότι έχω σκοπιμότητες εεε…τότε τι να πω. Δεν μπορώ να κάνω τίποτα πια. Ευχαριστώ.

Παίδες, το είπα μια φορά και θα το ξαναπώ. Η κοπέλα βομβαρδίστηκε με ερωτήσεις πάνω στις διατροφικές της συνήθειες με το που μπήκε. Κάποιες μάλιστα ήταν ερωτήσεις που “απαιτούσαν” μια σοβαρή απάντηση απο μέρους της, λιγότερο ή περισσότερο “επιστημονική”. Και απάντησε, με τον τρόπο που θεώρησε η ίδια σωστό, συμφωνούμε δε συμφωνούμε με τα λεγόμενα της. Θα μπορούσε να χε πει “δεν ασχολούμαι”. Μη λέμε ο,τι θέλουμε δηλαδή.

Το τόπικ, έπειτα, ανοίχτηκε έπειτα απο προτροπή καθώς η κουβέντα είχε ενδιαφέρον και απασχολεί πολύ κόσμο, είτε είναι vegans, είτε όχι. Κάποια πράγματα (και απο τις 2 πλευρές) που έχουν ειπωθεί εδώ μέσα είναι πολύ σωστά και γενικά η κουβέντα έχει ενδιαφέρον.

Πάντως Stray Cat μια που έχεις ωραία ακούσματα (ειδικά τα gothic χεχεχε), πέρνα μια βόλτα και απο τα μουσικά μας θέματα, είναι πολλά και πλούσια, αλλά μια συμβολή παραπάνω δε βλάπτει. 8)

Επειδή είμαι μεγάλη - και όχι μεγάλος - σε ηλικία και θέλω σύντομα αλλαγή δίσκου και ζαντολάστιχα, σε παρακαλώ πολύ να κάνεις quote πού ακριβώς το είπα αυτό. Διαφορετικά, θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως αν ανακαλούσες. Το ειρωνικό ύφος στις απαντήσεις των άλλων θα εξαλειφθεί αν και εσύ η ίδια δεν το επιλέγεις. Ευχαριστώ.

Το “μεγάλε” που είπα πιο πάνω δεν ήταν για σένα. Αν πρόσεξες έκανα quote στον/στην St_Anger (sorry παιδιά επειδή είμαι καινούρια δεν ξέρω ακόμη για τους περισσότερους αν είναι male or female):frowning: Όσο για το copy paste θα σου πω αμέσως (μάλιστα αν έκανες τον κόπο να διαβάσεις την σελ.16 δεν θα μου έκανες αυτή την ερώτηση, αλλά δεν πειράζει)

έγραψες:

…προσπαθείς να περιβάλλεις με “επιστημονικό” μανδύα αυτή σου την επιλογή…
αφ’ ετέρου προπαγάνδα γιατί εδώ γίνεται μία σαφής προσπάθεια εκφοβισμού των άλλων χρηστών

St_Anger έγραψε:

την κάθε μπιπ που πετάει ο καθένας, κρυμένα μάλιστα με επιστημονικοφανή μανδύα (τα είπε καλύτερα άλλος νωρίτερα).

Ελπίζω νε σε κάλυψε αυτό.

Όσο για το ειρωνικό μου ύφος ένα έχω να πω και ελπίζω αυτή τη φορά να το καταλάβεις.:slight_smile: Πρώτα οι άλλοι ήταν ειρωνικοί και επιθετικοί απέναντί μου (και πάλι διευκρινίζω ΟΧΙ ΟΛΟΙ) και με την σειρά μου έγινα ειρωνική, μόλις χθές στο τελευταίο μου ποστ ζητόντας παράλληλα και συγγνώμη γι΄αυτό, ως αποτέλεσμα της αγανάκτησής μου από τους χαρακτηρισμούς ορισμένων στο πρόσωπό μου. Εγώ ευχαριστώ.

Αυτά, αγαπητή Stray Cat, τα έγραψε ο Mule, όχι εγώ. Μπήκες στον κόπο να ξαναδιαβάσεις το ποστ ή απλώς έγραψες ό,τι θυμόσουν; Απλή απορία εκφράζω.

Και φυσικά, εξακολουθώ να περιμένω να ανακαλέσεις.

#-o#-o#-oΩπ ναι… τώρα το είδα. Σ΄αυτό έχεις απόλυτο δίκιο. Έκανα λάθος το όνομα, δεν ξέρω πως…μάλλον έφταιξε το ότι ποστάρω 02:00-03:00 την νύχτα (έχοντας να ξυπνήσω πρωϊ την άλλη μέρα…καλά άσε δεν το σώζω…) σσ copy paste mule ήθελα να πω και το κείμενο που πόσταρα χθες κατά τα άλλα μένει ως έχει. Συγνώμη για το μπέρδεμα:(

θα εκτρέψω λίγο την συζήτηση να πούμε κάτι λίγο διαφορετικό

τι γνώμη εχουν οι vegans για τα ζωϊκά εμφυτεύματα σε ανρθώπους ? πχ βαλβίδα καρδιάς από γουρούνι κτλ κτλ ? τα χρησιμοποιούν ?

Πρέπει οπωσδήποτε να είναι ζωϊκά; Όλα, απ’ όσο ξέρω έχουν αντικατασταθεί από τεχνητά με το πέρασμα των χρόνων.Βαλβίδα καρδίας από γουρούνι…δεν το γνωρίζω αυτό που λες. Αν είναι απαραίτητο (από τον γιατρό) να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη και όχι κάποια άλλη (τεχνητή) τότε ίσως. Εγώ π.χ αν είχα την επιλογή ( με το ίδιο αποτέλεσμα) θα επέλεγα βεβαίως την τεχνητή και όχι την ζωϊκή. Ανοίγεις ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο Ζώα και Ιατρική.

Ε,μας κοροϊδεύουν τότε,τάχαμου δεν τρώνε κρέατα και παράγωγα να πούμε

Εχω εναν φιλο που τρωει μονο κιμα κι οχι κρεας. Αυτος τι ειναι;:-s

Περίεργος.

Μήπως τον λένε Kimi και είναι φινλανδός; Ασχολείται και με τρακαρίσματα;

:lol:Ναι ναιιι τα ακούω συνέχεια αυτά…σα δε ντρέπεστε όλο εκεί ο νους σας :stuck_out_tongue:

Την ημερα του Πασχα, κατα τη διαρκεια δηλαδη του ολοκαυτωματος εκατονταδων χιλιαδων αμνοεριφιων, υπερ ενος παραδοσιακου εθιμου, αναρωτηθηκα ποσο υποκριτες ειμαστε τελικα. Εμεις οι ιδιοι που παρακολουθουμε με αποτροπιασμο τη μαζικη σφαγη φαλαινων στις ιαπωνικες θαλασσες ή νεογνων φωκιων στη Δανια, ειμαστε οι ιδιοι, που χαρη ενος εθιμου, μαζευομαστε γυρω απο το τραπεζι να κατασπαραξουμε τεραστιες ποσοτητες κρεατος σαν καννιβαλλοι. Βαζω και τον εαυτο μου μεσα ε για να προλαβω εξυπνακηδες. :stuck_out_tongue:

Εκτος του παραπανω, τις τελευταιες μερες ακουμε για την γριπη των χοιρων, παλαιοτερα για την αντιστοιχη των πουλερικων και ακομα πιο πισω στο χρονο για την ασθενεια των “τρελων αγελαδων”. Σκανδαλα με διοξινες στο Βελγιο και παει λεγοντας. Πληθαίνουν οι φωνες , τι πληθαινουν δηλαδη σιγουρο είναι, ότι οι ασθενειες αυτες συνδεονται με την βιομηχανοποιηση της παραγωγης κρεατος προς βρωση. Ζωα στιβαγμενα κατα χιλιαδες, ακινητοποιημενα μεσα στη βρωμα τους, φοβισμενα και αγχωμενα, φορτωμενα με τονους αντιβιοτικων και ορμονων για τη δικια μας ικανοποιηση.

http://www.youtube.com/watch?v=j10SQpCO9Wc (αγνοηστε το μελοδραματικο τονο της παρουσιαστριας και δωστε βαση στις εικονες).

http://www.tvxs.gr/v10689

H παραθεση των δυο αυτων θεματων (1. Εθιμο Πασχα - 2. Γριπη χοιρων) ουσιαστικα θετει το ερωτημα, πόσο “animalitarian” μπορει να ειναι ενα τετοιο εθιμο ή ενας τετοιος τρόπος παραγωγης κρεατος. Οταν μαλιστα δεν ικανοποιουν βασικες μας ζωτικες ανάγκες αλλα περισσοτερο μια “δηθεν” ευχαριστηση μας.

1. Όπα! Ποιά «δήθεν ευχαρίστηση»; Το Γεύμα του Πάσχα είναι «δήθεν» ευχαρίστηση; ?Μην κουφαθούμε τελείως!

2. Τί εννοείς «σαν κανίβαλοι»; Έχεις δει ποτέ κανίβαλο με μαγειρίτσα και κόκκινα αυγά;

3. Ας το δούμε λίγο «απέξω»… Οι άνθρωποι ούτως οι άλλως καταναλώνουν το κρέας των αρνιών. Υπάρχει ένσταση σε αυτό; Το Πάσχα, λοιπόν, απλώς το καταναλώνουν συντονισμένα. Κάτσε! Ή είσαι βετζετέριαν και δεν δέχεσαι ο άνθρωπος να τρώει ζωάκια, ασχέτως ποσότητας, ή δεν είσαι και όσο και να φάει – από τη στιγμή που δεν κινδυνεύει το είδος και εφόσον αυτά τα αρνιά εκτρέφονται ώστε να φαγωθούν – δεν πρέπει να σε σοκάρει.

4. Εξάλλου, κανονικά αν έχουμε κάνει και 40 μέρες νηστείας οφείλουμε να ξεπατωθούμε στο φαγητό, γιατί προφανώς δημιουργείται πλεόνασμα αρνιών που καταναλώνει περισσότερη ποσότητα βοσκής από ότι πρέπει και ανατρέπει τη διατροφική αλυσίδα και τις ισορροπίες της φύσης και καταλήγουμε να έχουμε λειψυδρίες και καινούριους δίσκους των Saxon.

:stuck_out_tongue:

:bye: γεια σας… είμαι vegan και είμαι καλά… χαχαχαχα

δεν έχω διαβάσει όλο το thread, θα το κάνω μόλις βρω χρόνο.

Είμαι άνθρωπος και είμαι καλά :slight_smile:

Ποο ρε πούστη ετοίμαζα thread, poll και τεράστιο εισαγωγικό ποστ για την χορτοφαγία (vegeterianism) και την αυστηρή χορτοφαγία (veganism) μέχρι που σκέφτηκα να κανω αναζήτηση μπας και υπάρχει κάτι παρόμοιο…:frowning: