Να διαμαρτυρηθούν ποιοί για τα ζωντανά δεν καταλαβαίνω την διατύπωση σου. Προσωπικα δεν περιμένω τίποτα αν εννοείς αυτό. Αλλά καλό είναι να ενδιαφερόμαστε για το τι γίνεται είτε αυτό λέγεται άνθρωπος είτε ζώα κλπ. Υπάρχουν διαμαρτυρίες και για την εκμετάλλευση των ανθρώπων αλλά σίγουρα ποτέ δεν είναι αρκετές. Η εκμετάλλευση των ανθρώπων είναι ένα ΑΛΛΟ μεγάλο κεφάλαιο.
Ξέρεις και στην τελική γιατί να μην θέλω να γίνονται διαμαρτυρίες για τα ζώα; Εγώ π.χ εκεί μπορώ να εστιάσω καλύτερα, άλλοι μπορούν καλύτερα σε κάτι άλλο. Στην φύση δεν υπάρχουν προτεραιότητες πρώτα ο άνθρωπος μετά τα ζώα μετά τα δέντρα κλπ. η φύση είναι ενιαία και όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία.
Το συγκεκριμένο thread και ο προπαγανδιστικός του τόνος με έχουν κουράσει.
Θα απευθύνω για τελευταία φορά ερωτήματα στην stray cat που απέφυγε να απαντήσει ευθέως στα προηγούμενα ερωτήματα μου. Αν θέλει μου απαντά, αλλιώς ας αναλογιστιύν οι υπόλοιποι που διαβάζουν το θρεντ και “ψήνονται” το γιατί δεν μου απαντά:
Mας είναι ξεκάθαρο πως δεν τρως ζώα ή τρόφιμα ζωικής προέλευσης λόγω ηθικών αναστολών, σε νωρίτερο ποστ σου κάπου το παραδέχεσαι. Από εκεί και πέρα, το να προσπαθείς να περιβάλλεις με “επιστημονικό” μανδύα αυτή σου την επιλογή είναι αφ’ ενός πλεονασμός (μου αρκεί πως για λόγους της προσωπικής σου ηθικής κάνεις μία επιλογή) αφ’ ετέρου προπαγάνδα γιατί εδώ γίνεται μία σαφής προσπάθεια εκφοβισμού των άλλων χρηστών (μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί ανήλικοι) με αναφορές στον καρκίνο και σε άλλες σοβαρές παθήσεις. Εδώ έχεις ποστάρει απίστευτης αφέλειας επιχειρήματα όπως π.χ. πως ο άνθρωπος είναι το μόνο θηλαστικό που τρέφεται με το γάλα άλλων θηλαστικών…
Η απάντηση σε αυτό το επιχείρημα είναι “Ε και;” O άνθρωπος είναι επίσης το μόνο ζώο που ανέπτυξε έναρθρο λόγο. Είναι και αυτό κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντραπούμε ή και να απέχουμε;
Ξαναλέω πως oι επιλογές που κάνει οποιοσδήποτε με βάση την προσωπική ηθική του (και είναι νόμιμες ) είναι σεβαστές. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι απαραίτητα και οι πιό οφέλιμες για τον ίδιο. Θα σεβόμουν πολύ περισσότερο την άποψη σου αν παραδεχόσουν πως για λόγους ηθικής ακολουθείς μία διατροφή που δεν είναι η θρεπτικότερη/υγιέστερη για τον εαυτό σου αλλά τουλάχιστον είσαι ήσυχη με την συνείδηση σου πως δεν υποφέρουν/θανατώνονται ζώα για την διατροφή σου.
Και εγώ να ξέρεις δεν θα απασχολούσα έναν παράνομο μετανάστη με μισθό κάτω από τον κατώτατο, για λόγους ηθικής. Αλλά δεν θα προσπαθήσω να πέισω τον οποιονδήποτε πως απασχολώντας κακοπληρωμένους παράνομους μετανάστες, δεν θα κέρδιζε χρήματα γιατί αυτό απλά δεν ισχύει.:roll:
Η πρώτη μου ερώτηση λοιπόν είναι αν είσαι γιατρός και αν αναλαμβάνεις την ευθύνη για να ακολουθήσει οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε από εδώ μέσα τις συμβουλές σου;
Aν δεν είσαι, θα ήταν πιό φρόνιμο να έλεγες στον κόσμο “Αυτή είμαι, αυτό κάνω αλλά δεν το προτείνω σε οποιονδήποτε από εδώ μέσα αν δεν μιλήσει με γιατρό πρώτα”.
Δεύτερη ερώτηση: Eίσαι στο φόρουμ μερικές εβδομάδες και έχεις κάνει εξηντατόσα ποστς. Σχεδόν όλα είναι εδώ μέσα και στο θρεντ για τους γκόμενους. Μια και το φόρουμ είναι μουσικό θα μας γράψεις και τίποτα για μουσική; Είμαι σίγουρος πως είναι κάτι που θα βελτίωνε την εικόνα σου ανάμεσα μας γιατί για την ώρα φαίνεται σαν να έχεις έρθει στο φόρουμ με συγκεκριμένη “ατζέντα” που δεν έχει να κάνει με την μουσική. :-k
γνωρίζοντας τις ηλικίες που κυκλοφορούν στο φόρουμ μας, θα συμφωνήσω 100% με τον mule. αν γίνεται, θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις κ να επεκταθείς κ στα μουσικά μας θέματα, καθώς το forum είναι μουσικό
Συμφωνώ πως το φόρουμ είναι μουσικό πρώτα απ’ όλα. Ωστόσο δε νομίζω πως η κοπέλα μπήκε στο φόρουμ με τον σκοπό να “επιβάλλει” κάποιες απόψεις της. Αν δείτε πάλι τις πρώτες σελίδες αυτού του θρεντ (που ήταν στην ουσία το θρεντ καλωσορίσματος της), είχε ανακοινώσει απλά τις προτιμήσεις της, και στη συνέχεια δέχτηκε ουκ ολίγες ερωτήσεις απο φορουμίτες πάνω σε θέματα διατροφής - κάποιες απο τις οποίες ήταν σοβαρές και απαιτούσαν ανάλογη σοβαρή (λιγότερο ή περισσότερο επιστημονική) απάντηση απο μέρους της - την οποία και προσπάθησε να δώσει.
Κατά πόσο όσα ισχυρίζεται ισχύουν ή όχι δε γνωρίζω. Απο τη στιγμή όμως που αυτό ακριβώς είναι το θέμα αυτού του θρεντ, δηλαδή η Διατροφή, είναι αναμενόμενο να γίνουν τέτοιες συζητήσεις εδώ μέσα. Και ναι, θεωρώ αναμενόμενο το να υποστηρίξει τις προτιμήσεις της. Ενδεχομένως η Stray Cat να έδωσε υπερβολική βαρύτητα στον επιστημονικό (για την ίδια) τομέα, επικαλούμενη την αυθεντία της επιστήμης, για ένα πράγμα που όπως σωστά λέει ο Mule, αφορά πάνω απ’ όλα την προσωπική ηθική του καθένα και τη στάση ζωής που επιλέγει.
Απο αυτή την άποψη, όπως δε γίνεται να επιβάλλουμε σε κάποιον την άποψη μας οτι τα κρέατα μπορεί και να είναι ωφέλιμα, και πρέπει να σεβαστούμε τη διαφορετικότητα του και τις επιλογές του, έτσι δεν είναι καλό να γίνεται το ίδιο και απο την αντίστροφη πλευρά, και να μην υπάρχει προσπάθεια επιβολής (με το δεκανίκι της επιστήμης) κάποιων απόψεων - οι οποίες μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο σωστές, δεν εξετάζω αυτό το θέμα όμως. Έχει δίκιο, τέλος, ο Mule, σε όσα υποστηρίζει στο τέλος. Θέματα όπως αυτά είναι σοβαρά και χρειάζεται προσοχή όταν παραθέτουμε στοιχεία σε πλήθος κόσμου.
Mας είναι ξεκάθαρο πως δεν τρως ζώα ή τρόφιμα ζωικής προέλευσης λόγω ηθκών αναστολών, σε νωρίτερο ποστ σου κάπου το παραδέχεσαι. Από εκεί και πέρα, το να προσπαθείς να περιβάλλεις με “επιστημονικό” μανδύα αυτή σου την επιλογή είναι αφ’ ενός πλεονασμός (μου αρκεί πως για λόγους της προσωπικής σου ηθικής κάνεις μία επιλογή) αφ’ ετέρου προπαγάνδα γιατί εδώ γίνεται μία σαφής προσπάθεια εκφοβισμού των άλλων χρηστών (μεταξύ των οποίων βρίσκονται πολλοί ανήλικοι) με αναφορές στον καρκίνο και σε άλλες σοβαρές παθήσεις.
Απ. Δεν ξέρω αν πρόσεξες πιο πάνω κάποια παιδιά μου ζήτησαν επιστημονικά άρθρα και γι’αυτό τα πόσταρα. Δεν έχω διάθεση να κάνω προπαγάνδα δεν ξέρω γιατί το λες αυτό. Πραγματικά δεν το περίμενα και λυπάμαι γι’ αυτό. Για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να ανοίξω θρεντ γι’ αυτό. Απλά προέκυψε από τις απανωτές ερωτήσεις των παιδιών. Αν δεις από την αρχή το μόνο που είπα είναι ότι είμαι vegan τίποτα άλλο. Δεν ξεκίνησα από μόνη μου την συζήτηση αυτή. Να εκφοβίσω σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσα να έβαζα από την πρώτη στιγμή τα συγκεκριμένα άρθρα ή παρόμοια αλλά δεν το έκανα, ούτε που το είχα σκεφτεί. Γενικά τα περισσότερα άρθρα που μιλάνε για διατροφή αναφέρουν και για ασθένειες κλπ. Επίσης άνοιξα το τόπικ επέιδή μου ζητήθηκε. Δεν ξέρω…τι να πω… αλήθεια.
Η πρώτη μου ερώτηση λοιπόν είναι αν είσαι γιατρός και αν αναλαμβάνεις την ευθύνη για να ακολουθήσει οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε από εδώ μέσα τις συμβουλές σου;
Aν δεν είσαι, θα ήταν πιό φρόνιμο να έλεγες στον κόσμο “Αυτή είμαι, αυτό κάνω αλλά δεν το προτείνω σε οποιονδήποτε από εδώ μέσα αν δεν μιλήσει με γιατρό πρώτα”.
Απ. Είπα εγώ ποτέ ότι είμαι γιατρός; ΟΧΙ. Και ποιός σου είπε εσένα ότι εγώ συμβουλεύω τα παιδιά εδώ να ακολουθούν αυτό που κάνω. Με ρωτάνε την γνώμη μου για αυτόν τον τρόπο διατροφής και ’ γω απλώς απαντώ. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα έδινα τέτοια εντύπωση. Η όλη η φάση ξεκίνησε τελείως αθώα κατά την γνώμη μου. Ναι έχω πει ήδη ότι αυτή είμαι αυτό κάνω και’ χω πει πολλές φορές ότι θέλει ψάξιμο πρώτα για να γίνει με τον σωστό τρόπο.
Δεύτερη ερώτηση: Eίσαι στο φόρουμ μερικές εβδομάδες και έχεις κάνει εξηντατόσα ποστς. Σχεδόν όλα είναι εδώ μέσα και στο θρεντ για τους γκόμενους. Μια και το φόρουμ είναι μουσικό θα μας γράψεις και τίποτα για μουσική; Είμαι σίγουρος πως είναι κάτι που θα βελτίωνε την εικόνα σου ανάμεσα μας γιατί για την ώρα φαίνεται σαν να έχεις έρθει στο φόρουμ με συγκεκριμένη “ατζέντα” που δεν έχει να κάνει με την μουσική.
Έχω κάνει 60+ ποστς γιατί έτσι προέκυψε. Η αρχική μου επιθυμία ήταν να μιλήσω και για μουσική. Έχω πει και πιο πριν ότι ο χρόνος μου είναι αρκετά περιορισμένος. Όπως όλων μας άλλωστε. Το να πρέπει συνέχεια ν’απαντώ στο συγκεκριμένο θρεντ μου τρώει χρόνο. Αυτή τη στιγμή είμαι στην δουλεια. Παλεύω αυτό το κείμενο εδώ και τρεις ώρες. Είναι το θέμα του θρεντ τέτοιο που δεν μπορώ ν΄απαντώ με μια πρόταση μόνο, πρέπει ν΄αναπτύσσω αυτό που γράφω. π.χ όπως τώρα. Και ξαναγυρίζω στην μουσική που λέγαμε. Δεν πρόλαβα να ψάξω σε ποιό μουσικό θρεντ ακριβώς μπορώ να ποστάρω για μουσική δεδομένου ότι δεν ακούω μέταλ κλπ. σίγουρα θα υπάρχει κάτι αλλά δεν πρόλαβα να ποστάρω ακόμη, όπως ,τονίζω πάλι, ήταν η αρχική μου επιθυμία. Το θρεντ για τους γκόμενους-ες το βρήκα αρκετά διασκεδαστικό και απλώς ήταν από τα πρώτα θρεντ που ανακάλυψα. That’ s all. Θα σε παρακαλούσα όμως να κοιτούσες καλύτερα που έχω ποστάρει γιατί έχω γράψει και σε άλλα θρεντ. Όπως επίσης γνώμη μου είναι ότι δεν είναι σωστό να λέμε ο ένας στον άλλον που πρέπει να ποστάρει και που όχι. Δεν είναι μόνο μουσικό το φόρουμ και σε καμιά περίπτωση δεν έχω έρθει με συγκεκριμένη σκοπιμότητα #-o
Όσο για την εικόνα μου…Είμαι αυτή που είμαι και πάντα, ό,τι και να γίνει, θα υπάρχουν κάποιοι που θα πιστεύουν ότι δεν έχω καλή εικόνα. Αυτό συμβαίνει σε όλους όχι μόνο σε μένα.
Δεν απολογούμαι. Απλώς εξηγούμαι.
Υ.Γ. Mule, πραγματικά δεν είχα διάθεση ν’ αποφύγω να σου απαντήσω και ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχω απαντήσει και σε άλλες ερωτήσεις των παιδιών. Πρέπει να κάθομαι όλη μέρα σε έναν H/Y και αυτό μου είναι αδύνατο.
Η stray cat απάντησε καθαρά σε ερωτήσεις άλλων. Όπως έκανα κι εγώ με τα sites που post- αρα.
Όταν, όπως λες, ακολουθείς έναν τρόπο ζωής για μια ιδεολογία σου, κάποιοι θέλουν να ξέρουν αν όντως μπορείς και ΖΕΙΣ έτσι (να μην τρως κρέας). Οπότε για 'μένα όχι μόνο πλεονασμός δεν είναι, αλλά ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ όλα τα ιατρικά στοιχεία που post- αρε η stray cat. Αν εσύ τα βλέπεις ως προπαγανδιστικά και θες να σώσεις τα ανύλικα παιδιά του forum, κάντο με επιχειρήματα. Αλλιώς μην τα διαβάζεις, οι άλλοι δεν παραπονέθηκαν για τα posts της.
Στο δεύτερο θέμα: Από πότε υπάρχουν κανόνες για το που επιλέγουμε να κάνουμε posts;
Συμφωνώ με Μιουλ,Μοντε,Ελλανορ κλπ.
Γίναμε 4 τώρα.
οι βεγανς κάνουν και σεξ μόνο με προφυλακτικό?
Υποθέτω πως όχι.
Θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όσους πιστεύουν ότι παραβιάζονται τα δικαιώματα των ζωων με το να τα χρησιμοποιεί ο άνθρωπος στη διατροφή του. Κάτι παρόμοιο δεν συμβαίνει σε όλη την φύση? “Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”, η λεγόμενη τροφική αλυσίδα…
Επίσης με την ίδια λογική δεν παραβιάζονται και τα δικαιώματα των φυτών? Και τα φυτά έχουν ζωή…
Όσον αφορά τα σχετικά με υγείες, ποτέ δεν τα λάμβανα υπ`όψιν. Έχω έναν τρόπο ζωής που οι γιατροί τον θεωρούν από τους χειρότερους δυνατούς. Αλλά δεν με ενδιαφέρει, διότι εγώ είμαι ικανοποιημένος από αυτόν τον τρόπο και δεν έχω καμμία διάθεση να υποβάλλω τον εαυτό μου σε ένα σωρό βασανιστικές στερήσεις. Από την άλλη, βέβαια, κάποιος άλλος μπορεί να την βρίσκει με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Δικαίωμα του, και αν το κάνει γιατί του αρέσει είμαι με τα χίλια μαζί του. Αν από την άλλη ακολουθεί όλη αυτήν την υστερία που επικρατεί στις μέρες μας περί υγιεινών συνηθειών ένα έχω να του πώ. Με την ίδια λογική να σταματήσει και να αναπνέει, μιας και η ατμόσφαιρα μας είναι μολυσμένη και του κάνει κακό να βάζει στα πνευμόνια του αυτόν τον αέρα…
Γιατί όταν όλοι αναφέρεστε στη λεγόμενη τροφική αλυσίδα φέρνετε σαν παράδειγμα τα σαρκοφάγα ζώα και όχι τα φυτοφάγα;
Για το δεύτερο δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Και γενικώς οι vegans δεν το κάνουν απλά για υιγιενή ζωή, αφούκάνουν ολική αποχή από ζωϊκά προϊόντα (π.χ. γούνες), κάτι που δεν ισχύει για ένα vegetarian π.χ. που απλά θέλει να αδυνατίσει.
Εγω πως το βλεπω…αλλο πραγμα το να φας κρεας για λογους επιβιωσης και αλλο πραγμα να σφαζεις χιλιαδες αρνια για ενα εθιμο για παραδειγμα…οταν τρως κρεας για ευχαριστηση υπαρχει ενα ζητημα ηθικης νομιζω…η οταν τρως κρεας ετσι για το εθιμο…Αλλα το μεγαλο προβλημα εγκειται αλλου, αντικειμενικα νομιζω. Στη βιομηχανοποιηση της κτηνοτροφικης παραγωγης (λογικό εν μερει λογω διατροφικων συνηθειων στο δυτικο κοσμο). Δεν νομιζω οταν τρως το υποτιθεμενο κρεας των Mc Donalds να το κανεις για λογους επιβιωσης.
Βασικά δεν τρώω “κρέας” McDonalds-Goody`s κλπ. γιατί 1)δεν είναι κρέας και 2)Είναι υπερπανάθλιο
Όσο για τους λόγους ευχαρίστησης, φυσικά και τρώω κρέας και για αυτό, όπως και καπνίζω το φυτό του καπνού, όπως πίνω το απόσταγμα του σταφυλιού, και όπως καταναλώνω κόκκους καφέ.
Το να τρως κρεας απο ευχαριστηση (οπως κανω κ γω) δεν έχει καμια σχεση μρ τη δαρβινικη θεωρηση του το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο που αναφερεις ομως…
Ασε που με την δικαιολογηση της ευχαριστησης, θα πρεπει να δικαιολογησεις για παραδειγμα και την σφαγη ζωων για την γουνα τους… Καποιοι φορανε γουνα και το ευχαριστιουνται βλεπεις…
Δεν καταλαβαινω την παραπανω ενσταση σου. Οπως εσυ εχεις επιλεξει ενα τροπο ζωης, ετσι και καποιος αλλος.
Οσον αφορα την τροφικη αλυσιδα, ονομαζεται τροφικη γιατι εχει να κανει με την καλυψη της αναγκης του ανθρωπινου σωματος για φαγητο. Δεν ονομαζεται ουτε εμποριου, ουτε πολυτελειας, ουτε ποζεριας…
Οσον αφορα τους vegans, προσωπικα τους καταλαβαινω αλλα δεν θα μπορουσα να ακολουθησω αυτο το τροπο ζωης και κυριως τη διατροφη γιατι το θεωρω κατι σαν το μοναχισμο. Νομιζω υπαρχουν πιο ουσιαστικες λυσεις στο θεμα των ζωων κτλ. Για αυτο και το 1ο μου ποστ στο θρεντ ηταν αυτο που ηταν
Κυριως με καλυψε ο Mule αλλα δεν κρατιεμαι να σχολιασω αυτο:
Ανατριχιασα και μονο με τα ονοματα μερικων. Φαε βρε κουκλα μου κειθε το τηγανητο συκωτακι σβησμενο με το κρασακι του (Τσου) να ρθει να λιγδωσει το αντερακι (αυτο με τον καρκινο σαφως).
Ειναι κι Αμερικανικο, αυτο που το πας.
Τα Goody`s είναι ελληνικά…
Να συνεισφέρω κι εγώ με επιστημονικά δεδομένα (αν και ακόμα δεν είναι ολοκληρωμένα, αλλά έρευνες έχουν γίνει και συνεχίζονται, όποιος θέλει τα ψάχνει σε εξειδικευμένα διεθνή ιατρικά περιοδικά).
Η σόγια (που τόσο πολύ μας διαφημίζουν κάποιοι εδώ πέρα) και συγκεκριμένα κάποια από τα συστατικά της σόγιας (ισοφλαβονοειδή, που αποτελούν φυτοοιστρογόνα), ενοχοποιούνται για: θηλεοποίηση σε άνδρες, υπογονιμότητα σε άνδρες, παχυσαρκία (και η έρευνα ακόμα δεν έχει τελειώσει).
Υ.Γ.: Ξέχασα να βάλω σε bold τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει η σόγια, αλλά να μην τρομάζω και τον κόσμο…
Οντως, ισχυει το παραπανω περι σογιας.
Το ερωτημα ειναι γιατι ομως καταπινουμε και ολα τα αλλα που αφορουν τα κρεατα. Ξερετε, περι τρελων αγελαδων, κοτοπουλα με μαλακυνση στον εγκεφαλο κτλ. Εγω τα ξεχνω και τα τρωω, εσυ st.anger ουτε κρεας τρως?
Οσον αφορα παλι την σογια, το “κρεας” που εχει στα γουδις, στα μακδοναλτς κτλ, ειναι απο σογια.
Δεν ειμαι vegan, ουτε νομιζω οτι θα γινω ποτε. Αλλα δε καταλαβαινω γιατι σας ενοχλει το γεγονος οτι καποιοι συνανθρωποι μας ειναι.
Δεν με ενοχλέι τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Με ενοχλεί η ανεύθυνη προπαγάνδα (που ορισμένες φορές είναι και εκ του πονηρού). Δεν μπορούν όλοι να ελέγξουν την κάθε μπιπ που πετάει ο καθένας, κρυμένα μάλιστα με επιστημονικοφανή μανδύα (τα είπε καλύτερα άλλος νωρίτερα).
Είμαι κατά της υπερκατανάλωσης κρέατος (εγώ προσωπικά τρώω, αλλά όχι κάθε μέρα, προσπαθώ να τα εναλλάσω για να έχω - όσο γίνεται - ισορροπημένη διατροφή… και φυσικά δεν το πετυχαίνω πάντα). Γενικά είμαι κατά των άκρων και ενάντια σε οτιδήποτε πάει αντίθετα στη φύση μας (ΝΑΙ είμαστε παμφάγα όντα, και ΟΧΙ φυτοφάγα, έλεος πια με την παραπληροφόρηση!). Είχα γράψει άλλη μέρα ότι γενικά να ακολουθούμε τη φύση μας και με μέτρο όλα.
Αποφεύγω τα φαστφουντάδικα, γιατί ξέρω την “ποιότητα” των “κρεάτων” τους και γενικότερα των τροφών που χρησιμοποιούν.
Γενικά (το είχα ξαναγράψει), δεν αντέχω την κακοποίηση των ζώων, αλλά ευτυχώς η φύση μας προίκισε με τον προστατευτικό μηχανισμό της προσωρινής μνήμης, αλλιώς θα πεθαίναμε από την πείνα.
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε (σαν ανθρωπότητα εννοώ) πως να κρατήσουμε μια ισορροπία στον κόσμο, να μην φτάνουμε στα άκρα και να εκτρέφουμε τα ζώα χωρίς τους βασανισμούς που έχουμε τώρα. Και όχι να γίνουμε αγελάδες που τρώνε χορτάρι, στη θέση των αγελαδών (προτιμώ το χοιρινό βασικά )
Τέλος, το γιατί προέκυψε το θέμα με τις τρελές αγελάδες, έχει εξηγηθεί: τάιζαν φυτοφάγα ζώα με ζωοτροφή κατασκευασμένη από υπολείματα ζώων (αλεσμένα νεκρά ζώα). Όταν πας ενάντια στη φύση, η φύση “εκδικείται”.
Δεν εχω καταλαβει, τι εννοεις ανευθυνη προπαγανδα? Αυτη που προωθει ιδεες οι οποιες ειναι σε αντιπαραθεση με το τροπο ζωης σου και τα πιστευω σου?
Και παλι, και προπαγανδα δε καταλαβαινω τι εννοεις. Γιατι σε ειδα να την πετας την λεξη, οταν οι stray cat εδωσε λινκ προς απαντηση πολλων.
Μπορεις σε παρακαλω να παραθεσεις τα μηνυματα που πιστευεις οτι προπαγανδιζουν?
Εγω εδω μεσα βλεπω ατομα να ρωταν διαφορα πραγματα (ειτε με υφακι, ειτε χωρις) και 2-3 να δινουν απαντησεις με λινκ και παραθετοντας ακομα και βιβλιογραφια. Μηπως στην τελικη δεν αξιζει και να συζηταμε?