Το Menudo επαψε να παιζει μεταλ; @martian στο Sparrow δεν εχει τπτ; Στη Σχεδια πηγα προσφατα, μονο μοσπιτ δεν εγινε, δεν ηξερα οτι βαραει τοσο πολυ. Στο Paragon ηταν παντα πιο δυνατα απο συναυλια, αν και εχω να παω καιρο. Στο Λε Ρουα της Ηλιουπολης βαραγε φουλ.
Το αν ενα μαγαζι ειναι του γουστου μου/σου/του ειναι αλλη συζητηση. Με τοσες επιλογες ομως και τοσα πολλα μαγαζια “γειτονιας”, δεν ειναι λογικο να σπαει ο κοσμος και να μοιραζεται;
Μπορώ να πω “κακία” και “γκρίνιες” για όλα όσα αναφέρθηκαν και δεν με θεωρώ γεροντοπαράξενο καθώς είμαι 33 και έχω πολλή όρεξη ακόμη
Το πιο αξιόλογο πρόγραμμα μουσικής ήταν τότε που είχα πάει Μονόκερο και έπαιζε ο @Red_Viper οπού επίσης αφορούσε την “αρχαιότητα” , ( το σχόλιο δλδ δεν είναι αποθεωτικό επειδή είναι συμφορουμίτης και καλό παιδί )
ο πιο αξιόλογος χώρος με επίσης τίμιο πρόγραμμα είναι το En Vivo με τους συμπαθητικούς ιδιοκτήτες ( τουλαχ. σαν φάτσες , ένα "γεια " τους λέω )
Paragon προσωπικά δεν την θεωρώ καν μαγαζί για ροκ μουσική . Για την πληθώρα μαγαζιών μπορώ να σκεφτώ σίγουρα άλλα 4-5 , Αλχημιστή Πετρούπολη , Αλχημεία Πατήσια , Arch που είναι και λίγο τζοκερ τι μουσική θα ακούσεις , Green Rose επίσης Περιστέρι, Χρυσοστόμιο Αιγάλεω
Τι κοινό έχουν όλα όσα έχουν αναφερθεί και έχω πάει ;; Άθλιο ηχοσύστημα ( Rainbow και Johny στη Φιλαδέλφεια δεν καταλαβαίνω τραγούδια ) και μουσική που σταμάτησε στο 1999 , το 2000 καταστράφηκε ο πλανήτης για τους μεταλλαδες
το 2009 και το 2010 ήμουν Κομοτηνή . Εκεί υπήρχε το Valhalla , έμπαινες και έπαιζε Scream aim Fire και Nightmare , έσκαγε Sabaton κλπ κλπ . Ακόμα το μνημονεύω αυτό το μαγαζάκι
αν μου πείτε ποιο μαγαζί παίζει μουσική που κυκλοφόρησε φέτος , πέρυσι κλπ , γίνομαι μόνιμος θαμώνας και διαγραφω τα υπόλοιπα από τη μνήμη μου
tl;dr
προσωπικά έχω αραιώσει τις επισκέψεις μου διότι δεν με καλύπτει πλέον ούτε η μουσική ούτε ο ήχος τους , δεν έχουν να μου προσφέρουν και πολλά
Τα ίδια το εξκάλιμπερ που αναφέρθηκε. Κάτι Maiden, Manowar βραδιές δεν αντιλαμβανόσουν καλά καλά τι τραγούδι παίζει, ακόμα και κάτω από τα ηχεία. Ο λόγος που, αν και είναι δίπλα στο σπίτι μου, σπάνια πάω πια.
Το Rainbow έχει κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κάτσει με την νεολαία και γενικά να έχει ποικιλία. Θυμάμαι release party για το φετινό Linkin Park, metalcore βραδιές, Parkway Drive αφιερώματα, Sabaton και γενικά μοντέρνο europower έχω ακούσει σίγουρα (δυστυχώς ) κτλ κτλ. Αυτό δεν αναιρεί το ότι έχει χάλια ήχο βέβαια, κουβέντα να γίνεται.
Το ακούω και συμφωνώ στο θέμα του ήχου, από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου και τι ζητάει κανείς από ένα μαγαζί που παίζει μουσική, ως συνήθως δηλαδή.
ναι κάνει κάτι αξιόλογες βραδιές αφιερωμένες σε 3-4 γκρουπ … που δεν μαζεύουν κόσμο όσες φορές έχω πάει ( άλλη μια ένδειξη )
όσες φορές έχω πάει Σάββατο πχ , που θα πάει αρκετός κόσμος και που σαν θαμώνας θα είχα μια σχετική “απαίτηση” να ακούσω λίγο απ’ όλα , ε , λίγο απ’ όλα και τίποτα μετά το 2000
Εκεί μπαίνει και ο παράγοντας του κοινού της πόλης γενικά, αλλά και της πελατείας ειδικά, δηλαδή τι κρίνει ο κάθε μαγαζάτορας πως τον συμφέρει. Και φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως είναι αρκετά πιθανό το ότι οι πιτσιρικάδες που ακούνε μέταλ (ότι κι αν συνεπάγεται αυτό), μπορεί πλέον να κοιτάνε αλλού για την διασκέδαση τους (άρα δεν γεμίζει το μαγαζί αν παίζει κάτι πιο σύγχρονο, άρα κάνουμε κύκλο).
Αυτά θα μπορούσαν άνετα να είναι ονόματα παιδότοπων για μεταλλάδες γονείς σαν τον Primordial_hordes πάντως.
Βαζω και κανα καινουργιο απλα δεν ειναι τυπου Sabbaton k Ghost που μου ζητανε αν και τελικα με κανανε και εβαλα και Ghost Tην βραδια που ειχατε ερθει πρεπει να ειχα βαλει King Gizzard, Spellbook, Eternal Champion, Power Trip, Lord of Light k Sacred Outcry. Πρεπει να ηταν τα μονα που ηταν κοντα η μετα το 2020.
Ειναι αληθεια οτι η φαση ειναι για αρχαιους. Καλως η κακως Προσωπικα θα ηθελα να μου αρεσανε πιο πολλα καινουργια η να ημουνα και λιγο πιο γενναιος. Πολλες φορες πχ εχω πει θα παιξω απο το τελευταιο Wheel αλλα παντα κωλωνω στο τελος και το προσπερναω.
αυτό λειτουργεί όντως;; πέρασα πρόσφατα απ’έξω και οριακά σκέφτηκα ότι είναι κωλόμπαρο…
φουλ κόσμο γενικά, είναι και μικρό, όταν έμενε δίπλα με φιλοξενούσε για μπύρα-σβήσιμο πριν πάω να πέσω λιπόθυμος στο κρεβάτι μου
Πάντως το να στηριχθεί ένα μαγαζί κυρίως σε νέες μουσικές είναι σχεδόν αδύνατο, υπάρχουν πολλοί αποτρεπτικοί παράγοντες. Είναι σίγουρα περιοριστικό. Αν βάζω μέταλ/ροκ μουσική από το 2010 και μετά έχω μεν πάρα πολύ υλικό, αλλά από την άλλη πρέπει να βγαίνει καλό πρόγραμμα-όχι κασέτα για 4-5 βράδια την βδομάδα. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη πως πολύς κόσμος δεν την ψάχνει και τόσο, και αν εξαιρέσουμε κάποια μεγάλα χαρτιά, η μουσική μας πλέον αφορά κυρίως ακροατές που ψαχουλεύουν λίγο παραπάνω, δεν είναι mainstream δηλαδή. Τέλος, φυσικά πρέπει να συνυπολογίσουμε πως υπάρχει και ακροατήριο που θέλει να ακούσει (και) άλλα/παλιότερα πράγματα.
Νομίζω στην καλύτερη περίπτωση ένα μαγαζί θα τολμούσε να αφιερώνει λίγα βράδια το μήνα για να παίξει καινούρια πράγματα.
@mixalis_purple Το Dreamquest όντως λειτουργεί αν και έχω να πάω καιρό. Πάντα είχε λίγο κόσμο, αν και σχεδόν κάθε φορά που βρέθηκα εκεί ήταν καθημερινή. Πάντα όμως κατέληξε σε γλέντι η φάση και πάντα είχαμε καλή εξυπηρέτηση. Δεν ξέρω την φάση του π/σ/κ, γενικά είναι και ψιλομικρό μέσα (όχι τρύπα πάντως).
Καλά ρε, κι άλλο θρεντ κάνατε για μπαρ και ξύδια;
Λειτουργεί, αλλά η γειτονιά όντως είναι σαν ξεχασμένη. Είναι από τις λίγες τρου γειτονιές που δεν έχουν χιπστεριάσει ακόμη.
ευτυχώς γιατί έτσι μπορούμε ακόμα να πληρώνουμε το ενοίκιο
Είναι αυτό που λέμε Γκύζη livin’
Υπάρχουν ανησυχίες