Ok, ακούγεται λίγο μελοδραματικός σαν τίτλος, αλλά τον έκανα σκόπιμα έτσι.
To internet είναι μέρος της πραγματικότητας μας, η γενιά των '00ς είναι η γενιά του σερφαρίσματος, του msn, των net-cafe, των internet games, των blogs και του myspace. Α, και των φόρουμ φυσικά. 8)
Κι όμως, κάποια πράγματα που για τις σημερινές μικρότερες ηλικίες είναι δεδομένα, δεν ήταν καθόλου έτσι πριν καμιά δεκαριά χρόνια. Προσωπικά, ως τα 22 μου δεν είχα ίντερνετ, και δεν ήμουν μόνος. Τώρα όμως αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πραγματικότητας μας, και αυτό όχι απαραίτητα για ψυχαγωγία.
Το θέμα αυτό έχει ως επίκεντρο ένα φανταστικό περιστατικό. Πείτε ότι γίνεται μια μεγάλη αναταραχή στον χώρο του Παγκόσμιου Χωριού που είναι το Διαδίκτυο, και κόβεται το ίντερνετ απο τα νοικοκυριά όλου του πλανήτη. Και εδώ δε μιλάω για μια παροδική διακοπή, σαν εκείνες που έχουμε όταν κόβεται το ρεύμα.
Πείτε οτι παύει να υπάρχει το ίντερνετ.
Σύμφωνοι, είναι καθαρά σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά γι’ αυτό και έβαλα αυτό το poll. Αν παύατε να είχατε ίντερνετ, θα την παλεύατε κοινώς? Πως θα φανταζόσασταν την καθημερινότητα σας? Χειρότερη, ή μήπως, καλύτερη?
Το να πείτε “άκυρο ερώτημα γιατί πολύ απλά αποκλείεται να συμβεί, άρα δεν απαντάω”, φανερώνει πως απλά έχετε έλλειψη φαντασίας. Πείτε οτι δεν έχετε ίντερνετ πια βρε παιδί μου. Και αν όχι λόγω του περιστατικού που περιέγραψα, ας πούμε απλά πως δεν έχετε για κάποιον άλλο, πιο απλό λόγο.
Με λίγα λόγια, το ερώτημα αυτό που θέτω είναι απλά αφορμή για να συζητήσουμε για τον ρόλο του ίντερνετ στη ζωή μας.
Ψηφίστε οποιαδήποτε επιλογή του poll πιστεύετε οτι σας εκφράζει περισσότερο.