Παναθηναϊκός #2

Εδώ και χρόνια οι ακριβοί παίκτες του ΠΑΟ πάνε στην Εθνική μόνο αν θα είναι ο Γιάννης να τους τραβήξει. Επιλέγουν τα συμφέροντα του ΠΑΟ και εμφανίζονταν με τεράστια κενά στα νούμερα “τι ασφάλεια υγείας πρέπει τυπικά να τους κάνει η ΕΟΚ και τι λεφτά παίρνουν”. Στο μέλλον (αν όχι ήδη) τα ίδια θα γίνουν κι από τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Αυτά ήταν όντως σκάνδαλα. Να δηλώνεις ψεύτικα νούμερα στην ΕΟΚ και να φορολογείσαι διαφορετικά.

Υπάρχει κόσμος που αποφασίζει ποιον νατουραλιζέ χρειάζεται η Εθνική και δεν είναι δημόσια διαδικασία και δε συμμετέχουμε κι εμείς στην απόφαση. Δεν ξέρω τι ακριβώς συζητάμε και θέλουμε διαφορετικά: δημοψήφισμα για τον επόμενο νατουραλιζέ; Τιμητική πολιτογράφηση κάνουν στους νατουραλιζέ σαν του Τομ Χανκς. Δεν χρειάζονται πολιτογράφηση για να παίξουν ως νατουραλιζέ. Επίσης, ο Γουόκαπ ήταν εκεί το 2023 και το 2024 και για απολύτως μπασκετικούς λόγους δεν τον επέλεξαν το 2025: ο Σλούκας γύρισε να τον τραβήξει ο Γιάννης, ο Γούοκαπ δεν είχε καλή χρονιά λόγω του τραυματισμού που ακόμη προσπαθούσε να ξεπεράσει και ο Ντόρσει είχε ξεπεράσει τα προσωπικά του θέματα και κάλυπτε το κενό που θα είχαμε το 2025. Σκάνδαλο είναι που δέχτηκαν τον Σλούκα πίσω μόνο και μόνο γιατί έχει γονείς Έλληνες και περνάει το DNA test.

@Outshined: οι άνθρωποι έχουμε πολλές διαστάσεις. Μια διάσταση είναι το ύψος, το βάρος, το πόσο Έλληνας νιώθεις και το πόσο Βούλγαρος. Όπως μπορείς να είσαι και ψηλός και Βούλγαρος ή και χοντρός και Έλληνας, έτσι μπορείς να είσαι και Έλληνας και Βούλγαρος. Για τους Έλληνες της διασποράς είναι ξεκάθαρο αυτό.

Μήτσο, δεν νομιζω ότι θα συνεννοηθούμε και θα συμφωνήσουμε. 20 χρόνια στα αθλητικά δεν το έχουμε καταφέρει, σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα. Ας μείνουμε στα υπόλοιπα.

Θα ρωτήσω τον Κέντρικ αν νιώθει αρκετά έλληνας, μπας και μπορεί να γίνει κάτι πάντως.

Εγω ρε συ δεν καταλαβαινω γιατι ειναι σκανδαλο. Ωραια δεν τον χρειαζοταν η Εθνικη γιατι ειναι μπετατζης, μαζι σου. Μπορουσε να το κανει ο γαυρος και το εκανε? Μπραβο του. Ο αλλος ας κανει το ιδιο λοιπον, αν θεωρει οτι υπαρχει αθεμιτος ανταγωνισμος, αλλα μετα δεν θα μπορει να πουλαει πατριωτικες κορωνες στους ηλιθιους που τον εχουν σαν Θεο (και για πολιτικους λογους, Θεε μου), οποτε φτανουμε σε αυτες τις ηλιθιες καταστασεις που ζουμε τωρα (εκατερωθεν φυσικα).

1 Like

Το σκάνδαλο είναι ότι η συζήτηση για τον Έλληνα Γουοκαπ έγινε πολύ πριν δηλώσει ο αδυναμία συμμετοχής ο Καλάθης (που ήταν στη Φενέρ τότε αν δεν κάνω λάθος, όχι στον Παναθηναϊκό). Το σκάνδαλο είναι ότι δεν γίνεται να κάνεις ελληνοποιησεις για μια σεζόν, πρέπει να βλέπεις τις μακροχρόνιες ανάγκες της Εθνικής. Το σκάνδαλο είναι ότι δε δε χρειαζόμασταν τέτοιο άσο στην Εθνική, σκόρερ θέλαμε και θέλουμε. Γιατί δεν εξετάστηκε ας πούμε ο Μάικ Τζέημς; Γιατί δεν έγινε συζήτηση μαζί του; Παράδειγμα είναι, θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος. Όλα αυτά έγιναν όμως και έγιναν γιατί εξυπηρετούσαν τον Ολυμπιακό. Κανένας άλλος λόγος δεν υπήρχε να επιλέγει συγκεκριμένα ο Γουοκαπ.

Ούτε είναι λύση να λέμε “ας το κάναμε κι εμείς αν μπορούσαμε” έτσι ακριβώς καταλήξαμε με Σοκ, Κοουσμα, Στογιάκοβιτς κτλ. Αυτό θέλουμε;

@karvou πολλά σκάνδαλα υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ, πρέπει να τα ανοίξουμε όλα τώρα; Εδώ δε συμφωνούμε στην περίπτωση του Γουοκαπ, πρέπει να τα συζητάμε όλα μαζί; Τι εξυπηρετεί;

Γιατί υιοθετείς την προπαγάνδα του Γιαννακόπουλου χρησιμοποιώντας τη λέξη “σκάνδαλο” ενώ δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο πουθενά. Το σκάνδαλο ορίζεται πολύ συγκεκριμένα στο λεξιλόγιο μας και όση διάθεση έχεις εσύ να επεκτείνεις τον όρο ώστε να συμπεριλαμβάνει αυτή την υπόθεση, τόση διάθεση έχω εγώ να τον επαναφέρω τον ορισμό του εκεί που τον έχουμε οι υπόλοιποι και να μην περάσει η προπαγάνδα του Γιαννακόπουλου.

Το ότι θεωρείς τον Μάικ Τζέημς επιλογή μη σκάνδαλο και “μακροχρόνια” λύση είναι απλώ κωμικό. Απλά μη χρησιμοποιείς τη λέξη σκάνδαλο για την περίπτωση του Γουόκαπ δίχως να έχεις δώσει ορισμό για το τι είναι σκάνδαλο. Στην προκείμενη περίπτωση οι αντιδράσεις είναι από την προπαγάνδα του ΠΑΟ κι όχι από την απόφαση της ΕΟΚ το 2023

Ναι ας καταληξουμε. Απο την στιγμη που ειναι ετσι ο νομος δεν με απασχολει καθολου. Αν θεωρουμε οτι ο νομος ειναι αδικος ας πιεσουμε να τον αλλαξουμε. Τι ζηταμε, να μην εκμεταλλευτει καποιος μια δυνατοτητα που του δινεται απο τον Νομο για το ‘καλο του Ελληνικου μπασκετ’? Απο την στιγμη που ο νομοθετης δεν ενδιαφερεται για το ΄καλο του ελληνικου μπασκετ’ (το οποιο παρενθετικα δεν ειναι να πληρωνουμε υπεραξιες σε Λαρεντζακηδες και Μητογλου μονο και μονο γιατι εχουν ελληνικα διαβατηρια αλλα να φτιαξουμε υποδομες και να βγαλουμε καναν παικτη που να ταιριαζει στο μπασκετ της τελευταιας 20ετιας) γιατι να ενδιαφερθει ο καθε ιδιοκτητης?

Και το πιο κυριο. Τι εξυπηρετει ολο αυτο το ανουσιο μαδομουνι εδω και 3 μερες? Και εμεις γιατι τσιμπαμε και πεφτουμε στην παγιδα? ΟΚ χασαμε παλι γιατι ο γαυρος ελληνοποιησε τον Γουωκαπ 5 χρονια πριν. Και ο Τρακης γαμιεται γιατι δεν πηγε στρατο. Φανταστικο discource.

1 Like

Ρε καρβου, τι συζήτηση ακριβώς κάνουμε τώρα, αλήθεια; Γραμματική; Αν πρέπει να το λέμε σκάνδαλο ή αθέμιτη πράξη ή ανήθικο επίτευγμα; Εγώ το θεωρώ σκάνδαλο. Εγώ, με εμένα μιλάς. Όχι ο δπγ ή ο Μπαλτακος ή οποιαδήποτε. Δε σου αρέσει η λέξη σκάνδαλο; Διάλεξε άλλη. Η ουσία είναι ότι η επιλογή του Γουοκαπ με προφαση την ανάγκη της εθνικής έγινε για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός και μόνο για αυτό.

Είμαι αλήθεια περίεργος γατί θα ήταν σκάνδαλο ο Τζέημς. Δε βρήκα κάποια δικαιολόγηση γιατί είναι κωμικό, όσο κι αν έψαξα στα επιχειρήματα σου.

2 Likes

Οκ. Έχουμε εντελώς διαφορετική άποψη για το τι είναι ο νόμος και πως πρέπει να χρησιμοποιείται. Ειδικά αυτοί οι νόμοι που αφήνουν την ερμηνεία σε όποιον έχει την εξουσία.

Σχεδόν άψογος, μια διόρθωση μόνο (για το «καθημερινότητας μου»).

Στα νέα ελληνικά, η λήγουσα τονίζεται όταν ακολουθεί εγκλιτική αντωνυμία, εφόσον η λέξη είναι προπαροξύτονη (για λόγους προφοράς).

Επομένως, το σωστό θα ήταν «καθημερινότητάς μου».

Βρες μου σε όλο το internet έναν που πρότεινε το 2023 να ελληνοποιηθεί ο James που έφυγε το 2018 από την χώρα και δεν έχει έρθει έκτοτε. Αν βρεις έστω ένα γραπτό από τότε θα σου εξηγήσω γιατί είναι κωμικό (όχι σκανδαλο) και μόνο που το βάζεις στη συζήτηση. Το 2023 ο Walkup ήταν στην καλύτερη 5αδα επίσης της Ευρωλίγκα (νομίζω), είναι πιο νέος, ζούσε στην χώρα, ζει ακόμη στην χώρα, κ.α.

Αν για σένα σκάνδαλο είναι πως δεν παραβίασαν όλους τους νόμους για να φέρουν τον MVP της Ευρωλίγκας από το Μονακό, αντί νόμιμα να έχουν τον best defender της Ευρωλίγκα, τότε πάω πάσο

Τι νόμιμα και παράνομα λες; Δε χρησιμοποιήθηκε κάποια διάταξη που να έχει σχέση με την παραμονή στη χώρα (που και να είχαν, ο Τζέημς έχει περάσει περισσότερα χρόνια στην Ελλάδα μεταξύ Κολοσσού και Παναθηναϊκού απο ο,τι είχε ο Γουοκαπ τότε). Η διάταξη που χρησιμοποίησαν ήταν ειδική απονομή υπηκοότητας. Θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εξίσου νόμιμα όχι μόνο για τον Μάκη Τζέημς αλλά και για τον Λεμπρον Τζεημς. Οπότε αυτά περί νομιμότητας, ασ’τα καλύτερα. Εξίσου αυθαίρετη πράξη ήταν.

Όσο για το αν προτεινε κάποιος τον Τζέημς, αυτό ακριβώς δε λέω; Μόνο ο Γουοκαπ προτάθηκε. Εντελώς τυχαία. Κανείς άλλος δεν εξετάστηκε, καμμία μελέτη για το τι ανάγκες έχει η εθνική. Όσο για το ποιος από τους δύο είναι καλύτερος παίκτης, αξίζει πραγματικά να ανοίξουμε τη συζήτηση;

Ε που να κάθεσαι να το διασταυρώνεις τώρα μωρέ, άλλωστε δεν είναι και στον χαρακτήρα σου.

Πάντως, αν κρίνω από τα tweets του Μάικ, με τόσα συντακτικά λάθη στα αγγλικά, το αποκλείω να έγραφε ορθότερη επιστολή στα ελληνικά από τον Θωμά.

1 Like

Αλήθεια τον Λεμπρόν Τζέιμς τον εξετάσαμε μήπως ήθελε να έρθει;

My bad, εχει παίξει team USA.

Μας ξέφυγε όμως ο Τρέι Γιανγκ, Τεξανός και αυτός άλλωστε.

Καλα αυτο με το ποσο καιρο εχει να έρθει ο αλλος στην χωρα δειχνει την γελοιότητα του κανονισμού απ την FIBA.

Ο Λορέντζο πχ που δεν επαιξε ποτε στην Ισπανία ξαφνικά εγινε ισπανος και το σήκωσε η Ισπανία. Το πιο λογικό για μενα ειναι να καταργηθεί αρχικα ο κανονας με τους νατουραλιζε και επειτα ο κανονας των συγκεκριμένων ξενων απ την εοκ και για να μην εχουμε ελληνοποιησεις και τρωγωμαστε μεταξυ μας αλλα και γιατι αποδεδειγμένα δεν βγαινουν νεοι Έλληνες παίχτες που υποτίθεται ηταν η λογική πισω απ αυτό.

Επομένως κανείς δεν πρότεινε κάτι καλύτερο το 2023, κανείς δεν πρότεινε κάτι καλύτερο το 2024, κανείς δεν πρότεινε κάτι καλύτερο το 2025, πολλοί πιστόλιασαν την Εθνική τοσα χρόνια από την ομάδα του Τράκη γιατί θα έπρεπε να παίξουν ανασφάλιστοι, πολλοί έγραψαν πως παρατρίχα να μην έπαιζαν στην Εθνική το 2025 γιατί δε τους άρεσε η διαιτησία το 2025 που είχε η ομάδα του Τράκη.

Φτάνουμε στο 2026 που ο Τράκης προωθεί ξαφνικά την ιδέα πως αδικείται ο ΠΑΟ και ξαφνικά πιάνει η θεωρία. Αλλά κατά τα άλλα “δεν λέμε ό,τι λέει ο Τράκης”.

Euroleague steals leader (2023) και Euroleague Best Defender (2024). Not bad για παίκτης.

Δεν θα με χάλαγε μια διασταύρωση με Φενέρ…
Οι Τούρκοι είναι χάλια και εκτός απροόπτου θα είναι από 2οι-4οι στην κανονική διάρκεια.

1 Like

Με τη Βαλένθια θα παίξουμε και θα τους περάσουμε αέρα!

Φτάνει με το θωμά τον πατριώτη, κουράσατε. Μόνο ο ολυμπιακός βολεύτηκε με την ελληνοποίηση, η εθνική δεν πέτυχε τίποτα όσο έπαιζε. Βγήκε ο Σλούκας από τη σαρκοφάγο για να δείτε ένα μετάλλιο (κακώς κατ’εμε γιατί του στοιχίζει μεσα στη χρονιά).

Ο Τζέιμς δεν έκανε για εθνική, θα χάλαγε τη χημεια :clown_face:

Καλώς τον πολεμιστή

Σχετικά με τα από πάνω…

Να το πω όσο πιο απλά γίνεται.
Πριν τρια χρόνια θέλαμε τον Ντόρσεϊ. Τον είχαμε κλείσει, δεν τον έδινε ο Ιτούδης.
Τον πήρε ένα χρόνο μετά ο ΟΣΦΠ.
Το καλοκαίρι του 24 θέλαμε τον Βεζενκοφ και του δίναμε όπως έλεγαν όλοι τα περισσότερα χρήματα. Αυτός επέλεξε να πάει στον ΟΣΦΠ για τους προφανείς λόγους.

Αν είχαμε τώρα Ντόρσει ή Βεζένκοφ ή και τους δύο τι θα έλεγε ο Γιαννακόπουλος;…τίποτα δεν θα έλεγε ο στόκος.
Εντέλει οι γνωστές του μαλακίες που τελικα μόνο κακό κάνουν στην ομάδα μου.
Θέλω να τους δω αύριο με Χάποελ…

Όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις ο γαύρος τα βρίσκει και τα κάνει. Δεν υπάρχει κάποιο “σκάνδαλο”. Όπως θα τα βρίσκαμε και θα τα κάναμε και εμείς αν μπορούσαμε.
Εφόσον οι νόμοι είναι ελλιπείς και έχουν παράθυρα και χαραμάδες, πάντα έτσι θα γίνεται. Και αυτό γίνεται παντού σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, όχι μόνο στον αθλητισμό.

Για τους παίκτες τα έγραψα χθες.
Ο Βαζένκοφ δεν πρέπει να παίζει και να πιάνει θέση Έλληνα στους 6. Εφόσον η “λογική” της ΕΟΚ είναι να παίζουν Έλληνες παίκτες που μετά θα μπορούν να προσφέρουν στην εθνική, ο Σάσα εκ των πραγμάτων δεν πρέπει να πιάνει τη θέση κάποιου άλλου που μπορεί να παίξει στην εθνική.
Για τον Γουόκαπ…ούτε αυτός πρέπει να πιάνει θέση στους 6. Εκεί πρέπει να μπουν κάποιοι κανόνες, κάποια όρια που να καθορίζουν πότε μπορεί ένας ξένος με ελληνικό διαβατήριο να λογίζεται ως Ελληνας στο πρωτάθλημα.
Αλλιώς, να πλακωθούν όλοι στις ελληνοποιήσεις και να βλέπουμε στο μέλλον 12αδα με 6 ξένους, 5 με ελληνικό διαβατήριο και έναν Έλληνα για το ξεκάρφωμα. Και να γελάει και το παρδαλό κατσίκι…
Για τον Ντόρσεϊ θεωρώ ότι καλώς παίζει. Δεν ξέρω τελικά πια είναι η σχέση του με την Ελλάδα αλλά παίζει στην Εθνική, έχει προσφέρει και η λογική λέει ότι θα συνεχίσει να παίζει και στις μελλοντικές διοργανώσεις.