Μια Τριανδρία για τη Δισκογραφία

Κατηγορία Α - Τον ξέρω απ’ έξω κι ανακατωτά, τον τραγουδάω και στον ύπνο μου
  • The Warning (1984)
  • Rage for Order (1986)
  • Operation: Mindcrime (1988)
  • Empire (1990)
  • Promised Land (1994)
  • Hear in the Now Frontier (1997)
  • Q2K (1999)
  • Tribe (2003)
  • Operation: Mindcrime II (2006)
  • Take Cover (2007)
  • American Soldier (2009)
  • Dedicated to Chaos (2011)
  • Queensrÿche (2013)
  • Condition Hüman (2015)
  • The Verdict (2019)
  • Digital Noise Alliance (2022)

0 voters

Κατηγορία Β - Τον έχω ακούσει τον δίσκο λίγο έως πολύ, αλλά είτε πάει καιρός, είτε νιώθω πως μου λείπουν πραγματάκια
  • The Warning (1984)
  • Rage for Order (1986)
  • Empire (1990)
  • Promised Land (1994)
  • Q2K (1999)
  • Tribe (2003)
  • Take Cover (2007)
  • Queensrÿche (2013)
  • Condition Hüman (2015)
  • The Verdict (2019)

0 voters

Κατηγορία Γ – Ξέρω ελάχιστα πράγματα για τον δίσκο ή δεν τον έχω ακούσει καθόλου
  • The Warning (1984)
  • Rage for Order (1986)
  • Empire (1990)
  • Promised Land (1994)
  • Q2K (1999)
  • Tribe (2003)
  • Take Cover (2007)
  • Queensrÿche (2013)
  • Condition Hüman (2015)
  • The Verdict (2019)

0 voters

Ας πάμε με Queensrÿche για αρχή και αν περπατήσει, μπορούμε να έχουμε τους Enslaved ως επόμενους, εφόσον ήταν ντερμπάκι.

Ψηφίζουμε στα παραπάνω poll αποκλειστικά για όσα θα θέλαμε να γράψουμε την επόμενη εβδομάδα υπό την κάθε κατηγορία. Και προφανώς δεν θα γράψουμε για όλα όσα δηλώνουμε πρόθεση (εγώ π.χ. που δήλωσα Α-1, Β-3 και Γ-5, δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω για 9 δίσκους).

2 Likes

Το λοιπόν:

Βάσει των έως τώρα προθέσεων, καλύπτουμε όλη τη δισκογραφία (28 κριτικές στο σύνολο), με μόνο 4 κυκλοφορίες (2009, 2011, 2013 και 2015) να έχουν μόνο μία κριτική (όλες στην κατηγορία Γ). Καμία κυκλοφορία δεν συγκεντρώνει 3, το οποίο το λες και fail του τίτλου και της ιδέας, αλλά ας είναι!!!

Βάζω την εικόνα παρακάτω και πείτε αν είστε ευχαριστημένοι με την κατανομή που έκανα, βάσει των όσων δηλώσατε.

Επίσης, δεδομένου ότι κάποιοι έχουν 4 album να (ξαν)ακούσουν, θέλετε να το πούμε μέχρι την επόμενη Κυριακή ή να δώσουμε μεγαλύτερη προθεσμία; Τέλος, προτείνω όλες οι κριτικές ενός χρήστη να είναι σ’ ένα post, αλλά πείτε κι εσείς την άποψή σας. Βάζω 2 σχετικά poll επ’ αυτών.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ QUEENSRYCHE
  • Κυριακή, 14/6
  • Παρασκευή, 19/6

0 voters

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΩΝ
  • Ένα post με όλες τις κριτικές μαζεμένες
  • Ένα post για κάθε album

0 voters

1 Like

Εν τω μεταξύ εγώ νόμιζα ότι θα γράφαμε για όλα τα άλμπουμ που δηλώσαμε :stuck_out_tongue:

Και βλέπω τώρα ότι ΜΟΥ ΦΑΓΑΝ ΤΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΜΟΥ εεεε το Operation ήτοι το αγαπημένο μου άλμπουμ των 80s συν το Promised, στα top 10 μου από 90s

Ας είναι όμως, μου μένει το 3ο αγαπημένο μου 80s άλμπουμ …συν τα Warning - Empire I guess, whatever

3 Likes

Άσε τα σάπια, ρε!!!

I guess I missed that :face_with_peeking_eye:

Οπότε ίσως να μην επιλέγουμε μπάντες που διαθέτουν δίσκους που έχουμε λιώσει όλοι την επόμενη φορα; :Ρ Εγώ με Enslaved πχ είμαι αδιάβαστη εντελώς

2 Likes

Άμα δεν έχει πρόβλημα ο κλειδοκράτορας, παίρνεις Operation, παίρνω Warning

1 Like

Αν δεν έχετε αντίρρηση παραχωρω το Promised Land σε κάθε ενδιαφερόμενο. Τέσσερα άλμπουμς μου είναι πολλά για αυτήν την βδομάδα, και προτιμώ να (ξανά)ακούσω και να γραψω για τα λιγότερο δημοφιλή της μπάντας.

Επανέρχομαι εντός ολίγου, μετά των αλλαγών.

Επίσης, πάμε με την προθεσμία της Παρασκευής 19/6, να είμαστε άνετοι.

Όσον αφορά στα post, ας τα κάνει ο κάθε χρήστης όπως θέλει (είτε το κάθε album μόνο του, είτε σ’ ένα post όλα μαζεμένα).

Ναι. Βασικά, εκτός από τις 2 ή 3 διαφορετικές οπτικές στον ίδιο δίσκο, φαίνεται ότι το παρόν εξυπηρετεί και το είτε να κλείσουμε κενά από ανεξερεύνητες περιόδους μπαντών (όπως η τωρινή), είτε να μάθουμε από μπάντες που δεν ξέρουμε (όπως αναφέρεις για εσένα τους Enslaved π.χ.).

@Dr.Feelgood
@GRACCHUS_BABEUF
@martian
@Miss_Machine
@RiderToUtopia
@Sevek
@stammargg_v2
@toxikos

Είστε σύμφωνοι να πάμε με την παρακάτω κατανομή (αν σας φαίνεται σκούρα η εικόνα, πατήστε πάνω και δείτε σε original view για να ξεκαθαρίσει), με προθεσμία την Παρασκευή, 19/6;

Και μετά τους Queensrÿche, προτείνω οι martian, Sevek και Miss_Machine (που έχουν τις περισσότερες κριτικές) να προτείνουν από 2 μπάντες για να μπουν σε poll και να επιλέξουμε την επόμενη.

Εικόνα3

Εικόνα2

Εικόνα1

5 Likes

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν το λέω επειδή θέλω να γράψω εγώ, προτιμώ πολύ περισσότερο να γράψω για δίσκους που δεν επισκέπτομαι συχνά / καθόλου, αλλά μου φαίνεται πολύ άστοχο / άτοπο να γράψουν δύο άτομα για τους πέντε γνωστότερους δίσκους μιας μπάντας, το βρίσκω πολύ άνιση κατανομή.
Τώρα μην τα ανακατεύουμε όμως πάλι, απλά σημειώση για την επόμενη φορά. Στα άλλα σύμφωνοι.

1 Like

Μπλακλίγκ ακόμα δεν το ξεκίνησες και ήδη καταγγέλλεται η παράγκα σου! Σε καταλάβανε όλοι κακομοίρη!

5 Likes

Δεν διαφωνώ καθόλου σε αυτό που σημειώνεις, αλλά ο τοξικός και ο Γράκχος φάνηκε ότι θέλουν κυρίως να γράψουν για δίσκους που τους παίζουν στα δάκτυλα (κατηγορία Α) και κάπως το είδα ότι θα ήταν άδικο να τους αφήσουμε με μία επιλογή π.χ. έναντι 3-4 των υπολοίπων.

Βέβαια, είναι κι αυτό που λες, που το έχουν επισημάνει κι άλλοι (π.χ. ο @Ian_Metalhead): φαίνεται ότι το συγκεκριμένο topic κινείται προς τα λιγότερο ανεξερεύνητα μονοπάτια της συνολικής δισκογραφίας των μπαντών με τις οποίες θα ασχοληθούμε, άρα, χωρίς να υποτιμώ τα κείμενα που θα δώσουν τα παιδιά για τα πρώτα πέντε αριστουργήματα (μια χαρά τα περιμένω κι αυτά), έχω ένα τσικ περιέργειας κι ενδιαφέροντος παραπάνω για το τι θα γραφτεί για δίσκους που τους κατέχω από ελάχιστα έως σχεδόν καθόλου. Ομοίως και για ν’ ακούσω αυτούς που έδωσα στον εαυτό μου, εν συγκρίσει π.χ. με το OMII από την κατηγορία Β.

Ουπς!

1 Like

Εγώ πάλι να πω το εξής. Καλά και ενδιαφέροντα τα “υποτιμημένα” αλλά κάποιες φορές υπάρχει λόγος που το 99% του κόσμου ασχολείται με μια συγκεκριμένη μερίδα της δισκογραφίας ενός συγκροτήματος και τα υπόλοιπά της τα έχει στο κλάσιμο. Και οι Queensryche είναι μία απ’ αυτές τις περιπτώσεις. Εμένα ας πούμε ό,τι έχω ακούσει από την μπάντα μετά το Promised και μέχρι σήμερα με αφήνει παγερά αδιάφορο, και τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρει καν να τα ακούσω (π.χ. Queensryche χωρίς Tate, απλά δεν), οπότε δεν έχω και κανένα ενδιαφέρον να κάτσω να τα ακούσω τώρα απλά για να συμμετάσχω στο παιχνίδι. Μπορεί να είναι μαλακία τρόπος σκέψης αλλά έτσι είναι τώρα, τι να κάνω. Αν πάντως υπάρχουν κι απ’ αλλού σκέψεις περί “αδικίας” εγώ δεν έχω πρόβλημα να παραχωρήσω κάποιο από τα τρία που ανέλαβα.

1 Like

Ρε, cool όλα.

Προχωράμε έτσι, πρώτη μπάντα είναι και ο καθένας δηλώνει ό,τι θέλει υπό όποιο σκεπτικό θέλει. Κι αυτά που λες εσύ ΟΚ είναι και αυτά που λέει η MM ΟΚ είναι. Ένα παιχνίδι είναι και μάλιστα στις αρχές του. Το βλέπουμε και στην πορεία. Υποθέτω ότι θα υπάρξουν κι εβδομάδες με επιλογές μπαντών που θα μας αφήσουν αδιάφορους, άλλες που θα θέλουμε να γράψουμε τα πάντα κ.λπ. κ.λπ.

Επίσης, ο κάθε κλειδοκράτορας (copyright Sevek) της εβδομάδας (αυτός με τα περισσότερα κείμενα στην αμέσως προηγούμενη μπάντα, του οποίου η μπάντα που θα προτείνει θα επιλέγεται για τη νέα εξερεύνηση) θα κάνει υπό διαφορετικό πρίσμα την κατανομή, βάσει των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος των υπολοίπων. Κι εγώ ξεκίνησα επί τη βάσει του πλουραλισμού σε όλες τις κατηγορίες, αλλά στη συνέχεια πήγα με τη λογική να έχει ο καθένας τουλάχιστον 2 κριτικές ξέρω 'γω, κι αυτό βγήκε κάπως μονόπατα στην κατηγορία Α.

Όλα καλά. Προχωράμε.

1 Like

Το παιρνω εγω αν δεν εχει κανενας αλλος αντιρρηση. Αν εχει ηδη δοθει σε καποιον, σορρυ, αγνοηστε αυτην την απαντηση. Δεν ειχα τον χρονο να διαβασω αναλυτικα ολα τα σεντονια και τους πινακες, απλα προσφερομαι να μιλησω για εναν δισκο που λατρευω, και η κριτικη μου θα αξιζει εγγυημενα.

Μέσα.

1 Like

Και για να το εξειδικεύσω, θα με ενδιέφερε να διαβάσω κριτικές για 3-4-5 δίσκους των Χ γραμμένες από το ίδιο πρόσωπο, που θα κάνει συγκριτική αξιολόγηση ποιοτικά, υφολογικά κλπ, ει δυνατόν για album που εντάσσονται σε λιγότερο δημοφιλή περίοδο ενός συγκροτήματος κι όχι μόνο τις προφανείς επιλογές. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι η περίπτωση των Queensrÿche δεν προσφέρεται για το τελευταίο αφού οι εν λόγω παρήκμασαν απότομα κι εντυπωσιακά, για άλλους όμως θα ήταν πολύ ωραίο κάτι τέτοιο.

Τούτων λεχθέντων περιμένω με ενδιαφέρον να διαβάσω τι θα ανεβάσετε εδώ και, γιατί όχι, την επόμενη φορά να… σας κάνω παρέα!

4 Likes

Μπορούμε γενικά να αρχίσουμε να ποστάρουμε κριτικές ή πάμε ολοι με την λήξη της διορίας;