Κατέβασμα Χορδών

Λοιπόν,έχω μια κιθάρα την ibanez rg 1570…Οι χορδές έχουν σηκωθεί ,ξέρω πως να τις κατεβάσω αλλά υπαρχει πρόβλημα γιατί όταν τις κατεβάζω χτυπούν τα τάστα …Θα την πήγαινα για service έτσι κι αλλιώς ,αλλά μέχρι τότε ,τι θα μπορούσα να κάνω ?Τι άλλη ρύθμιση χρειάζεται για να μην χτυπούν τα τάστα?:-k

Είναι θέμα μπράτσου. Πήγαινέ τη για service όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν δεν ξέρεις, μην επιχειρήσεις να πειράξεις εσύ το μπράτσο. Μπορεί να κάνεις μόνιμη, ανεπανόρθωτη ζημιά.

Πρώτα από όλα γιατί “σηκώθηκαν”; Έτσι από μόνες τους; Eίδαν κάτι που τους άρεσε; :p:lol:

H ερώτηση σου αφορά στο “ύψος” των χορδών (action) αλλά αν “σηκώθηκαν” χωρίς εσύ να πείραξες κάτι, εγώ συμπεράινω πως χρειάζεται ρύθμιση πρώτα από όλα το μπράτσο σου (truss rod). Αφού θα την πήγαινες για service έτσι και αλλιώς, πήγαινε την να την δουν και να σου τα ρυθμίσουν όλα εκεί. :wink:

Τι άλλη ρύθμιση χρειάζεται για να μην χτυπούν τα τάστα

Την πας για ρύθμιση και αποφασίζεις τι χορδές θες να βάλεις.
πχ. 9άρες.

όταν ξαναλλάξεις χορδές φρόντισε να βάλεις τις ίδιες, γιατί αν βάλεις ποιο χοντρές ή ποιο λεπτές η αντίσταση θα μεγαλώσει και θα ξανάχεις το ίδιο πρόβλημα. Αυτό το πρόβλημα είναι πολύ συχνό σε κιθάρες με φλόιντ ρόουζ ή τρέμολο.

Άμα θες συμβουλή απέφυγε τον νάκα και κοίταξε να πληρώσεις μόνο τις χορδές που θα σου βάλουν, γιατί μπορεί να πέσεις σε κάνα μαλάκα και να σου πάρει κάνα 20ευρω για 5 λεπτά δουλειάς.

byebye and don’t forget to boogie.

υγ. προς άντμινς. Τόσα μπαν ρε σεις έχω φάει και παραμένει το πράσινο φωτάκι, κάνα άλλο χρώμα δε μπαίζει ? όχι ότι με χαλάει, αλλά προτιμώ το κόκκινο ξέρω γω.