Άκης Πάνου

Ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού… Ακόμα και metalheads που δεν έχουν προηγούμενη επαφή με λαϊκά θα πρέπει να τσεκάρουν τα κομμάτια του. Μιλάμε για απίστευτα RIFFS στο μπουζούκι, συνθέσεις που σου μένουν στο μυαλό. Κρίμα που στα τελευταία του χρόνια αμαυρώθηκε έτσι η εικόνα του…

Μερικοί ύμνοι του:

‘‘Η πιο μεγάλη ώρα’’


‘‘Και τι δεν κάνω’’

‘‘Ο τρελός’’

Τι ΕΓΡΑΨΕ, ρε, ο άνθρωπος.8O Τι riff- άρα είναι αυτή στο μπουζούκι. Και ο Μητσιάς απλά απίστευτος στα φωνητικά. Ορίστε και ένα σπάνιο vide- άκι που τους δείχνει να το παίζουν live:

Και επίσης αθάνατα έχουν μείνει τα ‘‘Είδα τα μάτια σου κλαμένα’’, ‘‘Η ζωή μου όλη’’, Δυο πόρτες έχει η ζωή’’, ΄’‘Θα κλείσω τα μάτια’’ και άλλα πολλά.

Μια μικρή βιογραφία του Άκη Πάνου:
http://www.sansimera.gr/archive/biographies/show.php?id=357&name=Akis_Panou

Λίγο συνθέτες όπως αυτός, ή ορισμένοι άλλοι μεγάλοι του είδους, λίγο οι μεγάλοι του ελληνικού ροκ, πολύ σημαντικές μορφές του παρελθόντος, όλα αυτά εμένα μου θυμίζουν απλά πόσο φτωχή, άχρωμη και ανούσια είναι η σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή. (τουλάχιστον εκείνη που προβάλλεται)

Και μονο το “Δυο πορτες εχει η ζωη” -ισως το αγαπημενο μου παλιο λαικο- να χε γραψει, θα ηταν παλι σημειο αναφορας για το ελληνικο τραγουδι. Πολυ μεγαλος αλλα και πολυτραγουδισμενος.

Τρισμέγιστος. Ένας άνθρωπος που “τίμησε” με τη ζωή του τα τραγούδια του. Φοβεροί στίχοι, μεγάλη μουσική. H ζωή του όλη…

7 νομά σε ένα δωμά…που να ξαπλω να κλείσεις μα…

Στίχος αλλά και στάση ζωής από άλλες εποχές

My respect

Τα τραγούδια που έχει γράψει και έχουν ως τραγουδιστή τον Καζαντζίδη :bow: είναι συγκλονιστικά…σεβασμός. Κρίμα όμως που η ζωή του τελείωσε με τόσο άσχημο τρόπο, όσοι έχουν παρακολουθήσει εκπομπές και δελτία ειδήσεων θα θυμούνται.

Τσεκάρετε και αυτό το λινκ http://www.theartofcrime.gr/?pgtp=1&aid=1147792593

Πολύ καλό το άρθρο όντως. :thumbup: Αν και ήμουν μόνο 8 χρονών τότε, το θυμάμαι κι εγώ τον Άκη Πάνου στις ειδήσεις μετά το φόνο.

Σκεφτείτε μόνο τι θα είχε γίνει από τα ΜΜΕ αν ροκ καλλιτέχνης είχε κάνει φόνο στην Ελλάδα… :roll:

Επίσης θεωρώ τελείως άκυρο και το να ζητάει κάποιος να του αναγνωριστεί η “μεγάλη πολιτισμική προσφορά” ως ελαφρυντικό σε δίκη για ανθρωποκτονία #-o, και το να κρίνει το δικαστήριο την πολιτισμική προσφορά κάποιου… #-o#-o

γιατι? ειναι δυνατο επιχειρημα υπερασπισης:Σκοτωσε αλλα εγραφε ωραιες ζειμπεκιες κυριοι!!!:lol::lol: