Φοιτητικές Παρατάξεις

Ναι, οι ΠΚΣίτες κάνουν άλλο είδους πεσίματος πχ.

Αυτό ισχύει για τη σχολή μου προσωπικά, δε κάνω γενικεύσεις. Και φυσικά άλλες παρατάξεις δεν υπάρχουν.

Αλλά προτιμώ τη μεθυσμένη Αγγλίδα:p

Σαβουρογάμης αλέρτ!:stuck_out_tongue:

Αφού δε κάνεις γενικεύσεις, δε νομίζω να σαι χαλάνε και όλες οι κνίτισες. Αλλά δεν είμαι αρμόδιος να μιλήσω για το πόσο έχουν ομορφύνει τελευταία, αφού τελείωσα πριν 5 χρόνια.

Ναι, μιλάμε για πολιτικό πέσιμο, το οποίο είναι σταθερό. Ψάχτε λίγα πόστ πίσω σ’ αυτό που λέει ο Μπαμπεφ. Όταν σου ζητάν τη βοήθεια σε αγώνες όλη τη χρονιά, δε λαικίζουν ζητώντας και την ψήφο σου, στις εκλογές που σου έχουν πει άλλωστε ότι δεν προκειται από μόνες τους να αλλάξουν το πανεπιστήμιο. Εκεί είναι και η διαφορά.

Φίλε μου είναι απλό επειδή είχα εμπειρία απο παρατάξεις δεν κάνουν τίποτα άλλο απο τα κοιτάνε την Πάρτυ τους και μόνο, δεν τους νοιάζει το άσυλο στα @@ τους, φαντάσου σε πάρτυ εξωκοινοβουλευτικής παράταξης σκάγανε μύτη εξωπανεπιστημιακοί και τα έκαναν όλα π…τανα επειδή έτσι τους γούσταρε.
Αν αυτό κάνει καλό στο άσυλο οκ?
Μην πώ για τα Κομματόσκυλα της Δαπ και Πασπ που φακελώνουν φοιτητές…

Nταξει δεν εχει πολυ μεγαλη σχεση το παρτυ που πεφτει ξυλο για χιλιους δυο λογους (παρτυ ειναι εξαλλου, λιωμα ολοι) με τη φοιτητικη/ες παραταξη/εις. Για αλλα πραγματα κραξ’ τους

ΗΜ&ΤΥ στην Πάτρα

Και ο Heatseeker ΜΟΥΝΙΤΗΣ είναι.

Δηλαδή δολοφονούν το άσυλο επειδή σε κάποιο party έπεσε ξύλο. Ο (οποιοσδήποτε) αγώνας που κάνουν αριστερές παρατάξεις/αυτόνομα σχήματα για το άσυλο δε σου λέει κάτι, δηλαδή.

Στη δεύτερη μου ερώτηση δεν απάντησες, αν θες απάντησε.

δεν ξέρω αν είναι ακριβώς το ίδιο σύστημα σε όλα τα πανεπιστήμια της αγγλίας γιατί υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο λειτουργίας των διαφόρων πανεπιστημίων αλλά στο δικό μου αυτό που συμβαίνει είναι το εξής όλοι αυτοί που βάζουν υποψηφιότητα είναι ανεξάρτητοι και δεν έχουν απο πίσω πολιτικές παρατάξεις και ο μόνος σκοπός είναι ουσιαστικά η βελτίωση της πανεπιστημιακής ζωής πράγμα που πετυχαίνεται, δηλαδή όντως γίνονται έργα και ασχολούνται ενεργά προκειμένου ας πουμε να υπάρχει φτηνή μετακίνηση για φοιτητές, εκπτώσεις, εγκαταστάσεις, να πηγαίνουν παράπονα στον πρύτανη, να διοργανώνουν εκδηλώσεις κλπ.

Τα societies είναι πιο κοντά στις παρατάξεις αλλά αυτά δεν επεμβαίνουν στην λειτουργία του πανεπιστημιού, δρουν ανεξάρτητα, ο καθείς μπορεί να φτιάξει society και έχουμε απο guitar hero society εως διάλογο με ομιλητές και ντιμπέητ για την παλαιστίνη. Οπότε υπάρχουν και societies που ασχολούνται με την πολιτική και οργανώνουν εκδηλώσεις, ομιλίες, κινητοποιήσεις για διάφορα θέματα κλπ. Το πανεπιστήμιο δανείζει εγκαταστάσεις και βοηθάει ορισμένες φορές αλλά είναι πολύ πιο ανεξάρτητοι απο εδώ Γενικά θεωρώ πως είναι καλύτερα έτσι χωρίς σκοπιμότητες απο πίσω, ψηφοθήρες και άλλα όμορφα.

Για να απαντήσω σε μερικούς οι φοιτητικές παράταξεις είναι και παραμένουν άθλιες.
Το να παλέυεις για το άσυλο είναι άλλο πράγμα απο το να κάνεις ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ για κομματικούς ηλίθιους σκοπούς.
Αυτό το ρόλο το παίζουν κυρίως αριστερές παρατάξεις που αφήνουν εξωσχολικά στοιχεία και τα σπάνε όλα.
Αν αυτό αρέσει σε μερικούς μαγκιά τους, εγώ απλά ΔΙΑΦΩΝΩ

Καταρχήν έχεις μείνει πίσω (για το bold).

Σοβαρά τώρα, όμως, ψελλίζεις πράγματα από εδώ κι από εκεί, αλλά τίποτα σοβαρό ή με επιχειρήματα.

+1. Καλό θα ήταν να μας πει όμως και τα υπόλοιπα μέσα και τους τρόπους πάλης για το άσυλο που έχει στο μυαλό του αφού δεν του αρέσει η κατάληψη.

Η γνωση που πρεπει να λαμβανει καποιος απο ενα ιδρυμα που ονομαζεται Πανεστημιο πρεπει να ανοιγει τους οριζοντες, να εχει σχεση με την ερευνα, αναπτυξη, ολοκληρωση κ εξελιξη της προσωπικοτητας του ατομου κ η κριτικη σκεψη να βασιζεται στον ορθολογισμο κ οχι στο συναισθημα.
Οταν λοιπον βλεπω παραταξεις να τσακονονται μεταξυ τους, να εχουν παρωπηδες, να αρνουνται το διαλογο κ να μην ανταλασουν ιδεες, να ριχνουν μπουνιες ο ενας στον αλλο κτλ. τοτε θεωρω οτι τα παντα που προανεφερα εχουν χαθει.
Το ασυλο (ελευθερη διακινιση ιδεων) το εχουν καταλυσει οι παραταξεις…

+1000000

EPIC FAIL :!:

Αν θεωρείς την επίθεση από μέρους μου φτηνή, απάντα αν θα σ’ αρέσει να βάλουν κάμερες μέσα στις σχολές, να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, να βάλουν -ποιός ξέρει- ίσως και security χρησιμοποιώντας ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ με σένα.

Δεν θυμαμε οσο ημουνα Αγγλια να υπηρχαν σε universities καμερες ή σεκιουριτι, τουλαχιστον δεν ειχανε σχεση με την φοιτητικη ζωη, εγω ειπα για ‘εμπειρικη γνωση’, ‘εμφαση στην επιστημονικη σκεψη κ αναπτυξη’ κ ‘ωριμανση της κριτικης σκεψης κ προσωπικοτητας’ αλλα εσυ με ενα περιεργο τροπο το συνδεσες με τον Big Brother…
Κ οχι, σε μια σοβαρη επιστημονικη ερευνα δεν χωρανε καμερες, παραταξεις, κρατοι κ εξουσιες… κ να κατεγραφε καποιος δεν θα τα καταλαβαινε κανεις :stuck_out_tongue:

Καλα… ας μην ειχαμε πολιτικα συνειδητοποιημενα ατομα μεσα στις σχολες, η τουλαχιστον, παιδια και απο αλλους χωρους εκτος απο αυτον του χ,ψ κυβερνωντος κομματος, και θα εβλεπες εκει πραγματικη καταλυση του ασυλου…
Θα σε εβαζαν να πληρωσεις ακομα και εισητηριο για την σχολη σου, η οποια υπαρχει για να σου προσφερει ολα αυτα που ανεφερες δωρεαν, και αμα τολμαγες να αντιμιλησεις θα σε μπαγλαρωναν τα security…
Δε λεω οτι οι παραταξεις λειτουργουν με τον καλυτερο τροπο που θα μπορουσαν, αλλα σιγουρα ειναι μια πολυ καλυτερη πραγματικοτητα απο το αν δεν υπηρχαν καθολου, η αν στη θεση τους υπηρχαν ειρηνικες λεσχες για την “αναπτυξη και την ολοκληρωση της προσωπικοτητας του ατομου”…

Ναι και ο κολλητος μου για ολα αυτα πηγε στην Αγγλια να σπουδασει.
Θα του πω να σου στειλει το λογαριασμο. Να δεις ποσο κοστιζουν ολα αυτα εκει περα.
Εμφαση στις επιστημες, ή εμφαση στις Αγγλικες λιρες? :stuck_out_tongue:

[SIZE=5]FAIL[/SIZE]. Και στα 2.

Για δες εδώ μια τυπική αίθουσα βρετανικού αμφιθεάτρου. Τους χαφιέδες τους βλέπεις ή να στους μαρκάρω στο φώτοσοπ?

Οι “χαφιεδες” ομως δεν ειχαν επεμβει ποτε στην επιστημονικη μου ερευνα στα 6 χρονια παραμονης μου κ ουτε στις πολιτικες πεποιθησεις μου, κ ουτε προσπαθησαν να μου τις αλλαξουν επομενως περνουσαν απαρατηρητοι απο το μεγαλυτερο συνολο των φοιτητων.

Μετράω τις κωλοτούμπες λοιπόν. Πρώτα μας λες ότι δεν υπήρχαν, τώρα μας λες ότι δεν επενέβησαν πουθενά?

Για πες μας λοιπόν, εκεί υπάρχει φοιτητικός συνδικαλισμός που να είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ για το εκπαιδευτικό σύστημα? Υπάρχουν κομμουνιστές και αριστεροί με οργανωμένες δυνάμεις στα πανεπιστήμια?

Συγκρίνονται οι κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 με αυτά που έγιναν γιατί άκουσον-άκουσον ο Μπλερ και οι εργατικοί αύξησαν τους τόκους στα φοιτητικά δάνεια? Αυτό μας λες?

Γιατί λοιπόν να επεμβαίνουν οι κάμερες στα βρετανικά πανεπιστήμια? Είναι οι συνθήκες ίδιες με αυτές που υπάρχουν στα ελληνικά πανεπιστήμια?

Έξω δε χρειάζεται να επέμβουν, γιατί δεν υπάρχει οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Ο ρόλος τους περιορίζεται στο να καταγράφουν - χωρίς να σου δίνουν αναφορά φυσικά -και να τρομοκρατούν. Και είναι πετυχημένη η συνταγή τους ώστε να θέλουν να τις φέρουν και εδώ πέρα.

Ξαναλεω δεν θυμαμε εγω να εχω δει καμερες εκει που βρισκομουνα, οντως δεν υπαρχει φοιτητικος συνδικαλισμος που να ειναι επικυνδινος διοτι η ιδεα του κουμουνισμου ή της ‘παλης των ταξεων’ εχει ξεφτισει στην δυτικη ευρωπη κ πλεον δουλευουν συλλογικα οι πανεπιστημιακοι φορεις, φοιτητες κ καθηγητες για την καλυτερευση των ιδρυματων…