Ταξίδια Στο Εξωτερικό

οποιος εχει παει αμστερνταμ ας προτεινει κανενα χοστελ οχι απαραιτητα καλο, οσο φθηνο.

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Stayokay-Amsterdam-Vondelpark/Amsterdam/4916?source=googleadwordshostelsbynamebroad&gclid=CJHTpLi70qQCFchH4wodZHRvIg

δεν εχω μεινει εκει αλλα τελευταια φορα που πηγα και το ειδα μεσα στο vondelpark επαθα σοκ8O8O

πολυ ωραιο σημειο

ξεκινα απο εδω
http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Stayokay-Amsterdam-Vondelpark/Amsterdam/4916/reviews
και δες

αν 8ες για hotel h’ σπιτι(μην πανικοβλη8εις τα λεφτα ειναι τα ιδια οσο και για χοτελ:))πες

επισης σε ζηλευω:(

Έχει κάνει κάποιος απο’σάς Χριστούγεννα σε πόλη της Ευρώπης;; Σκέφτομαι να πάω ένα ταξιδάκι και θα ήθελα προτάσεις, σκεφτόμουν περισσότερο το Παρίσι η Πράγα/Βιέννη/Βουδαπέστη.

Κατά τ’αλλα γενικότερα: [B]Ιαπωνία[/B]. Έχω πάει, μαθαίνω Ιαπωνικά, γουστάρω γενικότερα την Κουλτούρα, τους Ανθρώπους κλπ, και είναι νούμερο ένα ταξιδιωτικός στόχος μου να ξαναπάω.

Παρίσι για Χριστούγεννα είναι το τοπ. Μετά μάλλον Βιέννη. Πράγα επίσης λέει γενικά, για Χριστούγεννα τώρα δεν ξέρω να συγκρίνω με τις υπόλοιπες. Παρίσι πήγαινε, απλά είναι ακριβή πόλη

@Yojimbo

χριστουγεννα βιεννη,
πρωτοχρονια παρισι

το μονο κακο στη βιεννη τα χριστουγεννα ειναι οτι εχει αρκετους ελληνες
αλλα οχι στο επιπεδο της πραγας 8O( απ΄οτι μου εχουν πει φιλοι που πηγαν)

(μην πεταχτει κανενας παρεξηγιαρης για την ελλαδα κλπ ε?)

λοιπον περα απο αυτο, η πολη ειναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ τα χριστουγεννα, εγω την ειχα πετυχει και χιονισμενη και ηταν 8O, οι αν8ρωποι ειναι πολυ φιλικοι, καμια σχεση με το “βορειοευρωπαικο” που περιμενεις, εχει τελεια καφε,bar που εχω πετυχει να παιζει tool -και οχι το 46+2:p (καλα εσενα αυτο δεν 8α σου αρεσει αλλα 8α βρεις τα δικα σου:wink:), , στρουντελ(ΜΠΛΙΝΤΙΝ:wink:) και σοκολατοειδη,καλο και φτηνο φαγητο και 500 αλλα πραγματα

α μην ξεχασω,

[SPOILER][B]ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΥΟ [/B][/SPOILER]

αλλα και παλι εμενα ανετα εκει για παντα(μετα απο αμστερνταμ φυσικα:))

παρισι, εχω παει αρκετες φορες και εμεινα πολλες μερες την κα8ε φορα οποτε εχω δει και τα στραβα του αλλα σε λιγες μερες δεν προλαβαινεις να τα δεις οποτε το να πας για χριστουγεννα η’ πρωτοχρονια ειναι ωραια ιδεα
αν δεν κινη8εις στα πολυ “τουριστικα” σημεια ακομη καλυτερα

αν ειναι να διαλεξεις αναμεσα σε βιεννη η’ παρισι ψηφιζω βιεννη παντως

ασε το παρισι για ανοιξη, ειναι καλυτερη εποχη τοτε:)

βουδαπεστη δεν εχω παει :frowning:

Moναχο που εχω παει Χριστουγεννιατικη περιοδο, συστηνω ανεπιφυλακτα!

@ Yojimbo: Θελω να παω πολυ Ιαπωνια γαμωτο…Σε μερικα χρονια που θα ειμαι και ενηλικας πλεον, θα το παλεψω πολυ για ενα ταξιδι σε εκεινα τα μερη!

Βουδαπεστη που ειχα κανει Χριστουγεννα πριν 2 χρονια ηταν υπεροχα παντως. Και σαν πολη τα σπαει.
Φετος εχει Παρισι για Χριστουγεννα.:smiley:

(υγ και ναι, αγαπαμε Ιαπωνια και τους πεντακαθαρους δρομους της.:p)

Η μαλακία με την ξενιτιά είναι ότι περιμένεις τις γιορτές για να πας σπίτι σου αντί να πηγαίνες κάπου αλλού :stuck_out_tongue:

Μόνο που ακούω Hostel το μυαλό μου πάει εδώ:

Σουγκεεεεεεε(δεν ξέρω πως γράφεται:p)!Πω ρε φίλε αυτά είναι!!Ιαπωνία θέλω πάρα πολύ να πάω!Ελπίζω να μπορέσω κάποτε…
Ιαπωνικά μαθαίνεις και να γράφεις/διαβάζεις?Εύκολα?
Τα μόνα που ξέρω είναι κάποια “βασικά” που επαναλαμβάνονται στα anime/manga και μου έχουν μείνει…

Φτιάξτε με για Παρίσι και Χριστούγεννα, αν και θα 'μαι μια βδομάδα νωρίτερα βέβαια :lol: Χιόνι να 'χει μόνο :smiley:

voila

κα8ε χριστουγεννα στην πλατεια του δημαρχειου-αν σου αρεσει το ice πηγαινε οπωσδηποτε, αν την εχουν βαλει τις ημερομηνιες που εισαι εκει

επισης ανεβα στην μονμαρτη (καλυτερα βραδακι να μην εχει φουλ τουριστες , το μερος ειναι ακριβως σαν να εισαι στην πλακα,

-οποτε για τους ελληνες τπτ ιδιαιτερο- αλλα πηγαινοντας μπροστα στην εκκλησια (νομιζω Sacré Coeur λεγεται )βλεπεις ολο το παρισι-τρελλη 8έα ειδικα οταν ειναι χιονισμενα, παντα ομως με νεφος δυστυχως:(

στη μονμαρτη ειναι και το μουσειο dali, μεγαλο χασιμο8O

οπωσδηποτε βολτα στις ακτες του σηκουανα και οταν λεω βολτα εννοω αρκετο περπατημα κατα μηκος του γιατι κα8ε σημειο ειναι διαφορετικο (ξερω τιγκα τουριστικη η προταση αλλα ουσιαστικα αν κατεβεις κατω, διπλα στο ποταμι, δεν εχει τοσο κοσμο οσο περιμενεις, εισαι σχεδον alone μεσα στο χιονι και το τοπιο γ.α.μ.α.ε.ι)

δυστυχως δεν ξερω τπτ για χοτελ και φαι επειδη εμενα σε δικους μου αν8ρωπους οποτε πηγαινα οποτε εκει δεν μπορω να βοη8ησω:(

Αααχ τι μου κάνεις! Στη Μονμάρτη έχω σπίτι φίλου, εξού και το τριπ. Δεύτερη φορά θα 'ναι στην ομορφότερη πόλη της Ευρώπης, τώρα που δε θα 'χω και την αγγαρεία των μουσείων κλπ θα το ζήσω περισσότερο. 13 πάω και 20 γυρίζω, τι διάολο, λίγο χιονάκι δε θα 'χει; :frowning:

με κοβετε στα 2, πρωτη βδομαδα δεκεμβρη ή εκει γυρω το πσηνω και γω το 5ημερο Παρισι…

8O

πω πω σε ζηλευω ε:p?
ανετα πετυχαινεις χιονι, εγω εχω πετυχει και νοεμβριο και ιανουαριο και φεβρουαριο :lol:

επισης αν εχεις χρονο πηγαινε μια βολτα γαλλικη εξοχη, εγω ειχα μεινει σε σπιτι πετρινο, σαν αυτα στο " La femme d’à côté":lol::lol:

[SPOILER][/SPOILER]
και ειχα πα8ει σοκ με την φυση εκει

επισης ζηλευω και εσενα lupin :slight_smile:
εχει ενα απιστευτο κομιξαδικο (καλα μαλλον 8α εχει πολλα αλλα εγω αυτο ειχα βρει και ειχα πα8ει8O) που ηταν το μοναδικο που ειχε τα παντα απο bilal
αν ψηνεσαι πες να σου στειλω διευθυνση

[B]WTF?[/B] Όλο το ροκιν Παρίσι σκεφτόμαστε να ήμαστε τον Δεκέμβριο;;

Εγώ θα ήθελα να είχε και καννα ενδιαφέρον liveάκι εκεί γύρω όταν θα πάω, βρήκα ένα αλλά είναι στην Ολλανδία, η έστω κάποιο φεστιβαλάκι οποιουδήποτε είδους, όχι απαραίτητα μουσικό.

Πάντως ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αυτό που κατάλαβα απ’αυτά που διάβασα είναι αυτό που φανταζόμουν, δηλαδή πως ότι και αν διαλέξω ωραίο θα είναι.

Άσε εδώ πέτυχα Έλληνες στο Kyoto, στην Ευρώπη θα φιλοδοξώ να μην πετύχω;; :lol:

Είχα βγάλει φωτογραφία σκουπίδια γιατί μου είχαν κάνει εντύπωση. :stuck_out_tongue: Αλλά για να λέμε όλη την αλήθεια, οι δρόμοι τους είναι γεμάτοι γόπες, η έτσι φαίνονται γιατί απουσιάζουν τα σκουπίδια.

Ναι μαθαίνω όλο το πακέτο, βασικά η επιλογή που μου είχε παρουσιάσει η δασκάλα μου όταν άρχιζα ήταν αν θέλω να μάθω απλά να ακούω/μιλάω και τα βασικά, δηλαδή: hiragana/katakana η ΟΛΑ. Και όχι δεν είναι εύκολα, είναι μεγάλο μπέρδεμα. Βέβαια είναι και στο άτομο, μπορεί να κάτσουν σε άλλους με διαφορετικό τρόπο, η άλλοι να διαβάζουν περισσότερο.

αν ειναι αμστερνταμ προτιμησε το απο το παρισι παντως :wink:

ξεχασα να πω αυτα που μου τη σπανε στο παρισι πιο πανω αλλα δεν το κανω για να μην σας το χαλασω:roll:
επαναλαμβανω παντως οτι για [B]λιγες[/B] μερες ειναι μια χαρα.

για ρίξε μια λίστα ρε συ, έστω από περιέργεια. Αν και έχω κι εγώ 1-2 που μπορώ να αναφέρω. Αλλά δείχνει πόλη που θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα.

To Παρίσι ή το Άμστερνταμ Φρήντομ;

Λοιπόν, για να πούμε δύο πραγματάκια για Παρίσι:

1. Γιατί έχετε φάει τέτοιο κόλλημα με το χιόνι; To Παρίσι δεν είναι διάσημο για το χιόνι του, Space Queen μπορεί να το πέτυχες χιονισμένο 2-3 φορές αλλά μάλλον έτυχε. Χιονίζει κάτι λίγες μέρες κάθε χειμώνα και δεν το στρώνει εύκολα. Καλύτερα από μία άποψη γιατί η πόλη δεν είναι σχεδιασμένη για χιόνι και αυτό περισσότερα προβλήματα δημιουργεί (με πεζοδρόμια-παγίδες κλπ.) παρά δίνει ομορφιά.
  2. Η Χριστουγενιάτικη διακόσμηση της πόλης για μένα έχει χειροτερεύσει επί δημαρχίας Delanoe σε σχέση με παλιότερα… :frowning:
  3. Τα καλά live σταματάνε κατά τις 20/12 λόγω των γιορτών. Επίσης αν βρεθείτε εκεί ανήμερα Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά πολλά εστιατόρια κλπ. θα είναι κλειστά, οι γιορτές γιορτάζονται κάπως πιό οικογενειακά…

με τιποτα ομως!

λιστα:

1. αν δουλευεις εκει (καπου κεντρικα,δεν μιλαω για τα προαστια) και δεν εχεις παει για τουρισμο εχεις να αντιμετωπισεις κα8ε μερα μια [B]α8ηναΧ50[/B]
    ο κοσμος ειναι φουλ τσιτωμενος, αγενης, σπρωξιδια στο μετρο, κορναρισματα,οτι να ΄ναι οδηγηση, μεσα στα νευρα γενικα.
    μην παρεξηγηθω, αν γνωρισεις γαλλους ειναι μια χαρα αν8ρωποι, φιλικοι,σε καλουν για φαγητο ανετα στο σπιτι τους(σε αντι8εση με τους ολλανδους πχ) και αγαπανε πολυ τους ελληνες σε βα8μο κολληματος.
    αλλα στο δρομο και στο πως κινουνται στην πολη ειναι ΚΟΛΑΣΗ

2. το παρισι ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ(εμενα δεν μου αρεσουν οι τεραστιες πολεις γιατι νομιζω οτι τσιτωνουν τον κοσμο που ζει σε αυτες αλλα νταξει δεν εχω παει νεα υορκη και τοκυο οποτε δεν μπορω να λεω και με σιγουρια:wink:)
    απλα απ΄οσο εχω συζητησει με γαλλους εχουν μεγαλο 8εμα με το οτι πρεπει να μενουν πολυ μακρυα απο το κεντρο(τα νοικια ειναι πανακριβα εκει) και να κατεβαινουν για δουλεια.

3.δεν αναφερω κα8ολου για απεργιες κλπ, εκει παμε σε αλλα επιπεδα ταλαιπωριας (δεν μιλαμε για 100 ατομα, μιλαμε για πορειες κανονικες που κλεινουν τα παντα )
ρισπεκτ παντως στους γαλλους γιατι παιζει και να ειναι απο τους λιγους ευρωπαιους που εχουν την “αλληλεγγυη” στο λεξικο τους -οσον αφορα απολυσεις,μειωσεις μισ8ων κλπ-.

@mule

ενταξει ρε, εχω ενα κολλημα με το χιονι, κακο ειναι:p??
το εχω πετυχει περισοοτερες απο 3 φορες χιονισμενο παντως και ηταν μια χαρα
εννοειται οτι μιλαμε παλι για βολτα και οχι για να μενεις ε?

για αμστερναμ δεν δεχομαι κουβεντα:lightsabre:
(μονο ισως για τον καιρο και τους ολλανδους που ειναι οντως ψυχροι οταν τους γνωρισεις καλυτερα και περα απο μια μπυρα αλλα και παλι δεν 8α χαλαγε κα8ολου να εμενα για παντα εκει)

Για Άμστερνταμ δεν έχω ιδέα (ακόμη) :stuck_out_tongue:

Το Παρίσι μπορεί να μην είναι διάσημο για το χιόνι του, αλλά επειδή εμείς οι Αθηναίοι το έχουμε το κολληματάκι μας, ε δίπλα στις Άλπεις είναι, τι διάολο, ας είναι στρωμένο 1-2 μέρες να το ευχαριστηθούμε!

@ space queen

Το “Αθήνα Χ 50” μου φαίνεται τέρμα υπερβολικό. Οκ, 3 μέρες ήμουν μόνο, αλλά μου έβγαζε μια πιο ανοιχτή και ανθρώπινη πόλη.