Κοιτα, εγω ειχα την κωλοφαρδια να με φιλοξενησει μια γιαπωνεζα “φιλη” μου σε ενα νησι πιο κατω απο την Οσακα, τη Σοντοσιμα. Την ειχα φιλοξενησει κι εγω 3 χρονια πριν. Εκει ηταν πραγματικα πεντακαθαροι οι δρομοι, σε φαση να θες να κυλιστεις πανω τους.:!:
Τοκιο δεν ειχα παει, απο μεγαλες πολεις μονο Οσακα και Κιοτο. Αλλα και παλι, βρωμικους δεν τους λες τους δρομους.
Αχχχχχχχχχχ μεγαλη τρελα οι δρομοι με τα χιλιαδες μαγαζακια και food stands στην Οσακα. Θελω παλι.
Osaka δεν έχω πάει, ούτε shodoshima, μόνο Tokyo και Kyoto. Ωραία ήταν;; Πως ήταν στο νησί;; Αν έπρεπε να διαλέξεις Kyoto η Osaka που θα πήγαινες;; Εγώ δεν τρελάθηκα και τόσο (όσο περίμενα) με το Tokyo, το Kyoto μου άρεσε λίγο περισσότερο.
Καλά οι δρόμοι τους είναι έως και λατρεία, ακόμα και στο τελευταίο, ξεχασμένο από τον θεό σημείο ο δρόμος θα είναι τέλειος. Όσων αφορά το θεματάκι με τις γόπες, μάλλον και οι Ιάπωνες το πιστεύουν πως είναι πρόβλημα γιατί λίγο αφού το πρόσεξα πέτυχα και πινακίδα που προέτρεπε τους πολίτες να μην πετάνε τις γόπες τους κάτω.
λοιπόν αυτό τον καιρό ζω για να ταξιδεύω συνεπώς το εν λόγω τόπικ νομίζω μου ταιριάζει πολύ… καθ’ότι νιάτο ακόμα δεν έχω πάει σε πολλά μέρη οπότε υπάρχουν πολλά απωθημένα να μετρήσει κανείς… Για την ώρα έχω επισκεφτεί Κωνσταντινούπολη, Βρετάνη, Ντίσελντορφ, Λονδίνο, Άμστερνταμ αλλά επιφυλάσσομαι στο άμεσο μέλλον να είμαι πιο παραγωγική… Νοέμβρη έχω κλείσει για Γερμανία ( Μόναχο-Fussen-Κολονία-Δρέσδη-Βερολίνο) γύρω στο Μάρτη Βαρκελώνη και ο Ιούλιος έχει γραμμένο πάνω του τη μαγική λέξη interail… Άντε να δούμε:wink:
Αν έχεις αμάξι και χρόνο,πηγαίνοντας από Δρέσδη για Βερολίνο,κάνε μια στάση και στη Λειψία…περπάτα στα στενάκια και ψάξε για την εκκλησία του Αγίου Θωμά (st thomas church) που είναι και ο τάφος του Bach κι αν είσαι τυχερή κάτσε και άκου το εκκλησιαστικό όργανο…
Ααα…η Δρέσδη είναι πραγματικά πανέμορφη…
μπορεί κάποιος κάποια να προτείνει μερικά σαιτ για να κλείσω (φτηνά) αεροπορικά εισητήρια για γερμανία ? έχω ακούσει πως όσο νωρίτερα κλείσεις τόσο φθηνότερα . για πόσους μήνες πριν μιλάμε ?
Για εξωτερικό πολύ καλό site για αεροπορικά: http://www.kayak.com/
Δεν είναι αεροπορική εταιρεία, ψάχνει τιμές σε όλες τις εταιρείες και μάλιστα βγάζει και περιόδους (κοντά σε αυτήν που επέλεξες) που σε συμφέρει περισσότερο να πας.
η Λειψία είναι ήδη ενταγμένη στη διαδρομή του καλοκαιριού γιατί λόγω έλλειψης χρόνου έφυγε τελευταία στιγμή από το πρόγραμμα του Νοέμβρη… Είναι και μια σχολή που πρέπει να μας δει κάποια στιγμή:wink:… Για Δρέσδη έχω ακούσει κι εγώ τα καλύτερα συνεπώς περιμένω να το διαπιστώσω… Ουσιαστικά πάω να δημιουργήσω κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Γερμανία και να τα ξαναπούμε σαν πέσουν τα κρύα:wink:
Μπορείς να πας Στουτγκάρδη που είναι περίπου 2 1/2 ώρες και έχει (αν σε ενδιαφέρουν βέβαια) το μουσείο/εργοστάσιο της porsche και της mercedes και το γήπεδο βέβαια της ομάδας…
Επίσης πολύ καλή εκδρομή και μόνο 1 1/2 ώρα απόσταση είναι να πας μέχρι Αυστρία στο Σάλτσμπουργκ!!!
Θέλω να πάω Σκωτια Χριστούγεννα ξέρει κανείς με ποια εταιρεία συμφέρει κανείς να πάει???
Επειδή δεν έχω ταξιδέψει ποτέ τόσο μακριά…το μόνο μακρινό ταξίδι είναι στην Β λυκείου στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Μόναχο με αυτοκίνητο
συνη8ως εγω σε αυτο βρισκω τα πιο φτηνα (σου βγαζει ολες τις πτησεις των ημερομηνιων που σ’ενδιαφερουν και για +/- 3 μερες και κανει συγκριση τιμων σε πινακα)