Η Αίγυπτος είναι πραγματικά πολύ ωραία…Είναι αυτό που είπε κάποιος πιο πάνω…δεν πρόκειται να δεις τα τοπία που έχουν τα Highlands(δεν έχω πάει αλλα έχω δει φωτο και το καλοκαίρι που θα πάω uk θα πάω σίγουρα) άλλα έχει άλλου είδους ομορφιά και είναι τελείως διαφορετικός κόσμος…Έχει τα παζάρια που μπορείς να βρείς πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα πχ εγώ που έχω λίγο ένα θέμα με τα σπαθιά αγόρασα μια αιγυπτιακή σπάθα.Να δοκιμάσεις φαλάφελ…και τωρα δεν μπορώ να θυμηθώ άλλα…:roll:
Α και να ρωτήσεις κάποιον πόσο πιάνεις σε καμήλες…:lol:
Και μόνο εμφιαλωμένο νερό και καλό θα ήταν να προσέχεις τι τρως. Νομίζω τα ταξιδιωτικά πρακτορεία δίνουν συγκεκριμένες οδηγίες σε όσους ταξιδεύουν και πάλι 1 στους 4 γυρίζει με προβλήματα στο στομάχι
Εγω το ψηνω απο τωρα για του χρονου τα χριστουγεννα (καλα να’μαστε μεχρι τοτε :p) για Πραγα + Παρισι και αν μπορεσω και καμια Σκωτια ή Ιρλανδια. Μαλλον θα θυσιασω τις καλοκαιρινες διακοπες για να μαζεψω κανενα φραγκο αλλα χαλαλι. Θελω πολυ να κανω ενα ταξιδακι εξω τα χριστουγεννα.
νερο εμφιαλωμενο,φαι απο ξενοδοχεια,ποτε μην κυκλοφορεις μονος,να περνεις τα γαλαζια ταξι και για κανενα λογο τα πορτοκαλι.οποιαδηποτε τιμη σου πουλανε κατι να την φτανεις στο 1/3.10 λιρες σου λενε στις 3 να το φτανεις.αν το φτασεις στα μισα σε εχουν κατακλεψει,το παζαρι ειναι η ζωη τους:πολλοι ξερουν ελληνικα,μην βριζεις,να πας στο σπιτι του καβαφη,στην καινουργια βιβλιοθηκη της αλεξανδρειας,και παρε ακουστικα οταν εισαι εξω,το μονο που ακους ειναι μια κορνα.,εχει 2 ελληνικα φαγαδικα,προτιμησε αυτο που ειναι κοντα σε ενα παλατι και στο ενυδριο αν θες ψαρι,το αλλο αν θες κρεας.προσοχη στον ρουχισμο,νοεμβρης εκει=ιουλης εδω.
Μετα από όλα αυτά που διαβαζω το σκεφτομαι ακομη:-k
Επισης εμα8α ότι αν εισαι γυναικα δεν κυκλοφορεις με τπτ μονη σου,
(ειδικα αν εισαι ξαν8ια σε κοιτανε ολοι και γενικα υπαρχει «πιεση»)
anyway, ευτυχως εχω ακομη χρονο για να αποφασισω :?
Τα ταξίδια στο εξωτερικό μετράνε πολύ- τα προτιμώ 500.000 φορές από το να πάω σε νησί
Έχω πάει: Νορβηγία, Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Μαλδίβες, Μαρόκο, Ανδόρα, Εσθονία, Βουλγαρία, Τουρκία (στα τέσσερα τελευταία ταξίδια πήγαμε για μια μέρα)
Για καλοκαίρι λέμε με φίλους να πάρουμε το ιντερέιλ από Ιταλία και να κάνουμε το γύρο της Ευρώπης, ακούσαμε ότι είναι πολύ φθηνά και αξίζει σαν εμπειρία. Ξέρει κανείς τίποτα σχετικά;
τα ταξί είναι τόσο φθηνά που είναι χαζό να κάνεις σαν υστερικός όταν αντί για 1 ευρώ σου ζητάνε 1.30, είδα τουρίστες να τα παίρνουν στο κρανίο για τέτοιες διαφορες την ωρα που μένανε σε 5στερα hotel. Εγώ στο Κάιρο έκανα ολοημερες εκδρομές κλείνοντας το ταξί για ΟΛΗ τη μέρα (με κόστος 15 ευρώ)
σωστό για το νερό, μονο εμφιαλωμενο αλλά ξέρω αρκετους που γύρισαν με γαστρεντερίτιδα τρώγοντας μονο στο ξενοδοχειο, εγω παλι ετρωγα μονο εξω (οχι στο δρομο ομως εκτος απο καμια μπανανα η κανα κουλουρι) και δεν εγινε τιποτα
ναι το “μαρκάρισμα” θα είναι στενό και στην καλύτερη θα ενοχληθείς σε βαθμο ασχημο
κάποτε έλεγε πολύ, τώρα πια δε συμφέρει, εκτός και αν σκοπεύεις κάθε μέρα να είσαι στο τρένο για να μην πληρώνεις ξενοδοχείο. τελευταια φορα που το δοκιμασε φιλος ξεκινησε απο ιταλια για να γλυτωσει μια ζωνη (η ευρωπη ειναι χωρισμενη σε ζωνες και πληρωνεις αναλογα με το ποσες ζωνες θελεις και ποσο διαστημα διαρκει η καρτα)
Η Πραγα ειναι πανεμορφη, αλλα και πολυ δημοφιλης γιαυτο πηγαινε καμια περιοδο εκτος εορτων! Σου την προτινω ανεπιφυλακτα , ειναι πολυ ωραια!
Περιμενε να περασουνε κ τα χοντρα κρυα για να βολταρεις πιο φυσιολογικα
Άμα μείνεις σε μοτέλ πόόόσο ακριβά να πάει;
Βασικά, ξέρεις αν υπάρχει κάποιο σάιτ που να εξηγεί ποιες χώρες περιλαμβάνονται σε κάθε ζώνη με τιμές και τα σχετικά;
φαίνεται πως δεν υπαρχουν πλεον ζωνες αλλα ξεχωριστα pass για καθε χωρα ή global pass αμα σκοπευεις να περάσεις από πολλές.
εχει αναλυτικες τιμές απο οτι ειδα.
στη Γαλλία πχ έχει 204ευρώ για 8 μερες μεσα σε ενα μήνα (τιμή για κάτω των 26)
καλό είναι πάντως να ψάχεις τις προσφορές στις εταιριες κάθε χώρας, είχαμε πάρει 3μερο πασο Ολλανδια για ξεφτιλα χρήματα (30ε) ή είχαμε βρει ticket στη Γερμανία με 29ε για όλους τους προορισμούς, στη Γαλλία πάλι όσο πιο νωρίς τα κλείσεις τόσο πιο φθηνά (πχ γύρω στα 20ε για αποσταση 500χλμ), στην Αγγλια έχω κάνει απειρες εκδρομές με 1 λίρα…
θέλω να πω πως όσο βολικό και αν ακούγεται ενα πασο (μπαίνεις όποτε θελεις όπου θέλεις με εξαιρεση κάποια γρηγορα τρενα) δεν είναι σίγουρο ότι θα έρθει σίγουρα και πιο φθηνά
Bασικα Σκωτια-Ιρλανδια καλυτερα μην πας Χριστουγεννα. Απο πλευρας καιρου (αν και μην περιμενεις να δεις καλοκαιρι ε, ειδικα στη Σκωτια) η καλυτερη περιοδος εναι Μάιος-Ιούλιος. Περα απο αυτο, απο Οκτωβριο και μεχρι αρχες Μαρτιου σταματανε και ολες οι οργανωμενες εκδρομες προς Χαϊλαντς, νησια κλπ λογω εξαιρετικα απαλευτων συνθηκων. ΟΚ μπορεις αν θες να νοικιασεις αμαξι (δεξιοτιμονο ε) και να πας μονος σου αλλα αν δεν εχεις ξαναπαει και κυριως δεν ξερεις που να πας δεν θα στο προτεινα. Ασε που αν χαθεις χειμωνα εκει πανω τους μονους που μπορει να βρεις να ρωτησεις ειναι ή καναν λυκο είτε κανα ξεχασμενο στο χρονο Highlander που θα μιλαει μονο Gaelic και θα σε περασει για βαρβαρο!!:p:lol::lol: