Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Ελα ρε!!!
Την περιοχη την εχω γυρίσει και γω.Και τις πολεις οπως λες αλλα και κωμοπόλεις και χωριά.
Επίσης απιστευτη ομορφια εχει η Αμάσεια.Μιλαμε να τρωμε σε μια ταβερνα ψηλα και απο κατω τα βουνα και το νερο,πςςςςς.Και κατι σουβλιστα πωω:!:

Πολυ ωραια διατηρημένες οι πόλεις ομως αν ανεβεις σε χωρια οκ,σε πιανει λίγο η ψυχη σου.Ειδικα ενα οπου ηταν μεσα στο χωμα,κυκλοφορούσαν με γαιδούρια και γενικά θύμιζε Ελλαδα του '20,ηταν θλίψη.Και το οποιο ειχε απο τα καλύτερα τζαμια που ειδα ξερω γω:)

Με την πρωτη ευκαιρία θελω να ξαναπαω.

ατην αμασεια δεν εκατσε ο τροχος αλλα τη σημειωνω για την επομενη. εγω αν μπορουσα θα πηγαινα μονο απο χωρια εινηαληθεια αλλα γενικα ισχυει αυτο που λες. περισσοτερη φτωχεια μονο νοτια ινδια εχω πετυχει. σκεφτομουν απο περσι να γυρισω κανα τριμηνο στην τουρκια αλλα εν τελει ουτε για τον ποντο φτανουν τρεις μηνες.

Να πας,μιλαμε για απιστευτη περιοχη.

Επισης οι ανθρωποι γενικα ειναι ανοιχτοί,ειδικα αμα ακουσουν πως εισαι Ελληνας οι περισσότεροι σκίζονται.Καμια σχεση με μας τα τετράποδα δω περα.Ίσως εχει να κανει και με το κλίμα και την εικόνα όπου έχουν.Πολυ πιο χαλαρα και ηρεμα,θυμαμαι να μαι Σαμψούντα(που οκ,δεν την λες χωριο,τεραστια πολη ειναι)και ολα ηταν ωραια.Πρασινάδα δίπλα στην θάλασσα-που αν την ειχαμε εμεις θα το είχαμε κανει καφετέριες σίγουρα ομως-και γενικα υπήρχε ένα κλιμα για παρεα.Εβλεπες τα παγκάκια γεματα.
Στην Ελλαδα βλεπεις τα σταρμπακς.Μου χε κανει εντύπωση αυτο,και το παρατήρησα και σε αλλα μέρη νομιζω

Επισης,τρελη,τρελη,τρελη κουζίνα.Ακόμα καιει το στόμα μου βεβαια αλλα οι γεύσεις ηταν σκετη μαστοριά.

Θυμαμαι και μια τσάρκα που ειχαμε παει με κατι σαν σχεδια στο πιο εξελιγμένο στα νερα της περιοχης οπου γυρω ηταν βουνα και ηταν απο τις καλυτερες στιγμες ολων των εποχων:!:

οσον αφορα το φαι, εφυγα με δεκα ευρω απο ελλαδα [συν φαι για μερικες μερες] και ενω δεν ζυγιστηκα στην επιστροφη, υπολογιζω οτι πηρα καναδυο κιλα σε μια βδομαδα. οσα μπορεσα να παρω τον τελευταιο χρονο εδω δλδ :lol: και μου περισσεψαν και καποια απο αυτα που ειχα παρει για να μαγειρεψω:!: ειχα να φαω τοσο κρεας απο το δημοτικο! κατα ταλλα ναι, τα περισσοτερα λιμανια που ειδα ηταν πολυ ομορφα, αν και δεν εζησα τουρκικο φιορδ :frowning:

Θα το εξομολογηθώ σε σας! Δε σας ξέρω και έτσι δεν έχω θέμα να το πω, ναι. Νιώθω μία θλίψη όταν μπαίνω σ’ αυτό το θρεντ. Ξέρω ότι τα χρήματα, πάει σταδιάλα, θα βρεθούν, και χρόνος θα βρεθεί. Αυτό το συναίσθημα, όμως, του φόβου θα με φέρει για ακόμη μία φορά πίσω, και ξέρω ότι θα τα χαλάσω όλα στο τέλος. Αισθάνομαι τόσο μα τόσο άτυχη (και ναι, είμαι. που να σας εξηγώ όμως), που νομίζω ότι αν μπω σε αεροπλάνο δε μπα να έχει περάσει από εκατό ελέγχους θα πέσει. Τί να κάνω γαμώτη; Να μεθύσω; Να πιω υπνωτικό; Ηρεμιστικό; τι; Ρίχ’ τε ιδέες για τρένα. [B]Αθήνα- Σάλζμπουργκ[/B] (κατεβαίνω όσο πάει) ώρες, τιμές, αλλαγές (στο τρένο); Αν μπορείτε να βοηθήσετε, θα σας ήμουν παντοτινά ευγνώμων. Αυτά. Ευχαριστώωω. 8)

θα σου λεγα ωτοστοπ αλλα μαλλον δεν θα πειστεις οποτε θα σου πω interrail! αν και γενικα δεν με ενθουσιαζει εμενα. παντως κριμα μεσα στην ευρωπη να πηγαινεις με αεροπλανο, χανεις ωραια πραματα. δεν ξερω ποσο εχουν τα εροπορικα που λες, αλλα μπορεις να βγαλεις ενα πασο για interrail, να μεγαλωσεις το ταξιδι σου σε διαρκεια και μερη και, αν θες, μπορεις πχ να γινεις μελος στο be welome για παραδειγμα, ωστε να εχεις ντοπιους οικοδεσποτες στα μερη απο τα οποια περνας και με τους οποιους μπορεις να περασεις το χρονο σου. τι παιζει με τα αεροπλανα ομως, φοβια εχεις;

Αληθεια, ωτοστοπ πως κανεις; Εννοω, πως εισαι σιγουρος ρε παιδι μου; Δεν θα ελεγα οχι, προσωπικα, αλλα πως “κοβεις” τι ειναι ο αλλος; Υπαρχει κατι που σε βοηθαει να διαλεξεις αυτον και οχι τον επομενο ή απλα ρισκαρεις να μην πεσεις σε κανα μαλακα;

Εγω που λετε, μαζευω λεφτα εδω και κανα διμηνο περιπου, θελω Χριστουγεννα να εχω αρκετα (που θα εχω) για ταξιδακι προς ανοιξη/πασχα μερια. Παρεα φαινεται να εχω βρει αλλα και μονος πηγαινω εγω, δεν εχω θεμα. Προς Σκωτια/Ουαλια/Ιρλανδια μερια το βλεπω. Οψομεθα, ας ερθουν οι γιορτες και θα το εξετασω περισσοτερο το θεμα.

Ωτοστόπ μόνο Ικαρία, στον υπόλοιπο κόσμο παραείναι risky, αλλά γι’ αυτό φταίει η ηλίθια ανθρώπινη φυλή. Και δυστυχώς χάνεις τόσα πράγματα έτσι.

Αφενός Respect στον somn για το ταξιδι, να τσακιστείς εδω πάνω να γυρίσουμε τους νεραιδόλοφους και όποτε κανονίσεις για τουρκία, πες μου, είναι όνειρο εδώ και καιρό να τη γυρίσω, ειδικά Πόντο - Ανατολία.

Αφετέρου μια απάντηση στη Silent Winter. Το 2009 είχα κάνει με τρένο το Θεσσαλονικη-Σκοπια-Βελιγραδι-Ζάγκρεμπ-Λιουμπλιάνα-Graz . Τα εισιτηρια, αν θυμαμαι καλά είχαν βγει σύνολο 120 ευρώ. Αν το πας καρφί SAlzburg οι αλλαγες θα σε ταλαιπωρήσουν, οπότε το ζητούμενο ειναι να μένεις σε κάθε πόλη που σταματάς 2-3 μέρες και να συνεχίζεις. Ξεκινα couchsurfing βασικά, θα βρισκεις κόσμο να σε φιλοξενει, να σου δειχνει τα μερη του και γενικα γαμω τις εμπειρίες. Γλυτώνεις πολλά απο διαμονές, φαγητό και κερδιζεις σε εμπειρίες και πιθανες φιλίες. Η μεγάλη μαλακία τωρα είναι ότι τα διεθνή δρομολόγια του ΟΣΕ έχουν σταματήσει στα πλαίσια της “εξυγείανσης” του οργανισμού. Σε μια τέτοια περίπτωση λογικά βρίσκεις εύκολα λεωφορείο από Θεσσαλονίκη για Σκόπια και από εκεί συνεχίζεις με τρένο.

Isis, σ’ ευχαριστώ πολύ. Θα το μελετήσω καλύτερα αργότερα και θα σου στείλω μήνυμα αν είναι. Έχω και κάποιες άλλες απορίες και επειδή, απ’ ό,τι κατάλαβα, γνωρίζεις, θέλω κάποιες επί πλέον πληροφορίες για τα τρένα, τις τιμές, τις ώρες, τις στάσεις κ.λπ. Ευχαριστώ και πάλι, και σένα και τον somnambuilst.! Να είστε καλά παιδιά!

ναι, υπαρχει κολπο. μπαινεις μονο σε porsche και jaguar

ε, κοιτα, υπαρχει ρισκο και απο τις δυο μεριες. ουτε ο οδηγος ξερει τι μερος του λογου εισαι, ουτε το αντιστροφο. γενκα, πριν μπεις στο οχημα καποιου καλο ειναι να ανταλλαξεις καναδυο κουβεντες, κυριως για να βεβαιωθεις πως δεν ειναι πιομενος/μαστουρωμενος/whatever. δεν χρειαζεται πολλα για να γινει αυτο, μεχρι να συστηθεις και να ρωτησεις που παει και αν μπορει να σε παρει, θα εχεις καταλαβει. επισης, καλο ειναι να παρεις αποφαση πως καποια στιγμη θα απορριψεις μια μεταφορα, ακομη κι αν προσφερ8ει καποιος. πρεπει δλδ να μπορεις να πεις οχι οταν δεν εχεις καλο προαισ8ημα. η αν δημιουργηθει ενω εισαι στο οχημα, απλως βρισκεις μια δικαιολογια για να κατεβεις. παντως, απο τη δικη μου εμπειρια, ακομη και οι μαλακες εχουν διαφορετικη αντιμετωπιση στους ταξιδιωτες, προς το θετικοτερο. θεωρω απι8ανο απο ολους οσους μου εχουν φερθει απιστευτα καποιοι να μην ηταν κρετινοι στην καθημερινοτητα τους.

υποθετω εχεις ταξιδεψει με ωτοστοπ στον υπολοιπο κοσμο και κατεληξες στο συμπερασμα; :stuck_out_tongue:
εχω ταξιδεψει με ωτοστοπ, ποδια και ποδηλατο [τροποι μεταφορας δλδ που απαιτουν να ερ8εις σε επαφη με πολυ αγνωστο κοσμο] σε διαφορες χωρες, σε ολες καποιοι απο οσους με βοηθησαν, η απλως επιασα κουβεντα μαζι τους, μου ειπαν ποσο επικινδυνο ειναι αυτο που κανω και ποσο ηλι8ιος ειναι ο κοσμος. κανεις απο αυτους βεβαια δεν ειχε δοκιμασει να κανει κατι αντιστοιχο, απλως υποθετουν πως ετσι ειναι. Και, βεβαια, είναι γνωστο πως οι αυτοεκπληρουμενες προφητειες δουλεουν καλα. Η αληθεια ομως ειναι πως τα ατυχη περιστατικα ειναι σπανια, στατιστικα σχεδον αμελητεα. δεν διαφωνω οτι υπαρχουν κίνδυνοι, ουτε πως η ανθρωπινη φυλη ειναι ηλι8ια. κατι την κανει ηλι8ια και επιθετικη ομως, κυριως η ανασφαλεια κι ο φοβος [και οι προκαταληψεις]. οταν ερχεται αντιμετωπος καποιος με καποιον αλλο που θεωρει πιο ευαλωτο απο τον εαυτο του [οσους ταξιδευουν με αυτον τον τροπο, συνηθως ετσι τους αντιμετωπιζουν οι ντοπιοι, ειτε πραγματι ισχυει ειτε οχι] προφανως και θα ειναι φιλικος [συχνα πολυ παραπανω], οχι επιθετικος. αν καποιος θελησει να εκμεταλλευτει το οτι ο αλλος ειναι ανοιχτος και ακαλυπτος απενταντι του, προφανως ειναι κοινωνιοπαθης και οχι απλως ‘‘ηλιθιος’’. ο κοινωνιοπαθης βεβαια θα σε γαμησει ουτως η αλλως αν εχεις την ατυχια να πεσεις επανω του, δεν χρειαζεται να κανεις ωτοστοπ. ειχα φιλοξενισει εναν γαλλο που περπατησε απο τη γαλλια μεχρι το ισραηλ [:!:] μεσα απο βουνα κλπ. σε ολα τα βαλκανια του ελεγαν να μην παει στην αλβανια γιατι θα του κοψουν τον λαιμο [:!:] οι αλβανοι, θα τον θαψουν ζωντανο κοκ. εναν δυο μηνες που ηταν στην αλβανια δεν τον αφησαν να κοιμηθει εξω και μιλαμε για οικογενειες πανω στα κατσαβραχα που ζουνε σε παραγκες και δεν εχουν καλα καλα να φανε.

ιωαννη, καυλωνω στην ιδεα της ιρλανδιας, μακαρι να κατσει καποια στιγμη. και τουρκια εννοειται αν βολεψει το κανονιζουμε.

Έχεις δίκιο σε πολλά, και συμφωνώ φυσικά, απλά όπως είπες είναι οι προκαταλήψεις, κυρίως σε όλα ακούς απ’ τους γύρω σου -συνήθως χωρίς να έχουν εμπειρίες φυσικά-. Και επειδή δε σκέφτομαι και δε μ’ αρέσει να λειτουργώ έτσι, μπορεί να συμβεί το ένα, μπορεί το άλλο, φυσικά και θα το έκανα (αν και δε θα το είχα σα 1η επιλογή μετακίνησης ίσως), έχοντας κάποιες επιφυλάξεις βεβαίως.

Τις 2 φορές που με έχουν πάρει με αμάξι πάντως, ήταν ευχάριστη εμπειρία!

και εγω απο ωτοστοπ μονο ικαρια και σαμοθρακη εχω κανει (βασικα μονο ετσι τα ειδαμε καλα ολα) και μεμονομενα πηλιο τα καλοκαιρια.

οντοπικ κανονιζω ταξιδακι ρωμη προς το παρον μετα τα χριστουγεννα, εχω βεβαια φιλους εκει για να βγουμε το βραδακι αλλα καθως θα μενω σε χοστελ θα ηθελα να μαθω αν ξερετε τιποτα καλο σε διαμονη. επισης μερη που δεν πρεπει να χασω (υπολογιζω να χω καπου μια μιση μερα στη διαθεση μου πριν γυρισω τορινο).

και καποια στιγμη τελη χειμωνα αρχες ανοιξης θα παω λονδινο αλλα δεν ξερω ακομα ποτε (θα εξαρτηθει ποτε επιτελους θα καταφερει να βρει σπιτι ο κολλητος μου που πηγε να ζησει εκει).

Για Ρώμη:

• διαμονή δεν ξέρω, όλα τα “οικονομικά” ξενοδοχεία ψιλομέτρια έως άθλια θα έλεγα, οπότε από χόστελ ό,τι σχετικά οικονομικό βρεις (και μη φοβάσαι την περιοχή του Termini με τους σταθμούς των τρένων, την περπάτησα βράδυ μια χαρά… χειμώνα δεν ξέρω βέβαια),
  • οπωσδήποτε να δεις: Κολοσαίο (+ Foro Romano, ενιαίο εισιτήριο είναι άλλωστε), αν προλάβεις και Βατικανό (αλλά να υπολογίζεις να ξοδέψεις σχεδόν μισή μέρα εκεί), fontana di Trevi, Piazza di Spagna, Piazza Navona, Piazza del Popolo, την εκκλησία Santa Maria Maggiore (η μεγαλύτερη σε μέγεθος εκκλησία εκεί, μετά τον Άγιο Πέτρο του Βατικανού, εντυπωσιακή), την εκκλησία Pantheon και γενικά αν πετύχεις στο δρόμο καμιά περίεργη εκκλησία (το πιο σύνηθες όνομα θα είναι Santa Maria :lol: ) αξίζει να ρίξεις μια ματιά, είναι εντυπωσιακές από μέσα.
    Για μιάμιση μέρα μάλλον αρκούν αυτά, αλλά υπάρχουν ακόμα περισσότερα να δεις!

ωραιος θα τα χω στα υποψη μου :slight_smile:

Παίζει να 'ναι η 100ή απορία που διατυπώνω εδώ μέσα, και ταξίδι δεν το κόβω να πηγαίνω, αλλά δεν γαμιέται. Καταρχάς θα μπορούσατε να με ενημερώσετε σχετικά με τις τιμές των πλοίων προς Ιταλία και τις ώρες μέχρι τον κοντινότερο προορισμό-λιμάνι (από Πάτρα ε); Και μετά αν από κει υπάρχει τρένο κι αν βολεύει στις μετακινήσεις. Για Ρώμη, Φλωρεντία, ενδιαφέρομαι κυρίως, αλλά και για Νάπολη, δεν λέω όχι εγώ, ό,τι βολεύει. Μέχρι μία βδομάδα μπορώ. Αααα… για αεροπλάνο δεν το διαπραγματεύομαι, μια χεσιά απόσταση είναι. :p:p:p

αερόπλανο μεχρι Ρωμη. νομιζω θα βρεις πιο φθηνα εισιτηρια αν τα κλεισεις νωρις και με ryanair απο πλοιο

Silent Winter για να ξεπεράσεις μια φοβία πρέπει να την αντιμετωπίσεις, αλλιώς θα σε κυνηγάει μια ζωή.
Άσε που χάνεις πολλά αν δεν πας με αεροπλάνο… π.χ. θα βλέπεις από κάτω (εννοείται θα πάρεις θέση σε παράθυρο την πρώτη φορά) τα νησιά, τη γέφυρα Ρίο-Αντίριο κλπ. Αν πάλι έχει συννεφιά, θα ζήσεις την εντυπωσιακή εμπειρία του να είσαι μέσα σε ένα σύννεφο για κάποια ώρα (τα πάντα λευκά… όπως στο παράδεισο :p).
Τώρα, αν θέλεις να πάρεις αυτοκίνητο και να γυρίσεις την Ιταλία έτσι, τότε το πλοίο είναι η λύση (και θα ψάξεις στα πρακτορεία για τιμές κλπ 8) )

Για Ρωμη ειχα βρει παρα πολυ φθηνα αεροπορικα εισητηρια.Τα ειχα κλεισει 3 μηνες πριν και τα βρηκα 125 ευρω πηγαινε-ελα με αλιταλια.