γαμωτο, τι μου θυμησες αποπανε… Χιλη ηταν να παω αυτον τον μηνα αλλα δυστυχως ακυρωθηκε…
Θα πάτε πιο γρήγορα Ανταρκτική απ’ ό,τι εγώ Αθήνα, το κόβω.
Χα χα κι εγώ ζήτημα να ανεβαίνω 2-3 φορές το χρόνο Αθήνα.
[SPOILER]Πειραιά μένω…που να τρέχω τώρα…[/SPOILER]
Ετοιμαζεται μαλλον Ιρλανδια για μενα, ισως Σκωτια εναλλακτικα, αλλα μαλλον Ιρλανδια, κατα την ανοιξη:D
Isis, πες budget οντως, ετσι ενημερωτικα!
Eυχαριστώ παιδιά για τις ευχές. Σίγουρα είναι νωρίς ακόμη για να μιλήσω με σιγουριά, αλλά αν όλα πάνε καλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να το πραγματοποιήσω του χρόνου, τέλη καλοκαιριού - αρχές σεπτέμβρη. Πέρα από το οικονομικό που προφανώς είναι σημαντικός παράγοντας, το πιο σημαντικό είναι οι άλλες υποχρεώσεις με δουλειά κλπ.
Γενικά ο υπερσιβηρικός είναι φτηνός. Το ταξίδι-μια-και-εξω Aγ. Πετρούπολη - Βλαδιβοστοκ διαρκεί 7 ημέρες ( 6 διανυχτερεύσεις σε κουκέτα ). Η οικονομική θέση σε κουκέτες των 4, κοστίζει περίπου 250-300 ευρώ η διαδρομή. Το να σπάσεις το ταξίδι ώστε να μπορέσεις να επισκεφτείς τις πόλεις και τις περιοχές που διασχίζεις προφανώς ανεβάζει το κόστος αλλά απ’ότι κοίταξα όχι πάρα πολύ. Θεωρώ πιθανές εως απαραίτητες στάσεις τις Niznhy Novgorod, Novosibirsk, Irkutsk πριν φτάσει κανείς το Βλαδιβοστοκ. Αγία Πετρούπολη και Μόσχα προφανώς δεν το συζητάμε. Προέκταση του Υπερσιβηρικού ενώνει το Ιrkutsk με Ulan Bator, πρωτεύουσα της Μογγολίας, και γενικά θεωρώ ότι είναι must, πόσο μάλλον όταν η πρώτη είναι πολύ κοντά στο δεύτερο.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού υπάρχει η δυνατότητα φαγητού στο τρένο. Σχετικά φτηνό από ότι είδα, περίπου 10-15 ευρώ την ημέρα. Προφανώς υπάρχει και η επιλογή της ξηράς τροφής και της ανατροφοδότησης σε κάθε στάση. Eπίσης από Omsk το Β. Καζακστάν είναι πάρα πολύ κοντά, περίπου 4 ώρες με τρένο
Φτάνοντας Βλαδιβοστοκ τώρα υπάρχει το εξής θέμα. Πως γυρνάς πάλι πίσω. Τρένο ή αεροπλάνο. Οι πιο φτηνές πτήσεις κυμαίνονται περίπου στα 500-600 ευρώ. Διπλάσο κόστος του τρένου αλλά κέρδος σε ημέρες. Αν και γενικά η μαλακία είναι ότι πρεπει να έχεις κάνει κράτηση πολύ νωρίς. Ενώ το τρένο πας μια μέρα πριν την αναχώρηση και κλείνεις εισιτήριο.
Από Βλαδιβοστόκ υπάρχει και φέρρυ που σε πάει N.Κορέα και Ιαπωνία. Όχι πολύ ακριβό, γύρω στα 80 ευρώ για πλου 2 ημερών. Οκ έξτρα πληροφορία αυτή.
Διαμονή, κατα μεγάλο ποσοστό couchsurfing για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και το σημαντικότερο για γνωριμία με τους ντόπιους και να έχεις κάποιον να σου δείξει την πραγματική, την “άλλη” Ρωσία. Τώρα φαντάζομαι στην ρωσικη επαρχία γενικά δεν θα είναι ακριβά, θα τσεκάρω διάφορα σαιτς σχετικά για να το επιβεβαιιώσω. Μόσχα είναι σίγουρα πανάκριβη, αλλά οκ την βγαζει και με πιροσκί κανείς. Κόκκινη Πλατεία και τι άλλο θες. Φαντάζομαι εξίσου ακριβή και η Αγ. Πετρούπολη.
Για βίζα απ’οτι είδα στα γρήγορα η τουριστική των 30 ημερών, αλλά χρειάζεται μια διαδικασία πρόσκλησης και επίσης κόστος δεν ξέρω. Εν καιρώ αυτά.
Ένα πρόχειρο πρόγραμμα θα βασιζόταν σε 30 μέρες, με 12 μέρες αποκλειστικά τρένο, άρα άλλες 18 μέρες ελεύθερες μεταφορών πόσο μάλλον όταν στις διάφορες στάσεις η απόκλιση από το προκαθορισμένο πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα εύκολη.
Το απόλυτα θετικό με το τρένο είναι ότι είναι ευέλικτο, οπότε ακόμη και σε περίπτωση που για χ,ψ λόγους δεν μπορέσει κανείς να φτάσει στο τέρμα, γυρνά σχετικά εύκολα πίσω.
Μακάρι να το κάνεις το ταξιδάκι!! Και μόνο οι εμπειρίες που θα αποκομίσεις σ’ αυτήν τη διαδρομή φτάνουν για μια ζωή!!!
Είναι ωραίο να σχεδιάζεις ταξίδια, τι να λέμε τώρα… Εμένα μου έχουν κόψει την φόρα, γιατί δεν πραγματοποιούνται λένε, και μπαίνω εδώ μέσα και τα γράφω!! :lol:
Πάντως, πρέπει να είσαι άτομο που δεν αντέχει για πολύ σε ένα μέρος…όλο φεύγεις.!
Silent Winter
Touring the world
Κλαιω.
Άμα η ειρωνεία ήταν αλήθεια, καλά θα ήταν. Που φτάσαμε να μας περιγελούν…αισιχτίρια…
καταραμένοι… ζηλεύω…μακάρι να σας βγουν και τα ταξίδια και τα όνειρα.
εγω το παλεύω για λονδινο την άνοιξη…εχω να μείνω εκει, αλλά έχασα την παρέα που ήταν να παω. αλλά που θα πάει . και μόνος το ιδιο θα ειναι… ελπίζω…
Να πας και μόνος σου, αν δεν κάτσει η παρέα! Μην χάνεις τέτοιες ευκαιρίες και γενικώς μην χάνεις ευκαιρίες επειδή τη μία η παρέα δε μπορεί, την άλλη τυχαίνει κάτι…Στο τέλος έτσι κάνουν και μένεις εσύ “ξεκρέμαστος”…όσο για την παρέα θα βρει τον τρόπο στο τέλος να περάσει καλά (ενίοτε και χωρίς εσένα) και να αναπληρώσει το κενό. Κι εσύ θα κάθεσαι και θα αυτομουντζώνεσαι επειδή έχασες τη μεγάλη ευκαιρία…!
^Φαίνεται ότι δεν την παλεύω και πολύ… :lol: :lol:
Έλα δω παιχταρά μου, θα σε πάω για μπάνιο στον Τάμεση να βγεις με τρία πόδια, οχτώ κεφάλι και 5-6 χέρια.
οχι ρε. αυτη η παρέα τελείωσε… μόνος μου θα παω. το θέμα ειναι αν θα τα καταφέρω… οχι η παρέα. θα βρω εκει παρέα
edit. να ακομη ενας!!!
Παιδες θέλω να πάω στο φετινό Hellfest! Θέλω ορισμένες πληροφορίες για αεροπορικα εισητηρια! Οποιαδήποτε βοηθεια, δεκτη!
κριμσον και γω μεσα για Λονδινο. ελπιζω να καταφερω τα χριστουγεννα να μαζεψω κανα φραγκο. θα με φιλοξενησει ο hopeto :p:p
Χοπέτο, τσούρμο θα σου’ρθουν! :lol:
Eλάτε εσείς και θα μείνω σε κανένα παγκάκι εγώ ρε, μην ανησυχείτε.
Με τρόπο σας λέει να ΜΗΝ πάτε!
ο κριμσον εχει να μεινει ρε
Εντάξει, έχω μεγάλο κρεβάτι,θα χωρέσουμε.