Ουουυυ η καλύτερη μου!
Πώς γίνεται τα εισιτήρια του flixbus για κοντινές πόλεις της Ιταλίας να έχουν πάει από 4-7 ευρώ σε διπλάσιες τιμές μέσα σε 2-3 χρόνια ρε γαμωτο.
Ψάχνω από τώρα για το ετήσιο οικογενειακό ταξίδι και έχω ξενερώσει φουλ.
Και το τρένο ίδια σκατα είναι, πάει το 15αρι σύννεφο!
Μπράβο στην μικρή καταρχάς!
Μένω Άμστερνταμ, όταν πλησιάζουν οι ημερομηνίες στείλε για τιπς! Θα τα χρειαστείς, γιατί είναι μια πόλη που πολύ εύκολα αναλώνεται κάποιος στο καράκεντρο που είναι ενδιαφέρον αλλά έχει υπερβολικό τουρισμό και παρακμή, και χάνει την ομορφιά και τα διαμαντάκια, που είναι στις περιοχές γύρω από το τουριστικό κέντρο.
BTW θα ήθελα να μάθω το reasoning της κόρης για Άμστερνταμ συγκεκριμένα
Ευχαριστούμε πολύ!
Οκ όταν με το καλό πλησιάζει ο καιρός θα σου στείλω.
Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο, από ότι κατάλαβα από συζήτηση που είχα κάνει, για κάποια εργασία του σχολείου έψαχνε φωτογραφίες και της φάνηκε πολύ ενδιαφέρον
Τώρα έρχεται η δικαίωση για εμάς που πάμε με μπάκπακ εδώ και χρόνια…
Έρχεται και το εισιτήριο ορθίων.
Σκατά στα μούτρα τους
ναι αυτό περίμεναν οι αεροπορικές , πόσο μάλλον οι low cost
αν αφορά μόνο εταιρείες ΕΕ ( έτσι λέει η λογική μου ) , ταφόπλακα καθώς οι αραβικές είναι ούτως ή άλλως κλασεις ανώτερες ειδικά για μεγάλα ταξίδια
Έχεις μήπως και το άρθρο;
Ισχύει, κι από δω για να έρθουμε Ελλάδα υπάρχει κόστος σε κάποιες εταιρίες.
Οπότε πρακτικά πιθανόν να μην αλλάξει κάτι αφού έτσι κ αλλιώς υπήρχαν εισιτήρια τύπου light μόνο με μικρή τσάντα και άλλα πιο ακριβά που σου δίνουν δυνατότητα (και) χειραποσκευης. Ουσιαστικά σε χρέωναν έμμεσα και δίνοντας υποτίθεται και μια δυνατότητα τροποποίησης των δρομολογίων.
Αυτό που μπορεί να δούμε είναι αύξηση σε αυτά της χειραποσκευης.
Βασικά είναι μεγάλη ντροπή η απόφαση αλλά ποιος νοιάζεται? Υποθέτω ότι το να κάνει κάποιος ένα ταξίδι θεωρείται έτσι κ αλλιώς πολυτέλεια οπότε δεν είναι για τον απλό κόσμο. Ας κάνουμε τους (ήδη) εκατομμυριούχους ακόμα πιο πλούσιους, να βγάλουν από την μύγα ξιγκι. Το επόμενο βήμα είναι να πετάμε μόνο με τα ρούχα μας κ από ότι διαβάζω έρχονται θέσεις για όρθιους. Σκατά στον τάφο τους λοιπόν.
Γενικη τοποθετηση:
Δυστυχως εχω παρατηρησει, φανταζομαι και εσεις, οτι οι τιμες των εισιτηριων ουτως ή αλλως πανε προς τα πανω. Καυσιμα, εξτρα χρεωσεις, φοροι αεροδρομιων γινονται βολικες αιτιολογιες. Ο κοσμος ομως πεταει περισσοτερο απο ποτε, συνεπως απο την αλλη πλευρα υπαρχει ανταγωνισμος. Ετσι εχω την αισθηση οτι για να κρατουν οι εταιριες ανταγωνιστικες τις τιμες σε σχεση με τον competitor, κοβουν εσοδα ή βγαζουν εσοδα απο αλλου. Βαλιτσα λοιπον. Σνακ on board. Το αστειο με την χειρολαβη, ισως δεν μεινει για παντα αστειο. Ή τη χρηση της τουαλετας ή του υπερβαρου ταξιδιωτη. Με ενα πολυ καλο μαρκετινγκ και παρα πολυ λομπινγκ στις Βρυξελλες, ολα περνανε.
ειδικά μετά τον κόβιντ η κατάσταση έγινε τραγική
μάλλον το δεύτερο, σιγά μην χαρίσουν λεφτά
Ε ναι, ηταν το turning point εκει, πολλες εκλεισαν ή βρεθηκαν στο φασμα της χρεοκοπιας. Αλλωστε, ο τουρισμος και η εστιαση γενικως ηταν ενας απο τους λογους που γινοταν πανηγυρι σε επιπεδο πολιτικης, ωστε να βγουμε οσο το δυνατον συντομοτερα απο την καραντινα.
Εννοουσα οτι "κοβουν εσοδα απο υπηρεσιες οπως πωληση εισιτηριων (βλ. 9 ευρω εισιτηρια της Βολοτεα, που δεν βρισκεις τπτ αξιολογο) και τα αυξανουν απο τις βαλιτσες, τις on board πωλησεις και αλλες τετοιες side υπηρεσιες.
ναι ρε συ, δεν ήταν κυριολεκτικό το πόστ. Απλά είναι φοβερό το πως όσο περνάν τα χρόνια βρίσκουν τρόπο να φτωχοποιούν τον κόσμο. Υπάρχουν πραγματικά άνθρωποι που νομίζουν ότι η ζωή είναι δουλειά κ ύπνος κ έτσι κ τους πούμε για κανά ταξίδι νομίζουν ότι είμαστε καλομαθημένοι. Τι να πεις…
Χαχαχα σωστα. Στο μεταξυ, μακαρι να εκαναν ολοι ταξιδια, μπας κι ανοιγαν τπτ γκαβα/μυαλα και γινομασταν καλυτεροι ανθρωποι.
Αυτό!!! Ταξίδια, κάνα βιβλίο κ μπόλικη μπουσική.
Ετσι!
Νομιζω οτι παιζει και καποια καλως εννοουμενη ζηλια για αυτο:
Με σωστο money management, ολα γινονται. Αν κατι με εμαθε το στοιχημα, ηταν αυτο και η “αξια” (στις αποδοσεις). Υπαρχουν acquaintances, -γνωστοι, που δεν με πολυξερουν πραγματικα- και μου λενε κλασικα “παλι σε συναυλια ησουν” ή “ολο ταξιδια εισαι” (που δεν ισχυει κιολας ). Δεν ξερουν οτι ταξιδευω με λαπτοπ* επειδη δουλευω σκληρα για το καθε ταξιδι
Ουτε οτι, παροτι σπαταλος (αν με αφησεις
), κανω ερευνα για τα vfm του καθε ταξιδιου.
Τουλαχιστον ετσι καταλαβαινεις ποιοι σε αγαπουν: αυτοι που χαιρονται οταν κλεινεις “το επομενο”. Και μετα χαλαω λεφτα για να τους ευχαριστησω
*Επανασυνδεση με το θεμα: θα μου φανε τα λεφτα οι αεροπορικες, αφού λαπτοπ και ρουχα σε backpack 40X20 δεν χωρανε Πώς να μην βγαζουν λεφτα οι εταιριες;
Με κόρη, θα πρότεινα τους κατωθι προορισμούς
- Αμστερνταμ, για βολτες στα καναλια, αλλα και να δειτε τα πολυ ωραια μουσεια (Φαν Χογκ, Αννα Φρανκ) - διαχειρισιμη πολη
-Ρωμη, γιατι εχει τοση ιστορια (και φαγητο/παγωτο), που μπορει να γινει learn&fun experience - Βαρκελώνη, γιατι απλα μπορεις να χαθεις στα κτηρια και τα στενά της / Αν σε βγαλει ο δρομος εκει και εχεις budget, πηγαινετε και Σεβιλλη, που πηγα προσφατα και τρελάθηκα.
Το αθλιοτερο ειναι οτι χρεώνουν την επιλογή θέσης πλεον