Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Μήπως το μπερδεύεις με το Τζατζικιστάν;

2 Likes

Αυτός πήρε τα καράβια εμείς θα πάρουμε το καράβι της ερήμου

2 Likes

Το Τζατζικιστάν δεν παίζετε, ότι και αν λένε οι γκουρμεδιάρηδες.

Πριν 1-2 χρονια εκανε παρομοιο ταξιδι ενας φιλος και παλιος συναδελφος. Καζκασταν και Αλματι, Κιργισταν, Ουζμπεκισταν και Τασκενδη/Τσιβα/Μπουχαρα/Παχτακορ, Τατζικισταν και Κιργισταν. Ωραια τοπια και εικονες, ολα εξωτικα, αλλα δεν ψηθηκα ποτε. Προφανως απο κοντα θα ειναι διαφορετικα, αλλα πρεπει να μπεις στοο μουντ για να το κανεις.

1 Like

Μοιάζει με το δρομολόγιο μου, Ουζμπεκιστάν θα φτάσω μέχρι Σαμαρκάντ, δεν θα παώ πιο Ανατολικά στην έρημο, στα υπόλοιπα είναι παρόμοιο.

2 Likes

και έτσι απλά, ο Trunksan γλέντησε ένα topic σχεδόν 2000 post - περιμένουμε φωτόζ και οδοιπορικό, όταν με το καλό τελειώσει όλο αυτό το έπος (και αυτονόητα be safe :bangbang: )

12 Likes

32 Likes

Λεπον να πω κατι - εχω παει δυο φορες Μπογκοτα και μια Μεντεγιν (για δουλεια), αλλα εκατσα συνολικα περι τους δυο μηνες.

Στην πτηση για Μεντεγιν, οταν καναμε αιτηση για βιζα, ηρθε εμαιλ απο το υπουργειο εσωτερικων (δεν κανω πλακα) που ελεγε τα παρακατω

• Αν ερθετε στη χωρα, καλο θα ηταν να μην κουβαλατε πολλα λεφτα πανω σας, να μην βγαζετε κινητο σε δημοσιο χωρο, να μην φορατε ακριβο ρολοι, να μην ντυνεστε με ακριβα ρουχα και γενικα να μην μοιαζετε γκρινγκο. Αν σας απαγαγουν (που συμβαινει), καλο ειναι να μην αντισταθειτε και συνηθως θα σας αφησουν ελευθερους σε λιγες ωρες/μερες.

Γενικα η Μπογκοτα θυμιζει πολυ Αθηνα και το Μεντεγιν ειναι πολυ φτωχο, με παραγκουπολεις etc. Εμενα η αισθηση οτι με το που πεφτει ο ηλιος πρεπει να εξαφανιστεις και οτι γενικα , καλο ειναι να κοιτας συνεχεια γυρω σου, δεν με αφησε να ηρεμησω.

9 Likes

Με βαση το roadtrip που εχει κανονισει ο trunksan μεσα στις στεπες της Σιβηριας, σε ερημους και σε περιοχες οπου πρεπει να κανεις κοπι/πειστ το ονομα τους και δεν φτανει ο ηλιος, θεωρεις οτι μπορει να τον αποθαρρυνει το ενδεχομενο μιας ολιγοωρης απαγωγης καπου σε μια παραγκουπολη της Κολομβιας;

5 Likes

Ο πόντιος φίλος (και αθλητής ΜΜΑ) πηγαίνει συχνά Ρωσία για ταξίδια και για αγώνες. Από την εμπειρία του στη Τσετσενία και το Νταγκεστάν μου είπε λίγα πραγματάκια.

• Καζακστάν είναι μια μοντέρνα χώρα κανένα πρόβλημα

• Κιργυστάν, είναι μια αγροτική οικονομία, σαν την Ελλάδα του 50. Καλό είναι η γυναίκα στην ύπαιθρο να φοράει μακριά φορέματα ή παντελόνι και μαντήλι στα μαλλιά (όχι μαντήλα), στο Μπισκέκ δεν ισχύει αυτό . Είναι αρούγκανοι και αγενείς, καθώς είναι αγράμματοι, να μην σηκώνω προσβολές και αγένειες, αλλά και από την άλλη να μην το τραβήξω στα άκρα γιατί το Καλάσνικοβ θα βγει για πλάκα.

• Ουζμπεκιστάν, στα Νότια είναι κανονικά Ταλιμπαναίοι, στα σύνομα με το Αφγανιστάν κουμάντο και στις 2 πλευρές κάνουν οι Ταλιμπάν. Avoid at all costs.
    Στα τουριστικά μέρη είναι εντάξει, αλλά στην ύπαιθρο ισχύουν τα ίδια με το Κιργυστάν και επίσης για εμένα καλό θα είναι να φοράω παντελόνια και να αποφεύγω τα σορτσάκια και αν φοράω κοντομάνικο να μην φαίνονται τατού (ευτυχώς δεν έχω στα χέρια)… Καλά, τα τατού της γυναίκας δεν πρέπει να φανούν για κανένα λόγο.

Edit: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος και στο Κιργυστάν και στο Καζακστάν είναι να πετύχεις κάποιο οικόσιτο ή άγριο ζώο όταν οδηγάς το βράδυ και γι’αυτό προτείνουν να μην οδηγάς το βράδυ στην εθνική οδό. Επίσης αν σε πιάσουν να οδηγάς υπό την επίρροι αλκοόλ δεν την γλυτώνεις την φυλάκα, καθώς είναι μουσουλμανικές χώρες και το αλκοόλ είναι θέμα.

4 Likes

Μιλάω και Ισπανικά και Πορτογαλικά οπότε αντιλαμβάνομαι τί συμβαίνει γύρω μου. Άσε που με την προφορά μου με περνάνε για Gallego (Γαλικία) γιατί τα Gallego είναι μιξ Ισπανικών/Πορτογαλικών και δεν μπορούν να προσδιορίσουν τυην Ελληνικο-Ισπανο-Πορτογαλική προφορά μου.

Edit: from Wikipedia

Galician evolved locally from Vulgar Latin and developed from what modern scholars have called Galician-Portuguese.

1 Like

η φάση είναι send 2-3 years Trunksan to Dagestan and forget

2 Likes

@Lupin Πάρε για αρχή τα μπλουζάκια… Το κολάζ της Σεβτσένκο το έφτιαξα συνδυάζοντας αφίσες και wallpapers που βρήκα στο internet. Τα άλλά τα βρήκα έτοιμα.

Edit: Ο ήλιος πίσω από το κεφάλι της Βαλεντίνα σκόπιμα θυμίζει ορθόδοξη αγιογραφία. Αν και νομίζω ελάχιστοι θα το συνδυάσουν

1 Like

Δεν τον ειχα καταλάβει, τι Ούρουκ Χάη είναι, ομολογώ.

Κάποια extra facts για Κολομβία.

Μιας και μιλάω και εγώ Ισπανικά, όσο μιλάγαμε όλοι Ισπανικά, μια χαρά. Σε δύο φάσεις που κουράστηκα και το γύρισα στα αγγλικά έγιναν τα εξής

1. Στον δρομο, μας την έπεσαν καμια δεκαριά άτομα για να ζητιανέψουν λεφτά. οκ δεν πάθαμε τιποτα, αλλα οσο μιλάγαμε Ισπανικά κανεις δεν ασχολιόταν.
  2. Σε καλο εστιατόριο (που ειχε πιστα κ χόρευε ο κόσμος, ωραία ηταν), η σερβιτόρα μας είπε να προσέχουμε αν μας προσεγγίσουν τίποτα ομορφες κοπέλες γιατι α. θα ειναι σεξεργατριες αλλα β. θα μας ρίξουν κάτι στο ποτό για να μας ληστεύσουν (στην καλυτερη).
  • Στο Μεντεγίν, είδαμε κοπέλα περί τα 20, εύκολα έγκυο 7 μηνων, να κάνει πιάτσα σε ένα δρόμο σαν τη Μεσογείων (που πηγαιναμε καρότσι από την ΑΠΕΙΡΗ κινηση), 11 το πρωϊ.

• Το Uber σου λεει οτι το παίρνεις με δικη σου ευθύνη - αλλά τουλάχιστον ξέρεις ποιος σε παίρνει, γιατι αν πάρεις τα (απειρα) “ταξι” του δρόμου, δεν ξέρεις τι θα γίνει.

• Οι ανθρωποι που δούλευα μου ειχαν πει οτι πριν μια εβδομάδα, την πέσανε σε ενα δικο τους έξω από ενα καλό εστιατόριο, τον ναρκώσανε και μετα τον πηγαν μαζι τους για ψώνια στα μαγαζιά, όπου εκεινος πληρωνε (οντας ζομπι) με την κάρτα του. Του φάγανε 10.000 ευρώ, και τον αφήσανε στο νοσοκομείο, μια μέρα μετά.

• Συνάδελφος μου ειπε οτι αμαξι εκανε οπισθογωνία και βγήκαν να τον ληστεύσουν 7 το απόγευμα, και τη γλύτωσε επειδη ειχε πανω του 100 δολλάρια και τα έδωσε.

Γενικα να πατε, καλα ειναι.

4 Likes

Σε λίγα χρόνια Κολομβία θα γίνουμε και εδώ οπότε ποιος ο λόγος να πάτε μέχρι εκεί. Εκτός αν ο Κούλης προσλάβει κι άλλα ναζιδια να μας φυλάνε οπότε άκυρο. Θα γίνουμε Μιανμάρ.

1 Like

Αυτά τα λένε και για το Καράκας αλλά δεν τα έχω δει πουθενά, ίσχυαν πριν 5-6 χρόνια και τώρα έχει στρώσει αρκετά η κατάσταση

Από αυτά που έχω ακούσει βέβαια, έφυγαν πολλοί βενεζολανοι και πήγαν Κολομβία με συνέπεια να ανέβει δραματικά η εγκληματικότητα της Κολομβίας

Σίγουρα είναι χειρότερα η Κολομβία από Βενεζουέλα πλέον

2 Likes

Έχοντας γυρίσει σχεδόν όλη την Ασία πλέον (εκτός από Ινδοκίνα, Ινδονησία/Νέα Γουινέα, Κορέα και Φιλιππίνες) τα επόμενα είναι κεντρική και λατινική Αμερική. Βόρεια Αμερική δεν με νοιάζει, ούτε Καραϊβική, ούτε μέση ανατολή (κάποια στιγμή θα πάω στην Πέτρα, αλλά αυτό είναι της πλάκας). Πάντως ποτέ δεν έχω διασχίσει τον Ατλαντικό.
Γενικά με τραβάει η Ανατολή.

Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία να βρίσκομαι στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Είχα ένα θείο στο Σάο Πάολο με πολύ μεγάλη περιουσία και παρακαλούσα να μην τα κακαρώσει πριν το Μουντιάλ. Δεν τα κακάρωσε, αλλά το 2011, όντας χήρος, τα πούλησε όλα στη Βραζιλία, αγόρασε ένα βενζινάδικο στον αχαϊρευτο τον ΕλληνοΒραζιλιάνο γιο του και γύρισε στην Ελλάδα, προίκισε όλες του τις ανιψιές με διαμερίσματα και μετρητά και ήρθε να περάσει τα τελευταία του χρόνια. Τελικά πέθανε το 2015. Είχε γίνει το Μουντιάλ αλλά ούτε που τον ενδιέφερε να πάει, παρά την παρότρυνση μου, δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο, ήταν φαν του τένις και του κλασσικού αθλητισμού, μη χέσω.

Για τους ανηψιους τπτ; Ουτε μια παραγκα σε φαβελα, να πανε να δουν το μουντιαλ;

2 Likes

Ούτε ένα Ρολεξάκι

2 Likes

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα :rofl:

2 Likes