μιας και πλησιάζει το ταξιδάκι στο Βερολίνο, έχεις κάποιος καμία πρόταση;
Δε θα ήθελα τα γνωστά και προφανή (πχ νησί μουσείων, εβραϊκό μνημείο ολοκαυτώματος κλπ), έχω πάει 3 φορές ήδη. Θέλω καμιά για κανα πάρκο με ενδιαφέρον, αν αξίζει καμιά βαρκάδα στο ποτάμι, καμιά καντίνα για ποτά ή και φαγητό εκεί παραποτάμια, κανένα ωραίο μπαρ κλπ.
Επίσης για δισκάδικα, σκέφτομαι να μην πάω σε κάποιο τοπικό, εκτός αν υπάρχει καμιά δυνατή πρόταση, και να πάω κατευθείαν Rough Trade.
Με ενδιαφέρει η ιστορία, αλλά με ενδιάφερι η “άλλη μεριά” της ιστορίας
Είχα πάει την προηγούμενη φορά και μου φάνηκε κάτι σαν ένα εντελώς προχειροστημένο project δυτικής προπαγάνδας.
Από την άλλη απίστευτα καλοστημένο (επίσης όμως δυτικής προπαγάνδας) είναι το μουσείο της DDR, που το έχω επισκεφτεί και τις 3 φορές που ήμουν στο Βερολίνο. Παρόλο που έχει ξεκάθαρο αντικομμουνιστικό πρόσημο, είναι τόσο καλά στημένο, διαδραστικό με άπειρη πληροφορία που είναι ίσως το καλύτερο μουσείο που έχω πάει.
Πηγα και σε αυτο - ειναι ενα μικρο αλλα δωρεαν μουσειακι με street art. Οχι κατι τρελο αλλα πανω στη βολτα μια χαρα.
Το C/O Berlin ειναι κατα βαση μουσειο φωτογραφιας (το 2ο, υπαρχει κ αλλο) και ειμουν τυχαιρος γτ επαιζε μια αναδρομικη του Julian Rosefeldt που ηταν εξαιρετικη. Δεν ειναι αυστηρα φωτογραφικη η εκθεση, αλλα μιξ μιντιουμ θα ελεγες. Μαρεσε πολυ.
Ήμουν Βερολίνο το προηγούμενο ΣΚ, αλλά ήταν μαζί με το παιδί οπότε ήταν προσαρμοσμένο σε αυτήν την κατάσταση.
Ωστόσο, από παλαιότερες επισκέψεις, ένα ενδιαφέρον πακετάκι (σε περίπτωση που δεν το έχεις κάνει ή για όποιο αλλό ενδιαφερόμενο) είναι βόλτα στη συνοικία Bergmannkiez που έχει και δισκάδικα (προσωπικά μου άρεσε και έκατσα περισσότερο στο Space Hall), βόλτα σε Bergmannstrasse με τα πολλά έθνικ εστιατόρια και στην παράλληλή της Arndstrasse με τα πολύ ωραία διατηρημένα κτίρια και κατάληξη στο Viktoriapark.
Βαρκάδα τώρα κάναμε μια σχετικά μακρινή (3+ ώρες) ανατολικά φτάνοντας ως τη λίμνη Muggelsee, ΟΚ, δεν ήταν κάτι τρομερό, πιο πολύ για μια ξεκούραστη ξενάγηση το επιλέξαμε. Παρολαυτά είχε ένα ενδιαφέρον η ανθρωπογεωγραφία και οι εναλλαγές στην αρχιτεκτονική στις δύο όχθες. Το προάστιο του Kopenick με την παλιά πόλη μου φάνηκε υποσχόμενο για βόλτα, αν και δυστυχώς δεν προβλεπόταν στάση.
→ θα προσθέσω και το Deutsche Kinemathek, αν σε ψήσει η φάση - αδιανόητο μουσείο για την Γερμανική κινηματογραφική βιομηχανία των τελών του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα σχεδόν.
Κατά τα άλλα Bergmannstrasse και τριγύρω περιοχές με ποδηλατάρα
Τέλειο σημείο, εκεί μένω πάντα όταν πάω. Αν προλάβω θα επανέλθω και με άλλες προτάσεις (π.χ Urban Spree, ποτάκι στο Dave Lombardo ή στο Macke Prinz δίπλα) αν και γενικά η φάση είναι βόλτα σε διάφορες περιοχές, έχει παντού ωραία πράγματα να κάνεις.