Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Αυτός ο μπαγαπόντης ο @eviL όλα τα προλαβαίνει και τα βλέπει :bangbang:
Η αλήθεια είναι πως το “πρόγραμμα Chrisp” με έβγαλε και μένα (τουλάχιστον 2 μέρες) σε Βερολίνο + σε αυτό προσθέτω τον Ζωολογικό Κήπο - δεν είναι επουδενί η φάση μου οι ζωολογικοί κήποι αλλά σε αυτόν του Βερολίνου ήταν καταπληκτικά, πέρασα μια μέρα σχεδόν εκεί.
Τα υπόλοιπα κλασσικά στα έχουν πει όλοι πάνω κάτω
Να πω επίσης μόνο ότι πάρτε ποδήλατα ε.-

3 Likes

Παρομοια συναισθηματα κι εγω. Δεν παω πια σε ζωολογικους κηπους. Στου Βερολινου ειχα περασει μια ολοκληρη μερα, αλλα πριν σχεδον 20 χρονια…

2 Likes

Κι εγω, αλλα στο H2 ή στο Mani, λιγο πιο πανω.

Ευτυχως που αναφερθηκε η Rosa Luxemburg Platz, διοτι θυμηθηκα το KASCHK (by BRLO) που ειχα επισκεφθει την τελευταια φορα που πηγα. Περισσοτερη νεολαια εκει μεσα, αλλα καλο taproom για δοκιμη μπυρας.

1 Like

εξαιρετικό και το Mikkeler παραδίπλα!

noted!

πείτε και κανένα άλλο καφέ/μπαρ προς Neukoln-Kreuzberg. Που ακούμε idles και fontaines? :stuck_out_tongue:

1 Like

Ειχε παει η φιλη μου σε ενα μπαρ/κλαμπ/κατιτετοιο και ειχε περασει φανταστικα, με live post punk/goth event, αλλα αμφιβαλλω αν θυμαται που ηταν. Μου ειχε πει, ειχα καταλαβει στον χαρτη, αλλα δεν το σημειωσα. Ηταν πολυ κοντα σε μια off the beaten path προταση που εχω: Mubis Cookies. Top.

Φατε τα καλυτερα κουκις της ζωης σας ως τοτε και αν θυμηθω το κλαμπακι, θα το προσθεσω εδω.

Μολις μου τα εσκασε… Παιζει να ηταν αυτο: SO36. Σκεφτομαι να δω Labrini Girls που παιζουν τον Δεκεμβριο, οταν παω στο Μπερλιν και αλλα μεχρι τωρα δεν το ειχα συνδυασει στο κεφαλι μου.

1 Like

εντωμεταξύ εκεί που έλεγα “τι να κάνω 4 μέρες πάλι;”, τώρα αγχώθηκα στο “τι θα προλάβω!”

So36, γνωστό λαηβάδικο. Δεν έχω πάει αλλά το βλέπω αρκετά σε αφίσες περιοδειών.

Lambrini Girls τα σπάνε!

1 Like

Du Beast έχεις πάει;

'Ελληνες το είχαν ανοίξει, βέβαια δεν ξέρω σε τι φάση είναι πια.

Ο ένας που τον έχω γνωρίσει έχει γυρίσει ελλάδα πλέον εδώ και χρόνια αλλά ήταν καλό μαγαζάκι.

1 Like

είχα πάει το 2017. είχα κάτσει και στη μπάρα κιόλας, αλλά ο μπάρμαν ήταν Γερμανός. τότε είχα πάει και Myxa που νομίζω το είχε ανοίξει η ίδια ομάδα.
πέρασα και από τα 2 μαγαζιά το 2022 που πήγα τελευταία φορά, αλλά δεν είχε ούτε σκαμπό διαθέσιμο να κάτσεις…

ωραία μαγαζάκια και τα δύο!

Και Χάλφορντ μπαρ για λίγη καλτίλα δεν είναι κακό.

Επίσης κάποτε παίζανε ωραία πραγματάκια σε καταλήψεις, μαθαίνω όμως ότι τελευταία έχει χαλάσει το πράγμα.

Κάπου εδώ να πω ότι σε σχέση με Δεκέμβρη '16 που είχα πάει τελευταία φορά πριν από φέτος, μου φάνηκε πολύ πιο ακριβή η πόλη -και πού δεν είναι θα μου πεις, απλά στο Βερολίνο πάντα υπήρχε ο τρόπος να τη βγάλει κανείς αναλογικά φτήνα, δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πλέον.

1 Like

E ρε κάτι κερατάδες με το Βερολίνο όλη μέρα πάλι σήμερα - θα με βάλουν να κοιτάζω εισιτήρια από Σεπτέμβρη + να ξεκινήσω από τώρα νέο γύρο πρηξίματος στην κερά για να ξαναπάμε

2 Likes

μπαα… θα είμαι με το κορίτσι :stuck_out_tongue:

έχω κρατήσει έναν πολυχώρο που είναι φάση κατάληψη αν κατάλαβα καλά το SuppaMolly που έπαιξαν πρόσφατα εκεί οι φίλοι Screaming Fly

Νοέμβρη ίσως ξαναπάω να δω Saints! :rofl:
Αλλά θα είναι σκαστό εντελώς αν προκύψει

Καταπληκτικά γεμιστά, καλύτερα κι από Ελλάδας.

Αν είσαι με το κορίτσι και νιώθετε ανετα με τον γυμνισμό, σκέψου και το σπα/σάουνες/πισίνες/ό,τι βάλει το μυαλό σου Vabali. Είναι εμπειρία αλλά θέλει χρόνο.

1 Like

Ειναι πιο ακριβη η πολη, νομιζω οτι εχω παει τεσσερις ή πεντε φορες απο το 2015 ως σημερα και εχω το τριπ του Δεκεμβριου μπροστα. Δυστυχως ΟΛΕΣ οι πολεις ακριβυναν εντυπωσιακα πολυ, τουλαχιστον αυτες που εγω επισκεπτομαι. Το Βερολινο δεν ειναι καθολου εξαιρεση, η Μαδριτη που εκλεισα για Φλεβαρη θελει μισο νεφρο, το αλλο μισο το αφησα στη Ρωμη (οπου και παλι φτηνα την εβγαλα). Για Παρισι δεν συζηταω, ουτε για Λονδινο. Αν καπου ηταν πραγματικα φτηνα, ηταν στη Ναπολι, αλλα οκ, υπαρχει καποιος λογος για αυτο. Νορμαλ προς ακριβη ηταν η Βαρκελωνη και η Φλωρεντια. Ισως και η Βενετια, αλλα αυτο επειδη ημασταν φειδωλοι και περπαταγαμε απειρα. Πρεπει να παω Λισσαβωνα για να κανω συγκριση με το 2014, αλλα νομιζω ξερω τι θα αντιμετωπισω.

Ολα τα παραπανω χωρις να υπολογιζουμε οτι εχω ατελεια στα περισσοτερα μουσεια, οποτε αν επρεπε να πληρωνω και για αυτα, θα ημουν ηδη φυλακη.

1 Like

Αυτο που εχει ακριβυνει περισσοτερο για το Βερολινο ειναι δυστυχως τα αεροπορικα…

1 Like

Αν βρεις κάνα λοκαλι, τσέκαρε να πας OGH :smirk:

τι είναι αυτό; να τρομάξω; :stuck_out_tongue:

Aπό πλευράς ακρίβειας που λέτε, στα τελευταία μου ταξίδια εξωτερικό νομίζω θα χαρακτήριζα κάπως έτσι τον κάθε προορισμό:

Λονδίνο (Χριστούγεννα 2024) :moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag:
Κοπεγχάγη (Φλεβάρης 2024) :moneybag::moneybag::moneybag::moneybag::moneybag:
Βενετία (Μάρτιος 2025) :moneybag::moneybag::moneybag::moneybag:
Ρώμη (Πάσχα 2024) :moneybag::moneybag::moneybag:
Βερολίνο (Ιούνιος 2023) :moneybag::moneybag:
Λισαβόνα (Σεπτέμβριος 2024) :moneybag::moneybag:
Φλωρεντία/Τοσκάνη (Ιούλιος 2020) :moneybag::moneybag:

Στη Φλωρεντία νομίζω μας “έσωσε” το ότι είμασταν 2 ζευγάρια νομίζω + αμάξι + οκ 34 χρονών ακόμα ΑΚΑ με ελαφρώς ριγμένα μερικά standards που τώρα δεν.
Λονδίνο/Κοπεγχάγη ήταν αντικειμενικά τα πιο ακριβά -ακόμα και σε βασικά είδη- Βενετία με έστειλε σε όλα τα κυριλέ ο @jonkyr οπότε μοιραία έφαγα ένα σκασμό λεφτά σε μακαρονάδες με στρείδια, Ρώμη ακριβούτσικα σε συγκεκριμένα μόνο μέρη, Βερολίνο να πω την αλήθεια ήταν το πρώτο ταξίδι και κάπως μου πέρασαν στο ντούκου οι τιμές (αν και θυμάμαι πως ήταν ψιλό-οκ) και τέλος Λισαβόνα ήταν πολύ legit -πλην μερικών μαγαζιών, στα οποία έτρωγες γαρίδες και ψάρια που είχαν ψαρέψει πριν 2 ώρες κάποια θαλασσόλυκοι στα στενά του Γιβραλτάρ με τα γυμνά τους χέρια και μοιραία πλήρωνες και την υπερπροσπάθειά τους αυτή.
Σε όλες όμως τις χώρες είχε γίνει καλός προγραμματισμός και έρευνα καιρό πριν - οπότε πάνω κάτω ήξερα που έμπλεκα, με βάση πάντα το “χειρότερο σενάριο”

Ο μεγάλος επόμενος θα είναι Παρίσι κάποια στιγμή σε κάνα χρόνο (καλώς εχόντων) αλλά θα φροντίσω να έχω τον κουμπάρο μου μαζί, που είναι χάπατο και να τον χρεώνω τα πάντα/εκμεταλλεύομαι όσο μπορώ

3 Likes

Σου ειχα βαλει και φτηνα ρε αλητη, αλλα εσυ ηθελες ντολτσε βιτα. Και καλα εκανες, η Βενετια το αξιζει 10000%. Που να δεις τι εχω φτιαξει για Βουδαπεστη, ακομη καλυτερη δουλιτσα. Οσο για το πλανο με το Παρισι, πολυ ωραιο, εγκρινω.

1 Like

Σόρι που πετάγομαι, αλλά υπάρχει εστιατόριο στο Βερολίνο που το λένε Myxa; :sweat_smile:

2 Likes

https://www.tripadvisor.de/Restaurant_Review-g187323-d4273279-Reviews-Myxa-Berlin.html

1 Like