Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

παιδιά. Θα ρωτήσω με όση απλότητα με διακρίνει. Τι έχετε καπνίσει?

Νόμοι της φυσικής. Όταν μία σφαίρα φεύγει, επιστρέφει. Κάποτε το προεδρικό αυτοκίνητο το πέτυχε τέτοια σφαίρα. Γαμπρός έχει σκοτωθεί στη Κρήτη από μπαλωθιές για το γάμο του. Είναι ανέυθυνο να πυροβολάς στον αέρα δίχως λόγο.

Ξεκολλήστε τα μυαλά σας! Κατά της ενέργειας αυτής είμαι…

Επιστρεφει, εκτος κι αν πετυχει ανθρωπο στο μεταξυ, ετσι ακουσα!

Iσχύει.

Βασικα νομιζω πως το ειπε ειρωνικα…Οτι ουσιαστικα ο ιδιος θα σκοτωνοταν.

Σοφία. Βγάλε το σκούφο από τα αυτιά σου. Ή πάρε μπρος. Αν έχεις προσωπικά και μαζί μου, μη τα προβάλλεις έτσι στα ποστ σου.

Η ντέξτερ έγραψε για έναν Ζητά, που πυροβόλησε 15 φορές στον αέρα γιατί και καλά φοβήθηκε. Έκανε ένα σχόλιο, πως κινδύνευσαν αυτοί στα μπαλκόνια και συνέχισα, σχολιάζοντας γιατί κυρίως είναι επικίνδυνες οι βολές στο αέρα. Το ότι δε σκοτώθηκε κάποιος στα μπαλκόνια, δε σημαίνει τίποτα. Λίγα μέτρα πιο κάτω σε κάποιον μπορεί να ερχόταν μια σφαίρα…

καλα το λες, αλλα προφανως δεν εχεις βρεθει ποτε απεναντι σε βαλλιστικη τροχια.

κυνηγω απο τα 14 μου και εχω δεχθει εκατονταδες σκαγια ολα αυτα τα χρονια. ακομα και να “βρεχει” (να ερχονται με τη μικροτερη ταχυτητα τους αφου εχουν κρυωσει) τα νοιωθεις στο πετσι σου.

ποσο μαλλον μια σφαιρα που δεν διαγραφει καμπυλη (περιστρεφεται σε ευθεια γραμμη εως οτου χασει την ταχυτητα της και πεσει ).

υποθετωντας οτι ενας βαλλει διαγωνια προς τα πανω με ενα οπλο δεν ειναι αδυνατο με την εκπυρσοκροτηση να χαθει η ισορροπια του καρπου (αν προκειται για πιστολι) και να τσακισει προς τα κατω με οτι συνεπειες.
[SIZE=2]
Οι ανθρωποι σκοτωνουν, οχι τα οπλα
[/SIZE].

Τα οπλα ειναι εργαλεια, και σαν εργαλεια θα πρεπει να τα λαμβανετε υπ’οψιν. τωρα αν πετανε νερο ή ατιαρματικους πυραυλους αλλο πραγμα…

(προς αποφυγη παρεξηγησεων - ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΠΛΩΝ - {πολεμικων η πιστολιων} ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ)

Ωχου, βαρεθηκα ε. Αλλοι βγαζουν προσωπικα στα ποστ και το κανετε γαργαρα. Μην με πρηζετε.

Συμφωνω με αυτο που εγραψε η ντεξτερ γι’αυτους στα μπαλκονια. Πιο πιθανο απο το να σκοτωνοταν καποιος λιγα μετρα πιο κατω οταν επεφτε η σφαιρα. Τεσπα, με το υφος μερικων εδω μεσα χανεται η οποια διαθεση να μιλησουμε ομορφα και γλυκα. Γεια σας.

Και θα ξανα-συμφωνήσω με τον προσφιλή Karvou ! Εδω οι Mythbusters έκαναν ολόκληρο επείσοδιο, για αυτο το θέμα. Απλά είναι τα πράματα, εξαρτάται απο τον αέρα κ.α , αλλά μια σφαίρα έχει σχέδον την ίδια ταχύτητα και στην κάθοδό της εξ ουρανού.

ακριβώς… και το σκάγι δεν έχει και το πιο αεροδυναμικό σχήμα που υπάρχει, με αποτέλεσμα να έχει τεράστιες απώλειες ταχύτητας όταν επιστρέφει. Η Σοφία θύμωσε που ανέφερα το νόμο του Newton για τη διατήρηση της ορμής, ενάντια σε ενέργεια μπάτσου. C’est la vie. Εγώ και ο Newton έχουμε προσωπικά με τη Sofi-k…

Συμβαινει ηδη εδω Πατρα.

Υπαρχει τραυματισμος απο μαχαιρια.Ποιοι χρησιμοποιουν μαχαιρια ?
Το απο κατω απο ανακοινωση για αποφαση συνελευσης.

Καθηγητής είπε ότι παρακρατικοί, μπάχαλοι, προβοκάτορες της αστυνομίας εξάγονται από την πρωτεύουσα. Την πληροφορία τη διαδίδει ο πρύτανης. Τους περιμένουν και στην Πάτρα για να τα κάνουνε λίμπα παντού και να αλοιώσουν τον χαρακτήρα των αντιδράσεων, που μέχρι στιγμή κατευθύνονται μόνο σε τράπεζες και κάδους σκουπιδιών. Τρέχουμε να αμπαρ΄ωσουμε το κτήριο των Μηχ. Μηχ. Υπάρχει παρόμοια πληροφόριση από Αθήνα? Υπάρχει πληροφόριση από άλλη πόλη? Έχουμε θορηβηθεί.

Εχει ξεφυγει το πραμα εδω.Μπηκαν στο σταθμο των ΚΤΕΛ ψαχνοντας αναρχικους.
Αγανακτισμενος κοσμος λενε τα καναλια εδω.Η αληθεια ειναι οτι ειδα και μερικα παιδια
που μου φανηκαν “κανονικα” σε εμφανιση.
Απο την αλλη το συνθημα πουτ@ν@ς γιοι αναρχικοι το χρησιμοποιουν οι χρυσαυγιτες.

Πού είναι το “εκεί”?

Οι χρυσαυγίτες τι δουλειά έχουν? Ο άλλος έχει pm “simera to vradu erxontai anarxikoi ap’ ti xalkida aleviriotesssss!!! mazeuteite na tous gamisoume!!!”.

Μπορεί να στενοχωριέμαι όσο να ναι για τις περιουσίες των ανθρώπων και για -ορισμένους- βανδαλισμούς, αλλά η χαρά μου που οι μπάτσοι και τα ΜΑΤ βρίσκονται σε αυτή τη κατάσταση (πράγμα που είναι αμφιλεγόμενο) είναι απερίγραπτη. Μακάρι να μουν λίγο μεγαλύτερος να μουν κι εγώ εκεί έξω.

Χρυσαυγιτες ειναι σαν τους αναρχικους…οπου γαμος και χαρα… αλλα για διαφορετικους λογους

Και εγω τα ιδια με εσενα vedder σκεφτομαι… πολυ θα γουσταρα με καποιον απροσδιοριστο τροπο εμεις οι απλοι πολιτες να μπορουσαμε να παρουμε την κατασταση στα χερια μας και να ξεφτιλισουμε μπατσους/αναρχικους… αυτο βεβαια θα υποκειται στους νομους της ζουγκλας… αλλα ποσο απεχει η ζουγκλα πλεον?:-k

Σκέψεις της ημέρας, κι ενώ το μπάχαλο συνεχίζεται. Σκέψεις που δεν εντάσσονται σε κανένα από τα προηγούμενα ποστ, καθώς, ομολογώ, δε παρακολουθώ παρά λίγο τι γράφεται εδώ μέσα, λόγω έλλειψης χρόνου. Εξάλλου, αν το φόρουμ ήταν παράθυρα στην τηλεόραση, όπου δεν υπάρχουν διαδοχικά ποστ αλλά μιλάει όποιος θέλει και όποτε θέλει, τότε αμφιβάλλω αν θα μπορούσε να γίνει διάλογος πάνω από ένα λεπτό. Προσοχή, το ποστ δεν είναι «πολιτικά ορθό», ελπίζω να μη προσβάλλω κανέναν.

Περί Κράτους
. Το κράτος ψυχορραγεί, αλλά υπόσχεται μεγαλύτερη ασφάλεια και επανορθώσεις. Το κράτος υπόσχεται να προστατέψει από τους ταραξίες. Είναι λογικό. Όταν πλέον ο βασιλιάς έχει ξεγυμνωθεί, θα κάνει οτιδήποτε προκειμένου να καλύψει τη γύμνια του. Θα εντατικοποιήσει τα μέτρα, θα αυξήσει τη φρούρηση, θα κάνει συσκέψεις επί συσκέψεων. Στην τελική ποιος θέλει φασαρίες? Το γεγονός ότι τα πάντα ξεκίνησαν από ένα όργανο του κράτους ωστόσο πάει να το περάσει στο περιθώριο. Ή να μειώσει τη σημασία του, παρουσιάζοντας το ως μεμονωμένο περιστατικό ίσως, ή αποδίδοντας κάθε ευθύνη στον αστυνομικό, εξατομικεύοντας ένα κοινωνικό πάνω από όλα φαινόμενο.

Θα μου πει κανείς, δεν είναι όλοι οι αστυνομικοί το ίδιο, και συμφωνώ. Ωστόσο περιστατικά βίας από συμμορίες απέναντι σε κτίρια κλπ θα τα πει κανείς εγκληματικά. Περιστατικά βίας από το κράτος το ίδιο απέναντι στους πολίτες γιατί θα έπρεπε να τα χαρακτηρίζουμε ως ατυχήματα? Ή ως μεμονωμένες πράξεις ανθρώπων που ήταν παράφρονες? Ποιοι εξόπλισαν τους ανθρώπους αυτούς με όπλα, ποιοι τους ανέθεσαν μια αποστολή, ποιοι τους εκπαίδευσαν? Και γιατί αυτοί οι κύριοι κρύβονται τώρα, καταλογίζοντας ευθύνες πάντα στους «άλλους»? Αν και εδώ που τα λέμε, το «φταίει το κράτος, ή φταίει η κυβέρνηση» είναι εσφαλμένο και υποπίπτει στην ίδια λογική. Γιατί σε τελική ανάλυση, το κράτος αυτό και ο τρόπος που λειτουργεί είναι επιλογή του ελληνικού λαού.

Περί πολιτικών. Σαν αδηφάγα τέρατα θέλουν να τραφούν πάνω από τις σάρκες του νεκρού. Το ΚΚΕ επιμένει να κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ πως υποθάλπει τους κουκουλοφόρους. Και ενώ συμφωνούν και οι μεν και οι δε πως πίσω από την έκρηξη οργής βρίσκονται σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που οφείλουν να επιλυθούν, κάθονται και τσακώνονται. Όπως πάντα. Το ΠΑΣΟΚ βλέπει νίκη σε ενδεχόμενες τωρινές εκλογές και τρίβει τα χέρια του. Ο κύριος Παπανδρέου συμμετείχε σε μη-βίαια εκδήλωση με αναμμένα κεριά στη μνήμη του παιδιού. Οι δηλώσεις που έκανε στη συνέχεια θύμιζαν προεκλογική εκστρατεία. Στο σημείο που χαρακτήρισε τη διαμαρτυρία με τα κεριά «δημοκρατική» γέλασα. Δημοκρατική διαμαρτυρία! Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής? Ε λοιπόν, όσο και αν συμφωνώ με τις μη-βίαιες διαμαρτυρίες, και ειδικά με εκείνες που συσπειρώνουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως αντιλήψεων, ειδικά ο διψασμένος για ψήφο κύριος Παπανδρέου μπορεί να πάρει το αναμμένο κερί και να το βάλει στον κώλο του. Όσο αφορά τον κύριο Καρατζαφέρη, αυτός ζήτησε «ηρεμία», ενδεχομένως και να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, «για να σταματήσουν οι βανδαλισμοί». Άντε, με το καλό. Έτσι κι αλλιώς δεν οδηγούν πουθενά οι πορείες, δεν αλλάζουν τον κόσμο (γνωστό αυτό), αμα συνοδεύονται και από βανδαλισμούς τόσο το χειρότερο γι’ αυτές. Άχρηστες είναι. Θα διαμαρτυρόμαστε στο εξής στέλνοντας email διαμαρτυρίας στη γραμματεία της Βουλής.

Περί «κοινωνικής επανάστασης»
. Κοινωνικό ξέσπασμα ναι. Επανάσταση με την καμία όμως, μη λέμε ό,τι θέλουμε. Απλά ο κόσμος και η χώρα δε μπορεί, δε γίνεται να αλλάξει προς το καλύτερο έτσι, τώρα, με αυτό τον τρόπο. Και οι συνθήκες δεν υπάρχουν. Και η παιδεία δεν υπάρχει. Και φυσικά οι βανδαλισμοί μόνο με «επανάσταση» δεν έχουν σχέση. Ένα καζάνι που βράζει και το καπάκι του τινάσσεται με δύναμη, αλλά χωρίς κάποια κατεύθυνση, προς τα πάνω, αυτό είναι αυτό που παρατηρούμε. Θα γίνει ό,τι είναι να γίνει, και μετά θα υποχωρήσει. Και επειδή αμφιβάλλω αν θα μπουν οι αστυνομικοί σε νέες διαδικασίες εκπαίδευσης κλπ, και επειδή χλωμό το κόβω να αλλάζουν θεσμοί και συνήθειες δεκαετιών, μάλλον απλά θα εξαγγελθούν κάποια «ανανεωτικά» μέτρα, και θα αυξηθεί απλά ποσοτικά ο αριθμός της αστυνομικής φρούρησης. Ποιοτικά όμως, δε νομίζω πως θα γίνουν καλύτεροι.

Kαλό είναι να ακούμε every now and then καμιά ψύχραιμη γνώμη …μετά απο τοσε ςoverwhelmed και γεμάτες ακρατο συναισθηματισμό απόψεις…

Η νοοτροπία σου είναι αφοπλιστικά παιδαριώδης! Τί σημαίνει «οι χρυσαυγήτες τί δουλειά έχουν;», βρε παλικάρι μου; Μήπως γίνεται κάποιος εποικοδομητικός δημοκρατικός διάλογος και τέτοια «ταραχοποιά στοιχεία» ενοχλούν; Γίνεται της μουρλής και ξαφνικά αναρωτιόμαστε ποιός έχει το δικαίωμα να επιδίδεται σε βιαιότητες; Με έχεις κουφάνει!

Από την άλλη, η χαιρεκακία σου για «μη ορισμένους» βανδαλισμούς και για την κατάσταση της αστυνομίας (που σου υπενθυμίζω είναι νόμιμο όργανο της τάξης, που εμείς όλοι άμεσα πληρώνουμε και έμμεσα διορίζουμε) είναι και αυτή δείγμα της πηγής του πλήγματος που διαιωνίζει αυτήν την κατάσταση.

Μακάρι όταν θα είσαι λίγο μεγαλύτερος, να αντιμετωπίζεις την ελευθερία των γύρω σου, της δημόσια και ιδιωτική περιουσία και κυρίως τη μνήμη ενός νεκρού, με μεγαλύτερη φρονιμάδα.

Χθες συναντάω φίλο καθώς έπαιρνα το μετρό από Ευαγγελισμό την ώρα που γίνονταν τα επεισόδια μαζί με άλλο γνωστό μου. Καμάρι μπροστά στις γκόμενες, σπάγαμε βιτρίνες και ιστορίες.

“Φίλε σε κάποια φάση σπάσαμε ένα φαστ φουντάδικο και ήταν πίσω από τις μπάρες τρεις υπάλληλοι και εμείς να τους πετάμε, χαχα, πολύ γέλιο. Μαλάκα “…” την άλλη φορά να πάμε πιο οργανωμένοι όμως”.

Το συγκεκριμένο παιδί είναι τρελός λεφτάς, no-lifer, ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ιδεολογίες ενός αναρχικού, ουδεμία σχέση με οποιαδήποτε ιδεολογία. Από κλαμπάκι σε κλαμπάκι και από γκόμενα σε γκόμενα (το δεύτερο αν θέλουμε το πιστεύουμε) και μια κατάσταση που πιστεύω να καταλάβατε. Πολο και άσπρο παντελονάκι. Η τελευταία φράση τα λέει όλα:

• Ρε μαλάκα κι εσύ σήμερα σπας βιτρίνες και αύριο θα σαι guzel.
  • Το guzel είναι άλλη φάση ρε φίλε…

Και επειδή ένα μεγάλο ποσοστό εκεί κάτω είναι τέτοιοι, μην κατηγορούμε τους αναρχικούς άδικα. Όλοι πέφτουν να εντοπίσουν τα αίτια στα κανάλια με διάφορους όρους κλπ κλπ, και δεν κοιτάνε ότι πολλοί απ’ αυτούς, εκτός από υποκινούμενοι, αγανακτισμένοι κοκ, είναι απλά χαβαλέδες. Όσοι δεν είναι χαβαλέδες χώνονται στους μπάτσους απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, και όχι “να χωθούμε λίγο αλλά να σπάσουμε πιο πολύ μαγαζιά”. Σίγουρα μεγάλο μέρος των συμβάντων οφείλεται σε αγανάκτηση, αλλά νομίζω ότι μπορούμε να ξεχωρίσουμε ποιά είναι αυτά. Άλλο να επιτίθεσαι σε σκουπιδοτενεκέδες και να πετάς μολότοφ (ναι, είμαι “υπέρ” αυτών) και άλλο να επιχειρείς να βανδαλίσεις την Εθνική Βιβλιοθήκη. Τώρα αν μεσολαβούν κι άλλοι παράγοντες δεν μπορώ να το ξέρω, απλά εξετάζω και αυτή την πλευρά του ζητήματος.

Καταννοώ τη λογική του ΚΚΕ και δεν είναι “γιατί τα έχει κάνει πλακάκια με τη ΝΔ”, όπως υποστηρίζουν στο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Σε πολλούς ξίνησε η μη ξεκάθαρη αρχική θέση. Δυστυχώς, ψάχνω να βρω απόσπασμα από τη ταινία “No man’s land” trailer , όπου ο κυανόκρανος αξιωματικός, εξηγεί με πάρα πολύ απλά λόγια, γιατί το να μην παίρνεις ξεκάθαρη θέση σε ένα έγκλημα που γίνεται μπροστά σου, ισοδυναμεί με θέση υπέρ του εγκληματία. Όπως κι αν έχει, το έγραψα κάποια στιγμή και σήμερα. Judea’s front και Front of Judea είναι η αριστερά…

Εγώ κάνω και την κριτική του φόρουμ, διαβάζοντας τα 600 (από τα σχεδόν 1000 ποστς μετά τη δολοφονία του μικρού), πως το 95% των χρηστών τάχθηκε εν τέλει φανατικά κατά της δολοφονίας του μικρού και παράλληλα φανατικά κατά των καταστροφών που έγιναν. Δυστυχώς όμως, έχω διαβάσει πάρα πολλές παρανοήσεις ποστς (όσες αντιλαμβανόμουν εκείνη τη στιγμή, προσπαθούσα να τις λύσω) και να προσάπτονται σε άτομα, λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ. Θα είναι κρίμα να μείνει έστω και ίχνος φανατισμού ανάμεσα στους χρήστες και (στους πολίτες κατ’ εμέ) μετά από αυτό το τραγικό συμβάν. Όλοι το ίδιο πράγμα καταδικάζουμε…

Οι περισσοτεροι εδω μεσα μεταξυ των οποιων και εγω μερικες φορες χρησιμοποιουμε την λεξη “αναρχικοι” λανθασμενα… Αυτοι που τα σπανε δεν ειναι αναρχικοι… τελεια και παυλα .-… εχω βιωσει σαν εμπειρια τι σημαινει αναρχικη κοινωνια στο Βερολινο και πως μας πλασαρονται εδω περα οι κωλοπαιδαραδες σαν αναρχικοι…