Το οποίο έχει φτάσει πού? Όταν λειτουργεί κλαμπ όπου γίνεται απίστευτη διακίνηση ναρκωτικών στην πλατεία των Βριλησσίων, εκεί που συχνάζουν παιδιά, και ο ιδιοκτήτης προκλητικά έχει τα απίστευτα ακριβά (πολλάάά ακριβά) αμάξια του στον δρόμο και η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια, όταν αυτό γίνεται x10 σε άλλες περιοχές, όταν πάω στο τμήμα τρέχοντας αφού με έχουν ληστέψει, και πολύ πιο μικρός σε ηλικία για να με βοηθήσει αυτό το νόμιμο όργανο τάξης το οποίο πληρώνω, και με τσαμπουκά μου λένε να κάτσω στο πεζοδρόμιο και να περιμένω, όταν ζητάω βοήθεια από αυτό το όργανο στον Βύρωνα την ώρα που με κυνηγάνε αλλοδαποί να με δείρουν και το όργανο που λες αντιμετωπίζει με χιούμορ το γεγονός και με αφήνει στη μέση του πουθενά, όταν αυτό το όργανο ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ και χωρίς καμία δικαιοδοσία έναν συνομήλικό μου, τότε σόρρυ, αλλά ούτε την δουλειά του κάνει και ούτε τα λεφτά που παίρνει από μένα όπως λες αξίζει.
Αν έχεις κάποιο άλλο τρόπο να αλλάξει κάτι να μας τον πεις και μας. Και για να σε προλάβω, δεν είναι θέμα ψήφου, κυβέρνησης, τίποτα από αυτά. Άμα δεν δείξουμε ότι δεν ανεχόμαστε αυτή τη συμπεριφορά της αστυνομίας και δεν συγκρουστούμε μαζί της δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Μπορεί να ναι πολύ αφελείς οι σκέψεις μου, αλλά αυτές μου έμειναν. Το ποτήρι ξεχύλησε και εσύ μου μιλάς για χαιρεκακία. Για να μη μιλήσω για τι χαιρεκακία επικρατεί μεταξύ των μπάτσων γιατί θα γίνω ακόμα πιο γραφικός.
Βια σπερνουν, βια θα θερισουν. Δε ξερω απο ποιο συννεφακι κατεβηκατε μερικοι.
Ειπαμε. Η βια δεν ειναι λυση αλλα και η εξουσια δεν εχει ορια. Τοσο πολυ σας νοιαζουν οι υλικες ζημιες? ή μηπως στην τελικη καταλαβαινετε οτι το κρατος ειναι ανικανο οχι μονο να καταστειλει τετοιες αντιδρασεις αλλα ουτε καν να αποζημειωσει? (:
Κάποιοι απο αυτούς δηλώνουν αναρχικοί. Κάποιοι (οι περισσότεροι) είναι απλά αληταράδες όμοιους με εκείνους που τα σπάνε στα γήπεδα. Κάποιοι μπορεί να είναι και βαλτοί, κολλητοί με εκείνους που υποτίθεται πολεμάνε - εξάλλου, εκείνους εξυπηρετούν στο τέλος. Το σίγουρο είναι πως πολλοί, πάρα πολλοί ιδεολογικά αναρχικοί εκεί έξω δε θα μπορούσαν να ταυτιστούν μαζί με τους βανδάλους… Τι να πούνε και οι ειρηνιστές αναρχικοί δηλαδή.
Όντως, ο καθένας απο τη σκοπιά του. Ωστόσο αν θεωρήσουμε το φόρουμ αντανάκλαση της κοινωνίας (των νέων, έστω), γιατί τόση πια παρερμήνευση? (και έχω διαβάσει μόνο ένα μέρος απο τα ποστ, λόγω χρόνου). Όλοι πια να τσακώνονται με όλους. Δε θα αλλάξει ποτέ τίποτα έτσι.
Όπα σταμάτησα στο μακάρι όταν είσαι μεγαλύτερος…γιατί περίμενα να μη λες τίποτα σπουδαίο παρακάτω.
Είπα πουθενά ότι είμαι υπέρ των βανδαλισμών? Αντιμετώπισα χωρίς φρονιμάδα τη μνήμη ενός νεκρού? Μήπως και όταν έρθει η χούντα να φοράμε μαύρα και να μη μιλάμε γιατί έτσι δεν θα τιμήσουμε τον νεκρό? Αστειότητες. Άλλο η κηδεία όπου δεν δικαιολογείται να γίνονται επεισόδια, και άλλο να γίνονται διαδηλώσεις τις επόμενες μέρες, όπου να μην καταστρέφονται περιουσίες αλλά να γίνεται της πουτάνας στους δρόμους. Θα μου πεις πώς να γίνει αυτό? Άμα τα ίδια τα άτομα που το κάνουν έχουν αυτό σαν στόχο. Εξάλλου δεν υποστήριξα κανέναν από αυτούς/
Εχμ ναι. Ξανα τα ιδια. Και το παιδι δε νομιζω να εκανε κατι το τοσο τρομερο ωστε να δικαιολογει το θανατο του. Αλλα ειπαμε. Μερικοι φοβουνται την ανικανοτητα της κυβερνησης να δωσει αποζημειωσεις. Κατα τα αλλα μια χαρα ρουφαν το κοσμο με τους φορους. Τωρα κλαψ.
Σήμερα ακουσα μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη και αυτοδίκαια την υιοθετώ(οπως τη θυμάμαι τελοσπάντων)…ελεγε λοιπόν οτι αναρχικοί ειναι αυτοι που χτυπούν το σύστημa οχι απ εξω,ετσι ωστε το συστημα να τους καταδείξει ως ι κακό παράδειγμα για τους υπολοιπους kαι να τους περιθωριοποιήσει αλλα ενδοσυστημικά ώστε να το αλλοτριώσουν εκ των εσω…δε ξερω ακριβως πως μπορεί να μεταφραστεί ι η τελευταια πρόταση που ειπα και ντράπξηκα να ρωτήσω αλλα sounds brilliant to me
Ναι νταξει αυτό που σου λέει είναι ότι μπορεί να είναι ανίκανη η κυβέρνηση, αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αυτή τη στιγμή καταστηματάρχες δεν μπορούν να κοιμηθούν. Βία στα αστυνομικά τμήματα, όχι στο μικρό μαγαζάκι της Σταδίου. Και αυτό που έβλεπα χθες ήταν ΒΙΑ. Ο άλλος έσπαγε τον συναγερμό με ένα πάθος, σαν να ταν θυμωμένος που ο καταστηματάρχης έβαλε συναγερμό. Είπαμε, περίπλοκα τα πράγματα. Και πρέπει να γίνουν φασαρίες αλλά και να μπουν όρια. Γι’ αυτό και γίνονται πολλές παρεξηγήσεις σε ο,τι πει ο καθένας.
μα ρε σ τοση ωρα δεν εχεις καταλαβει οτι κ τα καταστηματα οι ιδιοι οι μπατσοι με τα φιλαρακια τους τα σπασανε?
ειδατε σημερα ποσο πιο επιθετικη ηταν οι μπατσοι?
αυριο ολοι θα τους εχουν για ηρωες…
κ πρωτα απο ολα οι “ρουφιανοι”
Το σύστημα, κάθε σύστημα, έστω και αν θες να αλλάξεις 2 θεσμούς του έστω, πάντα εκ των έσω πολεμάται αποτελεσματικά. Αν η κοινωνία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, με το να είσαι ενταγμένος μέσα της την αντιμετωπίζεις αποτελεσματικότερα - και ας λερώσεις καμιά φορά τα χέρια σου με το να “συμβιβαστείς” και λίγο, εκεί που χρειάζεται. Και ας μη την αλλάξεις απο τη μία μέρα στην άλλη, αλλά με αργότερους ρυθμούς. Δε πειράζει. Η κοινωνία είναι ένα πελώριο ψηφιδωτό και κάθε μια ψηφίδα της είμαστε όλοι. Και η στάση του καθένα επηρεάζει την τελική εικόνα του συνόλου…
Η κοινωνική ιστορία προχωράει σε ρυθμούς δεκαετιών, όχι ημερών…
Ενδέχεται να ισχύει και αυτό, αλλά έστω ότι ισχύει, τότε οι μπάχαλοι οι κανονικοί που είναι? Έγιναν ένα με τα “φιλαράκια” των μπάτσων? Και αν ναι πώς, έκαναν λιγότερες υλικές ζημιές απ’ ότι οι μπάτσοι? Ή, εφόσον υπάρχει τόση οργάνωση, δεν έγινε αντιληπτό ότι οι μισοί είναι μπάτσοι και οι άλλοι μισοί όχι? Και αν είναι όλοι μπάτσοι, οι “αναρχικοί” που είναι σπίτια τους? Δεν ξέρω δεν μου κάθεται καλά.
ένα μάτσο μετανάστες, που έτσι κι αλλιώς δε νιώθουν και πολυ, αφού ετσι κι αλλιώς πεινάνε
Αποτέλεσμα:
Κάνουμε ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ τη μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.
Γιατί όποιος νομίζει πως όσοι είναι ΤΩΡΑ στο δρόμο καίνε τη χώρα για ιδεολογικούς λόγους, ή για να “εκδικηθούν το θάνατο” του Αλέξη, ας πάει να το πει και στη μητέρα του παιδιού, που σήμερα το πρωί βρήκε το μαγαζί της καμένο…
Τραβηξαν και οπλα(ευτυχως στον αερα),αλλα καπου φταινε και αυτοι που δεν σεβαστηκαν τη μνημη του μικρου Αλεξανδρου και συνεχισαν τις φασαριες.Μιλαμε για ασεβεια κι απο τις 2 μεριες.
Sounds brilliant. Φυσικά και σου ακούγεται ωραίο, αφού αυτό που θες είναι να ακούσεις κάτι κατά των αναρχικών. Και αφού δεν το κατάλαβες καλά γιατί το χρησιμοποιείς με τέτοιο τσαμπουκά σαν επιχείρημα. Ξεφεύγεις από τα πλαίσια της αντικειμενικότητας στα οποία υποστηρίζεις αν δεν κάνω λάθος ότι βρίσκεσαι, και δείχνεις τον κομπλεξισμό σου και τις ακροδεξιές σου ρίζες. Καληνύχτα.
τα περσινά σε επανάληψη …
λίγη tv σε ΜΗ σκεπτόμενα άτομα τα κλασικά ρουσφετο-ταξίματα που μπροστά στην κάλπη δεν έχεις την ασφάλεια τησ δημοσκόπησης ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ και τσουπ ΝΔ ξανά στην εξουσία …
και φαντάσου το αστείο πασοκ (ποιο αστείο και από την φετινή αεκ) τους πέρναγε πόσες μονάδες … #-o
το μόνο υπεύθυνο που είδα είναι ότι δεν έχουμε άλλο σκοτωμένο …(ως τώρα …) :-s
Τοσο παραλογο φαινεται σε καποιους οτι μαζι με μπαχαλους, ασφαλητες και παρακρατικοι σπανε ολη την ελλαδα για προφανεις σκοπους??
Μερικοι μου φαινεται ζειτε πραγματικα σε εναν γυαλινο πυργο, απο τον οποιο δεν βγηκατε ουτε θα βγειτε ποτε.
Θα το ξαναπω. Καποτε ενας αποτυχημενος αυστριακος ζωγραφος εκαψε το Reichstag και τα φορτωσε στους κομμουνιστες, για να παιξει το πολιυικο του παιχνιδι.
Επισης καποτε ενας προεδρος των ΗΠΑ, φορτωσε την ριψη ενος επιβατικου αεροπλανου, στην Κουβα, για προφανεις λογους.
Καποτε παρακρατικοι σκοτωσαν εναν Παναγουλη, για να τα φορτωσουν σε αλλους, για να παιξουν το παιχνιδι των Αμερικανων.
Ενας βλακας αμερικανος προεδρος ΑΦΗΣΕ 3 αεροπλανα να πεσουν σε ΠΚΕ και Πενταγωνο, για τους λογους που ολοι ξερουμε.
Κ σας φαινεται ΤΟΣΟ παραλογο παρακρατικοι κ ασφαλητες να σπανε την ελλαδα για λογους που ολοι φανταζομαστε??
Εκτος αν οι αναρχικοι (που φταινε για ολα σε αυτο τον τοπο) πολλαπλασιαστηκαν σαν ακριδες εν μια νυχτι.
Εχει γινει μια φορα…Θα ξαναγινει…Ειτε στην ακραια του μορφη οπως τα παραπανω…ειτε στην πιο ελαφρια του μορφη οπως μαλλον αυτες τις μερες.
Ο σκοπος αγιαζει τα μεσα. (Θυμαται ποιος το εχει πει αυτο?? Αν ναι κερδιζει μια λακτα)[/B]