Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Επίσης isis ένα άλλος Αμερικάνος πρόεδρος άφησε να κάνουν καλοκαιρινή την Χαβάη για να βρει δικαιολογία για να μπει στον πόλεμο … :wink:

Ισις για τους παρακρατικούς το είπα κ εγώ μόλις 5 ποστς πριν από σένα…
(τι κερδίζω?:p)

πεστα ρε Isis γαμω την τρελα μου!
ρε ολοι στον κοσμο της playschool ζειτε?

Τσόρτσιλ? :-s

(ή μήπως Μακιαβέλι? :p)

Κατα τ’ άλλα δε κατάλαβα που απευθύνεσαι με το ποστ σου, νομίζω πως λίγο πολύ οι περισσότεροι εδώ συμφωνούμε απο πριν για όσα λες.

Eιναι μοτο των Ιησουιτων. Των “ειδικων δυναμεων” του Βατικανου.

@ Βλεεδιν: Κερδιζεις μια λακτα καρδουλα.

αυταά που λεει ο Isis συμφωνω ή οχι τα εχουμε επαναλαβει με τον εναν ή αλλον τροπο σε ολο το τοπικ πολλάκις…Ειναι το recap απλως?Kαι τα bold τί εξυπηρετουν ως προς το νόημα ?:-k

Πφ. Έχασα τη λάκτα. :frowning:

Κατα τ’ άλλα αυτά που λες για τη σύμπραξη κουκουλοφόρων-αστυνομικών-κράτους είναι πράγματα που λέγαμε απο την αρχή κιόλας - προσωπικά βαρέθηκα να το αναφέρω ξανά και ξανά, το έχω πει ήδη σε αρκετά ποστ, το έχουμε πει κι άλλοι, πως οι μεν έρχονται προς όφελος των δε. Καταστροφές, άρα ανάγκη για ασφάλεια, άρα περισσότερο κράτος και περιφρούρηση. Άρα οι πορείες είναι κακές, άρα οδηγούμαστε σε μείωση των ελευθεριών προς όφελος της ασφάλειας. Ησυχία και τάξη πάνω απ’ όλα.

Καλά, σίγουρα ένα 50% είναι βαλτοί, αλλά σίγουρα υπάρχουν και κάφροι που γουστάρουνε απλά φασαρίες.

παράλογο ΠΡΕΠΕΙ να φαίνεται σε όλους. Το ότι δε φαίνεται σε αρκετούς, είναι ένδειξη για μένα πως κάτι σάπιο τρέχει.

Αλλά:

Επειδή όμως και για μένα τα περισσότερα είναι εμπειρίες άλλων, δε μπορώ να συλλάβω πως γίνεται να οργανώθηκε ένα τόσο οργανωμένο σχέδιο, μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και σε τόσες πόλεις της Ελλάδας. Το κύριο ποσοστό της ευθύνης δηλαδή, δε μπορώ να φανταστώ (άρα και να δεχτώ έτσι απλά) πως μπορεί να είναι σε άλλα χέρια από αυτούς, που νομίζει η κοινή γνώμη… Ακόμα κι αν άλλοι άναψαν το φυτίλι (π.χ. κανένας ασφαλίτης), τόση ζημιά δε μπορεί να έγινε από αυτούς.

Δέχομαι πως η αδράνεια του κράτους στα επεισόδια είναι ύποπτη (πολύ ύποπτη και περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση). Αλλά η εμπιστοσύνη μου στο χαμηλό iq κάποιων πολιτικών μας, με πείθει πως η τωρινή περίπτωση δεν είναι ίδια με αυτές που πόσταρες. Σε εκείνες έξυπνοι ηγέτες (εξαιρείται Μπους, που όμως δεν παίρνει αυτός τις αποφάσεις, άρα δεν είμαι λάθος) διαμόρφωσαν όπως ήθελαν τις συνθήκες καταστροφής. Στην παρούσα περίπτωση, η αχρηστεία των κυβερνούντων οδήγησε στην καταστροφή και κάποια στιγμή, βλέποντας την αχρηστία, τους αποφάσισαν πως με παρόμοιες τακτικές ίσως να μπορέσουν να σωθούν πολιτικά (αν είναι όντως ύποπτη η αδράνεια τους, όπως πιστεύω και δεν είναι απλή απύθμενη βλακεία)

Ειδε κανεις την εκπομπη του Παπαχελα μολις τωρα στο Σκαι? Ενδιαφερουσα μου φανηκε, και οφειλω να παραδεχτω οτι ειναι ο,τι πιο επαγγελματικο ειδα στην Ελληνικη τηλεοραση αυτον τον καιρο.

Πάντως εγώ με έναν φίλο μου στο σχολείο την ώρα της πληροφορικής κοιτάγαμε το myspace ενός φασίστα για να μου δείξει μία φώτο που είναι με έναν καμένο ασφαλίτη και λόγω της χαρακτηριστικής φάτσας του γελάγαμε, και χθες είδα αυτόν ακριβώς τον ασφαλίτη να μοιράζει κάτι φυλλάδια και μετά να κρύβεται μέσα στους κουκουλοφόρους και να μιλάει μαζί τους. Αυτό με όλη μου τη σιγουριά! Μάλιστα πήρα τηλέφωνο το παιδί γιατί είχαμε γελάσει πολύ μπροστά στο pc, και δεν πίστευε ότι τον είδα.

Κοριτσάκια 13 χρονών σήμερα έβλεπαν αστυνομικούς στον δρόμο και τους πέταγαν πέτρες, και μετά έτρεχαν να κρυφτούν στα στενά. Χωρίς κουκούλες, χωρίς να ανήκουν σε συμμορίες. Έτσι. Κατ’ ανάλογο τρόπο που πέρναγε κόσμος με τα αμάξια του και έβριζε τους μπάτσους απο μέσα.

Υπάρχει οργή. Ο κόσμος δεν είναι απαραίτητα πολιτικοποιημένος. Απλά ξεσπάει. Υπάρχουν και κείνοι που ξεσπάνε απλά για να διοχετεύσουν την προσωπική τους οργή, σαν τους οπαδούς στα γήπεδα. Ούτε αυτοί είναι πολιτικοποιημένοι, αν και κάποιοι μπορεί να ανήκουν σε “συμμορίες”. Ίσως υπάρχουν και κάποιοι συγχυσμένοι ψευτο-ιδεολόγοι που νομίζουν πως σπάζοντας τζάμια θα αλλάξουν τον κόσμο. Και τέλος φυσικά, υπάρχουν οι βαλτοί. Αυτοί είναι και οι πιο επικίνδυνοι της υπόθεσης.

Στο σύνολο τους, το αποτέλεσμα όλων αυτών μόνο κακό μπορεί να κάνει για τις προσωπικές μας ελευθερίες και μόνο σε υπερ-διόγκωση του κράτους μπορεί να οδηγήσει. Είπαμε, με κάτι τέτοια τρίβουν τα χέρια τους οι ακροδεξιοί με ικανοποίηση…

Τέλος, να αναφέρω το - υπαρκτό - παράδειγμα της μάνας που τα ψέλνει στην κόρη της που πάει σε διαδηλώσεις και συχνάζει στα Εξάρχεια, εκεί που “κυκλοφορούν μόνο πρεζόνια και αναρχικοί”, όπως λέει.

@ συμφωνώ και γω με karvou, δε θεωρώ πως είναι οργανωμένο σχέδιο, ή έστω, δεν είμαι σίγουρος. Τι να πω, δεν έχω ικανούς τους πολιτικούς μας για κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε βέβαια. Το βέβαιο είναι πως όλη αυτή η ιστορία με τα επεισόδια εξυπηρετεί μερίδα του δεξιού και ακροδεξιού πολιτικού κόσμου, που μπορούν να επιβάλλουν ευκολότερα τα μέτρα καταστολής τους - εκούσια ή όχι. Εξυπηρετεί όμως και το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπα προσπαθεί να αντλήσει απο την όλη ιστορία, όπως και όλα τα κόμματα. Τι να λέμε, πάνε να τραφούν σαν κοράκια πάνω απο το πτώμα του παιδιού…

πέρσι
φωτιές …
ολόκληρο γεωγραφικό διαμέρισμα … :-s

Ο κάθε λαός παίρνει αυτό που του αξίζει. Αυτούς τους πολιτικούς ψηφίζουμε αυτούς έχουμε. Είτε ανίκανοι είτε λειτουργώντας βάση σχεδίου το ίδιο αποτέλεσμα έχουμε. Πλήρης απαξίωση των πάντων, απαισιοδοξία , ογκώδης άγνοια, φόβο… Βαρέθηκα να ακούω νέους ανθρώπους να μιλάνε πιο πολύ για την ασφάλεια απότι 80ρηδες που την κάνουν σιγά σιγά από τον κόσμο. Περιουσία, κοσμάκης και βανδαλισμοι, ασφάλεια, θρησκεία , πατριδα και οικογένεια. Η κοινωνία που έχουμε δομήσει είναι απίστευτα συντηρητική, διασπασμένη και άχρωμη.
Και όχι δεν νομίζω ότι υπάρχει γενική συναίνεση ούτε στην κοινωνία και προφανώς ούτε στο φόρουμ του ρόκινγκ για τα τρέχοντα ζητήματα.

Ούτε πως το περσινό ήταν οργανωμένο πιστεύω, άρα δε μπορώ να το δεχτώ ως επιχείρημα. Πιστεύω πως ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής ανευθυνότητας της κυβέρνησης που ασχολιόταν περισσότερο με τις εκλογές. Και νομίζω πως οι πυρκαγιές μάλλον ζημιά έκαναν στη Ν.Δ. εν τέλει. Στη βουλή μπήκε με 152 βουλευτές και στα γκάλοπ πριν τις φωτιές ήταν αρκετά πιο πρώτη. Πολιτικά οι μικρότερες παρατάξεις ευνοήθηκαν εν τέλει από τις πυρκαγιές (π.χ. ΛΑΟΣ)

Τί το «συντηρητικό» έχει το να θες να περπατήσεις ακίνδυνα στο κέντρο;

Θεωρώ πως έχουν γίνει σημαντικες παρατηρισεις και posts απο ellanor, giannis και Isis αυτες τις μέρες. Με καλύπτουν σε πολλα. Πρόκειται όντως για μεγάλο πολιτικό παιχνίδι, το πιο γνωστό κόλπο συσπείρωσης απο την αρχαιοτητα, με μαθηματική ακριβεια στα ως τωρα σταδια του. Περιμενω να δω απο αυριο τα οσα ποσταρε ο/η Isis απλα φοβαμαι για την εκταση που μπορει να παρει απο αποψε το ολο, απο τι στιγμη που καποιοι θεωρησαν πως επρεπε να ενταξουν στο παιχνιδι το φονικο οπλο που λεγεται Χρυση Αυγη.

@Vic Vega( δεν πάνε σε σένα όσα γράφω προσωπικά, γενική άποψη γράφω)

Ότι για να το κάνεις αυτό οφείλεις να παλεύεις καθημερινά. Να έρχεσαι σε σύγκρουση και σε διαφωνία . Να υπερασπίζεσαι καθημερινά το δικαίωμα σου στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Και αυτό δεν το κάνεις απλά ψηφίζοντας ανά 4 χρόνια. Οφείλεις να συμμετέχεις στα κοινά και να κάνεις γνωστή την άποψη σου. Οφείλεις να μην υποθάλπεις την μαλακία κανενός. Σαν κοινωνία τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε ανεχτεί τα πάντα. Είμαστε ένας λαός comfortably numb που θα έλεγαν οι Floyd. Βιασμένοι από παντού. Ισοπεδωμένοι, αλλοτριωμένοι και ηττημένοι πλήρως. Απαθείς και νεκροζώντοι. Αυτοί είμαστε…
Συντηρητικό είναι να πιστεύεις ότι έχεις δημοκρατία όταν μπορείς ανενόχλητος να κάνεις μια βόλτα στο κέντρο, να πιεις ένα καφέ ή να αγοράσεις ένα τζιν. Συντηρητικό είναι να μην έχεις κατέβει ποτέ σε πορεία στην ζωή σου. Συντηρητικό είναι να πιστεύεις πως τα πράγματα αλλάζουν με τρόπο μαγικό και εύκολο. Συντηρητικό είναι να ζητάς ασφάλεια ενώ θα έπρεπε να ζητάς να νιώθεις ζωντανός και ελεύθερος. Συντηρητικό είναι να συμβιβάζεσαι με την υπάρχουσα κατάσταση γιατί “τίποτα δεν αλλάζει”.

Τα επεισοδεια ειναι ενα κοινωνικο φαινομενο και ως τετοιο πρεπει να αντιμετωπιζονται.Ενα κοινωνικο φαινομενο δεν το επικροτεις ουτε το κατακρινεις αλλα προσπαθεις να βρεις τις αιτιες που το δημιουργησαν.

Τα επεισοδεια δεν εχουν καποιο πολιτικο ή ιδεολογικο υποβαθρο.Ειναι απλα μια κοινωνικη κατακραυγη ανελπιδων,αποκλεισμενων και εξαθλειωμενων κοινωνικων ομαδων προς μια κοινωνια που τους εχει απορριψει.Αλλοι την θεωρουν κοινωνικη απειλη και αλλοι προσπαθουν μεσα απο την πολιτικη τους δραση να τη μετατρεψουν σε κατι γονιμο.Εγω επιλεγω το δευτερο.

Κατω από αυτή την σκοπια λοιπον δεν καταδικαζω τα επεισοδεια και δεν καταδικαζω καν τη δολοφονια του Αλεξανδρου απο τον μπατσο,αλλα τα βλεπω ως φυσικα επακολουθα ενος συστηματος που εχει αποτυχει.

ΥΓ.Δεν πηγαινε σε εσενα συγκεκριμενα αυτο το ποστ,απλα τυχαια επεσε το ματι μου εκει και θελησα να γραψω την δικη αποψη για το θεμα.

Οντως ετσι εγινε, αλλα να που ομως ξαναβγηκαν. Και αυτο πιστευω οτι οφειλοταν στο οτι η αντιπολιτευση (πρωτα απο ολους ο Παπανδρεου) δεν εκανε τιποτα για να δειξει οτι μπορει να αλλαξει κατι. Ακομα και τα σχολια κατα του τροπου που η κυβερνηση ειχε χειριστει το θεμα ηταν χλιαρα (γιατι εκει σηκωνε χοντρο βρισιδι).

Αλλα βλεπεις με τα μυαλα που κουβαλαμε εμεις ο λαος, βολευτηκαμε με τα τριχιλιαρα που οποιος ασχετος ηθελε τοτε τα επαιρνε απο την τραπεζα, κι ας μην ηταν πυροπαθης, και τους ξαναβγαλαμε.

Η ιστορια επαναλαμβανεται τωρα, γιατι παρατηρουμε οτι στην χωρα οχι απλα η παρουσια της κυβερνησης ειναι ανυπαρκτη, αλλα ολη η βουλη δειχνει να ζει σε αλλη χωρα απο οτι εμεις.