Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τίποτα. Και γω ακίνδυνα στο κέντρο θέλω να περπατάω. Κάποιοι όμως για μια ακόμη φορά μου έδειξαν ότι δεν μπορώ.

Συντηρητικο δεν ειναι να θες να περπατησεις ακινδυνα στο δρομο. Ειναι ελευθερια. Συντηρητικο ειναι, να προτιμας να περπατας ακινδυνα στο δρομο και “ελευθερα” με αστυνομια σε καθε γωνια, με καμερες παντου. Θα φτασουμε σε σημειο που θα μας κοτσαρουν καμερες στα σπιτια και θα λεμε κ ευχαριστω.

Στην Αμερικη αφησαν ΠΚΕ και Πενταγωνο να πεσουν, και οι πολιτες “αυτοβουλως” δεχυηκαν να θυσιασουν ατομικα και συλλογικα δικαιωματα κ ελευθεριες εις το ονομα μιας αοριστης ασφαλειας.

Στην Ελλαδα μετα τα τρεχοντα γεγονοτα, τι θα μας ζητησουν???

Καποτε ενας Ιουλιος Βερν εγραψε τα “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” , “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα”, “Από τη Γη στην Σελήνη”. Τοτε τον θεωρουσαν εναν υπεροχο λογοτεχνη στην καλυτερη η ρομαντικο φαντασιοπληκτο στη χειροτερη.

Αρκετα χρονια μετα ενας Βρετανος εγραψε το “1984”. Ακομη μερικοι το θεωρουν στεγνη φαντασια. Αλλα ελα μου που σα να προβλεπει το μελλον.

Έχεις ποτέ κακοποιηθεί ή έχεις κάποιον γνωστό που να έχει κακοποιηθεί από το “νόμιμο όργανο της τάξης”?

Ακριβώς ότι συμβαίνει…

Εδώ Ξάνθη που μέχρι στιγμής δεν ξέφυγαν τα πράγματα (κάηκαν μόνο ένα μπατσικό και σπάστηκαν οι περισσότερες τράπεζες της πόλης, κάτι φυσιολογικό με το οποίο δεν έχει πρόβλημα η πλειοψηφία του λαού, μια απάντηση στη βία του κράτους, αλλά δεν υπέστη ζημιά κάποιο μικρό μαγαζί ανθρώπου που δεν φταίει σε τίποτα) και όταν δύο πιτσιρικάδες πήγαν να πετάξουν πέτρες σε αυτοκίνητα, δεν πρόφτασαν να το κάνουν γιατί τους αρπάχτηκαν οι πέτρες και τους τρίξαμε τα δόντια. Οι μπάτσοι ήταν ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΟΙ και δυστυχώς έχω ακούσει ότι αύριο έρχεται λεοφωρείο με “διαδηλωτές” (δηλαδή ασφαλίτες παρακρατικούς) στην πόλη προκειμένου να δημιουργήσει επεισόδεια σε στόχους άσχετους, όπως αυτοκίνητα, μικρά μαγαζιά μεροκαματιάρηδων κλπ. Προφανώς τα αφεντικά έχουν καταλάβει πως όλο και περισσότερο κόσμος έχει αρχίσει να απορρίπτει τη “δημοκρατία” τους και τα όργανα τους και να εξοργίζεται με αυτά και έτσι πλέον μέσω ασφαλιτών, παρακρατικών και λοιπών χαφιέδων τους θέλουν να αντιστρέψουν το κλίμα και να φτιάξουν σκηνικά Μπερλουσκόνι. Έτσι είναι καθήκον κάθε προοδευτικού ανθρώπου αύριο να κατέβει στις πορείες και να απομονώσει τους ασφαλίτες.

χμ…οπως γινεται στις υπολοιπες πολεις…μα καλα απο ποτε οι αναρχικοι εχουν τετοια οργανωση που κανουν εκδρομες απο πολη σε πολη για εκτροπα. Γιατι τωρα??? κα οχι παλιοτερα…

Ανοίξτε τιβι να δείτε ένα μεμονωμένο περιστατικό που έγινε πριν 2 χρόνια. Μια ζαρντινιέρα στον άλφα( κουτί της πανδώρας).

Νωριτα μιλησε ο Καφετζοπουλος κ ηταν πολυ σωστα αυτα που ελεγε… Εξαιρετικη η εκπομπη κ ειδικα σημερα που εχει ενα τοσο φλεγον θεμα… Ντροπη για τους μπατσους. Ντροπη για το κρατος. Ντροπη κ για εμας…:frowning:

Ωχ μιλα ο Δημητρας…Κ μαντεψε λεει τα πραγματα οπως ειναι… Μαλλον ανθελληνικος πρακτορας ειναι…

Προφανώς η δημοκρατία δεν περιορίζεται σε αυτά. Αλλά αν ούτε καν αυτά δεν μπορείς να κάνεις, επειδή κάποιος δήθεν εκφράζει τη γνώμη τους δυνατά (ποιά γνώμη δηλαδή;), σίγουρα η δημοκρατία δέχεται μια κάποια όχληση, βρε παιδί μου.

Ενώ προοδευτικό είναι να πιστεύεις ότι μία, δύο, δέκα μαγικές πορείες αλλάζουν τα πράγματα;

Χρειάζομαι πολλή περεταίρω ανάπτυξη, για τούτο δω, γιατί αν και ηχεί πανέμορφο, δεν καταβαίνω τί εννοεί.

Εγώ θα έλεγα ότι, πλέον, συντηρητικό είναι να συμβιβάζεσαι με τη νοοτροπία ότι οι άλλοι θα αλλάξουν τα πράγματα για σένα και εσύ μπορείς μόνο να αρκείσαι στο να πεις δυνατά «θέλω να αλλάξουν». Συντηρητικό είναι να αναπαράγεις δογματικά συνθήματα, αντί να συζητάς. Συντηρητικό είναι να μην ασχολείσαι πραγματικά με τα κοινά και να θεωρείς ότι μια πορεία, δυο καμένες τράπεζες και πέντε ύβρις αποτελούν πολιτική τοποθέτηση. Αυτά είναι που συντηρούν την κατάσταση.

Μπες σε κόμμα, φτιάξε κόμμα, διάβασε βιβλία, σκέψου με δύο αντίθετους τρόπους, άκου και κρίνε. Συνειδητοποίησε ότι οι 80άρηδες είναι κι αυτοί πολίτες και όσα χαίρεσαι σήμερα τα χτίσανε με ιδρώτα και αίμα.

Δεν θέλεις να καταλάβεις τί εννοώ, ενώ χρησιμοποιώ την ελληνική. Άλλα έχεις στο νου σου, άλλα λέω.

ελα σιγα σιγα να μπαινουμε στο νοημα:

επειδη ενα γαμω προβλημα παιζει και δεν φαινονται παντα οι φωτο που ανεβαζω…αν και βαζω λινκς απο αλλα σαιτ…θα τις ανεβασεις ο πολυαγαπημενος μας προβοκατωρ Βακιλλος (του Κωχ).

Επιτέλους συνελήφθησαν και κάποιοι “κουκουλοφόροι” …

(το ποσταρα και στα 2 topic πιστεύω πως ταιριάζει …)

Δωσε το λινκ απο το μπλογκ γιατι δεν φαινονται.

Με ενδιαφέρει αυτό που λες. Αλλά δυστυχώς αν απαντήσω πολύ αναλυτικά θα οδηγηθούμε σε off-topic. Αν η λελογισμένη χρήση καμερών προασπίζει τις ελευθερίες μας, τις θέλω τώρα. Αν η παρουσία αστυνομίας εξασφαλίζει την ασφάλεια, την θέλω επίσης. Το γεγονός ότι υπάρχουν «κακοί αστυνομικοί» δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψουμε την αστυνομία, σημαίνει ότι πρέπει να την εξυγιάνουμε.

Επίσης ένας λαμπρός υπερφιλελεύθερος συγγραφέας έγραψε το επιστημονικό «Anarchy, State, Utopia» και μερικοί το θεωρούν λογοτεχνία. Αλλά τί κάθομαι και γράφω τώρα…

Ποσο μου αρεσουν οι φωτογραφιες??

Ποσο μου αρεσει η ελληνικη δημοκρατια!!!

Ποσο μου αρεσουν οι τακτικες του Γκεμπελς!!!

ΑΧ ΑΧ ΑΧ…

1. Ναι αλλά υπό ποιες συνθήκες περπατάς ασφαλής στους δρόμους?? Με 50 κάμερες ανά τμ? Όχι δεν θα πάρω προτιμώ να κλειστώ σπίτι μου ή να αλλάξω χώρα.

2. Η πορεία δεν είναι μαγική. Αλλά για να μιλάς για κάτι πρέπει να έχεις αντίστοιχα βιώματα. Αλλιώς είναι να ακούς ένα 8χρονο να αναλύει το σεξ και πως αυτό επηρεάζει την κοινωνική συμπεριφορά του ατόμου.

3. Ένα από τα “τσιτάτα” είναι αυτό το περί ασφάλειας. Θέλω να νιώθω ασφαλής. δεν θέλω να ιδρώνω… Δεν γίνεται στα 20, στα 30 σου να αποζητάς ασφάλεια πρωτίστως . Αυτήν την αποζητάς στα 80 σου . Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ζητάς να έχεις το δικαίωμα να υπερασπιστείς την ατομικότητα σου και την ελευθερία σου. Αυτό είναι συντηρητικότητα. Εχουμε 20αρηδες να αναπαριστούν απόψεις και φοβίες πολύ μεγαλύτερων ανθρώπων από αυτούς. Είναι παράλογο.

4. Δεν υπάρχει μεγαλυτερη πολιτική πράξη από την πράξη. Καλές οι συζητήσεις και η ευγένεια αλλά αυτό είναι θεωρία. Μια καμμένη τράπεζα προφανώς δεν αλλάζει κάτι και απορώ γιατί το αναφέρεις. Δεν μίλησε κανείς για κοινωνική επανάσταση…

5. Ο καθένας πρέπει να βρει τρόπους να δράσει. Δεν υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Αρκεί να δραστηριοποιηθεί ο καθένας από εμάς. όχι άλλο απάθεια, δεν αντέχεται. Δεν έχω κάτι με τους 80χρονους. Απλά δεν γίνεται μια κοινωνία να προχωράει και να βαδίζει με βάση τα κριτήρια των 80χρονων. Αυτοί δεν έχουν κάτι μπροστά τους να διασφαλίσουν . Ότι ηταν να κάνουν το έκαναν. Άσε που παίζει και μαλάκυνση σε αυτές τις ηλικίες :stuck_out_tongue:

Δε το εχω διαβασει αλλα νομιζω οτι ειναι καθαρα φιλοσοφικοπολιτικο εργο, οχι λογοτεχνια…Εν αντιθεσει με του Orwell που ειναι λογοτεχνικο , με πολιτικες προεκτασεις βεβαια…

Πάνε Αγγλία. Να έχεις100 κάμερες ανά τμ.

νομίζω πως και ο βέγκα και εσύ μιλάτε για μια άλλη έννοια της ασφάλειας από αυτή που μιλάει ο ζούγκλα. Ο ζουγκλάου νομίζω εννοεί για την έννοια ψευδούς αισθήματος του ότι “αυτά τα λίγα που έχουμε είναι ασφαλή” ενώ η κοινωνία μας οφείλει πολλά περισσότερα και άνθρωποι δίπλα μας δεν έχουν ούτε αυτά. Εσείς ασχολείστε (από ότι κατάλαβα) με το “αίσθημα της ασφάλειας” για τη σωματική μας ακεραιότητα από εγκληματίες (ή την όποια άλλη μορφή βίας παράγουν οι άρρωστες πτυχές της κοινωνίας μας
(ο Όργουελ έγραψε και τη φάρμα των ζωών, μην ξεχνάμε :p)

@ Ζούγκλα:

Προσυπογράφω το:

Ότι για να το κάνεις αυτό οφείλεις να παλεύεις καθημερινά. Να έρχεσαι σε σύγκρουση και σε διαφωνία . Να υπερασπίζεσαι καθημερινά το δικαίωμα σου στην ελευθερία και στη δημοκρατία. Και αυτό δεν το κάνεις απλά ψηφίζοντας ανά 4 χρόνια. Οφείλεις να συμμετέχεις στα κοινά και να κάνεις γνωστή την άποψη σου. Οφείλεις να μην υποθάλπεις την μαλακία κανενός.

Με τα υπόλοιπα λίγο ή πολύ διαφωνώ. Θα γράψω άλλη στιγμή για τα υπόλοιπα, αλλά νομίζω υποτιμάς το τι έχει πετύχει η κοινωνία μας τα τελευταία 30 χρόνια. Απέχουμε πολύ από το ιδανικό, έχουμε κάνει όμως σημαντικά βήματα μπροστά. Και η απάθεια του κόσμου, ως ένα βαθμό οφείλεται στα βήματα μπροστά που έχουν γίνει. Εγώ δε θεωρώ αποτυχημένα τα τελευταία 30 χρόνια. Για αυτό και δεν παραξενεύομαι που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ψηφίζουν τόσο φανατικά Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. Έζησαν την Ελλάδα και πριν τη μεταπολίτευση και συγκρίνουν το πριν και το μετά. Μην υποτιμάς τα βήματα που έγιναν τα 30 τελευταία χρόνια.

Για τα υπόλοιπα απαντώ (ελπίζω) αύριο.