Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

οι χρυσαυγιτες οντως ειναι λιγοι…οι ασφαλιτες απο την αλλοι παααααρα πολλοι…γεμισαν οι σχολες αστυνομιας τα τελευταια δεκα χρονια επιδοξους ασφαλιτες.

εντιτ : και τοτε πριν συλληφθει ο Καλαμποκας, λεγανε οτι αγανακτισμενοι πολιτες βγηκαν στους δρομους να σωσουν τα μαγαζια τους κ την Πατρα, απο τους σατανικους μαθητες και δασκαλους/καθηγητες, που απεργουσαν.

Χτες ημουν Πατρα, καθομουν στο τερμα της Αγιου Νικολαου, 100 μετρα αποσταση απο ολο το χαμο.
Καταρχας αποκλειεται να ηταν 2500-3000 πολιτες οπως λενε στα ΜΜΕ. Σιγουρα πολυ λιγοτεροι. Λογικα υπηρχαν και καποιοι της Χρυσης Αυγης, λογω δακρυγονων κτλ δεν φαινοταν καθαρα, δε νομιζω να ειναι τοσο ηλιθιος ο δημαρχος ωστε να πει κατι τετοιο χωρις να ισχυει.

Για καποιο λογο εκτος απο τραπεζες, σπασαν και 1-2 βιτρινες απο ασχετα μαγαζια, δεν ξερω για ποιο λογο. Κριμα παντως γιατι η πορεια ξεκινησε με πανω απο 1000 ατομα, φοιτητες, μαθητες, κανονικα ατομα. Για καποιο λογο (μπροστα ηταν οι αναρχικοι, και δεν ειδα αν εγινε κατι τοτε) επεσαν μετα απο λιγο 1-2 δακρυγονα, και στο τελος μειναν μονο οι αναρχικοι να πλακωνονται με την αστυνομια. #-o

Παντως βλεπω τι λενε στα ΜΜΕ, ειδικα αυτο:

Στην Πάτρα παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολίτες να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον κουκουλοφόρων για να προστατέψουν τις περιουσίες τους. Χιλιάδες πολίτες -έως 3.000 κάνουν λόγο τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης- απέκλεισαν τους κουκουλοφόρους που έσπαγαν καταστήματα στο χώρο του πανεπιστημίου.

Αν εννοουν το πανεπιστημιο της Πατρας (τα ΑΕΙ), τοτε ειναι ο,τι πιο ηλιθιο και ψεμα εχω ακουσει ποτε μου:lol:

Μας νοιάζει ρε παιδιά αυτή τη στιγμή ποιος έφαγε το Τεμπονέρα ή ποιος κάνει τα επεισόδια? Ας είναι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια και ένα ανακάτεμα παοκτζήδων με κουλουρτζήδες. Το θέμα είναι ένα. Πως με αυτές τις καταστροφές, από άτομα δίχως αίσθημα δικαίου και σεβασμού στον κόπο του συνανθρώπου τους, χάνεται το νόημα της όλης συζήτησης.

Χθες το βράδυ, αν δε τσίτωνα που για άλλη μία φορά έβλεπα φανατισμό ανάμεσα σε συμφορουμίτες θα είχα συνεχίσει με ζούγκλα τη συζήτηση για τις πορείες. Η αλλαγή δεν έρχεται μέσα από μια πορεία. Έρχεται μέσα από συλλογική δουλειά και συνεργασία. Σκοπός της επιτυχημένης πορείας είναι να γίνει γνωστό το αντικείμενο της διαμαρτυρίας. Να προβληματιστεί ο κόσμος, να σκεφτεί, να κριτικάρει, να ανοίξουν τα μάτια του και στις εκλογές να θυμάται, ώστε να αλλάξει πορεία η κοινωνία προς κάτι καλύτερο. Να μη ξεχάσει έτσι εύκολα τι συνέβη. Καλώς ή κακώς, αυτή τη στιγμή η πολιτική των 2 μεγάλων παρατάξεων τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από το δίπτυχο “κέρδος για τη τσέπη του κόμματος (άρα και τη δικιά μας) και να είναι καλά τα γκάλοπς”.

Κάθε φορά που γίνονται επεισόδια σε μια πορεία με κάποια αιτήματα, η κοινή γνώμη δεν ακούει τα αιτήματα και εμείς που τα ξέρουμε καταλήγουμε να τσακωνόμαστε για το “ποιος σκότωσε το Τεμπονέρα” και “αν είναι προβοκάτσια οι φήμες για τους Χρυσαυγίτες ή όχι”. Δε με βγάζω έξω από το τσουβάλι. Αλλά είναι αυτό το θέμα μας? Ενδιαφέρεται ειλικρινά κανένας αυτή τη στιγμή? Και ναι, είναι σημαντικό θέμα το αν η κυβέρνηση έχει παρακρατικούς (αναγκάζομαι να τονίσω το προφανές, γιατί με το φανατισμό που υπάρχει στο φόρουμ, έχω τρομάξει με πολλούς τελευταία…), αλλά πιστεύω πως αν ασχοληθούμε τώρα με όλα, δε θα αλλάξουμε τίποτα. Δε χωράνε πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη

@Ζούγκλα και Βέγκα, συνεχίζοντας τη συζήτηση σας για τις πορείες, νομίζω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση

Βέγκα, μην υποτιμάς τις  πορείες. Μπορούν να επιτελέσουν σημαντικό έργο. Άλλο που εδώ στην Ελλάδα, τους έχουμε αποστραγγίσει την όποια αξία τους, εξαιτίας λανθασμένης εφαρμογής τους. Δε χρειαζόταν να γίνουν τόσο γρήγορα οι πορείες στο κέντρο, όπου κάμποσα ζώα περίμεναν την ευκαιρία (πάλι αναγκάζομαι να  πω το προφανές, αυτά τα ζώα μπορεί να είναι παρακρατικοί δίχως ίχνος σεβασμού σε αξίες της κοινωνίας μας, είτε μπάχαλα δίχως ίχνος σεβασμού σε αξίες της κοινωνίας, είτε απλά ηλίθιοι που αυτοαποκαλούνται "αντιεξουσιαστές" δίχως ίχνος σεβασμού σε αξίες της κοινωνίας μας όπως η ανθρώπινη ζωή και που απλά επιδιώκουν να σκοτώσουν μπάτσο για να πάρουν μια τυφλή εκδίκηση, κυνηγώντας αποδιοπομπαίους τράγους). Όπως εύστοχα είχε τονίσει ο Mule θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί το να γίνουν τόσο γρήγορα. Να είχε πενθήσει  η οικογένεια του παιδιού με την ησυχία της,  να είχε ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος στα ΜΜΕ (που προφανώς θα ήταν ένα δριμύ κατηγορώ προς τους υπεύθυνους της κατάστασης, καταστρέφοντας τους την όποια ψευδή δημόσια εικόνα τους και όχι να ασχολούνται με τα εκ.ευρώ ζημιάς που προκλήθηκε ) και δε θα μπορούσε να εκμεταλλεύεται τώρα  η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα το όποιο χάος. 
Μετά από λίγες μέρες (π.χ. σήμερα), με την Αθήνα ήρεμη, θα μπορούσε να γίνει μια τεράστια πορεία διαμαρτυρίας. Τόσο μαζική που θα ανάγκαζε τους υπεύθυνους να κάνουν την αυτοκριτική τους και η αξία αυτής της πορείας θα ήταν υπερπολλαπλάσια των όσων πορειών έγιναν ως τώρα και ούτε τόσοι αθώοι πολίτες θα είχαν φάει τόσο ξύλο για να μην αλλάξει τελικά τίποτα, γιατί τα ΜΜΕ τους πέρασαν ως "αποβράσματα της κοινωνίας" και εν τέλει κανείς δεν άκουσε τι έλεγαν και τι ζητούσαν...

Ζούγκλα, αυτό που σου λέει ο Βέγκα (και έχει δίκιο) είναι πως η αλλαγή θέλει πράξη. Η πορεία από μόνη της δεν κάνει καμία πράξη. Ελπίζοντας να γίνω κατανοητός, θα μιλήσω για κάτι κοντινό σε εμένα για να το δώσω ως παράδειγμα. Όσες πορείες κι αν κάνει η Greenpeace, τίποτα δε θα αλλάξει αν κάποιοι πολίτες δε δουλέψουν σκληρά, δε φτάσουν σε υπεύθυνες θέσεις και δεν κάνουν πράξη αυτά τα πιστεύω. Το κέρδος στο περιβάλλον από τη διπλωματική του monte για παράδειγμα είναι πολύ μεγαλύτερο από το να παράταγε ο monte (παράδειγμα δίνω) τη δουλειά του και να έτρεχε σε πορεία για να ζητάει λιγότερες εκπομπές CO2...

H  πορεία μπορεί να διαμορφώσει επιθυμίες, σκοπούς και αλλαγή απόψεων της μάζας. Το κέρδος όμως στην κοινωνία είναι μηδαμινό αν δεν ασχοληθεί κάποιος με το να φέρει όλα αυτά σε πράξη. Και για αυτό δε συμφωνώ πως είναι συντηριτισμός το να μη θεωρείς υποχρέωση του ανοιχτόμυαλου πολίτη να στηρίζει με την παρουσία τις πορείες. Υποχρέωση του ανοιχτόμυαλου πολίτη είναι να μην είναι κολλημένος στις απόψεις του και να διεκδικεί την αλλαγή με όποιο τρόπο θεωρεί αυτός καλύτερο...

Θα προσπαθήσω να εφαρμόσω το τωρινό μας παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση. Θυμάμαι μια γελοιογραφία, με ένα ζευγάρι,  όπου έλεγε η γυναίκα στον άνδρα "αγάπη μου, σου είπα ψέματα. Δεν είμαι πουτάνα. Αστυνομικός είμαι. Θα με συγχωρήσεις?".

Θα έχουν όλες αυτές οι πορείες κανένα  νόημα, αν συνεχίσει μία τόσο μεγάλη μερίδα του κόσμου να μισεί την αστυνομία  και να θεωρεί όποιον είναι αστυνομικός ως συνυπεύθυνο για τις αρρώστιες της ΕΛ.ΑΣ (και πάλι λέω το προφανές, γιατί μετά με λένε εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, η ΕΛ.ΑΣ. έχει τα χάλια της, αλλά παραμένει παιδί της ελληνικής δημοκρατίας και κοινωνίας, που οφείλουμε να διορθώσουμε)? Θα ενδιαφερθεί ποτέ να μπει στην ΕΛ.ΑΣ. και να παράγει έργο κάποιος που δε θα είναι κομπλεξικός, που δε θα αναζητάει την εξουσία και δε θα μισεί θανάσιμα όσους απεχθάνονται αυτόν και την ΕΛ.ΑΣ.? Θα έχει κανένα νόημα η όποια πορεία, αν απλά ζητάνε οι πολίτες από κάποιους άλλους (π.χ. εξωγήινοι) να αλλάξουν μαγικά την όποια κατάσταση και οι ίδιοι δεν έχουν ίχνος διάθεσης να αναλάβουν την ευθύνη της όποιας αλλαγής; Η πορεία από μόνη της δεν είναι πολιτική ενεργοποίηση. Το κυνήγι της αλλαγής είναι...

Τον Τεμπονερα τον εφαγε ο Καλαμποκας,που ηταν προεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικος συμβουλος.Και ο ιδιος ο δημαρχος δεν ειπε οτι ηταν ολοι χρυσαυγητες,απ οτι ειδα στην τιβι ειπε οτι εισαγωμενοι χρυσαυγητες ηταν ο πυρηνας που ξεκινησε τα επεισοδια και οτι ηταν 50-100 ατομα

Edit:Ρε παιδια λιγο ελεος με τους Παοκτσηδες!Μην μπλεκουμε ποδοσφαιρα και μαλακιες τωρα με ολα αυτα!

spam mode on

παντως εγω με γυναικα αστυνομικο θα πηγαινα, μονο αμα ειχε τα προσοντα του αβαταρ του restless…:stuck_out_tongue:

spam mode off

spam mode on

εγώ πάντως ξέρω μια κοπέλα που είχε περάσει σχολή αστυφυλάκων και (είχε τουλάχιστον) ανάλογα “προσόντα”.
Λες να την πάρω κάνα τηλ. να της πω να’ρθει απ’το σπίτι γιατί στο τμήμα κινδυνεύει απ’τους “παλιοαναρχικούς”? 8)8)8)

spam mode off

Τι λες φιλε μου,και καμπουρα να ειχε η μπατσινα τετοια καψα και παθος δεν θα σου βγαινε ουτε με 5 τετοιες μαζι:p

Σοβαρος νεος ψαχνει κουτση,στραβη,χαζη και αναποδη μπατσινα για σοβαρη και μονιμη σχεση.Μοναδικη προυποθεση να ειναι μπατσινα και φιλοναζι.Τα εξοδα μεταφορας δικα μου.PM διατιθεται.

:stuck_out_tongue:

Eχεμ…ας σοβαρευτουμε παλι…

return to normality mode on…

Να κανω μια παρακινδυνευμενη προβλεψη??

Σημερα εχουν απεργια τα ΜΜΕ.

Εχω μια υποψια οτι δεν θα εχουμε μπαχαλα, η αν εχουμε πολυ λιγα.

Τι ωρα εχουν απεργια;Σημερα το πρωι ειχε κανονικα εκπομπες και τωρα ακουω δημοσιογραφικες εκπομπες στο ραδιο…

νομιζω εχουν σταση εργασιας με χρι της 6…μπορει να κανω κ λαθος τελικα

Πυραμίδα, ρώτα για την πορεία καλύτερα στο άλλο θρεντ, γιατί κάναμε αυτόν το διαχωρισμό με σκοπό να “ξεχωρίσουμε” όσο μπορούμε αυτά τα 2 θέματα

As the ex-spambot and current moderator commands :smiley:

Ξέρετε τι έγινε τελικά με τις πρωινές πορείες παιδιά? Όλα ήρεμα ή είχαμε επισόδεια?

Επίσης, χθές που ήμουν ομόνοια και γινόντουσαν επισόδεια άκουσα ότι είχε κλείσει η βικτώριας. Ξέρετε τι ακριβώς συνέβει?

Αρθρο του ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ για τα επεισόδια που έγιναν τον Μάιο του 1986… Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Το Τέταρτο»

«…Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο. Οσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή. Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους ενόχλησαν τους Ελληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο. Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι. Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα. Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων, όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα-εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω, δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους. Που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί καταδιώκονται αδιάκοπα, προπηλακίζονται ατελείωτα και συνεχώς υποχρεούνται να δέχονται εξευτελισμούς. Κι ο προπηλακισμός αρχίζει από τον δάσκαλο, τον επιστάτη του σχολείου, από τον οδηγό και τον εισπράκτορα του λεωφορείου, απ’ τον καθηγητή και τον δημόσιο λειτουργό ώς τον δημόσιο υπάλληλο, από τους αξιωματικούς κι εκπαιδευτές στο κέντρο κατατάξεως ώς τον τυχαίο μοτοσικλετιστή της τροχαίας που θα του ζητήσει άδειες, ταυτότητες και πιστοποιητικά. Ως τον γιατρό του νοσοκομείου που θα τον πάνε σηκωτό, ύστερα από τη γροθιά του οργάνου της τάξεως. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται να αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του. Αυτή είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και, δυστυχώς, γνησίως ελληνική τα πρόσφατα και τελευταία σαράντα χρόνια - όσα είχα δηλαδή την ευτυχία να ζήσω σαν επώνυμος πολίτης εις τούτον τον ένδοξον κατά τα άλλα τόπον μας.

Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν’ αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί με «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου… κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν… ανακαλύπτονται.

Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ’ αφέλεια, σ’ όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (…) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ».

Aντε εμας εδω μεσα μερικοι μας κατηγορησαν για θιασωτες των επεισοδιων. Φανταζομαι θα κανουν το ιδιο κ για τον Μανο Χατζιδακι.

edit: Κ μιλαμε για εναν πρωη βουλευτη της ΝΔ. Εναν ανθρωπο που ιδεολογικα ηταν μακρυα απο αναρχισμους η μαρξισμους.

Αλλα δεν πειραζει… καποτε ειχαμε ενα Χατζιδακι. Τωρα ας ζητησουμε την γνωμη του Φοιβου.

Στην Θεσσαλονικη στην πορεια μεχρι στιγμης ειναι πολυ ηρεμα ολα

edit:Μολις ακουσα οτι στο Διοικητηριο ορμηξαν στον φραχτη και αρχισε πετροπολεμος

Ξαναμανα edit,αρχισε ο πανικος,πεσαν χημικα και δακρυγονα,πετροπολεμος,καδρονια…Ωραια πραγματα θα εχουμε και σημερα:p

λαθος ενημερωση παιδια, συγνωμη, δεν απεργουν τα ΜΜΕ…αρα θα χουμε επεισοδια!!!

μολις με πληροφορησαν οτι στα προπυλαια βγηκαν χρυσαυγιτες πισω απτα ΜΑΤ.

Τα ελικόπτερα των “κορακιών” της ενημέρωσης που διψούν για αίμα πετούν κανονικά πάντως πάνω από το κεντρο της Αθήνας για να μεταδώσουν την πληροφορία άμεσα και “εγκυρά” στην τραπεζαρία της μέσης Ελληνικής οικογένειας, όπως χθές πάνω απο σώμα του παιδιού λίγο πριν γυρίσουν σελίδα στο “μαχητικό” δελτίο τους…

Γι αυτό δε θα διαμαρτυρηθεί κανείς…Ειχαν όλοι δικαίωμα να παρακοληθούσουν τον θρήνο των γονιών σα να τους αφορούσε…΄σα να ήταν παιδί τους…Δεν ήταν όμως …ηταν των γονιών του…και το υστατο χρέος να τον αποχαιρετησουν όπως ήθελαν τους το στέρησαν τα ΜΜΕ και όλι αυτοί που βλέπουν “ήρωες”…Οσο η λογική της κλειδαρότρυπας επικροτείται όλες οι κοινωνικές εξεγερσεις θα παιρνουν τη θεση που τους αξιζει ,στον πάτο του κουβα…Όταν ο σύγχρονος Έλληνας μάθει τί πραγματικά τον αφορά και σταματήσει τις πατερναλιστικές αναφορές και την συνομωσιολογία ίσως τότε να εχει το σθένος να αποκαταστήσει τη σύμβαση του με το κράτος που λέγεται “δημοκρατία”.

Aπο το site της Χρυσης Αυγης :

Τα «τρωκτικά» των ΜΜΕ βλέπουν παντού Χρυσαυγίτες

Προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στα κανάλια που αναφέρονται σε εμάς, αλλά αρνήθηκαν επί ώρες να μας δώσουν το λόγο! Παρέμβαση του Γ.Γ. συναγωνιστή Μιχαλολιάκου έγινε τελικά μεταμεσονύκτια στον ΑΝΤ1.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση σε πολλά σημεία της χώρας, με το κράτος παντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ. Ορδές αλλοδαπών λεηλατούν τις ανυπεράσπιστες περιουσίες των Ελλήνων πολιτών και ομάδες «μπαχαλάκηδων» (θα ήταν υπερβολή να τους αποκαλέσουμε ταραξίες) έχουν κάνει σάκο του μποξ τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Και όμως, απ’ ότι φαίνεται η περιβόητη «πολυήμερη εξέγερση» που έχει γίνει πρώτο θέμα στα ΜΜΕ είναι πανεύκολο να κατασταλεί εάν υπάρξει η ανάλογη βούληση. Πολίτες της Πάτρας αναγκάστηκαν να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους και σε χρόνο μηδέν έτρεψαν σε άτακτη φυγή τους μαϊμού-επαναστάτες του «πανεπιστημιακού ασύλου». Εξοργισμένοι καταστηματάρχες έφτασαν στο σημείο να γδύσουν «αντιεξουσιαστή» και να τον αμολήσουν ολόγυμνο στο κέντρο της Πάτρας. Την ίδια ώρα, σε διάφορα σημεία της Αθήνας, πολίτες…συλλαμβάνουν αλλοδαπούς που επιχειρούν να ληστέψουν τις περιουσίες τους. Πριν από λίγο στην οδό Πατησίων ο κόσμος αποπειράθηκε να λιντσάρει αλλοδαπό που έκλεβε ένα κατάστημα. Ανάλογα γεγονότα συμβαίνουν σε όλη τη χώρα, από την Θράκη μέχρι την Κρήτη.

Τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης και οι γνωστές παρακρατικές ιστοσελίδες έσπευσαν να βαπτίσουν Χρυσαυγίτες, τις χιλιάδες των Ελλήνων που υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους. Σε δημοφιλή (και απολίτικη) ενημερωτική ιστοσελίδα δημοσιεύθηκε η πληροφορία ότι… «Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν νεαρή κοπέλα στην Πατησίων». Ντροπή σας κύριοι! Προσπαθείτε με τη λάσπη και με το ψέμα να αντιστρέψετε το κλίμα και να περιορίσετε την αγανάκτηση του κόσμου. Και όμως, το μόνο που μένει από την όλη ιστορία είναι η οργή εκατομμυρίων Ελλήνων και η φωνή που ακούστηκε από χιλιάδες στόματα τις τελευταίες ημέρες: «Τώρα χρειάζεται η Χρυσή Αυγή…».

δεν καρφωθηκαν καθολου για την Πατρα. Μα καθολου…

συμφωνα με τον αρχηγο της Χ.Α. :

«Αν ο κύριος δήμαρχος ή οι υπόλοιποι θεωρούν ότι εμείς που είμασταν μπροστά και αναλάβαμε να διαφυλάξουμε την πόλη να μη διαλυθεί είμαστε Χρυσαυγίτες, τότε δηλώνω σε όλη την Ελλάδα λοιπόν ότι η Πάτρα είμαστε όλοι Χρυσαυγίτες!».

Κατσε γιατι εχω μια φαγουρα στους ορχεις μου.

Μιλατε καποιοι πολυ σωστα εδω μεσα για reset της κοινωνιας και της πολιτικης ζωης… Μαζι σας και εγω, no problem. Αλλα υπαρχει καποιος ρε παιδια να “πατησει” αυτο το reset? Περα απο τα εκατομμυρια ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ που πρεπει να κατεβουν στους δρομους, θα πρεπει να υπαρξει και μια πολιτικη δυναμη που θα γινει φορεας νεων ιδεων, σωστα? Αυτο δυστυχως δεν βλεπω εγω στον οριζοντα… Εναν ανθρωπο, μια πολιτικη παραταξη (γιατι χρειαζεται μια πολιτικη παραταξη να μετουσιωσει την αλλαγη) που θα σηκωσει στα χερια της την ΑΛΗΘΙΝΗ κοινωνικη κατακραυγη.

Κατηγορουμε τον κοσμο και τους εαυτους μας οτι συντηρουμε τον δικομματισμο και οτι αυτος συντηρει εμας (ειναι αμφιδρομη η σχεση). Εχουμε δει ομως κατι εναλλακτικο να ξεπροβαλει ολα αυτα τα χρονια? Οταν περισυ εγω μεχρι 1’ λεπτο πριν ψηφισω ημουν αναποφασιστος και τελικα ψηφισα τους Πρασινους Οικολογους, φταιω απαραιτητα εγω? (φταιω αλλα οχι μονο εγω)

Κακα τα ψεματα παιδια δεν υπαρχει κατι να ψηφισεις για να φερεις την αλλαγη… παρτε τους εναν-εναν

ΝΔ/ΠΑΣΟΚ: Ιδιο πραγμα ακριβως, το ΠΑΣΟΚ πιο λαικιστικο προφιλ, κομματα του βολεματος, της μιζας, της γενικης συντηρητικοτητας. Απ’οτι εχω διαβασει, το ΠΑΣΟΚ κατι καλο εκανε το 81-85 σε κοινωνικη αποψη, μακαρι να ζουσα να μπορουσα να κρινω καλυτερα. Η ΝΔ παλι εδειξε ενα πιο φιλελευθερο προσωπο βαζοντας την Ελλαδα στην ΕΕ, αλλα οποτε ξαναβγηκε (1990. 2004-) εσπειρε την Κ Α Τ Α Σ Τ Ρ Ο Φ Η… Οι νυν αρχηγοι τους απλα για γελια…

ΚΚΕ: Δεν θα ασχοληθω ιδιαιτερα με ενα ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ κομμα… μια ζωη το ιδιο ποσοστο θα παιρνει. Φορεας αλλαγης? Θα αστειευεστε ΧΑΧΑΧΑ:lol: . Οι φιλοι του κομματος εχουν ξεχασει με ιδιαιτερη ευκολια το πως σε συνεργασια με τον τοτε Συνασπισμο μολις μυρισε την “καρεκλα” συνεργαστηκε με την Δεξια

ΣΥΡΙΖΑ: Περιεργη περιπτωση… μερικες (ανεφικτες) καλες ιδεες περι κοινωνιας, γκελ στην νεολαια αλλα μεχρι εκει. Εβαλαν και τον μορφονιο τον Τσιπρα για να τσιμπησουν κανα σταυρο παραπανω, ενω κουμαντο κανει και θα κανει ο Αλαβανος ουσιαστικα. Ωρες - ωρες νοιαζονται πιο πολυ για το δικιο των μεταναστων (μπραβο τους) παρα για των Ελληνων ομως. Θα παιξουν ρολο στις επομενες εκλογες ετσι οπως εχουν ερθει τα πραγματα. Ο Τσιπρας οταν μιλαει, εγω ξεκαρδιζομαι παντως… απιστευτη μπουρδολογια και λαικισμος ενω φαινεται μορφωμενο παιδι… Δεν θα ηθελα να ξερω πως θα εκαναν την Ελλαδα αυτοι…

ΛΑΟΣ: Το δεξιο Alter Ego του λαικισμου του ΣΥΡΙΖΑ και το δεκανικι της ΝΔ στις επομενες εκλογες. Ακομη και αν δεχθουμε την φυση του, δεν μπορουμε να δεχθουμε το ποσο μα ποσο γελοια στελεχη εχει…

Αδιεξοδο για τον ψηφοφορο λοιπον… πως να τον κατηγορησεις μετα πως ψηφιζει αυτους που τον βολεψαν (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ)? Αυριο να γινουν εκλογες δεν εχω κατι να ψηφισω και θα βγει το ΠΑΣΟΚ… αλλαξε ο Μανωλιος…

Πλακα κανεις ετσι…? ποσο γελιοι μπορουν να καταντησουν??? Η απολυτη υποκρισια…
Α ρε κουφαλες χρυσαυγιτες! Γιατι δεν ακολουθειτε τον Χιτλερ???

Το σπότ που άκουσα εχθές το βράδυ, αυτό που έγραψα κάποιες σελίδες πίσω.