Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ομερτά είναι ρε φίλε εκεί μέσα. Άντε να βγουν να μιλήσουν κανά δυο από δαύτους και θα τους φάει η μαρμάγκα μετά. Η δουλειά πρέπει να γίνει από “μέσα”, όπως ακριβώς κάνουν κι αυτοί. Deep deep deep undercover :country::blues:

Επειδή μάλλον δεν ξέρεις κάποια βασικά πράγματα, οι χρυσαυγίτες δεν κάνουν βιαιτότητες απλώς. Οι χρυσαυγίτες σφάζουν κόσμο. Και όχι δε σφάζουν στοχευμένα. Πολύ πιθανόν να έχεις μακρύ μαλλί (καθότι ροκάς :stuck_out_tongue: ). Θα κινδύνευε η ζωή σου. Με τις πλάτες της αστυνομίας κάνουν δουλειά παρακράτους! (Δεν μπορεί το κράτος να σε μαχαιρώσει οπότε στέλνει χρυσαυγίτες.) Ήδη έπεσε μια μαχαιριά στην Πάτρα και αρκετό ξύλο από χρυσαυγίτες συνασπισμένους με τα ΜΑΤ. Εννοείται αυτά που λενε στα κανάλια για “εξαγριωμένους πολίτες” είναι η μέγιστη παπάρα, οι εξαγριωμένοι πολίτες δε φωνάζουν χρυσαυγίτικα συνθήματα

Depleted, εσυ λές αυτο, άλλος 'εγραψε αυτό.

“Eίμαι ένας απλός Πατρινός που έζησα από κοντά τα γεγονότα της αποψινής νύχτας σε όλο τους το μεγαλείο. Οι Πατρινοί, ανεξαρτήτου κομματικής ταυτότητας, με πάθος και αυθορμητισμό αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και να προστατεύσουν τις περιουσίες και την πόλη τους. Η Αστυνομία απλά υπήρχε και σε ελάχιστες περιπτώσεις ανέλαβε δράση…το κέντρο σώθηκε από τους πολίτες της Πάτρας, που με γενναιότητα που ίσως αγγίζει τα όρια της βλακείας, τα έβαλαν με τους γνώστους κουκουλοφόρους κάφρους.
Ενώ ο κόσμος της Πάτρας ήταν στους δρόμους με ξύλα και πέτρες, αντί να είναι στην πρώτη γραμμή, ο κύριος Φούρας έκοβε βόλτες στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου παρέα με αλλα εκλεκτά μέλη… του Δημοτικού Συμβουλίου…σε…χαλαρή και ανάλαφρη διάθεση, κάπνιζε, σχολίαζε και έκανε κους-κους, ενώ κατά διαστήματα γελούσε στις τριγύρω παρέες, την ώρα που οι πολίτες πάλευαν μέσα στο χάος. Ο Δήμαρχος που απόψε κατά την ώρα των επεισοδίων έκανε δημόσιες σχέσεις στην Πλατεία Γεωργίου, σε αποψινές δηλώσεις του στα ΜΜΕ χαρακτήρισε τους εκατοντάδες Πατρινούς που βγήκαν στους δρόμους “Χρυσαυγίτες και ακροδεξιούς”.
Ζω στο κέντρο από το 1976 και τα πρόσωπα που είδα στους δρόμους σήμερα είναι τα ίδια με αυτά που συναντώ καθημερινά, κάθε πρωί όταν ξυπνάω και γυρνάω στους δρόμους της πόλης που αγαπάω όσο τίποτα…είναι άλλωστε καταγεγραμμένα και στα πλάνα των τοπικών καναλιών…η Πάτρα είναι ένα μεγάλο χωριό…ο Δήμαρχος οφείλει μια μεγάλη συγνώμη γιατί υποτιμά και την Πόλη και τους κατοίκους της!!”

Αναρτήθηκε από troktiko στις 2:26 πμ

Και στον ΑΝΤ1 το άκουσα με τα αυτιά μου κατα τις 01.00 Πατρίνος, έλεγε πέριπου οτι έγραψε και αυτός στο blog. Τα ΜΑΤ τους είπαν, οτι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, έχεις δίκιο δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε, έχομε τέτοιες εντολές, και απλά οι μαγαζάτορες τρελλάθηκαν. Και άμα ήταν Χρυσαυγίτες αυτοι που τα κάναν τότε όλοι οι Πατρινοι, όλοι είναι Χρυσαυγίτες, έτσι είπε αυτος που βγήκε στον αέρα το ξανα-λέω. Και φυσικά, στο καπάκι βγαζούν ένα φοιτητη που έλεγε ακριβώς το αντίθετο.

Έτσι να έχομε ποικιλία. Μη μου πέις οτι το Blog αυτο είναι, ακροδεξιό, και γενικά πάντα κάνουν προπαγάνδα και ρίχνουν σταχτη στα μάτια, το ίδιο μπορω να πω και εγω για σένα,συμφωνείς ;; Και το αποτέλεσμα θα είναι αυτη η συζήτηση να μην βγάζει πουθενα και εμείς οι δύο να μαλώνουμε για το ψώμι και τη δόξα άλλων.

Διαφωνω και θα σου εξηγησω γιατι. Πρωτον το οτι εχει βραχεια κοινοβουλευτικη πλειοψηφια οφειλεται αποκλειστικα στον νεο εκλογικο νομο ο οποιος σε εκεινες τις εκλογες ισχυσε για πρωτη φορα. Αποδειξη αυτου η αξιολογοτατη διαφορα ανω του 4% μεταξυ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Επισης αυτο καταρριπτεται απο τα ποσοστα που πηρε στους νομους Ηλειας και Μεσσηνιας (και νομιζω και Αχαϊας) τα οποια ηταν τα υψηλοτερα ποσοστα της ΝΔ πανελλαδικος με κατι “δικτατορικα”(χωρις να υποννοω καλπονοθεια) 70% και 80%.

Ξεχάστε τους πολιτικούς.Ξεχάστε τις τράπεζες (μπορεί να δώσουν τώρα κάποιο μικρό ποσό από τα 28 δις που βγάλανε, αλλά θα αποσκοπούν σε διαφήμιση).Σταματήστε τα επεισόδια και ειδικά το πλιάτσικο [απ’ όσο θυμάμαι δεν είχε ξαναγίνει πλιάτσικο σε πορείες.υποθέτω ότι κάποιοι (που δεν είχαν ξανακάνει ποτέ πορείες ή ακομά και βανδαλισμούς) επωφελήθηκαν και πήγαν για να κλέψουν.και απ ότι άκουσα πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν αλλοδαποί.όχι δεν υπάρχει καμιά υπόνοια.Αυτούς κατηγορώ για το πλιάτσικο που δεν είχε προηγούμενο.].
Γαμήστε τους δημοσιογράφους: έβλεπα χθες στη Δρούζα που μία δημοσιογράφος έπαιρνε συνέντευξη από μία φίλη του νεκρού και τον ρώταγε ηλίθιες ερωτήσεις , π.χ. : “ο Αλέξανδρος ήταν ερωτευμένος , έτσι δεν είναι?” …ΓΤΠΚ κανονικά…και όσοι δεν κάνουν τέτοιες μαλακίες το τόσο το κάνουνε ΤΟΣΟ! όταν σου λέει ο άλλος ότι σπάσανε οπλοπωλείο εσύ πιστεύεις ότι θα αρπάξανε τίποτα Μ4, καραμπίνες…Αλλά μετά από λίγο σου λένε ότι πήρανε σπαθια,τόξα και “άλλα” όπλα (ώστε να υποθέσεις ότι μπορεί να πήραν και περίστροφα για να τους φοβάσαι περισσότερο).

Επίσης MikeStan απ’ όσα λες οκ οι μαγαζάτορες αντιμετωπίσαν τους αναρχικούς…Τη μαχαιριά που είπε ο Depleted αυτοί την έριξαν ? Μάλλον για δουλειά χρυσαυγίτων μου κάνει…

Μάλλον το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φοβάται.

Όσο για τους χρυσαυγίτες πήραν πριν κανα δυό μέρες μέρος στα επεισόδια υποθέτω. Στην μαθητική πορεία που έγινε προχθές ήταν κάποιοι χρυσαυγίτες που πουλούσαν κινητά από το πλιάτσικο και πετάγαν μανταρίνια στους αστυνομικούς (κι όχι επειδή δεν τους συμπαθούν). Και δεν είναι κάτι που άκουσε κάποιος να λέει κάποιος άλλος σε κάποιον επειδή του είπαν ότι παίζει κάτι τέτοιο aka σπασμένο τηλέφωνο. Η αδέρφη μου το είδε, της μίλησε χρυσαυγίτης (από αυτούς που χαίρονται), πώς το λένε. Αυτοί μας έλειπαν τώρα.

Αυτο βασικα.

Αυτο με το πλιατσικο δεν ειναι εργο ανθρωπων που ειχαν βγει το Σαββατο και την Κυριακη εστω να τα σπασουν.Αυτο ειναι εργο ανθρωπων που εποφεληθηκαν της καταστασης!ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ και μην ακουτε οτι σας πουλανε επιτελους απλα και μονο για να υποστηριξετε τη θεση σας.Εδω στο Ζεφυρι Τσιγγανοι κατα αρχας τη μια νυχτα εκλεψαν ολα τα μαγαζια και χτες πηγαν με ΟΠΛΑ(ΡΙΞΑΝ κιολας) στο Α.Τ. Ζεφυριου.Δηλαδη τι να πει καποιος.Η κατασταση ξεφυγε ακομα και απο τα χερια των ‘‘ταραχοποιοων’’ που εδειξαν αυθορμητα την οργη τους τις πρωτες ωρες του συμβαντος.

Οσο για τους δημοσιογραφους(οχι μονο η Δρουζα) ειναι καταντησει αηδια…Κατι σαν τα λουλουδακια στο msn και τα group στο facebook.

απλα να συμπληρωσω στα παραπανω,οτι δουλευω στο κτιριο του ΟΤΕ στα Εξαρχεια οπου στεγαζεται καποιο ΟΤΕσσοπ στο ισογειο το οποιο ανοιξαν προχτες κ σας πληροφορω πηραν μονο τα πιο ακριβα μοντελα κ απο μαρτυριες οι αναρχικοι στεκονταν απ εξω κ φωναζαν στους αλλοδαπους που εκαναν το πλιατσικο να φυγουν.

A ενταξει ηρεμησα τωρα…αναρτηθηκε στο troktiko…ειναι εγκυρο δηλαδη…Παρολο που κ γω εχω χρησιμοποιησει το τροκτικο, κυριως για φωτογραφικο και βιντεοσκοπημεν/ηχογραφημενο υλικο, αν τους στειλεις να δημοσιευσουν οτι ειδες το Χριστο φανταρο, θα το δημοσιευσουν.

Το απο πανω κειμενο ειναι ξεκαθαρα προβοκατρορικο, αφενος (θελει να) ειναι επιδεξια γραμμενο με μια δηθεν υπερκομματικη αυρα και αφετερου ειναι πολιτικα στοχευμενο. Δεν εχω δει τους Πατρινους ποτε οταν τους σπανε την πολη στο Καρναβαλι να βγαινουν να την προστατεψουν. Χθες τους πηρε ο πονος.

Αν το διαβασετε αναποδα προκυπτουν μηνυματα του Σατανα και της Χρυσης Αυγης

Πάντως και εμένα ο αδερφός μου που ειναι στην Πατρα και ήταν σχετικά παρων χθες για πολίτες μου μίλησε…Αλλη μια αναξιοπιστη πηγή ίσως αλλα όλες οι αναξιοπιστες συγκλίνουν κάπως…

Το ιδιο μου ειπε και η θεία μου στην Πάτρα…Ολοι αυτοί ειναι τρελλοι δηλαδή και ψυχάκηδες δηλαδή #-o

To ΠΑΣΟΚ έχασε τις ψήφους από τα μικρότερα κόμματα. Όχι από τη ΝΔ. Τα ποσοστά της Ν.Δ. ήταν (αν θυμάμαι σωστά) αρκετά πιο πεσμένα από τις προηγούμενες φορές κι ας αυξήθηκε η διαφορά της από ΠΑΣΟΚ. Τώρα δε θυμάμαι τις διαφορές νέου και παλιού εκλογικού νόμου, αλλά από τη στιγμή που η ΝΔ είχε πεσμένα ποσοστά, είχε και λιγότερες έδρες. Τσέκαρε το. :wink:

Δες το κι αλλιώς. Πιστεύεις πως μια μεγάλη παράταξη όπως η ΝΔ, θα έφτιαχνε εκλογικό νόμο που της έκοβε έδρες? Τώρα για το τι ψήφισε η Πελλοπόνησος και τι ψήφιζε πριν από αυτό, δε θυμάμαι, αλλά αν οι καμμένοι όντως είχαν ψηφίσει ΝΔ, επί τους έδωσε 3000 ευρώ που τους έκαψαν, τότε για τι πορείες ενάντια στην κυβέρνηση να μιλάμε? Πορεία ενάντια στους ηλίθιους χρειάζεται…

Καποιοι "αγανακτισμενοι πολιτες " καποτε στην Πατρα φαγανε τον Τεμπονερα. Επισης πολλες “αναξιοπιστες” μαρτυριες συγκλινουν στο θεμα της παρουσιας χρυσαυγιτων. Προφανως βγηκαν κ πολιτες στους δρομους. Αλλα αν δεν ειχα για καλυψη τους “αγανακτισμενους” της Χ.Α. το πολυ πολυ να κλαψουριζαν στα ΜΑΤ για το κακο που τους βρηκε. Ετσι κ αλλιως στο χθεσινο θεατρο στη Πατρα οι ρολοι ειχαν ηδη μοιραστει. Απο πριν.

Ο Τεμπονέρας ειναι καταγεγραμμένο οτι δολοφονήθηκε απο τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ…ή αλλου συνδικαλιστικού οργανου…Αυτα λεει η πρόσφατη ιστορία τουλαχιστον…2ο ετια δεν εχει περασει οποτε ουτε εγω πυτε εσυ μπορουμε να ειμαστε σιγουροι…

Στις προηγουμενες εκλογες πηγαμε με εκλογικο νομο του ΠΑΣΟΚ, που ειχε ψηφιστει πριν την πτωση του. Οταν ψηφιζεις εναν εκλογικο νομο αυτος εχει ισχυ στις μεθεπομενες εκλογες. Ετσι κ το ΠΑΣΟΚ ειχε κατεβασει νομο, γνωριζοντας οτι οι εκλογες το 2004 ειναι χαμενες, για τις μεθεπομενες που ετυχε να γινουν περισυ, ωστε να χτυπησει την ΝΔ.

Και προφανως σε ατομα με καδρονια και ροπαλα ορμηξαν απο το πουθενα απλοι καθημερινοι ανθρωποι,που προφανως εβριζαν τους αναρχικους γιατι διαβασαν τα απαντα του Μπακουνιν και του Κροποτκιν και εχουν καποιες λεπτες ιδεολογικες διαφορες που ειπαν με την ευκαρια να εκφρασουν,και μιας και ηταν εκει εριξαν και λιγες μαχαιριες για το γαμωτο.Με την Πατρα δεν εχω καμμια σχεση για να ξερω το τι ακριβως εγινε και δεν αμφιβαλλω οτι μπορει να συμμετειχε ΚΑΙ απλος κοσμος,αλλα πραγματικα υπαρχει καποιος που πιστευει οτι ηταν μονο αυτοι και οτι αυτοκλητα βρεθηκαν 3,000 απλοι καθημερινοι πολιτες ξαφνικα να επιτιθονται σε ατομα οπλισμενα και επικυνδινα και να φωναζουν παραλληλα τετοια συνθηματα;

Ο Τεμπονερας ειναι καταγεγραμμενο οτι δολοφονηθηκε απο τον Καλαμποκα. Προεδρο της ΟΝΝΕΔ Πατρας. Η οποια ΟΝΝΕΔ αφενος δεν ειναι συνδικαλιστικο οργανο, αφετερου ειναι πολιτικη νεολαια της αγαπητης ΝΔ. Καμια σχεση δηλαδη. Μαλιστα στα γραφεια της ΟΝΝΕΔ μετα την δολοφονια βρηκαν λοστους, μολοτωφ , οπλα. Ο Καλαμποκας καταδικαστηκε για την δολοφονια.

Επισης σε προτρεπω να ψαξεις τι ηταν η ομαδα “Κενταυροι” της ΟΝΝΕΔ την δεκαετια του 80 (με προεδρους Βουλγαρακη, Μειμαρακη) και το θεαρεστο εργο της σε πορειες απεργων (βλ. τραμπουκισμοι)

πριν λιγες μερες λεγαμε “ποσοι στο διαολο ειναι αναρχικοι?” εγω σημερα ρωταω “ποσοι στο διαολο ειναι χρυσαυγίτες?”
my mistake…μπερδεψα τα ακρωνύμια…και πάλι…τί σχεση εχει αυτο σαν γεγονός?

Και ενα λεωφορειο ατομα θα ηταν αρκετο για να στησει ολο αυτο το πανηγυρακι