Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Ρε συ Γκάρντιαν τα άκουσα κι εγώ αυτά στις ειδήσεις και σκέφτηκα:

Στη χώρα γίνεται ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ.

Η κυβερνηση αμφισβητείται από παντού.

Πολύς κόσμος περιμένει να δει μια ελπιδα, έναν ηγέτη.
(όχι όλοι, και δεν είναι ανάγκη να ΕΙΝΑΙ ηγέτης, στην παρούσα φάση αρκεί να φαίνεται σαν τέτοιος…:wink:)

Τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με μια κουβέντα, να προσελκύσον υποστηρικτές-ψηφοφόρους…

Ε και ρε γαμώ τη τρέλλα μου, δες τους με τι ασχολούνται!!! Πολιτικοί είναι αυτοί, ή προαύλιο δημοτικού να πούμε???

potofgold, ειλικρινά δεν ξέρω… πάντως πιστεύω πως το σαββατιάτικο βράδι, όσοι βγήκαν στους δρόμους το κάναν από ειλικρινή οργή, και δεν ήταν μπάχαλοι… τουλάχιστον η πλειοψηφία τους.

Όχι ρε Ματωμένη Ιστορία, δεν υποστηρίζω πως ήταν και μπάχαλοι (κι ας ήταν). Π.χ, απλά εσύ κι εγώ που δεν είμαστε, βγήκαμε στους δρόμους για διαφορετικούς λόγους χωρίς να έχουμε συνεννοηθεί από πριν, ακόμα κι αν επιθυμούμε το ίδιο αποτέλεσμα.

ποτ, γι αυτό είπα ότι ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση.
Τόσοι διαφορετικοί άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους πνιγμένοι από οργή.
Δεν είναι τυχαίο, όσο κι αν τα εγχώρια μήντια το υποβαθμίζουν.

Δεν μπορώ να ξέρω που θα κατέληγαν όλα αυτά αν δεν έκαναν τη “δουλειά” τους οι παραπάνω. Πάντως δυστυχώς την έκαναν. Και το χειρότερο: Πλέον αστυνομία έχει άλλοθι για χειρότερα…

Πρίν καμια ώρα, γύφτοι στο Ζεφύρι ρίξαν ένα φλεγόμενο Ι.Χ. στο Α.Τ. της περιοχής! Αυτο θα πεί, μάθανε οτι γ@μιόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι!

Μιλησα με τον κολλητο μου που ναι Πατρα.Ατακα του?

‘ασφαλιτες και χρυσαυγητες παντου’

Αντε να βγεις μετα και να ξερειες οτι θα γυρισεις σπιτι…

Το ερώτημα είναι η συσσωρευμένη οργή των πολιτών θα μετουσιωθεί σε πολιτική πράξη ή θα ξεφουσκώσει το πράγμα όπως και με τις φωτιές , όπως και με τον Ζαχόπουλος όπως και με όλα τα υπόλοιπα? Πραγματικά ελπίζω να μην ήταν απλά μια φούσκα. Θα δείξει στον καιρό που έρχεται νομίζω…

Και φυσικά είναι ευρύτερα γνωστό ότι συγκεκριμένα οι γύφτοι τους αγαπάνε τους μπάτσους γιατί ειδικά σε αυτούς φέρονται καλά…

Η αληθεια ειναι οτι, δυστυχως, μια ομαδα στην οποια βγαζουν κομπλεξ οι μπατσοι, ειναι οι “απλυτοι”, “ξυπολητοι”.

Και στο κατω κατω ρε συ μαηκ, ποιος θες να παει να καψει το ατ? Ο 50αρης επιχειρηματιας με το κοτερο??

Αυτό. Η επίτευξη πολιτικής πράξης, εξαρτάται μόνο από τον κοινό σκοπό ή και από την κοινού λήψη πρωτοβουλιών/ενεργειών/τρόπων διεκδίκησης;

Η πολιτική πράξη δεν είναι απαραίτητο να είναι μαζική. Φυσικά το καλύτερο είναι να γίνεται οργανωμένα με κοινές αποφάσεις κλπ. Στο παράδειγμα μας όμως σκέψου τις συνθήκες…Το ΚΚΕ δεν κάνει πορεία με το ΣΥΡΡΙΖΑ για τους γνωστούς λόγους. Ο απλός κόσμος και οι μαθητές που κατέβηκαν είχαν κοινό σκοπό. Δεν είχαν προσυνεννοηθεί. Δεν χρειαζόταν κιόλας. Το ότι κατέβηκαν 15χρονα στο κέντρο να διαδηλώσουν είναι μια πολιτική πράξη. Τα αποτελέσματα και το μέγεθος αυτής θα εκτιμηθεί στην πορεία του χρόνου.

ζουγκλα, βαλικ, κάνεις δεν γουστάρει την έξουσια αυτο είναι κοινά αποδεκτό . Είτε είναι Αστυνομία είτε είναι ένας πουριτάνος πατέρας.Όσο όμως την γουστάρουν αυτοι που την κατέχουν και την ασκούν τόσο δεν την ανέχονται, οι υπόλοιποι που την υφίστανται. Είναι νόμος της φύσης.
Άλλα, οι συμπεριφορες τέτοιας φύσης φέρνει και τους δύο στην ίδια πλευρα. Το να ρίχνεις φλέγόμενο φόρτηγο σε ένα κτήριο δεν είναι λύση και σίγουρα όχι απάντήση στα προβλήματα της εξούσιας. Και έτσι χάνεται το νοήμα για οτιδίποτε και εσύ γίνεσαι ένας και ίσως χειρότερος απο τους έχοντες εξουσία.

Αυτη η χώρα θέλει ένα reset, αυτο έχω να πώ, αλλά, να μην τα ισόπεδώνουμε και όλα.

Με λίγα λόγια, καλά κάνεις και, κάνεις διαδηλώσεις, και υποστηρίζεις τα πιστεύω σου και οτιδίποτε στα πέριξ που θέωρείς άδικο, για σένα και το μέλλον σου. Και μπράβο που υπάρχουν και άλλοι που τα υποστηρίζουν, αλλά,αλλά,όταν θα μου χτύπήσεις τη δικιά μου πόρτα, και θα βλάψείς τα υπάρχοντα μου, το περιβάλλον μου τότε γίνεσαι εσύ το προβλημα μου, και απο κι και σε πέρα είμαι με αυτους που είναι εναντίον σου. Δεν φταίες εσυ αλλά ούτε και έγω. Και χάνεις και το δίκιο σου, απο δικό λάθός.

Έχουν αρχίσει τα όργανα…

Μπάτσοι διαδίδουν σε όλες τις επαρχιακές πόλεις το ότι αύριο θα φτάσουν λεοφωρεία με κουκουλοφόρους (προφανώς θα κινητοποιηθούν ασφαλίτες) και στήνονται σκηνικά παρόμοια με της Πάτρας, επιστρατεύοντας χρυσαυγίτες και “αγανακτισμένους πολίτες” προκειμένου να αρχίσουν να “συλλαμβάνουν” στην τύχη διαδηλωτές και να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ώστε να μείνει μακρυά από τις πορείες…

Ειδα στην τηλεοραση σημερα ενα παιδαρελι να λεει οτι αυτο που νιωθει ειναι μισος για καθε εξουσια. Πολλα παιδια θα το ειπαν αυτο αυτες τις μερες. Σιγουρα ανωριμη προταση. Ειναι η πρωτη φορα τα τελευταια χρονια που ενας μεγαλος αριθμος μικρων παιδιων ριζοσπαστικοποιειται ετσι αποτομα. Σιγουρα μιλαμε για πολυ πρωιμες καταστασεις. Τα περισσοτερα απο αυτα θα ξεχασουν τι εγινε, και κατα πασα πιθανοτητα θα γινουν υπηρετες της εξοσυιας που σημερα αφοριζουν. Σιγουρα ομως υπαρχει και ενας σεβαστος αριθμος νεων παιδιων, που πραγματικα βιωσαν το γεγονος και αποτυπωσαν στη συνειδηση τους οτι πρεπει οντως να παλεψουν για μια καλυτερη κοινωνια. Εκ των πραγματων, δυστυχως απο μια τραγωδια, αναδυεται καμια φορα η ευκαιρια για μια αλλαγη της κοινωνιας προς το καλυτερο. Και φορεις αυτης της προσπαθειας πρεπει κ μπορουν να ειναι αυτα τα παιδια.

Το να ρίχνεις φλεγόμενο φορτηγό σε ένα ΑΤ προφανώς δεν θα σου λύσει κάποιο πρόβλημα. Ίσως να κάνει κάποιους να νιώσουν καλύτερα υπό την έννοια πως βγάζουν την οργή τους προς τα κάπου. Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα της εξουσίας.
Για μένα η οργή που υπάρχει στον κόσμο είναι πλήρως αιτιολογημένη. Αυτή πρέπει να μετατραπεί σε ουσιώδη πολιτική πράξη. Αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα. Θα μείνουμε στις καταστροφές και στα καμμένα. Αυτή η χώρα θέλει ένα reset συμφωνώ. Για να γίνει αυτή η νέα αρχή όμως πρέπει όσοι μένουμε σε αυτή τη χώρα να κάτσουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Δεν πάει άλλο έτσι η κατάσταση ως έχει…

Μα μόνο έτσι πολιτικοποιούνται οι μικρότεροι σε ηλικία. Εγώ π.χ. κατέβηκα πρώτη φορά σε πορεία όταν ήμουν 16+, στις διαδηλώσεις για τον νόμο Αρσένη. Εκεί είδα ποιοι βάζουν φωτιές, ποιοι πετάνε πέτρες, πως μεταδίδονται( μεταλλάσονται για την ακρίβεια) στην τηλεόραση τα γεγονότα κλπ…
Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα παιδιά που κατέβηκαν στους δρόμους γιατί οι μεγαλύτερες γενιές
(γαλουχημένες από τύπους φάση Κωστόπουλος…) έχουν να διαφυλάξουν την περιουσία τους …

Δεν ζεις σε ξεχωριστό περιβάλλον από μένα. Μπορεί να ζούμε σε διαφορετικά σπίτια, να γράφουμε σε ξεχωριστό πισί αλλά ζούμε στην ίδια κοινωνία και άρα στο ίδιο περιβάλλον. Δεν γίνεται όλα να διαχωριστούν με την λογική της ιδιοκτησίας. Οκ σημαντικό δικαίωμα η ιδιοκτησία αλλά δεν γίνεται όταν γίνεται της πουτάνας στην κοινωνία εσύ να λες ότι δεν δέχεσαι να σε αγγίξει κανείς. Δεν μπαίνουνε σε κουτάκια αυτά.

Ωραία ρε ζουγκλά συμφωνούμε. Το διαταύτα ποιό είναι ; Να ρίξουμε την κυβέρνηση ; Θα έρθει άλλη που θα είναι και αυτοι, πίσω απο κάτι άλλο ; Να μην υπάρχει αστυνομία ; Να τους κάνουμε όλους τέστς και να μείνουν οι μίσοι αυτοι που είναι στα καλά τους ; Να γίνει τι ; Να γίνουμε σαν την Ευρώπη ; Σαν τους Σουηδούς ; Τους Δανούς ; Αυτοι πέρναν καλά νομίζεις ;

Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο, οι περίσσότεροι ίσως και όλοι οι λαόι έχουν παράπονα απο τους πολιτικούς τους. ¶μα πρέπει να χτυπήσουμε το σύστημα, τότε δεν πρέπει να χτύπάμε την Ελλάδα, πρέπει να στραφούμε αλλού. Τα συμφέροντα είναι άλλα, μεγάλα, η Ελλάδα είναι μια κουτσουλιά σε όλα αυτά, όπως υπάρχουν πουστιές, καρφώματα,ρουφιανίες, προδότες και αλήτες σε μια παρέα, σε ένα χωρίο ακόμα και σε μια οικογένεια,φαντάσου τη υπάρχει σε μια χώρα, γιατι μην ξεχνάς απο την πρώτη στιγμη που άρχισε να γράφετε η ανθρώπινη ιστορια σε αυτη τη γη, αυτο που ζηταν οι άνθρωποι με έξουσία ειναι περισσότερη εξουσία, μετάφραση, γη.

Το δια ταύτα για μένα είναι το εξής. Αξιολογούμε την κατάσταση της χώρας όλοι. Αν δεν μας αρέσει οφείλουμε να την αλλάξουμε. Δεν θέλω να γίνω ευρωπαίος ούτε σουηδός. Θέλω να είμαι Έλληνας και να μην ντρέπομαι να λέω ότι ζω στην Ελλάδα. Θέλω να βρούμε μια “πατέντα” και να προοδεύσουμε επιτέλους σαν κοινωνία και σαν λαός. Να αναγνωρίσουμε όλοι τις ευθύνες μας και να αλλάξουμε ότι μπορεί ο καθένας.
Ούτε είπα να κρεμάσουμε τους πολιτικούς ούτε να διαλύσουμε την αστυνομία. Οφείλουν όμως και αυτοί να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι αστυνομικοί π.χ. ξέρουν ποιοι από αυτούς είναι περιπλανώμενος κίνδυνος. Να τους διώξουν άμεσα και βλέπουμε.
Γενικά όχι άλλη στασιμότητα και απραγία. δεν αντέχεται.

Πάω για ύπνο παίδες καλή συνέχεια. 8)

Το μονο σιγουρο ειναι πως μετα απο ολα αυτα, ο μεσος κατοικος των πολεων θα εχει μια στοιχειωδη κοινωνικη συνειδηση. Μπορει να ειναι ακαθοριστη, αλλα θα την εχει. Αυτο το χαος δε σβηνεται ευκολα.

Απ’ το ολοτελα… Αιντε καληνυχτουμε κιε μεις.

Συμφωνω και με αυτό που λές ζουγκλά, αλλά, στο είπα και θα στο ξαναπω όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι ζουγκλα, τα δίκα σου προβλήματα δεν είναι απαραίτητα και δικά μου. Είναι ξανα νόμος της φύσης, εσυ μπορει να είσαι καλος και να σκέφτεσαι μέχρι το 10, αλλά, άλλοι ειναι καχυποπτοι και σκέπτονται μέχρι το 5. Στην Ελλάδα υπάρχει ένα 20 % ανθρώπων πιστεύω που έχουν πολλά μα πάρα πολλά λεφτα,και απο την άλλη υπάρχει, ένα 60 % που θέλει να γίνει και να κάνει ο,τι κάνουν αυτοι του 20 %. Αυτα τα πράματα δεν γίνονται. Συμφωνω με αυτα που λες, αλλά οι ανθρωποι δεν είναι ίδιοι ζουγκλα, όλοι μαχόμαστε για εμάς και τα παιδιά μας,άμα την πιάσουμε τη καλή, αράζουμε.

Και τέλος ζούγκλά, άμα εγω που έχω πτυχίο γυμνάσιου, παίρνω 700 ευρω το μήνα, δεν μπορω να παραπόνεθω σε κάνεναν γιατί ο γείτονας μου έχει μια βιλλάρα, και 4 suv απο έξω απο το σπίτι του, διότι έίναι γιατρός αυτος και η γύναικα του. Ο καθενας είναι άξιος της μοίρας του ζουγκλά. ¶μα ο γείτονας μου τα έχει όλα αυτα γιατι είναι αλήταρας και τα βγάζει με το να κλεβει και να εκμεταλλεύεται τον κόσμο, τότε ναι θα εξαγριωθω, και θα αφήσω το κράτος να κάνει τη δούλεία του. Έλα μου ντε που το κράτος δεν κάνει τίποτα, τότε τι κάνω ;

Πάντως δεν δημιουργω οχλοβοη,και καίω τη πόλη, και αψηφω τους ομοίους μου, αυτους των 700 ευρ.Γιατι εγω τώρα γίνομαι ίσως και χείρότερος απο τον απατεώνα γείτονα μου.

Με συγχωρείς τώρα πάω να κάνω καφέ.