Πρωτοφανή επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

εγώ πάντως δε χαλάστηκα που μικρός, παρά τα προβλήματα της Ελλάδας, χαιρόμουν με Άη Βασίληδες και τέτοιες “κιτς γραφικότητες” :roll: Μην ξεχνάτε σε ποιον απευθύνεται το κάθε τι. Αν είναι επειδή έχει προβλήματα η Ελλάδα να κάψουμε και τα Jumbo και για να μη χαίρονται τα παιδιά, να κυνηγάμε όποιον βάζει Χριστουγεννιάτικο στολίδι ή ντύνεται Άη Βασίλης, κλπ.

Αδυνατώ να πιστέψω πως εσείς στα σπίτια σας θέσατε βέτο και είπατε να μη στολίσετε, γιατί η Ελλάδα έχει τη γενιά των 700€… :wink:

ΥΓ. Το κόνσεπτ με τις αγελάδες είναι τεράστια ιστορία και άσχετη με το θέμα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν η αποτυχημένη αντιγραφή ενός άκρως πετυχημένου κόνσεπτ άλλης χώρας. Και πάλι όμως μερικές αγελάδες ήταν αρκετά καλές :stuck_out_tongue:

Καρβου μην κανεις το χαζο, πανεξυπνο παιδι εισαι. Αυτο που (φανταζομαι) θελουν να πουν πολλοι δεν ειναι να κοψουμε την χαρα των χριστουγεννων απο τα παιδακια, παιδακια ειναι και προφανως ανεμελα και χαρουμενα θελουν να ειναι. Αυτο που εγω βρισκω γελοιο ειναι η συμπεριφορα “εδω ο κοσμος καιγεται και το αυτο χτενιζεται” του Κακλαμανη που βγηκε με την μπαντα στην Ερμου με τα καμμενα μαγαζια για να μας πεισει οτι ολα ειναι γιορτινα κι ομορφα, η γελοια εικονα των ΜΑΤ να περιφρουρουν το δεντρο κ.λ.π. Οταν ακομα βλεπεις τον κοσμο στο μετρο, στο κεντρο, να περπαταει μουδιασμενος, δεν μπορεις να εκβιασεις καταστασεις, τα πραγματα θα επιστρεψουν οταν ειναι να επιστρεψουν στον κανονικο ρυθμο τους απο μονα τους. Το καψιμο του δεντρου, τουλαχιστον εγω, το βλεπω ως συμβολικη κινηση.

Ι Second that ! :smiley:

Βρε Σοφία, γράφεις αυτό και μετά θεωρείς ότι ο Karvou «κάνει το χαζό».
[-X
Εδώ και δυο βδομάδες η εμπορική κίνηση στην Αθήνα έχει πληγεί αφάνταστα. Πριν από αυτό λέγανε οι έμποροι ότι «η κίνηση ήταν αραιή» εννοώντας ότι έχει σημειώσει σχετική πτώση. Τώρα όμως το λένε και το εννοούν κυριολεκτικά. Ειδικά αυτήν την περίοδο περιμένουν οι έμποροι και τα επεισόδια φέρνουν σαν άμεση συνέπια την ερήμωση του κέντρου. Τέτοια που είναι η κατάσταση, πολλοί θα κλείσουν τα μαγαζιά τους, πολλοί θα καταχρεωθούν και ακόμη περισσότεροι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Είναι πολύ εύκολο να αδιαφορούμε για τους εμπόρους. Είναι κατάλοιπο μεσαιωνικής θρησκόληπτης νοοτροπίας. Ο δαίμονας Mammon ήταν τότε η προσωποποίηση του «κακού» πνεύματος του εμπορίου. Μειώνετε τη σημασία της εμπορικής δραστηριότητας για το σύνολο και την υγεία της οικονομίας, όταν αυτή είναι η ουσία της. Όλα είναι αλυσιδωτές αντιδράσεις και καταλήγουμε να είμαστε άνεργοι και χωρίς συντάξεις.

Δεν λέω ότι τα επεισόδια είναι η αιτία όλων των δεινών, προφανώς. Λέω ότι:
α) αυτά σαφώς επιδεινώνουν την κατάσταση
και β) είναι τελείως άδικα, γιατί, όπως γράφω και παραπάνω «μας φταίει ο Α και εμείς δέρνουμε τον Β». (ή μήπως μας φταίει ο Α και δέρνουμε τον εαυτό μας;)

Απλώς να σημειωθεί κάτι, παιδιά: “Δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα για τα εμπορικά εμπορικά καταστήματα της Αθήνας αφού στην πλειονότητα τους είναι ασφαλισμένα. Το αληθινό πρόβλημα είναι η πεσμένη κίνηση στην αγορά εξαιτίας των επεισοδίων.” (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών). Απλώς επειδή πολλοί πιστεύουν τα καταστήματα χρεοκώπησαν λόγο σπασμένων τζαμαρίων κλπ.

Προφανως και συμφωνω με αυτα που λες για το εμποριο αλλα μην ξεχναμε οτι ουτως ή αλλως η εμπορικη κινηση θα ηταν μειωμενη σε σχεση με αλλες χρονιες τετοια εποχη, λογω της κρισης. Επειτα, εγω σχολιασα την σταση του δημαρχου. Οταν εχει πεθανει ενας 15χρονος στην πολη σου και μια βδομαδα μετα βγαινεις με την μπαντα του δημου να το παιξεις διασκεδαστης, μου φαινεται αφελες. Τα ΜΑΤ επισης, αντι να προστατευουν το δεντρακι, ας πιασουν οσους κανανε και συνεχιζουν να κανουν τις ζημιες στα μαγαζια…Αλλα τι να λεμε, ρε Βικ Βεγκα, ολος ο μηχανισμος ειναι για τον διαολο, εδω και 2 βδομαδες γινεται χαμος και μας πειραξε αν καει το δεντρο και κλαινε τα παιδακια. Ελεος…

Υ.Γ.:Leper Jesus,ο κοσμος φοβαται λογω των επεισοδιων λοιπον…
Της διογκωσης της καταστασης απο τα ΜΜΕ θα ελεγα, καλυτερα…

Εγώ δεν είπα να κλάφσουμε που κάηκε το δέντρο. Αυτό που λέω είναι ότι όταν έχουμε το αλφάδι στην καρδιά μας και το μπουκάλι με το στουπί και τη βενζίνη στο χέρι, και είμαστε συνειδητοποιημένοι για το ΤΙ και ΓΙΑΤΙ το κάνουμε, ε καίμε κάτι άλλο και όχι το καρουζέλ ή το δέντρο ή τη Λιλιπούπολη ξέρω γω.

Σόρυ κιόλας αν κάποιος θεωρεί ότι έκαψε τη γιρλάντα με θεία εντολή του Μπακούνιν, αλλά το βρίσκω ύψιστη σάχλα. Αν έχουμε τα μπαλάκια και τη μαζικότητα, θέτουμε έναν άλλο, σοβαρό στόχο, που αντιπροσωπεύει αυτό ενάντια στο οποίο παλεύουμε. Το δέντρο δηλ αντιπροσωπεύει τον καταναλωτισμό και τον καπιταλισμό; Είναι δηλαδή σαν να λέμε ίδιο με τις τράπεζες. Help me out here, είμαι και χαζή, είμαι και καταναλώτρια, έχω ήδη φάει μελομακάρονα και έχω χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο σπίτι :-s

Α ναι. Αυτό είναι γνωστό. Οι ασφαλιστικές είναι εξωγήινοι. Κατ αρχάς είναι έξω από την οικονομία μας και δεν φέρνει αναστάτωση σε αυτήν το γεγονός ότι θα πρέπει να αποζημιώσουν και επιπλέον αυτές δεν μας πειράζει να πάθουν τίποτα αφού και αυτές τις μισούμε. Αχ βαχ…

Επιπλέον, το πιθανότερο είναι οι ασφαλιστικές να στραφούν κατά του κράτους και να αποζημιωθούν, γιατί εκείνο δεν έκανε τη δουλειά του, οπότε και πάλι εμμέσως εμείς πληρώνουμε τα σπασμένα. Βασικά, μην ψάχνετε σενάρια. Σε κάθε περίπτωση τα σπασμένα εμείς τα πληρώνουμε εμμέσως.

Για όποιον ενδιαφέρεται να καταλάβει, ίσως είναι ενδιαφέρουσα «η παραβολή του σπασμένου παραθύρου» του Frédéric Bastiat. Αλλά θα μου πείτε τί μας νοιάζουν εμάς αυτά… Εμείς έχουμε παγιωμένες άγιες ευαισθησίες και δικούς μας θεωρητικούς που τα εξηγούν όλα.

Ακριβώς.

Όσον αφορά το δέντρο: ρε παιδιά, αν είναι δυνατόν, να μιλάμε για το δέντρο.

Μα δεν είπα πουθενά καλά να πάθουνε οι ασφαλιστικές, και ούτε ενδιαφέρθηκα να μάθω για το πως θα αποζημιώσουν.

Αυτό που τόνισα είναι το αυτονόητο, ότι τα μαγαζιά ΔΕΝ έχουν΄πληγεί από τις σπασμένες τζαμαρίες, αλλά από τη χαμηλή προσέλευση του κόσμου.

στα @@ μου αν καηκε το δεντρο. Να ξανακαει, οχι μονο αυτο αλλα ολα τα χριστουγεννιατικα δεντρα. Μια γιορτη, που αν καποτε ειχε καποιο νοημα, πια εχει μετατραπει σε γιορτη του καταναλωτισμου, με trademark το δεντρο. Καλυπτουν την ασχημια μιας βαρβαρης,βρωμικης,εγκαταλελειμενης πολης (σαν την Αθηνα), με ενα δεντρο. Ενα δεντρο λοιπον και ξεχναμε την καθημερινη “βια” της πολης : τα αμαξια στα πεζοδρομια, την ελλιεψη πρασινου, την ηχορρυπανση, την ελλειψη υποδομων για τα ατομα με ειδικες αναγκες, κλπ. Να καει το γαμημενο. Ας φτιαξουν ολα τα αλλα πρωτα, ας τα προστατευσουν σαν κορη οφθαλμου και στο τελος ας σηκωσουν το δεντρο της χαρας και της αφθονιας. Η υποκρισια στο αποκορυφωμα της, οι δυναμεις της ταξης να φυλουν ενα (νεκρο) δεντρο. Να ηταν και ζωντανο να το καταλαβω, αλλα αυτα ειναι αχρηστα, εμποδιζουν τις Business, και γιαυτο τα καιμε.

Α, και κατι αλλο τα παιδακια δεν θελουν δεντρα και Αι-βασιληδες. Θα δουν το δεντρο και μετα παλι θα κλειστουν στους 4 τοιχους μπροστα στο playstation. Δεν θα γινει καλυτερη η παιδικη καθημερινοτητα τους με αυτα. Θελουν ελευθερους χωρους, παιδικες χαρες, πρασινο, γηπεδα κλπ. Οποιος εχει μεγαλωσει στη επαρχια ξερει τι εννοω.

Λεπρέ, νομίζω ότι βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος. Δεν μιλάμε ακριβώς για το δέντρο. :wink:

Ρε σεις, προσέχετε λίγο τι λέτε. Έλεος. “Αν είναι δυνατόν” να μιλάμε για κάτι, το οποίο κάηκε μια φορά χωρίς λόγο και χθες πήγε να ξανακαεί; :? Δε μιλάω για την ΠΡΑΞΗ, καθώς αν ήταν πχ τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου ή το Μαξίμου ή κάτι, δε θα έλεγα “αχ γιατί το κακόμοιρο”. Αλλά να έχουμε ένα κάρο προβλήματα και να ξεσπάμε στο δέντρο που στην τελική τα πιτσιρίκια το χαίρονται, το βρίσκω απλά ανούσιο.

Ρε συ Λέπερ, χθες κάνανε ντου στο δέντρο και παράλληλα τα ΜΑΤ το υπερασπίζονταν :-s Ήταν κωμικοτραγικό δηλαδή.

@Isis συμφωνώ ρε συ. Τότε να καούν τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα πανεπιστήμια, το μετρό, όλα τα αμάξια… Γενικά τα πάντα. Αφού όντως ζούμε στη μιζέρια. Και σε μια τελική αν φοράς Levis τζιν θα έρθω να στο κάφσω! Και να σου κόψω και τα μαλλιά όπως μου αρέσουν. :stuck_out_tongue: Ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν το λέω επιθετικά. Αυτό που λέω τόσην ώρα είναι ότι έχουμε με πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε, από το αν τα χριστούγεννα προάγουν τον καταναλωτισμό. Και τα γενέθλια προάγουν τον καταναλωτισμό, αφού αγοράζουμε δώρα κτλ. Τι μπορούμε να κάφσουμε που να καταργεί τα γενέθλια όμως; :stuck_out_tongue: Βρείτε κάτι γιατί χανόμαστε!

Δηλαδή η αιτία των προβλημάτων μας είναι το χριστούγεννο; Όχι η “δημοκρατία” που έχουμε;

Η οποία οφείλεται κατά πολύ στα επεισόδια. Τώρα αυτόν τον φαύλο κύκλο θα κάνουμε συνέχεια;

εγω θα το καιγα μονο και μονο για τον Κακλαμανη ανετα και σιγα την στεναχωρια που θα τραβηξουν τα πιτσιρικια αν το δουν καμμενο, θα φαν κανα μελομακαρονο θα τους φερει και κανα δωρο ο αι βασιλης και ολα οκ (εκτος φυσικα αν τα πλακωσουν τα ΜΑΤ που περπατουσαν στο πεζοδρομιο και εκλαιγαν που η μαμα τους δεν τους πηρε γλειφιτζουρι η αν εξοστρακιστει καμια σφαιρα, μετα τα 15χρονα κανεις δεν ξερει ποιος εχει σειρα λολ)

vic και τα επεισδια οφειλονται που?

Μα, ακριβώς αυτό το κωμικοτραγικό θέλω να αποφύγω. Πέφτουμε τώρα στη λούμπα να λέμε για το αν το δέντρο συμβολίζει το ένα, αν κάηκε καλώς κλπ. Πέφτουν όλα τα μάτια σε ένα γαμημένο δέντρο ενώ πχ. έχουν καεί δεκάδες αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή, έλεος. Δηλαδή, δεν περίμενες ότι οι μπάτσοι θα φυλάξουν το δέντρο; Γιατί να μη χάσουν την ευκαιρία να μας κάνουν να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος (κυριολεκτικά, όμως). Αυτά έχω να πω σχετικά με αυτό, πολύ σημασία του δίνουμε πιστεύω.

Όχι, ρε ΄σύ, απλά έχει διαφορά το να πιστεύει κάποιος ότι καταστράφηκε η αγορά λόγω μιας σπασμένης τζαμαρίας. Ναι, από εκεί ξεκίνησαν όλα, αλλά έχει διαφορά και σαφή μάλιστα.

θα ηθελα να σχολιασω οτι δε νομιζω οτι λειπουν τοσο οι παιδικες χαρες κ τα γηπεδα οσο ο σκοπος κ η οργανωση δηλαδη,τα παιδια στην επαρχια μπορουν να κανουν ουσιαστικα πραγματα στη φυση συνδιαζοντας σκοπο κ παιχνιδι πχ να μαζεψουν πορτοκαλια… ελιες… ενω στην αθηνα οι γονεις πρεπει να οργανωσουν τον χρονο του παιδιου πχ νατο γραψουν σε διαφορες δραστηριοτητες χωρια οτι το παιδι ειναι “ασφαλεστερο” να καθεται σπιτι με τους φιλους του κ να βλεπει τηλεοραση.

Για να μην ξαναξεκινάει μία ολόκληρη κουβέντα να κάνω μία απόπειρα και να απαντήσω από που ξεκινάνε τα επεισόδια:

1. Από την προκλητικότατη στάση των μπάτσων.

2. Από τους ασφαλίτες που είναι μέσα στο block και πάμπολλες φορές έχουν απωθηθεί/χτυπηθεί από διαδηλωτές όταν αναγνωρίζονται.

3.Από τη μαλακία στον εγκέφαλο μερικών μπαχαλάκηδων.

1. Από κάποιους διαδηλωτές, ίσως πιο θερμόαιμους από άλλους, που πιστεύουν ότι τα επεισόδια (στοχευμένα ως επί το πλείστον) είναι μία σωστή μορφή πάλης.

Με μια μικρη αλλαγη στο 1(οπου προκλητικη βαλε ή προσεθεσε απαθης) θα συμφωνησω απολυτα.

Οφείλονται στον Α ή Β λόγο. Όποιον και να πεις θα συμφωνήσω μαζί σου. Από την άλλη όμως, η οργή, που προέρχεται από τον Α ή Β λόγο, προκαλεί καταστροφές που βλάπτουν άμεσα κάποιον που δεν φταίει και έμμεσα όλους μας.