εκτυπωτη πηρε!! και ο ιδιοκτητς λεει για τσαουσεσκου και τσαουσεσκαινες!!
Γενικά μιλώντας; Με ΚAΘΕ τρόπο και ΚAΘΕ μέσο (μέχρι τέλους). Κατά ποιανού; Όχι κάποιου συγκεκριμένα. Κατά του υπάρχοντος κοινωνικοοικονομικού συστήματος. Μπορεί κάποιοι να ξινίζουν τα μούτρα τους και να τους φαίνεται ξέρω γω πολύ “μπαναλ” και “passe” αυτό που λέω, αλλα σε τελική ανάλυση ακόμα και αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι εκδηλώσεις και συμπτώματα του συστήματος και τίποτα άλλο.
Σου φαίνεται υπερβολικά γενικό; Την Τεταρτη έχει γενική απεργία. Ορίστε, να μια καλή αρχή. Κατέβα στο δρόμο μεθαύριο. Διαδήλωσε εναντια στο καθεστώς που σου παίρνει τα λεφτά για να τα δώσει στις τράπεζες, που σε καταδικάζει στην ανασφάλεια, που σου ετοιμάζει κάθε μέρα ένα μέλλον τόσο εφιαλτικό που μπροστά του το παρόν θα φαντάζει παράδεισος, που, που, που…
Μια διέξοδο προτείνω. Κι εγώ δεν την έβλεπα από πάντα, κάποια στιγμή όμως την βρήκα. Ούτε έξυπνος το παίζω ούτε τίποτα. Το να έχει ο καθένας τις αμφιβολίες του και τους δισταγμούς του το καταλαβαίνω. Δε φταίει αυτός, φταίνε οι από πάνω που μας έχουνε σκορπίσει, να ψαχνόμαστε, να νιώθουμε ότι είναι ο κάθε ένας από μας εναντίον των πάντων. Αλλα δεν είναι έτσι ρε σεις. Και είναι κρίμα να μην σηκώσουμε ούτε τώρα το κεφάλι. Αν όχι τώρα, πότε;
Λίγο πολύ αυτό που περίμενα είδα. Μιζέρια και βλακεία.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε ειρηνικά και ήρεμα μέχρι το σημείο που συγκεκριμένα άτομα τα οποία και δεν άνηκαν στην όλη διαδήλωση αρχίσαν να προκαλούν φασαρίες και για αυτό γιουχαρίστηκαν απο το κόσμο. Κάπου εκεί την πέσαν και τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές και φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει.
Πάντως μια χαρά είδα ασφαλίτες να καταστρέφουν και αυτοί δημόσια περιουσία και να βοηθάνε με τη σειρά τους στη καταστροφή του κέντρου, μαζί με κουκουλοφόρους και κλέφτες που τη πραγμάτια τους την πήραν. Τουλάχιστον αυτά είδαν τα δικά μου μάτια, για άλλες πόλεις εκτός της Αθήνας δε μπορώ να μιλήσω.
Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η κατάσταση δε φένεται να ηρεμεί και δε θέλω να σκέφτομαι τη πιθανότητα να πάρει ο στρατός τον έλεγχο, αν και δυστηχώς απο ότι βλέπω μάλλον θα χαροποιούσε αυτό ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα εκτιμούσα.
Για εμένα όλοι έχουν το μερίδιο της ευθύνης τους. Απο τα κωλόπαιδα που τα σπάγαν και αρπάζαν μπροστά μας απόψε και τους μπάτσους-ασφαλίτες μέχρι όλους αυτούς που σαν καλά υποκριτικά καθίκια τόσο καιρό αδιαφορούσαν για το τι γίνεται γύρω τους, δεν κάναν τίποτα για να δείξουν την αντίθεση τους και τώρα είναι που θυμήθηκαν ότι υπάρχουν νόμοι και όρια σε αυτή τη κοινωνία. Ειλικρινά αξιολύπητοι.
Όλα αυτά που βλέπετε αποτελέσματα μίας κοινωνίας που κοιτάζει τον εαυτούλη της είναι. Όλοι όσοι γράφεται ότι δε μπορείτε να ζείτε σε αυτή τη χώρα αυτή τη κατάσταση την υποστηρίζετε και εσείς με το γραψαρχιδισμό και τη μαλακία σας, την αδιαφορία που σας δέρνει. Όταν γίνονται διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες ή συμβαίνει κάτι στο οποίο πρέπει να δείξετε τη συμμετοχή σας τότε προτιμάτε να κάθεστε στα pc σας, να ξύνεστε στους καναπέδες σας, να παίζετε warcraft ή δε ξέρω και 'γω στο πούτσο τι. Ειλικρινά, άνθρωποι που ζούν για τον εαυτούλη τους και μόνο. Απο αυτό αποτελείται αυτή η κοινωνία και για αυτό γίνονται αυτά.
http://www.rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=511221&postcount=136
Επιτέλους, ψύχραιμο και σωστό ποστ. Ανάσταση.
Συμφωνώ με το παιδί που έδωσε την εικόνα από Θεσσαλονίκη, σόρυ ξεχνάω το όνομα, σημείωση ότι είχε Γενική Συνέλευση και το Χημικό, όπου με απόφαση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ και μόνο 10 λευκές ψήφους, η σχολή μένει κλειστή ως τη Δευτέρα.
Εγώ παιδιά με μια σύντομη ματιά πάντως και μια κουβέντα με όσους ήταν εκεί όλη τη μέρα, σχηματίζω μια άποψη που συνοψίζεται στις λέξεις αηδία, αποτροπιασμός και αγανάκτηση. Η δικαιολογημένη ως ένα βαθμό οργή έχει μετατραπεί σε μανία καταστροφής, είδα στη Θεσσαλονίκη δεκάδες καταστήματα ολοσχερώς κατεστραμμένα, το πρωί φοβόμουν να κινηθώ, οι φοιτητές τα είχαμε χαμένα.
Στην πορεία όντως όλα ειρηνικά, απρόκλητο πέσιμο μόνο με χημικά (αλλά πολλά) κλασικά στο φοιτητικό μπλοκ στα καλά καθούμενα, ενώ οι μπάχαλοι έσπαγαν ανενόχλητοι στην Τσιμισκή και τα πέριξ. Τεσπα η κατάσταση με τις καταστροφές έχει ξεφύγει πλέον. Οκ δικαιολογούσα στην αρχή, οργή, αγανάκτηση, κάτι τέλος πάντων, αλλά πλέον το γάμησαν εντελώς. Έλεος.
Στο Χημικό έσπασαν την πόρτα, μπήκαν μέσα, έσπασαν το θυρωρείο και μπήκαν σε αποθηκούλα με απόβλητα (ας πούμε) και τα έριχναν κάτω. Στόκοι έτσι; Έλεγαν οι φιάλες toxic και είχαν και το σκελετάκι Μάλλον θα το πέρασαν για τρέντι σχεδιάκι. Μιλάμε για πάρα πολλά καβλωμένα πιτσιρίκα με κασκόλ μπάοκ (ζντοινκ!) που έτρεμες να τα πλησιάσεις, ήταν με ξύλα και πέτρες. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι, πέσαν κάτι βρισίδια, αλλά δεν είχαμε τρόπο (καδρόνια, κάτι) να τους απωθήσουμε. Τελικά κάτι με την πίεσή μας, κάτι που χέστηκαν με τα ΜΑΤ που ρίχνανε ΑΠΕΙΡΑ χημικά στην πλατεία Χημείου, έφυγαν.
Τρίβια: Ο θυρωρός μας -χεσμένος όσο δεν πάει- αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο το Αστυνομικό Τμήμα γιατί οι ΦΩΣΤΗΡΕΣ οι ΜΑΤάδες ρίχνανε ασύστολα χημικά στα παράθυρα του Χημείου. Εάν ένα παράθυρο έσπαγε -διόλου απίθανο θαρρώ- τα εκατοντάδες αντιδραστήρια θα κινδύνευαν να αναφλεγούν. Νταξ, πέρα από το ότι όλη η σχολή γέμισε καπνό και αναθυμιάσεις και είχαν φρικάρει όλοι. Όταν ο διοικητής άκουσε τι μαλακίες κάνανε, είπε “θα επικοινωνήσω με τη μονάδα μου” και σε κανα τέταρτο οι ρίψεις ελαττώθηκαν σημαντικά. Αχ τι ξεφτέρια
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Έχετε δει ποτέ εσείς τέτοιον μαθητή να πετάει τόσο μεγάλη πέτρα;
Πείτε μας αν αυτός ο μικρούλης που θα δείτε είναι μαθητής. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μαθητή. Αλλά έχει και κάτι άλλο που κανένας μαθητής που πάει σε ειρηνική πορεία δεν θα το είχε γιατί δεν του χρειάζεται…
Είναι ο μικρός με το ακορντεόν στην πλάτη! Δεν είναι επαγγελματικό για να πεις ότι γύρισε από το ωδείο. Είναι για τα τρένα και το ηλεκτρικό για να βγάλει κάποια χρήματα.
Μπορεί να είναι και Έλληνας μαθητής. Αλλά εμάς για αλλοδαπός μας μοιάζει.
Δεν είμαστε ρατσιστές αλλά αν δεν τα δούμε τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση θα μας είναι πάντα…άγνωστοι. Ενώ είναι τόσο γνωστοί.
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_5038.html
Την φωτο δεν την δειχνει εδω ενω στο μπλογκ φαινεται κανονικα.
Τι θελει να πει ο ποιητης ? Γιατι νομιζω οτι εχουν χασει την μπαλα στο τρωκτικο ?
Δεν το νομίζεις μόνο εσύ ρε ντεθστερ. Το 'καψε από την πολλή ανάλυση. Εγώ νόμιζα ότι πάει να πει κάτι καλό. Όπως όντως δείχνει κάτι τέτοιο η φωτογραφία. Ίσως ο πιτσιρικάς να είναι από τους λίγους πλήρως συνειδητοποιημένους γιατί την πετάει τη ρημάδα την πέτρα. Όμως το τρωκτικό στο τέλος τα γυρνάει, χάνει την μπάλα και ό,τι ναναι.
Εγραψα σχολιο στο μπλογκ που σας ειπα για το βιντεακι που μιλαει ενας τυπος και λεει οτι ειναι απο
την αλβανικη μαφια αλλα το σχολιο μου εξαφανιστηκε!
Το βιντεο που σας λεω. http://greece-salonika.blogspot.com/2008/12/blog-post_725.html
ασχετο αλλα η αποψη του ΚΚΕ ποια ειναι για τα επεισοδια και τις φθορες περιουσιων;;;;και μην το παρει κανεις οτι το λεω ειρωνικα…τους γουσταρω για αυτο ρωταω…:D:D
- Συμβολικά έγινε, καταλαβαίνεις γιατι…
- Αυτό δεν είναι και τόσο περίεργο. Δεν έχεις δει μπάτσους-κουκουλοφόρους?
Μηπως κανει πλακα;
- Οχι δεν καταλαβαινω.Ο καλυτερος ελληνας πολιτικος με προσφορα στον τοπο.Ετσι μου μαθανε
τουλαχιστον. - Εδω Πατρα δεν εχουμε τετοιους ευτυχως.Εχουμε δαπιτες στις γωνιες να γραφουν ονοματα.
Μωρε πλακα ξε-πλακα ο τυπος δεν ειναι αλβανος.Τα μπουμπουκια του μπλογκ ομως δεν το
καταλαβαν ή μαλλον καλυτερα κανουν πως δεν το καταλαβαν.
Αφορμη για επιθεσεις ψαχνουν.
Τώρα γύρισα κι εγώ …
3-4-5 δεν ξέρω πόσες ώρες αποκλεισμένοι στην ΝΟΜΙΚΗ
τώρα το τι έγινε υποθέτω έχει αναφερθεί και ποιο πάνω … γενικά οι γνωστές βλακείες 10 ζώα και άλλοι τόσοι ασφαλίτες τα χαλάνε όλα …
P.S. ΔΕΝ έχω διαβάσει τι γράφτηκε εδώ … επιφυλάσωμαι για αργότερα …
(Πλάτο ντάξ γύρισες κι εσύ :P)
σημερα ημουν στην πορεια στο κεντρο…πραγματικα μη βλεπετε τηλεοραση…ειναι για γερο ξυλο οι ανθρωποι…λασπολογουν ασυστολως…πραγματικα ντροπη τους…ημουν μεσα στη νομικη…δεν εγινε τιποτα…αυτοι λενε για κουκουλοφορους και μαλακιες…
πραγματικα ουστ απο δω παλιο σκατα…
Ανάλυσέ το λίγο ρε Στάθη… Γιατί είδαμε και πολλά πλάνα γενικά και εγώ το χω χάσει πια, δε θυμάμαι τι είδα και τι λέγανε, έκλεισα και την τιβι σε κάποια φάση γιατί άρχισε να με απειλεί το στομάχι μου ότι θα κλάφσει. Τι είπαν για τη Νομική και τι έγινε τελικά;
Yeap, we are still alive.
Δεν ξέρω τι λέει το ΚΚΕ, αλλά μιας και δε το είπα πριν, ο Αλαβάνος ήταν αυτός που πρότεινε να φύγει η αστυνομία από τα Εξάρχεια (μάλλον κι από τα Ζωνανιά μετά). Άρα ξέρουμε τι ΔΕΝ προτείνει το ΚΚΕ
Επειδή με quoteάρεις, να μου επιτρέψεις να σου απαντήσω. Σαφώς η βία δεν είναι φορέας αλλαγής, όταν έχουμε δημοκρατικό σύνταγμα και θεσμούς που, παρά τη δυσλειτουργία τους, επιτρέπουν στη μειοψηφία να ακουστεί, να πείσει και να εκλεγεί. Στα παραδείγματά σου, πρόκειται για καταστάσεις μη δημοκρατικές, όπου η βία και η εξέγερση ήταν οι μοναδικές διέξοδοι, για να αποκτηθούν όλα τα παραπάνω. Η σημερινή βία είναι ύβρις στα δημοκρατικά μας κεκτημένα.
Thank God!
και αυτό απευθύνεται και σε όλα τα παιδιά που κατέβηκαν στην πορεία για να ΔΙΑΔΗΛΩΣΟΥΝ
- Έγινε συμβολικά δείχνοντας πως ένας μεγάλος πολιτικός βλέπει μαύρη τη σημερινή Ελληνική Δημοκρατία.
Ok then.Ευχαριστω για την διευκρινιση.