Ψηφίστε αυτή που θεωρείτε την μεγαλύτερη σε σημασία νίκη για την Εθνική Ελλάδος…
Προσωπικά Ελλάς-ΗΠΑ 101-95
οταν πηραμε το euro στη μπαλα…
Φυσικά ο τελικός του 87:!:
Eλλαδα - Γαλλια 1-0…
Γιατι ημουν εκει:p
τελικος euro γιατι το πηραν μες στο σπιτι των πορτογαλων
σαν νικη η νικη της αμερικης πιστευω δεν εχει,αλλα οπως και να χει στο μπασκετ ειμαστε δυνατη ομαδα,ενω στο ποδοσφαιρο κανεις δε περιμενε τπτ
Χμμμ… δύσκολο.
Θα ψηφίσω τη νίκη με τις ΗΠΑ, όπου η ομάδα είχε παίξει διαστημικά και δεν κερδίσαμε απλά λόγω τύχης / τακτικής, όπως συνέβη στο ποδόσφαιρο το '04.
Πάντως ομολογώ ότι, αν και όταν τελείωσε εκείνο το ματς έκλαιγα από τη συγκίνηση, στο παιχνίδι με την Τσεχία στο Euro, τη στιγμή που μπήκε το γκολ βρέθηκα σε κατάσταση LSD overdose
Σχεδόν το ίδιο (αλλά λίγο λιγότερο) και όταν έβαλε το 3ποντο ο Μητσάρας με τη Γαλλία!)
Mε τις ΗΠΑ.Μου ειχε σηκωθει ως το ταβανι…
Αααα!! Τυχερε!
Ελλαδα - Πορτογαλια που πηραμε ολοκληρο euro μεσα στην εδρα τους!! Και τους νικησαμε και δυο φορες!!! Ειχε τρελαθει ολη η Ελλαδα τοτε!!
Με τη Πορτογαλλια του 2004 μιας και εχω ωραιες εμπειριες απο τοτε.Ειχα καθησει με κατι φιλους σε μια καφετερια και το βλεπαμε και οταν τελειωσε ειδαμε ολο το μαγαζι να τιναζεται απο τις καρεκλες και να φωναζει.Σημαντικη νικη.
1987 και δε πιστεύω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης με οποιαδήποτε άλλη νίκη αν βγάλουμε απ’ έξω το συναίσθημα. Πέρα απο το γεγονός ότι και τότε η Ελλάδα ως outsider ξεκίνησε την διοργάνωση και κατάφερε και κέρδισε και τις 2 μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαικού μπάσκετ, μας άφησε και τεράστια κληρονομιά στο άθλημα αυτό.
Η νίκη επί των ΗΠΑ ναι μεν μεγάλη λόγω του αντιπάλου αλλά το ίδιο αντίκτυπο δεν είχε καθότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν φτιάξει τα πράγματα στο χώρο ενώ κάτι που ξεχνάμε πολύ εύκολα είναι ότι τον αμέσως επόμενο αγώνα τον χάσαμε λίγο άσχημα οπότε κι οδήγησε σε αργυρό και όχι χρυσό μετάλλειο. Πιο λογικό θα μου φενόταν να έλεγε κάποιος μεγάλη τη νίκη επί της Γερμανίας το 2005, καθότι έστω και αν δεν αντιμετώπισε κανένα μεγάλο αντίπαλο σε αυτό το τουρνουά η ομάδα έφτασε στη κορυφή.
Οι νίκες στο ποδόσφαιρο στο 2004, πέρα του ότι ήταν απο αυτά που θέλουν απίστευτη τύχη (για αυτό άλλωστε δεν είχε και συνέχεια) δε νομίζω να άφησαν καθόλου κληρονομιά στο ανάλογο άθλημα, οπότε δε θα τις ψήφιζα σε καμία περίπτωση.
Εύκολα ο τελικός του '87.
Η τότε ΕΣΣΔ ήταν αναλογικά κλάσεις καλύτερη από τις ΗΠΑ του 2006…
Eυρωμπάσκετ '87 χωρίς πολλή σκέψη…
Το σκεπτικό μου άκριβώς αυτό που εξηγεί ο Πυραμίδας + τον υποκειμενικό παράγοντα πως ήμουν μέσα! :vibrate::bounce:
Μυριζει τιρινινι ο Mule:D
1987 Αρχή των πάντων:!:
Χμμμ… Είμαι ανάμεσα σε νίκη με Γαλλία και σε νίκη με Πορτογαλία στον τελικό… Νομίζω πως πιο σημαντική είναι η δεύτερη γιατί συνοδεύτηκε με την μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Με τις ΗΠΑ…με την Πορτογαλια στο τελικο του Euro ειναι εξισου σημαντικη απλα η ΗΠΑ θεωρειται κορυφη στο μπασκετ και μετραει σημαντικα στο γοητρο μας:D
Δεν ξέρω ποια είναι η μεγαλύτερη,ξέρω ότι το ματς με τις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα αυτού,το χάρηκα όσο λίγα πράγματα στη ζωή μου:wink:
Φυσικα ο τελικος του 87…η αλλιως πως ο Δαυιδ νικησε τον Γολιάθ…(μεχρι και Europe ειχε το soundtrack…)
απο εδω ηπα
αλλα καυλα ηταν το προηγουμενο ματς με την γαλλια με το τριποντο στο τελευταιο δευτερολεπτο και την νικη!!!
ΒΑΛΤΟ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ!!!