Τελικα η Πρωτομαγια

το εχω πει εγω πως οι γνωμες μας συμπιπτουν!!!
δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δικα μας…[/quote]

Πόσα σας έδωσε το κόμμα για να λέτε τέτοια; Τommy όρμα στα παλιοφασιστάκια…

ποσα μας εδωσε το κομμα?ποιο κομμα???Ο Τommy μαλλον δεν ζει πια παρα μονο στις καρδιες μας σαν τον Γρηγοριο Λαμπρακη!! :lol: :lol:

Δλδ επόμενο meeting στο Yabanaki στη Βάρκιζα! LOL

Αν και σαν μαθητρια που ειμαι δεν με χαλαει να χανουμε μαθημα,πρεπει να πω οτι πραγματι το πραγμα ειχε καταντησει γελοιο…Στις διαδηλωσεις πηγαιναν οι 3 και ο κουκος ενω οι καφετεριες γεματες…Απο την αλλη ομως και απεργια να γινει παλι το ιδιο θα συμβαινει…Ή ολοι θα απεργουν και θα πηγαινουν στις καφετεριες ή απλα θα δουλευουν…Αδιεξοδο νομιζω…Επισης λεγεται οτι η αργια δεν τιμαει τους αγωνιστες εκεινους…τοτε γιατι τιμαμε τους ηρωες της επαναστασης του 21 π.χ. με αργια;;;Ή μηπως το να σπας την απεργια ή να πηγαινεις για καφε την ωρα της διαδηλωσεις ειναι τιμη;;;;Παλι αδιεξοδο…Μαλλον το προβλημα ειναι στο αν εχουμε τωρα πια συνειδηση ή αν η αχαριστια ειναι το κυριο μας χαρακτηριστικο…Εμεις ειμαστε το προβλημα οχι αν η εργατικη πρωτομαγια θα ειναι αργια ή απεργια…

ασε προτιμω να αγορασω το ‘‘αγων μου’’ του Χιτλερ… :lol:[/quote]
Εγώ πάντως μόνο και μόνο από περιέργεια θα ήθελα πολύ να το διαβάσω…Σοβαρά όμως![/quote]

Να στο δανείσω?Είναι 2 τόμοι των 500 σελίδων! Είναι από την αντιπολεμική βιβλιοθήκη και νομίζω ότι έχει ψιλο λογοκριθεί!Πάντως ο πρώτος τόμος έχει πολύ πολύ καλά άρθρα από τους αντιπάλους του Χίτλερ(βλ Τσόρτσιλ) που μιλούν εκ του ασφαλούς αφού τον κέρδισαν! Μοναδικός άνθρωπος ο Χίτλερ! Ότι και να λένε για το ότι ήταν δολοφόνος κτλ κτλ και μόνο το ότι ένας σχεδόν ηλίθιος(αυτό καταλαβαίνεις διαβάζοντας το βιβλίο και μάλιστα έχουν βελτιώσει 2 φορές τον ηλίθιο τρόπο γραφής 8O )κατάφερε να ταράξει τον κόσμο δε αφήνει άφωνο! Δε λέει και πολλά το βιβλιαράκι, αν και είναι παγκοσμίως δεύτερο ή τρίτο σε πωλήσεις(εξαναγκασμός ήταν αυτό :wink: )αλλά το πιο αστείο είναι ότι είχε γράψει όσα σκεφτόταν πριν καν κατέβει στις εκλογές! Αν το έπαιρναν στα σοβαρά τώρα…
Τεσπά, για όποιον το διαβάσει Η ιστορία γράφτηκε από τους νικητές! Ο Χίτλερ έχασε, συνεπώς μην περιμένετε να δείτε την αλήθεια από ένα και μόνο βιβλίο!

Κολλημένος με την ιστορία? :stuck_out_tongue:

Φέρτο οταν πάμε για καφέ την Παρασκευή, οκ καρδιά μου? Μπράβο!

συνηθως η ιστορια γραφεται απο αντικειμενικους και ουδετερους συγγραφεις που δεν εχουν να κανουν με στρατοπεδα νικητων και ηττημενων…επισης αν ηταν ηλιθιος οπως λες τοτε μαλλον δεν θα ηταν και λαοπλανος καταφερνοντας να κανει εναν ολοκληρο λαο να τον ακολουθει…αρα κατα προεκταση θεωρεις εναν ολοκληρο λαο ηλιθιο αν καταλαβαινω καλα.αν κανω λαθος ευχαριστως να με διορθωσεις…
τελος αυτο που αναφερεις περι εξαναγκασμου το ξερεις απο τεκμηριωμενες μαρτυριες η’ ειναι απλα γνωμη σου?

Ολοι οι ηγετες εκμεταλλευονται τον λαο τους…οχι απαραιτητα γιατι ειναι ηλιθιος ο λαος, αλλα γιατι βασιζονται στην ψυχολογια της μαζας.
Ο Χιτλερ δεν ηταν ηλιθιος…ηταν εξυπνος, ειχε διαταραγμενη προσωπικοτητα αλλα ηταν και απληστος και χωρις ορια στα σχεδια του.

8O 8O 8O 8O 8O

hit the lights σίγουρα πλάκα μου κάνεις :!:
Το μόνο που μένει να εξηγήσω είναι ότι το “ηλίθιος” δε το χρησιμοποίησα με την έννοια του ηλίθιου και καθυστερημένου αλλά ότι δεν ήταν διορατικός και φοβερός επιχειρημτολόγος όπως οι μεγάλοι αρχηγοί κρατών! Το κυριότερο πλεονέκτημά του ήταν ότι εξέφρασε το γερμανικό λαό(δεν τον πλάνεψε παρακαλώ! Ο εθνικισμός ήταν πολύ υψηλός μετά την ταπείνωση!!!) και ήξερε να βρίσκει πάρα πολύ άξιους συνεργάτες!!!Αν τους εμπιστευόταν και στο Στάλινγκραντ και δεν ψωνιζόταν παίζοντας τον στρατάρχη τότε η Ρωσσία θα ήταν off…Τεσπά, με τα “αν” δεν αλλάζει ο κόσμος :wink:
Όσο για τα υπόλοιπα δε μπορώ να εξηγήσω και πολλά ρε συ hit the lights! Αν η ιστορία γραφόταν ουδέτερα θα είχαμε φτάσει σε σημείο να μην έχουμε πολέμους!
Η προέκτασή σου φυσικά δεν έστεκε,έκανες λάθος!
Εξαναγκασμός να έχουν το βιβλίο σπίτι τους όλοι οι Γερμανοί ήταν! Με κάθε γάμο έπαιρναν ένα βιβλίο, σε κάθε μαθητή αντιστοιχούσε και ένα, με κάθε βάπτιση κτλ κτλ και έπρεπε όλοι οι καλοί Γερμανοί να έχουν τουλάχιστον ένα τόμο σπίτι τους και οι τέλειοι Γερμανοί να το έχουν διαβάσει τουλάχιστον μία φορά! Δε νομίζω να ήταν ελεύθεροι να επιλέξουν, ούτε να χρειάζομαι μαρτυρίες για κάτι τέτοιο!

Νοιώθω ότι ήταν χαμένος χρόνος η απάντησή μου…Ξεφεύγουμε πολύ από το θέμα μας!!!

snuff αν όχι την Παρασκευή τότε το Σάββατο :stuck_out_tongue:

Το λαθος του Χιτλερ ειναι οτι εχοντας ανοιχτα μετωπα επιτεθηκε κατα της Ρωσιας…αργα η γρηγορα θα εχανε το παιχνιδι στη Ρωσια…δεν ηταν μονο το Σταλινγκραντ, αλλα ο ρωσικος χειμωνας κυριως και η ελλειψη εφοδιων.
Το τι κατασταση επικρατουσε στη Γερμανια…δεν εχει σημασια αν ειχαν ναζιστικα βιβλια η οχι, σημασια εχει οτι πιστευαν στον Χιτλερ, γιατι οι ιδιοι τον εξελεξαν σαν καγκελαριο, με την ελπιδα οτι θα τους εβγαζε απο την ανεργια και το αδιεξοδο…
Ας μην ξεχναμε οτι οι Γερμανοι ειχαν ανπτυξει τεχνογνωσια αλλα δεν ειχαν χρηματα και εργοστασια να την υλοποιησουν, την οποια πηραν οι Αμερικανοι προς το τελος του πολεμου.

Και γιατί δηλαδή δεν ανοίγετε(-ουμε) ένα νέο τόπικ για τον χίτλερ μιας και η κουβέντα φαίνεται να έχει ζουμί? Επίκαιρο το θέμα από πολλές απόψεις μιας και ο φασισμός λένε πως αναβιώνει.