Φιλαράκι, εδώ είναι Ελλάδα

Mia xara prootheitai to metal. Yparxoun megales etaireies piso apo to metal.

Καλά δεν το συζητάμε, αυτό εννοείται…αλλά λίγα είναι τα συγκροτήματα που έχουν πιάσει την καλή. Και μιλάω για μεγάλες μπάντες σε μεγάλες πολυεθνικές.

Ρε παιδιά το metal απτην φύση του ΔΕΝ είναι mainstream, δεν μπορεί να είναι…δεν μπορώ να καταλάβω…θα πρεπε να το χαίρεστε αυτό…είναι μουσική ας πούμε που όταν είναι να παιχθεί στο ραδιόφωνο θα παιχθεί το βράδυ…Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει λυπάμαι νομίζω δεν είμαι καλός στο να το εξηγήσω, είναι θέμα αντίληψης. Είναι κάτι εξειδικευμένο. Συμφωνώ με Vangelis σε όλα τα ποστ που έγραψε το παιδί…

Για να φέρω ένα πιο ακραίο παράδειγμα, το prog rock…Θα αυτοαναιρεθεί το είδος αν αποκτήσει μαζικό airplay/προώθηση…Δεν γίνεται, τουλάχιστον έτσι όπως είναι η ανθρώπινη φύση τώρα και έτσι όπως σκέφτονται στο σήμερα η άνθρωποι…Ξέρω γω, η φύση καμιά φορά αλλάζει και πάει μπροστά, εξελίσσεται. Μην μου πει κανείς για τους Pink Floyd…Αυτά γίνονται μια στο εκατομμύριο…και βοήθησε και η συγκεκριμένη δεκαετία λίγο…

Απλά είναι τα πράγματα λοιπόν, θα υπάρχουν μπάντες που απλώς θα συντηρούν το μέταλ, θα είναι αξιόλογες αλλά μόνο στα μέταλ χωράφια…Και θα υπάρχουν και λίγες μπάντες, οι πιο πειραματικές κατά συνθήκη, που θα κάνουν κάτι που θα υπερβαίνει τα όρια του metal και θα κερδίζουν και αναγνώριση εκτός…

Δηλαδή μπάντες όπως metallica, slipknot, iron maiden, motley crue, linkin park (τυχαία μεγάλα, εμπορικά ονόματα) παίζονται μόνο το βράδυ; Τότε οι motley crue πχ πώς έχουν πουλήσει περί τα 60 εκατομμύρια δίσκους από το '81 μέχρι σήμερα; :-s (πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists)

Και για τους Τουλ που δεν τους λες και easy listening: “…The band has sold over 20 million records worldwide…”.
http://www.answers.com/topic/tool-band

An ennoeis tora exeis dikio afou polles oi kainouries bands fytozooun i kleinoun to magazi. An ennoeis palia eixane poly kalo meridio tou airplay. Ametrites bands, oxi mia

E ναι singles των Yes, Genesis κτλ είχαν πολύ airplay στην Αμερική ειδικά

ELP, Rush etc. etc. Sta 70’s milao kyrios.

Tώρα αν δεν “getting the big picture” τι να κάνουμε? Δεν καταλαβαίνω γιατί μου αραδιάζεις παραδείγματα? Απο αυτά που έγραψα κατάλαβες ότι είπα ότι δεν πέτυχαν συγκροτήματα? Μέτρησε σε παρακαλώ πόσα εκατομμύρια metal συγκροτήματα υπάρχουν όλων των ειδών…τι μερίδιο έχουν στην αγορά συνολικά κτλ…δεν χρειάζεται να ψάξεις καν σε οικονομικά στοιχεία κτλ, λίγο να το σκεφτείς μόνο…

Τώρα αυτό για το βράδυ…μάλλον δεν με κατάλαβες…αλλά δεν πειράζει…Όταν γράφει κάποιος κάτι, καλό είναι να προσπαθούμε να καταλάβουμε την ουσία και όχι να γράψουμε κάτι σε αντιπαραβολή για να γεμίζουν οι σελίδες και να παίζουμε την κολοκυθιά.

Σαφώς και λοιπόν παίζονται τα συγκροτήματα που λες…αλλά κατά κανόνα σε mainstream ώρες το μεταλ απουσιάζει…και σωστά κατά τη γνώμη μου…όλα αυτά είναι υπέρ αυτής της μουσικής και υποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα της φύσης της…αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις…δεν ξέρω έχω και καιρό να ακούσω ροκ ραδιόφωνο, παίζεται black 1-3 μεσημέρι και δεν το ξέρω?

Αφού «θα υπάρχει καλή μουσική και αλλού», γιατί ο DJ εγκληματεί όταν «it’s not metal»;

Καταλαβαίνουμε όλοι τί λες, νομίζω. Απλά, ίσως κι εσύ να μην βλέπεις τη «big picture» ή ίσως να τη βλέπουμε από διαφορετική γωνία. Το metal λόγω μεγάλης αποδοχής (και μάλιστα δυσανάλογα μεγάλης, αν λάβει κανείς υπόψη τη μόνιμη κλάψα του μεταλλά) έχει καταφέρει να επιβάλλει την ιδιαιτερότητά του και στη βιτρίνα της παγκόσμιας μουσική σκηνής. Εξηγούμαι:

Πριν το Black Album, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά, αλλά ο δίσκος αυτός απέδειξε ότι ο κόσμος ήταν έτοιμος να δεχτεί στο χώρο του mainstream έναν metal δίσκο.

Δεν το συνειδητοποιούμε, αλλά το “Hero Of The Day” θεωρητικά θα μπορούσε να αρέσει π.χ. σε έναν γερασμένο οπαδό των Beatles, και στην ουσία για αυτό το κράζουν οι μεταλλάδες, αλλά η thrash γκαζιά που έχει στη μέση θα ήταν αδιανόητη λίγα χρόνια πριν.

Τέλος αν στις μέρες μας έχουν γίνει mainstream οι Slipknot, με τα φωνητικά που έχουν, ε συγγνώμη αλλά κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Σύμφωνοι δεν παίζει Burzum ή Immortal το ραδιόφωνο, το μεσημέρι, αλλά ο χώρος του mainstream είναι σαφώς πιο ανθεκτικός στις «αγριάδες».

Καταρχήν κούλαρε :slight_smile:

Κατα δεύτερον, στο ποστ σου με την big picture μιλούσες μόνο για το μπλακ μεταλ όταν έλεγες ότι δεν έχει ερπλεη, ή γενικα για το μεταλ; Γιατί “σου αράδιασα παραδείγματα” αφενός για να γίνει κουβέντα και αφετέρου για να συμπεριλάβω στο επιχείρημά μου από νέο nu metal συγκρότημα (Linkin Park) μέχρι τους motleys και τους καμένους αβανγκαρντ Τουλ.

Ε και αυτά που σου λέει ο Βικ Βέγκα :slight_smile:

Πάντα είμαι κουλ:)…Ο γραπτός λόγος ξέρεις, είναι λίγο προβληματικός…σόρρυ αν κατάλαβες ότι εκνευρίστηκα.
Γενικά για το μέταλ μίλησα…Δεν πειράζει μάλλον έχουμε διαφορετική αίσθηση…Όλα καλά. Το πως λειτουργεί ένα μέσο (όπως το ραδιόφωνο) που απευθύνεται σε πολύ κόσμο, σε ευρύ κοινό, νομίζω ότι είναι γνωστό. Τώρα σίγουρα ο vic vega έχει ένα δίκιο στο ότι έχει διασταλλεί η έννοια mainstream και περιλαμβάνει πιο τσαμπουκαλεμένα πράγματα από παλιότερα. Παρόλαυτα η γενική εικόνα δεν αλλάζει κατεμέ και ούτε χρειάζεται να αλλάξει…Νομίζω ότι κάνει λάθος ο οποιοσδήποτε μεταλάς γκρινιάζει, νομίζω ότι έχει δοθεί βάρος στη μουσική αυτή και αναγνώριση. Απλά πρέπει να γίνεται και αποδεκτό ότι είναι μια εξειδικευμένη, πιο “ακραία” μορφή τέχνης που αυτή είναι και η ομορφιά της…αν θέλουν κάποιοι, να πουλάει μέσο μέταλ συγκρότημα σαν την beyonce ή να γεμίζουν τα billboard, και λάθος προσέγγιση είναι και ευσεβής πόθος…

[QUOTE=Vic Vega;562778]Αφού «θα υπάρχει καλή μουσική και αλλού», γιατί ο DJ εγκληματεί όταν «it?s not metal»;

Kινέζικα μιλάω??? Ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω…όταν πηγαίνω σε μεταλ μαγαζί θέλω να ακούω μεταλ ρε αδελφέ, δεν θέλω να ακούω άλλα πράγματα! Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις λυπάμαι.

αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε ειανι οτι δεν ηταν ενα συνηθισμενο Σαββατο σε ενα μεταλ μαγαζι, αλλα ενα παρτυ με καλεσμενους συγκεκριμενους DJ που ηξερες απο πριν ποιοι ειναι και αμα ηθελες πηγαινες η οχι. Το οτι το εκανε μεταλ περιοδικιο δεν μου λεει τιποτα. Δηλαδη αμα ειχε guest τον Ian Anderson θα περιμενατε να παιξει μεταλ?

Κανεις δεν λεει να παιζουν και κατι εκτος μεταλ τα μεταλ μαγαζια. Το θεμα ειναι να μην κανουν συνεχεια το ιδιο κονσερβα προγραμμα. Γι’αυτο τον λογο πηγαινω πλεον σε μεταλ μπαρ μια στο τοσο. Και ξερω πολλα ατομα που ακουνε μεταλ καθημερινα και δεν πανε για τον ιδιο ακριβως λογο.

Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο και είμαι μαζί σου! Κι εγώ δεν πηγαίνω πολύ συχνά σε μεταλ μαγαζια…παρεούλα, μπύρες και σπίτι, αν θέλουμε να ακούσουμε την μουσική που γουστάρουμε.

Βασικα εκεινη τη μερα ειχε συναυλια στα Προπυλαια, γιατι να παει καποιος στο Χαμμερ… (στο κατω κατω ουτε εκει ακουσε ΜΑΙΤΑΛ:lol:)

Να αισθανθώ λοιπόν τυχερός που έχω βρει μέταλ μπαρ, που σε μια τυχαία μέρα μπορεί ο DJ να μου πετάξει Raining blood, καπάκι πωλίνα, να κοιτάξω γύρω μου και να δω να κοπανιούνται κι άλλοι μαζί μου?:p:lol:

Γι’ αυτό που γράφεις:

Δεν πιστέυω ότι ο λόγος είναι το κονσέρβα πρόγραμμα.

Είναι η αποψάρα για τα πάντα (λέγε με ξερόλα) του μεταλλά. Όλοι την έχουν δει DJ στο μυαλό τους.

Η σιγουριά και η ασφάλεια του να διασκεδάζεις με κομμάτια που ήδη ξέρεις. Το καινούριο φοβίζει.

Εμένα προσωπικά δε με φοβίζει να πορώνομαι και με κάτι που θα βάλει ο ΝΤΖΕΙ και δε θα ξέρω. Αν μ αρέσει θα πάω να ρωτήσω, και δε φοβάμαι μη με πουν άσχετο

Και η έλλειψη φράγκων κρατάει τον άλλο σπίτι, ε.

και ναι ρε παιδιά αν όχι όλοι οι περισσότεροι θέλουμε να ακούσουμε το μεταλάκι μας να γουστάρουμε, ειδικά σε κάτι τέτοια περιστατικά.

και ξαναλέω. έχεις ακούσει 5-6 ώρες δίκαση, ατσάλι, γκαρίλα, ατμόσφαιρα, έχεις κολλήσει ένσημα ως μεταλλάς και με το παραπάνω, έχει πάει αργά και υπάρχει ένας άνθρωπος που θα σου παίξει κάτι συγγενικό μεν, διαφοροποιημένο δε, λογικά λίγο μακρυά από τα γούστα σου.

και πες ότι οι Beatles που όλοι οι σοβαροί μουσικοί που ακούς ήταν ο λόγος που έπιασαν μουσικό όργανο στα χέρια τους σου πέφτουν παλιοί και εκτός κλίματος, τόσο πολύ σε ξενίζουν οι Pearl Jam, οι Faith No More ή οι Foo Fighters;

Και το περιστατικό που περιγράφεται είναι άκρως κατατοπιστικό. Ειλικρινά, την έχω ακριβώς την εικόνα στο κεφάλι μου. Ακόμα και για φίλους μου. Όπως έχω και την εικόνα ανθρώπων που τον λιδορούσαν όλη τη νύχτα που ήταν εκεί, χωρίς προφανώς να καταλαβαίνει τίποτα γιατί δεν έχουν δουλειά οι Pain Of Salvation σε μια metal νύχτα και κάτι τέτοια τσουτσέκια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛ.

Ελάτε τώρα που δεν το έχετε δει. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν χρειάζετε να το λέμε και να το ξαναλέμε, υπάρχει έλλειψη παιδείας ιδιαίτερα στη μουσική, αλλά και σε άλλους τομείς. Ελάχιστοι σέβονται τις προτιμήσεις του δίπλα του και ο χλευασμός είναι στα πλαίσια της πλάκας πάντα και ποτέ της έλλειψης σεβασμού.

Το αντιπαράδειγμα του Τέξας που λέει ο Daz είναι να δούμε ότι υπάρχουν και χειρότερα; Προφανώς! Και λογικά σε άλλες πιο στενόμυαλες περιοχές του κόσμου χειρότερα. Εδώ μιλάμε σε ένα θεωρητικό επίπεδο που τέτοιες προκαταλήψεις δεν τις υπολογίζουμε.

Δείτε το ακόμα και σαν στημένο πείραμα για να δει κάποιος τις αντιδράσεις. Δεν είναι πολύ προβλέψιμο το τι θα γινόταν;

Outshined den eisai true. Ypostiizeis ton floro? Ante apo do xamo re aniliaste pou tha miliseis gia tous Ellines! Prepei na eisai Ellinas gia na ta xoseis…aniliaste Souide!

Xose toulaxiston Alterbridge , Disturbed na se ypostiriksoume. Mou aresei pou mou bgainei to kafroElliniko mou

Καλά… δεν ήταν και τόσο άσχημη η playlist που έκανε ο Daniel αλλά ΟΚ… έλεγε και metal party όπως προείπαν πολλοί. Θα μπορούσε να ‘χώσει’ λίγο παραπάνω να ικανοποιήσει το κοινό του ξέρω’γω.

Ήταν λίγο άσχημο αυτό που είπε πάντως ο τύπος ‘IT’S NOT METAL’ και τα λοιπά. Μπορεί να είχε δίκιο αλλά ρε γαμώτο, πόσο συχνά λέτε να είναι τέτοια σκηνικά? Εγώ προσωπικά και να ξενέρωνα δεν θα το έδειχνα τόσο. Μόνο και μόνο για ρισπεκτ στον ίδιο και τους Pain of Salvation. Δεν είναι και καμία μικρή μπάντα … :S