Φιλαράκι, εδώ είναι Ελλάδα

καλα ενταξει και κατι μπαντες οπως οι synesthesia δεν εχουν συμβολαιο και βρισκουν και προωθουνται κατι αλλες τυπου moral. ο χρονος ομως για μενα δεν κανει λαθη. στο τελος αυτος που το αξιζει θα κερδισει την αναγνωριση.

Den einai opos ta les kai sikonei polli koubenta. Alli fora…

Κοιτα οταν λεμε αναγνωριση αναλογη παντα με το μουσικο υφος της καθε μπαντας. Για μενα πχ μπαντες οπως οι waltz εχουν αναγνωριστει, δεν περιμενω να τις παιζουν ομως και στην tv. Γενικα ρε παιδι μου δεν πιστευω οτι αν ενας μουσικος εχει κατι καλο να δωσει μπορει να θαφτει απο τα medιa (ειδικα σημερα). Θα θαφτει μονο αν ειναι μετριος.

Φίλε Βαγγέλη κάνεις λάθος σε αυτό που λές. Το μεταλ το σπρώξανε κάποτε αλλά ένα είδος του μεταλ και όχι στο σύνολο του. Γενικά το να συγκρίνεις το μεταλ με όλες του τις μορφές, σου αρέσουν ή όχι, με άλλα είδη μονοδιάστατα όπως το grunge είναι αφελές τουλάχιστον. Στο underground υπάρχουν χιλιάδες συγκροτήματα που παίζουν μουσικάρες και δεν θα γίνουν ποτέ γνωστοί όσο και αν περάσει ο χρόνος.

Καλά ε, νιώθω και πολύ Defender of the faith :-p

Λοιπόν, επειδή στην ουσία μεγάλωσα ακούγωντας αυτές τις …εχμ απόψεις περί τσιχλόφουσκας, θα ήθελα να απαντήσω. Αλλά ρε σάντοουκινγκ είναι τόσο απίστευτα προφανές που δε χρειάζεται απάντηση. Τέλος πάντων θα προσπαθήσω να σου δώσω μία μπας και το δεις αντικειμενικά το θέμα και πες μου που διαφωνείς να κάνουμε συζήτηση. Μήπως είμαι λάθος ρε αδερφέ.

1ον. Είναι τέρμα για τέρμα άκυρο να συγκρίνεις το γραντζ με το μεταλ. Δηλαδή συγκρίνεις ένα μουσικό είδος με ένα μουσικό υπερ-είδος που έχει 100 παρακλάδια.

2ον.Ας προσπεράσουμε όμως το 1.
Ποιος σου είπε ότι το grunge σταμάτησε; Υπάρχουν άπειρες post-grunge μπάντες (που είναι η μετεξέλιξή του) και ένα σωρό από αυτές κάνουν πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία στην αντίπερα όχθη αλλά και αλλού. Και ακόμα περισσότερες είναι underground και προσπαθούν. Αν δε με πιστεύεις πες το μου να σου πω ονόματα. Δηλαδή τι σημαίνει που είναι το grunge. Το grunge είναι στο εξώφυλλο του μέταλ χάμμερ όταν βάζει τους Tool που είναι επηρεασμένοι εκτός των άλλων από Alice In Chains.
Αλλά ακόμα και τις παλιές μπάντες του grunge, μόνο στο ρόκινγκ να δεις, υπάρχουν ένα σωρό χρήστες που τις ακουν και γουστάρουν. Αυτοί δεν υπάρχουν; Φαντάσματα είναι;

Το grunge δεν είναι περισσότερο τσιχλόφουσκα από το thrash (τυχαίο παράδειγμα). Με την ίδια λογική που σκέφτεσαι, που είναι το θρας; Τσιχλόφουσκα ήταν; Το power;

Δηλαδή, πες μου σε παρακαλώ, με ποια έννοια λες ότι το grunge σταμάτησε και το θρας συνεχίζει;

3ον. Ποιο είναι το μέταλ; Ντάξει το οριοθετείς με τον πατροπαράδοτο τρόπο που μάθαμε όλοι. Με τον αυθαίρετο και παράλογο τρόπο. Γιατί σε πληροφορώ ότι οι Alice In Chains έχουν μουσικά πολύ περισσότερη ομοιότητα με τους Metallica από ότι οι Burzum με τους Metallica. Παρόλα αυτά, οι 2 τελευταίοι ειναι μεταλ και οι Alice in Chains όχι. Εκτός αν τα κριτήρια δεν είναι μουσικά. Τότε πάσο.

4ον. Μέχρι τώρα δεν κατηγόρησα τους μεταλλάδες πουθενά, αλλά επειδή ξέρω αρκετούς (και “παλιομοδίτες” μεταλλάδες), σοβαρά δεν βλέπεις μια μανία καταδίωξης παντού και πάντα; Ντάξει, δεν φταίνε αυτοί, αυτό υπάρχει κατά κάποιο τρόπο στη νοοτροπία του μεταλλά. Όπως στα 80s ήταν στη νοοτροπία του να μισεί τους πάνκηδες και να πλακώνεται μαζί τους στην Ομόνοια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι βλέπεις ένα λογικό χάσμα σε όλα αυτά; Ή τα βλέπεις δικαιολογημένα; Και γιατί;
Για να σου κάνω πιο ξεκάθαρο το τι εννοώ, είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο του μεταλλά να λέει: Φοβερό συγκρότημα οι τάδε, μαμούν τα πάντα, όχι σαν κάτι τσουτσέκια που πλασάρονται από τα μήντια κ.ο.κ. Ντάξει όταν το λες στο ψιλοχαβαλέ, γουστάρω κι εγώ. Αλλά αυτοί το εννοούν. Και θα το αναφέρουν (και σε ποστ αν δεις) χωρίς να τους ρωτήσει κανείς.
Δηλαδή δεν το βλέπεις εσύ ο ίδιος πόσο αφελές είναι να λέμε μόνο για τη μουσική που δε μας αρέσει ότι δεν αξίζει και υπάρχει μόνο επειδή πλασάρεται από τα μήντια; Τι να σου πει κάποιος που ακούει τζαζ ή φιουζιον ή μπλουζ; Αυτός δεν πρέπει να σε πει τσουτσέκι (όχι εσένα, τα μεταλ συγκροτήματα) που είσαι μια μόδα και τίποτα άλλο;

Αναρωτιέμαι, αυτές οι σκέψεις δεν έχουν περάσει από το μυαλό κανενός;

Paidia min to polykourazoume to prama. Tha doso ena paradeigma to proto pou erxetai giati pate tin koubenta allou. Ksanaleo… AOR. Mia xronia apofasisane ta kefalia oti tha proothisoune kapoia alla pragmata kai kleisane diakopti eipame. Exoume loipon toulaxiston mia 15atia pou kleineis tin porta se eidos pou ebgaze ekatomyria prin.
As poume loipon tous prosfata dialythentes Harem Scarem. Mia band pou ebgale 12 albums ta opoia an eixan bgei to 1976 - 1993 (drastiriotita ennoo) tha tous eixane kanei ekatomyriouxous alla etyxe kai ta bgalane oi anthropoi apo to 1991 mexri to 2008 opote mia oraia proia den anteksan allo kai eipan na to dialysoun.
Einai anagnorismenoi sto eidos tous kai o kosmos katebazei ta albums tous. Ston epomeno logariasmo pou tha tous erthei tha ton plirosoun me anagnorisi tote.

Na min po gia alles bands tou eidous. Den milame gia underground akousmata tora. Milame gia akousmata pou apo mainstream se mia xronia ta kanane underground. Episis epeidi to eidos eksafanistike kai den eixe neous opadous kai oi palioi einai ligo periergoi me ta concerts (oi neoi pio poly kratane ta concerts) den mporousan na bgaloun fragka oute apo ta live. Opoios katalabe katalabe.

Χαχα, ντάξει γενικά no hard feelings ε. Νιώθω άσχημα που σε έχουμε βάλει στη μέση. Αν έχεις κανένα φίλο σου μεταλλά, πες του να γραφτεί να μας τα χώσει και αυτός γιατί είναι unfair

Μανος και νταζ τα λένε περίφημα.

Και δε θεωρώ πως υπάρχει είδος που να έχει πεθάνει. Να ακούγεται λιγότερο ναι, αλλά να έχει εξαφανιστεί όχι. Ακόμα και παραδοσιακή ινδιάνικη μουσική, κάποιοι κάπου ακούνε/παίζουν.

Στο 1 απάντησα και λίγο πιο πάνω και συμφωνώ απόλυτα.

1. Ειλικρινά δεν γνωρίζω καμία grunge μπάντα του σήμερα και δεν έχω ασχοληθεί με το άθλημα σχεδόν ποτέ πέρα από 2-3 μπάντες έτσι ώστε να έχω μια εικόνα(άρχισα να ασχολούμαι με τον σκληρό ήχο βλέποντας το κλιπάκι του Heart shaped box πάντως). To Ηammer έχει κάνει πολλά λάθη και ένα από αυτά είναι και το να κάνει εξώφυλλο τους Tool(σορρυ δεν μου αρέσουν). Το Thrash σαφώς και δεν είναι τσιχλόφουσκα, ποτέ δεν έκανε το μεγάλο εμπορικό μπαμ που έκανε το grunge και δεν παίχτηκε από το MTV(οι Metallica εξαιρούνται). Το power μια από τα ίδια…μην συγκρίνεις λάθος πράγματα!

2. Σηκώνει πολυ μεγάλη κουβέντα.Το να έχεις επιρεαστεί από τους Sabbath δεν σε κάνει αυτόματα μεταλ.

3. Πάντα ο μεταλλάς ήταν το αποπαίδι της μουσικής. Ο κυνηγημένος, ο Ξανθόπουλος…λάθος από ορισμένους, δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτή η μανία καταδίωξης όπως λες κι εσύ. Σε μεγάλο βαθμό έχουν ευθύνη τα μεταλ έντυπα που καθοδηγούν τα παιδάκια, κακά τα ψέμματα μόνο παιδάκια τα διαβάζουν. Πρέπει να σεβόμαστε τα ακούσματα του άλλου όποια και αν είναι αυτά, να νιώθουμε υπερήφανοι για την μουσική που ακούμε και να έχουμε τα αφτιά μας ανοιχτά! Όχι επειδή έτσι πρέπει όμως, επειδή το θέλουμε εμείς. Ο μεταλ κόσμος έχει πολλά στραβά τα οποία παραδέχομαι…αλλά στην τελική δεν θα τα λύσω εγώ!

Freedom den eksafanizetai kanena eidos. Eksafanizetai i idiotita enos mousikou os epaggelmatia. Gia na bgazeis mousiki kati prepei na tros. Kanoun alles douleies arketoi.

Μεταλλάδες βοηθάτε!!! :lol: Ναι κανένα πρόβλημα…ίσα ίσα που γίνεται συζήτηση με επιχειρήματα και έχει ενδιαφέρον.

Φιλε εγω δεν εκανα καμια συγκριση, εσυ εκανες. Εγω ειμαι κατα των συγκρισεων. Και αυτο που σε ρωτησα ηταν αν υπαρχουν μουσικες που ειναι καλο η οχι να προωθουνται. Με αυτη την λογικη και το μεταλ κακως προωθηθικε γιατι υπηρχαν πολυ πιο αξιολογοι μουσικοι στα 80’ς. Δεν παει ομως ετσι.
Επισης σου εξηγησα για πιο λογο αυτα τα συγκροτηματα δεν θα γινουν ποτε γνωστα αλλα μαλλον δεν το πιασες.
Παρε ενα παραδειγμα πχ τους Hammerfall που δεν ειναι αντεργκραουντ και ειναι μια μπαντα πολυ καλη για το ειδος της. Δεν προκειται ποτε να γινει “γνωστη” περα απο τον κυκλο της η να προβληθει απο τα μιντια γιατι παιζει μουσικη προσαρμοσμενη για ενα συγκεκριμενο κοινο. Το ιδιο ισχυει και για πολλες αλλες αντεργκραουντ μπαντες που ειναι πολυ καλες σ’αυτο που κανουν (το χιλιαδες που παιζουν μουσικαρες ειναι τρελη υπερεκτιμηση) αλλα δεν εχουν να πουν πολλα σε εναν ακροατη που δεν ειναι φαν του συγκεκριμενου ειδους. Αν δεν μεγαλωνα με μεταλ, αυτη την στιγμη απο τον χωρο αυτο θα ακουγα 2-3 progressive μπαντες και 2-3 συνχρονες heavy. Δεν μπορεις να θωρεις υπευθυνα τα μιντια η να νομιζεις οτι η μουσικη αυτη αδικειται (ειδικα οταν συνεχιζει να εχει ενα πολυ μεγαλο κοινο και να κανει αξιοπρεπεις πωλησεις).
Οταν γραφεις μουσικη για ενα συγκεκριμενο κοινο, σ’αυτο το κοινο θα πουλησεις.

Το Thrash σαφώς και δεν είναι τσιχλόφουσκα, ποτέ δεν έκανε το μεγάλο εμπορικό μπαμ που έκανε το grunge και δεν παίχτηκε από το MTV(οι Metallica εξαιρούνται). Το power μια από τα ίδια…μην συγκρίνεις λάθος πράγματα!

τσιχλοφουσκα δεν εννοει με την εννοια του αν παιχτηκαν απο το MTV αλλα με την εννοια του τι παραγουν σημερα. Και ρε φιλε λες οτι το μεταλ υπαρχει 40 χρονια. Ωραια τι να το κανω αν το μεγαλυτερο μερος του παραγει για να παραγει χωρις να παιζει κανεαν ρολο στη συχγρονη μουσικη πραγματικοτητα? Και δεν λεω πως ειναι κακο. Καλα κανουν και παιζουν μουσικη ακομα και αν δεν ειναι τιποτα το καινουριο αφου υπαρχει κοινο που γουσταρει. Αλλα τωρα οταν μου λες οτι το Grunge πεθανε ε δηλαδη με ποια λογικη το power και το θρας υπαρχουν ακομα? Με αυτην τη λογικη οπως λεει και ο φριντομ και η Ινδιανικη μουσικη υπαρχει ακομα.

To Ηammer έχει κάνει πολλά λάθη και ένα από αυτά είναι και το να κάνει εξώφυλλο τους Tool(σορρυ δεν μου αρέσουν)

Αυτο ειναι λαθος επειδη δεν σ’αρεσουν?

Γενικα το λαθος που κανουν πολλοι μεταλλαδες είναι ότι επειδη δεν ακουν κατι περα απο ροκ και μεταλ χρησιμοποιουν σαν μετρο συγκρισης μουσικες που είναι φτιαγμενες για τα φραγκα και είναι αρκετα απλοϊκες(σκυλοποπ, ένα μερος της ξενης ποπ κτλ) δηλαδη μουσικες που προβαλλονται αρκετα από την tv. Ετσι πεφτουν στο λαθος να νομιζουν ότι το μεταλ είναι η μονη μουσικη που αξιζει ξερω γω (μαζι με 2-3 αλλα ειδη) και οτιδηποτε άλλο προωθειται η προβαλλεται αυτην την στιγμη είναι για τα μπαζα. Ενώ στην πραγματικοτηα το μεταλ αυτην την στιγμη μπορει να αποτελει ένα 10% της αξιολογης συγχρονης μουσικης που υπαρχει.

daz συμφωνω μ’αυτα που λες. Και εγω δεν ειπα πως η αναγνωριση συνεπαγεται και χρημα αλλα ρε συ αυτο οταν μπαινεις σ’αυτον τον χωρο το ξερεις. Παιρνεις ενα ρισκο. Αν αγαπας αυτο που κανεις θα το κανεις ακομα και σαν χομπυ. Οπως το κανουν παρα πολοι αλλοι. Και στο κατω κατω δεν ειναι δυνατον καθε καλος μουσικος που υπαρχει να μπορει να ζει απο την μουσικη. Ειναι αδυνατον .

Daz, μου φαίνεται πως είσαι προκατειλημένος με το AOR και την αδικία που δέχθηκε πέραν του λογικού. Δεν είμαι σίγουρος πως όλες οι δυνάμεις του σκότους και του κεφαλαίου αποφάσισαν να πεινάσουν οι μουσικοί που παίζουν AOR.

Επίσης, όπως ειπωθηκε αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το επάγγελμα του μουσικού ή πχ του ποδοσφαιριστή μιλάμε για entertainment industry και ξέρεις πόσα ρίσκα εμπεριέχει αυτό. Τα γνωρίζουν και ξέρουν πως ο χώρος μπορεί να μην είναι δίκαιος.

Αν ήσουν μηχανικός την περίοδο προ Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα είχες πολλές πιθανότητες να βρεις δουλειά και με αρκετά καλά λεφτά. Σήμερα, αν συνυπολογίσεις ότι τότε έκαναν κακή διαχείριση, αλλά και την κρίση που πλήττει υπάρχοντα έργα τότε αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν μηχανικοί που έχουν πρόβλημα.

Σιγά μην λυπηθώ τον μουσικό που στο κάτω κάτω κάνει και το κέφι του και είναι σε μια δουλειά στα πλαίσια της οποίας εμπεριέχεται διασκέδαση. Και κλαίγονται σήμερα, αλλά όταν η μουσική βιομηχανία ήταν κάτι που βρώμαγε από την κορυφή μέχρι τα νύχια με τους υπαλλήλους των δισκογραφικών και τους λοιπούς να πλουτίζουν και ο κλάδος να αναπτύσσεται μη ομαλά κάποια στιγμή θα έσκαγε. Και έσκασε.

Μια μέρα έλλειψα και έχουν ειπωθεί πολλά.

Οι Hammerfall όμως αν θυμάσαι καλά, έγιναν μόδα στον μικρόκοσμο του μεταλ και έφτιαξαν ένα(γκουχου γκουχου) σεβαστό όνομα…φυσικά και δεν θα γίνουν ποτέ γνωστοί σε κόσμο που δεν ακούει μεταλ.

Εγώ όμως όταν λέω τσιχλόφουσκα εννοώ μουσική ευρείας αποδοχής…το thrash δεν ήταν και δεν θα γίνει ποτέ. Το grunge όμως πέρασε αυτή τη φάση. Το ότι εσύ δεν ακούς πια μεταλ δεν σημαίνει ότο αυτή η μουσική δεν παράγει ακόμα ωραία πράγματα.

Καταλαβαίνεις πιστεύω πως όταν λέω ότι είναι λάθος να βάζει τους Tool εξώφυλλο σε μεταλ περιοδικό είναι η δική μου άποψη. Θα μπορούσα να πω το ίδιο και για τους SOAD μόνο που αυτοί μου αρέσουν…απόψεις είναι αυτές, σεβαστές ή όχι δεν με αφορά.

Θα ήθελα πραγματικά να μου πεις ποιο είναι το υπόλοιπο 90% της αξιόλογης μουσικής που κυκλοφορεί. Γιατί ειλικρινά μπορώ να βρω πράγματα που μου αρέσουν σε πολλά είδη μουσικής απλά δεν μπορώ να τα ακούσω συστηματικά…εδώ δεν προλαβαίνω να ακούσω τη μουσική που μου αρέσει περισσότερο.

Ego apantisa se sygkekrimena quotes me sygkekrimeno epixeirima xoris prokatalipseis kai kynigous fantasmaton. Milisa gia adikia? Milisa gia gegonota kai paradeigmata.

Γι αυτο βαζουμε ολοι Brodequin να μας παει καλα η μερα και να φυγουν τετοια ανουσια διλληματα…

It’s all about music & money. Δεν υπαρχει καμια αδικια στη μοδα.

Sorry Daz, ίσως διάβασα μαζεμένα posts και κατάλαβα πως έφερες ως χαρκατηριστικό παράδειγμα αδικίας στη μουσική βιομηχανία το κλείσιμο της πόρτας ξαφνικά στις AOR μπάντες.

To paradeigma ton Harem Scarem den itan tyxaio. Einai mia band pou malista prosarmose ton ixo tis kai itan apo tous protoporous tou modern rock. Katalabaineis ti thelo na po loipon.
Mporo na sou fero polla paradeigmata epi aytou tou thematos.

Ποιος ειπε οτι δεν ακουω μεταλ. Και οι haunted μ’αρεσουν απο θρας και οι καμελοτ απο power και αρκετες αλλες μπαντες. Δεν αμφισβητησα οτι βγαινουν καλα αλμπουμ, αλλο πραγμα λεμε το οποιο ξεκινησες εσυ σχετικα με το grunge. Και στο grunge μπορει να ισχυριστει καποιος οτι βγαινουν καλα αλμπουμ.

Δεν ειπα οτι πρεπει να τα ακους, απλα λεω οτι πολλοι εχουν αυτην την λαθος νοοτροπια. Δεν ειναι το μεταλ η μονη μουσικη που εχει αξιολογα πραγματα και δεν προωθειται (αν και αυτο παλι σχετικο ειναι).
Το 10% τις εκατο που εγραψα φυσικα ειναι καθαρα τυχαιο. Μπορει να ειναι 15 μπορει και 5, ενα παρδειγμα εφερα. Το υπολοιπο ποσοστο της αξιολογης μουσικης που υπαρχει σημερα μπορει να ειναι οτιδηποτε.
World, Jazz, Ηλεκτρονικη, Ambient, Folk, Pop, Hip-hop, Trip-Hop, Soul και γενικα μουσικοι που δεν ανηκουν ακριβως σε καποιο ειδος.

ΟΚ φυσικά και θα υπάρχει καλή μουσική και αλλού :wink: