Εκμετάλλευση του Καφέ... Τέλος

Θεωρώ πως υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα που μπορεί και πρέπει να κάνει κανείς μποϋκοτάζ, και οι καφετέριες δεν είναι μέσα σ’ αυτά.

συμφωνουμε σε ολα ,απλα αφου καποιοι ειπαν να κανουμε αυτο το μικρο πραγματακι ,γιατι να μην το κανουμε ετσι σαν αρχη…?

εγω νομιζω οτι εσεις που γραφετε τωρα αυτα τα “ειναι βλακεια και ανωφελο” ειστε αυτοι που δεν κανουν τπτ ποτε…λαθος?

Συμφωνώ… Και αυτό μια ανώφελη μπούρδα ήταν…

Ναι, λάθος… Τουλάχιστον πέντε άτομα από αυτούς που έγραψαν σε αυτό το θέμα ήταν κάθε μέρα στις πορείες τον Δεκέμβρη. Οι διαμαρτυρίες-events δεν είναι μέσα στην δικιά μου λογική. Δημιουργούνται για να κάνουν μια μάζα να αισθάνεται πως τα βάζει με το σύστημα την στιγμή που απλά παίρνει μέρος σε ένα… event. Αυτά τα facebookικα του στυλ “σβήστε τα φώτα για καμιά ώρα”, “στην Βουλή με τα κεράκια”, “μην πάτε για καφέ” τα θεωρώ του κώλου. Δεν πρόκειται για καμία αρχή.

Εμείς εδώ είμαστε σύνθετοι καταναλωταί, συνεπώς δεν μας αφορά η καφενεδοανάλυση αυτή. :wink:

Στην Ελλάδα, ο καφές είναι ο στιβαρός κρίκος των κοινωνικών δεσμών, η κύρια μέθοδος ανεύρεσης ερωτικού συντρόφου και κατ επέκταση της αναπαραγωγής ημών και υμών, δηλαδή η βάση της συνέχειας και της διαιώνισης του ελληνισμού, θα τολμούσα δε να πω και η κύρια πηγή έμπνευσης της δημοκρατίας εν γένει. Να γιατί η καφεδοκερδοσκοπία υποθάλπεται από το σύστημα. :stuck_out_tongue:

Η ομορφιά του πράγματος είναι ότι η πρόταση «θέλεις να βρεθούμε;» έχει αντικατασταθεί από το «πάμε για [κανα] καφέ;», η πρόταση «μη χαθούμε» με τη πρόταση «θα τα πούμε για [κανα] καφεδάκι» κ.ο.κ. Αν το πεις αυτό σε αλλοδαπό (το δοκίμασα σε Βρετανούς και Γάλλους) θα τον αποκουφάνεις, καθότι θα αναρρωτηθεί: «εγώ μπορώ να παραγγείλω κάτι άλλο;». Είναι σαν να τους λές: «Να συναντηθούμε για να δέσουμε μαζί τα κορδόνια μας» ή «πάμε μαζί να καθίσουμε σε καρέκλες». C?est une autre culture.:lol:

λάθος.το ότι εμείς που θεωρούμε τέτοιες κινήσεις ανώφελες δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε αλλού.για παράδειγμα εγώ κάνω οικονομία στο ηλεκτρικό και στο νερό και πετάω τα πράγατα στα σκουπίδια μου και στις καφετέριες παραγγέλνω νερό(:p).και πάλι επιμένω να μην πας για μία μέρα δεν θα γίνει τίποτα,η λύση είναι να το κάνεις συνέχεια αυτό.μόνο τότε θα δείξεις την αντίθεση σου στο σύστημα

Εγω εχω να πατησω σε καφετερια αρκετο καιρο οποτε δε μου ειναι και δυσκολο.

Αλλα ποιο μπουκοταζ?ολο τετοια λενε και στο τελος τιποτα.Τζαμπα η γκρινια μ’αλλα λογια.[-X

Ωραίο θέμα για προβληματισμό.
¶ντε, κανονίστε κάνα καφέ να τα πείτε.

Σαββατο,καλος καιρος και μποϊκοταζ στις καφετεριες ειναι πολυ αστεια οταν ειναι στην ιδια προταση.

To πιο διασημο καφε στο Graz…πλωτο στο ποταμι της πολης. Ενδεικτικα τιμη καπουτσινο : 2 ευρω.
Αντε γεια μαλακα ελληνα.

ο καφες πρεπει να παιζει πισω απο τους επιθετικους για μενα, τον εχουν παρεξηγησει, ξερει πολυ μπαλα

a0xa0xa0x0a0axa0x0ax0a0xa0x0ax0a0xa0xax0ax0a0xa0x:lol::lol::lol::lol::lol::D:D

Και οι καφετεριατζήδες κλέφτες θα γενούνε:D:!:
Όντως ο καφές στην Ελλάδα δεν είναι σανα έξω. Βασικά δεν πληρώνουμε τόσο τον καφέ αλλά την καρέκλα, και το τραπέζι που πιάνουμε για δύο και τρεις ώρες πολλές φορές:!:
Πάντως και έτσι είναι πιασοκολάδικη η τιμή και όντως πρέπει να πέσουν οι τιμές:!:

Ρε συ, και ο tzamrock το ιδιο πραγμα σου λεει. Οτι και το σβησιμο των φωτων στην ουσια δεν ηταν τιποτα αν δεν συνοδευτει απο συνηδειτοποιημενη δραση υπερ του περιβαλλοντος. Ετσι και αυτο. Απο μονο του δεν φερνει τιποτα. Αν ομως ο καθενας απο εμας υιοθετησει μια νοοτροπια κατα της εκμεταλλευσης και των στερεοτυπων που μας φορτωνουν τοτε ναι, μπορει να γινει κατι, εστω και μικρο.

Δεν κανω κυρηγμα, τα ξερετε καλυτερα απο μενα. Στην τελικη πιο πολυ νομιζω πως συμφωνειτε στην ουσια παρα διαφωνειτε. Μια τετοια κινηση ειναι καθαρα συμβολικη. Γινεται ομως υποκριτικη αν μεινεις μονο σε αυτη και νιωσεις και “επαναστατης” επειδη συμμετειχες πως και καλα εκανες το “καθηκον σου”…#-o

Προσωπικα δεν θα παω “για καφε” (ουτε) αυτο το Σαββατο και δεν νομιζω πως θα περασω λιγοτερο καλα απ’οσους πανε…:bye:

Δε θα παμε για καφε.Θα παμε για ποτο.4-5 ευρω παραπανω δηλαδη

βασικά εγώ διαφώνησα στα σημεία.θεωρώ πως αυτή η κίνηση δεν είναι τίποτα.ο τζαμροκ είπε ότι είναι κάτι και αυτό όμως εγώ διαφωνώ γιατί πιστεύω ότι αυτό δεν είναι κάτι.κάτι θα ήταν για παράδειγμα μία απόφαση αναδάσωσης ή μία απόφαση να περάσει η εφορία και να κόψει πρόστιμα

Εγώ δεν αγοράζω καφέ.
Τον κατεβάζω απτο ίντερνετ. :stuck_out_tongue:

Νταξει αν φτιαχνουμε topic για καθει “ακτιβιστικο” mail που παιρνουμε,θα πεσει ο server(ειναι που ειναι για τον πεο ηδη).Κι αν δε πεσει,θα αυτοκτονησει με αυτα που θα διαβασει.

Αυτή η μόδα με του: μην κλάσεις/μη χέσεις ως ενδειξη διαμαρτυρίας για τη διάρροια έχει καταντήσει κουραστική. ¶μα δε γουστάρεις που η καφετέρια έχει 5 ευρώ το φραπε, ή πηγαινε σε άλλο μαγαζί με καλύτερες τιμές ή πάρε μια μπύρα ή ότι άλλο θες και άραξε σε κάνα παγκάκι. Τώρα που ανοίγει ο καιρός μια χαρά είναι.

θα σωθει και το μεταλ ε.
περισσοτεροι δισκοι αμα κοψεις τους καφεδες.
και υγεια.

Οι καφετέριες θα μποϋκοταριστούν αν εφαρμοστεί ο νόμος περί τσιγάρου, μην ανησυχείτε ;p