Γ. Τσίγκος κ οι Μαύροι Κύκλοι: Συναυλίες Μάη

Ο Γιώργος Τσίγκος και οι Μαύροι Κύκλοι θα παίξουν:

Θεσσαλονίκη

[CENTER]2 MAH 2009
ΣΑΒΒΑΤΟ
EGHITBALL CLUB
ΠΙΝΔΟΥ 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΛΑΔΑΔΙΚΑ)
ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΟ
ΕΝΑΡΞΗ 21:00 μ.μ.
ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ 20:00 μ.μ.[/CENTER]

και Αθήνα:

[CENTER]8 MAIOY
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
AFTERDARK LIVE CLUB
IΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΔΟΤΟΥ
ΩΡΑ : 23:30
EIΣΟΔΟΣ 7 EURO
[/CENTER]

Βάλτε
Όλοι
Μαζί
Βόμβες
Αδέρφια
.
.
.
.
.
.
.

εσεις γιατι 7 ευρω?? [-X

Γιατί μπορούμε.

ΧΑ! Και καπάκι Κρίνα την επόμενη μέρα!:D:D:D

έχει κάνει sample τον Κώστα Βερνίκο να το λέει αυτό?

πιο γραφικά και από την Αράχωβα, μη πω και από την ΕΑ.

δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που λες. Αυτό είναι ένα αστειακι που βγήκε μετά την κυκλοφορία του δίσκου. Δεν το λέει στον δίσκο. Απλώς για να ψαρώνουν οι αδαείς.

“Στον Έβδομο Ουρανό Όλοι Αδέρφια”

είχε πει ο Κώστας Βερνικός όταν σήκωνε το κύπελλο ο Ζαγοράκης το 2004.
είναι ο εθνικός μας σπορτκαστερ! you should know…

είμαι αδαής. και ψαρώνω.
πάντα ψάρωνα με κάτι “μουσικούς” σαν τον Γιώργο Τσίγκο.
πολύ μαστούρα και αναρχία ρε γαμώτο για μένα.

Νταξ,εμένα δν μου βγάζει μαστούρα και αναρχία. Οι στίχοι του δν είναι τόσο πολιτικού περιεχομένου. Για μαστούρα δν μπορώ να ξέρω.

ο dark of the sun νομίζω σου απάντησε. αν σου βγάζει μαστούρα και αναρχία ο τσίγκος τότε μάλλον κάτι δεν έχεις αντιληφθεί σωστά. καλό είναι να ψάχνουμε πρώτα και μετά να μιλάμε πάντως. εγώ δεν ήξερα τον βερνικο, αλλά δεν είπα κάτι για αυτόν. εσύ αντίθετα βγάζεις μια εμπάθεια απλώς με ένα λογοπαίγνιο που έκανα. και αφότου σπαμάρεις, μετά μου κάνεις και υπόδειξη ότι έπρεπε να ξέρω τον βερνικο. ήμαρτον.

και συ ρε outshined με τον τσίγκο βάλθηκες να τα βάλεις? λες και τρώει την προώθηση ξέρω γω κλπ κλπ. ό,τι έχει κάνει το έχει κάνει με την αγάπη του κόσμου τόσα χρόνια. και τον καινούριο δίσκο με λεφτά από την τσέπη του το κυκλοφορησε. για αυτό τα εισαγωγικά να τα χρησιμοποιείς για άλλους “μουσικούς” και όχι εδώ. εδώ μιλαει η ψυχή τπτ άλλο.

πρώτον, υπάρχει και δόση χιούμορ σε αυτά που έγραψα.

δεύτερον, γνωρίζω τον τσίγκο και τη μουσική του αρκετά περισσότερα χρόνια από όσα νομίζεις. Άκουγαν φίλοι μου, προσωπικά ποτέ δεν μου είπε κάτι η μουσική του. Μάλιστα, πριν 10κάτι χρόνια σε ραδιοφωνική εκπομπή που ασχολείτο αποκλειστικά με το ελληνόφωνο ροκ τον είχαν καλεσμένο. Αυτό που μου περιέγραψαν ήταν ένας τύπος κλαζμένος από τους μπάφους κλπ (και γενικά αυτή την εικόνα έχουν πολλοί).

Δεν είπα ποτέ ότι παίρνει προώθηση.

Το στυλάκι των στίχων μεταξύ κριτικής και ποίησης πάντα μου ήταν εκνευριστικό.

Το λογοπαίγνιο σχολίασα το οποίο δεν ήξερα ότι είναι δικό σου, αλλά θεώρησα ότι ήταν το “επίσημο” λογοπαίγνιο μιας και ο τίτλος είναι αρχικά. Και μου φάνηκε τραγικά αστείο…

Νταξει γούστα ειναι αυτα. Παντως ενας φίλος μου που τον έχει γνωρίσει μ είπε οτι δν πρέπει να πίνει. Αλλα και να συνεχίζει να πίνει δεν παύει να έχει κάνει πολύ καλή δουλεια. Και άλλωστε δεν είναι ο μόνος.

Και εγώ έχω ακούσει ότι ένας φίλος φίλου μου που ξέρει έναν φίλο που έχει γνωστό τον περιπτερά της γειτονιάς που πάει και αγοράζει τσιγάρα ο τσίγκος όπου του ειπε ότι είχε αγοράσει μια μέρα μαζί με τα τσιγάρα και μια μπύρα. Και τί σημαίνει αυτό?
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω τον Τσίγκο προσωπικά, ας μην λέμε ό,τι θέλουμε και ό,τι μας κατεβαίνει.

μην παρεξηγηθώ, σκωτίστηκα τι κάνει. τι προσπαθεί να πλασάρει και τι μου περνάει εμένα μέσα από τη μουσική μπορώ να κρίνω.

προσωπικά δεν μου κάνει, όπως και η πλειοψηφία του ελληνόφωνου ροκ.

εντιντ λόγω παράλληλου με Παναγιώτη : δε νομίζω να συνηθίζω να αναπαράγω φήμες ή να λέω πράγματα που κατεβαίνουν από το μυαλό μου.

Μπορεί να μην συνηθίζεις να αναπαράγεις φήμες ή να λές πράγματα που κατεβαίνουν από το μυαλό σου. Αλλά όταν αναφέρεσαι στο πόσο πιωμένος είχε φανεί σε μία εκπομπή κλπ κλπ που από ό,τι είπες είναι εντυπώσεις κάποιων γνωστών σου, εμένα μου κάνει για το αντίθετο. Έχεις κάθε δικαίωμα να μην γουστάρεις την μουσική οποιουδήποτε, αλλά όχι να μεταφέρεις αβάσιμα και ατεκμηριωτα συμπεράσματα που αφορούν στην προσωπική του ζωή. Και πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάποιον καθημερινό άνθρωπο και όχι κάποιον απρόσωπο ροκ σταρ. Που στην τελική ακόμα κ αν υποθέταμε ότι είναι αλήθεια, μου θύμισε λίγο στυλ “κύριε-κύριε ο γιωργάκης καπνίζει στην τουαλέτα”. Ποιό το νόημα?

Και για να μιλήσω με γεγονότα (δημοσιογραφίστικο μου ακούγεται αυτό :stuck_out_tongue: ), και εφ’ όσον λες ότι κατέχεις την μουσική του, σίγουρα θα θυμάσαι το κομμάτι “Άσπρη Σκόνη”. Όπως θα θυμάσαι και το κομμάτι “Υποκρινόμενος Επαναστατης” (για το θέμα της αναρχο-επαναστασης και πως αυτή πουλιέται και αγοράζεται μέσω του εκάστοτε μουσικού - “επαναστατη”).

Κάποτε είχε γράψει τον στίχο: “Θέλω εναν σατανά να πιούμε ένα τσιγάρο…”

εκτός από ντουμάνης λοιπόν, είναι και σατανιστής. :stuck_out_tongue:

@fenia, στην Σαλονικη παίζουν και σαππορτ κάποιοι άλλοι, συν το γεγονός ότι στο αφτερνταρκ η τιμή είναι στάνταρ στα 7 ευρώ για όλες τις συναυλίες νομίζω.

λοιπόν, λάθος μου που μπήκα σε αυτή τη λογική. χιουμοριστική ήταν αρχικά.
και δεν έκρινα τον άνθρωπο, αλλά τη μουσική του. μετέφερα μια εικόνα που είχε για αυτόν και κόσμος που ασχολιόταν περισσότερο μαζί του και δεν είναι κακή, απλά δε μου κάνει εμένα.

επίσης, δεν είπα ποτέ ότι κατέχω τη μουσική του, αλλά το ότι έχω ακούσει αρκετά λόγω παρέας. και ποτέ δε μου άρεσε, ειδικά αυτό το στυλάκι όπως στα τετραγωνισμένα φύλλα της, κατά μια έννοια, εύκολης κριτικής (με ολίγον από ποίηση) τουλάχιστον όπως την εκλάμβανα εγώ.

Ακόμη και ο στίχος που παρέθεσες είναι ενδεικτικός.
Αλλά μάλλον είναι και αυτός για να ψαρώνουν οι αδαείς, όπως εγώ.

αν ο Τσίγκος θεωρείται στα σημαντικά ονόματα το ελληνικού ροκ, είναι λογικό το είδος να θεωρείται ανύπαρκτο σε διεθνές επίπεδο και να αρκείται σε εσωτερική κατανάλωση συγγενών, φίλων και λοιπών γνωστών.

Κανένα Ελληνικό ροκ στοιχείο δεν μπορεί να σταθεί σε διεθνες επίπεδο γιατι κατ’αρχας το σνομπάρουν οι ίδιοι οι Έλληνες.

μια χαρά κοινό έχει (και κυρίως είχε) ειδικά συγκρινόμενο με το πόσοι ακούνε ροκ γενικότερα.
κατά την άποψή μου, είναι εκεί που του αξίζει.

παλλια όντως ήταν καλύτερα. Αλλα προσωπικά πιστεύω πως αξίζει παραπάνω. Απο τεχνικης άποψης, πάντως, προφανως και υστερεί πολύ σε σχεση με ξένα συγκροτήματα. Αλλα δεν είναι εκει που έπρεπε να είναι για εμενα.