Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Δυσαρέστησε εξίσου Ερεβάν και Αγκυρα ο Μπαράκ Ομπάμα με τη δήλωσή του για την 94η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων. Ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε μεν τη λέξη-φωτιά για την Τουρκία αθετώντας την προεκλογική του δέσμευση, αλλά μίλησε για «μεγάλη καταστροφή», όρο που χρησιμοποιεί η αρμενική διασπορά για τα γεγονότα του 1915…

«Πριν από 94 χρόνια, ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του 20ού αιώνα» αναφέρει ο Μπαράκ Ομπάμα στη δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από το Λευκό Οίκο. «Κάθε χρόνο, σταματάμε για λίγο για να θυμηθούμε τα 1,5 εκατομμύρια των Αρμενίων που σφαγιάσθηκαν ή πορεύθηκαν προς το θάνατο κατά τις τελευταίες ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας» σημειώνει.

Στην προεδρική ανακοίνωση που εκδίδεται παραδοσιακά στην επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Μπαράκ Ομπάμα απέφυγε όπως ήταν αναμενόμενο -και είχε πράξει και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αγκυρα- να χρησιμοποιήσει τον όρο γενοκτονία για τις μαζικές σφαγές των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Απογοητευμένοι οι Αρμένιοι

Ο Μπαράκ Ομπάμα έγραφε τον Ιανούαριο του 2008 στο δικτυακό τόπο της εκστρατείας του:

«Η αρμενική γενοκτονία δεν είναι κατηγορία, προσωπική άποψη ή θέση, αλλά ένα ευρέως καταγεγραμμένο γεγονός που υποστηρίζεται από ένα τεράστιο όγκο ιστορικών αποδείξεων. Η Αμερική αξίζει έναν ηγέτη που να μιλά με ειλικρίνεια για την αρμενική γενοκτονία και να αντιδρά αποτελεσματικά απέναντι σε όλες τις γενοκτονίες. Σκοπεύω να είμαι αυτός ο πρόεδρος».

Οργανώσεις Αρμενίων Αμερικανών επέκριναν τον πρόεδρο των ΗΠΑ επειδή δεν τήρησε την προεκλογική του υπόσχεση να επιμείνει στο χαρακτηρισμό της γενοκτονίας.

«Ενώνω τη φωνή μου με αυτή όλων των Αρμενίων Αμερικανών για να εκφράσουμε την έντονη απογοήτευσή μας για την αποτυχία του προέδρου Ομπάμα να τιμήσει την επίσημη θέση του να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία» δήλωσε ο Κεν Χατσικιάνς, επικεφαλής της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής της Αμερικής.

«Η σημερινή δήλωση του προέδρου συνιστά μια υποχώρηση από τη δέσμευσή του και ένα πισωγύρισμα στη ζωτική αλλαγή που είχε υποσχεθεί ότι θα φέρει στο πώς η Αμερική αντιμετωπίζει το έγκλημα της γενοκτονίας» τόνισε. Αντίθετα, οι τουρκικές οργανώσεις της Αμερικής επικρότησαν τον Ομπάμα «που αφήνει στους ιστορικούς να διευθετήσουν τη διαμάχη» για τα γεγονότα του 1915.

Δυσαρέσκεια και στην Τουρκία

Ο Μπαράκ Ομπάμα έκανε, όμως, λόγο στην ανακοίνωσή του για «μεγάλη καταστροφή», όρο τον οποίο χρησιμοποιεί η αρμενική διασπορά για την περιγραφή των γεγονότων του 1915, δυσαρεστώντας εξίσου την Αγκυρα.

Και, παράλληλα, παρά την προσεκτική επιλογή λέξεων, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η θέση του δεν έχει αλλάξει. «Έχω κατ’ επανάληψη αναφέρει την άποψή μου για το τι συνέβη το 1915 και η άποψή μου δεν έχει αλλάξει. Στόχος μου παραμένει η επίτευξη της πλήρους, ειλικρινούς και δίκαιης παραδοχής των γεγονότων» αναφέρει η προεδρική δήλωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε ότι διαφωνεί με τμήματα της δήλωσης του προέδρου των ΗΠΑ, ενώ το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε «απαράδεκτα» ορισμένα σημεία της.

«Υπάρχουν σημεία με τα οποία διαφωνώ. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι και μουσουλμάνοι πέθαναν επίσης το 1915. Πρέπει να συμμεριζόμαστε τον πόνο όλων» αναφέρει ο Γκιουλ στην πρώτη επίσημη αντίδραση της Τουρκίας στο μήνυμα.

Ταυτόχρονα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία αναφέρει: «Θεωρούμε απαράδεκτες ορισμένες διατυπώσεις του μηνύματος και την αντίληψη της ιστορίας που περικλείει αναφορικά με τα γεγονότα του 1915». Το υπουργείο αναφέρει ότι η κρίση πρέπει να αφεθεί στους ιστορικούς.

Καλωσορίζει ο Ομπάμα την πρόοδο

Στη δήλωσή του ο Ομπάμα καλωσορίζει τις προσπάθειες της Τουρκίας και της Αρμενίας να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους.

Αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, δύο ημέρες πριν από την 94η επέτειο της γενοκτονίας, Αγκυρα και Ερεβάν ανακοίνωσαν ότι συμφώνησαν σε «οδικό χάρτη» προς ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων έπειτα από έναν αιώνα εχθρότητας που έχει τις ρίζες του στις σφαγές και την απέλαση των Αρμενίων, έγκλημα το οποίο η Αγκυρα παγίως αρνείται να αναγνωρίσει ως γενοκτονία.

Η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της προόδου στις σχέσεις Τουρκίας-Αρμενίας φαίνεται ότι επελέγη για να δώσει τον τόνο της δήλωσης του Λευκού Οίκου για τα γεγονότα του 1915. Οι ΗΠΑ συντόνισαν, άλλωστε, από κοινού με την τουρκική κυβέρνηση και τους Ελβετούς μεσολαβητές τη δήλωση της επίτευξης προόδου στις σχέσεις της Αγκυρας με το Ερεβάν.

Ο Μπαράκ Ομπάμα εμφανίζεται αφενός να μην θέλει να «παρά πίσω» -με μία αναφορά σε γενοκτονία- τις υποσχέσεις που έδωσε για αναβάθμιση της συνεργασίας ΗΠΑ - Τουρκίας στην πρόσφατη επίσκεψή του και αφετέρου να μην διακινδυνεύσει πιθανώς να διαταράξει τη θετική πορεία που λαμβάνουν οι σχέσεις Τουρκίας-Αρμενίας.

Από in.gr

Ο Ομπάμα είναι απλά μια καλύτερη εκδοχή του Μπους. Δεν πρόκεται να ανατρέψει κάποιες παγιωμένες τακτικές. Πολιτικός είναι μη το ξεχνάμε ε?

Τι σημαινει δηλαδη “μια καλυτερη εκδοχη του Μπους”?Παραειναι αοριστο.

Ειναι πολυ νωρις για να κριθει ο Ομπαμα εξαλλου.

Σημαίνει ότι δεν θα έρθει σε ρήξη με κανέναν. Δεν θα αλλάξει δραστικά πράγματα. Δεν θα ρισκάρει . Σίγουρα θα αλλάξει κάποια πράγματα, αλλά αυτά πιστεύω πως θα είναι καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα. Για αυτό και έγραψα πως θα είναι απλά μια καλύτερη εκδοχή του Μπους. π.χ. πριν μερικές μέρες παραδέχτηκε πως γινόντουσαν βασανιστήρια από CIA κλπ. Δεν τιμωρήθηκε κανείς όμως…

το θεμα ειναι και τι μπορει να κανει.

Τα ίδια σκατά είναι όλοι, απλά πιστεύω ότι θα αλλάξουν κάποια πραγματάκια προς το καλύτερο.Στη Metro σήμερα διάβασα πως στις 100 μέρες που είναι πρόεδρος, έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άλλο πρόεδρο…


Now playing: Anathema - Lovelorn Rhapsody
via FoxyTunes

Βέβαια, ισχύει και το εξής: ο κόσμος ήθελε να ακολουθήσει κάτι καλύτερο μετά τον Μπους. Το περίμενε, το προσδοκούσε. Οι ίδιες οι ΗΠΑ είχαν ανάγκη έναν μετριoπαθέστερο πρόεδρο μετά την παγκόσμια κατακραυγή ενάντια στον Μπους. Θα λεγε κανείς πως και Ομπάμα να μην υπήρχε, κάποιος άλλος θα ήταν εκεί να γίνει Ομπάμα στη θέση του.

Ιστορικά αν το δούμε, τους περισσότερο ακραίους ηγέτες διαδέχονταν πιο μετριοπαθείς. Δεν άλλαζε κάτι στην ουσία, αν και συχνά άλλαζαν πολλά στην επιφάνεια. Μετά την καταιγίδα ο κόσμος επιθυμεί την ηρεμία - και να πω εδώ, τα συμφέροντα των ισχυρών επιθυμούν την ηρεμία, και εκείνον που μπορεί να την καταστήσει εφικτή, ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται καλύτερα στην τελική. Ο πολύς θόρυβος ξεσηκώνει αντιδράσεις, και τις αντιδράσεις απο ένα σημείο και έπειτα δε τις θέλουν οι ισχυροί. Γι’ αυτό είναι περισσότερο επιθυμητή η μετριοπάθεια ενός ηγέτη. Μέχρι να γυρίσει πάλι ο τροχός φυσικά και να διαδεχτεί τον μετριοπαθή ηγέτη κάποιος που θα προκαλέσει πάλι έντονες αντιδράσεις.

Αυτά δε σημαίνουν βέβαια πως η πολιτική του Ομπάμα είναι ίδια με του Μπους. Ούτε οτι εξυπηρετούν και οι δύο τα ίδια συμφέροντα, στον ίδιο βαθμό (αν και κατά βάθος δε διαφέρουν και πολύ). Ας πούμε οτι ο Ομπάμα δείχνει ένα περισσότερο “κοινωνικό/δημοκρατικό” πρόσωπο, με μεγαλύτερη διάθεση για διάλογο και ίσως περισσότερο ειλικρινή επιθυμία να επιλυθούν ορισμένα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα σε σχέση με τον προκάτοχο του. Και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, η επιθετικότητα του Μπους φαίνεται να αντικαθίσταται απο μια πιο διαλλακτική (?) στάση. Όλα όπως αναμενόταν δηλαδή.

Γιατι φυσικά ο Ομπάμα δε διατίθεται να παραδώσει τα όπλα. Οι ΗΠΑ ασφαλώς και επιθυμούν να είναι παγκόσμια υπερδύναμη, και με τον Ομπάμα στο τιμόνι. Απλά αλλάζει σε κάποιους τομείς η μέθοδος για να επιτευχθεί αυτό. Προσωπικά το προτιμώ αυτό απο την πολιτική του Μπους. Ποιός ξέρει, ίσως με τον καιρό ο Ομπάμα να μας εκπλήξει ευχάριστα (λέμε τώρα). Απλά μη ξεχνάμε ποτέ τα μεμονωμένα πρόσωπα δεν καθόριζαν απο μόνα τους την πολιτική ενός τόπου.

μην ξεχναμε ομως οτι ο ομπαμα ειναι προεδρος της αμερικης,οχι ολου του κοσμου.ειναι λογικο η αμερικη να εχει μια συγκεκριμενη γραμμη και αυτος θα τη διατηρησει.ομως ο λαος της χωρας του τον εξελεξε για να καλυτερευσει την κατασταση εκει περα που ηταν αισχος και αυτο νομιζω θα κανει.
πιστευε κανεις απο σας οτι ας πουμε θα αλλαζε τη σταση της αμερικης προς εμας?θα πρεπει να ειναι βαθια νυχτωμενος καποιος για να το πιστεψει

Ποια ειναι ακριβως η σταση της Αμερικης προς εμας και που κολλαει?

Τελοσπαντων,ο καρβου εκανε το θεμα για να βαζουμε νεα για τον κοσμο γενικα οχι να κρινουμε τον Ομπαμα 3-4 μηνες μετα την εναρξη της προεδριας του.

Η κινηση να αναγνωρισει,εστω και μερικως,το “εγκλημα” κατα των Αρμενιων παντως μαλλον ειναι περισσοτερο πολιτικη παρα απο την καλη του την καρδια.Το λεει και στο αρθρο οτι προεκλογικα το ειχε υποσχεθει.

κολλαει στο οτι το ιδιο πιστευαν και οι αρμενιοι.οτι θα ελεγε οτι ειχε γινει και θεωρουσαν οτι θα τους στηριζε σε θεματα με τους τουρκους:wink:

Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι αποκεφαλίστηκε στην Ινδία από τον παπού της, ο οποίος πίστευε ότι εάν αναμείξει το αίμα της με σπόρους θα εξασφαλίσει καλή σοδειά. Ο δράστης συνελήφθη όταν συγχωριανοί του διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τον παρέδωσαν στην αστυνομία. Στην Ινδία γίνονται εδώ και αιώνες ανθρωποθυσίες για τον κατευνασμό των θεών, για την εξασφάλιση ευημερίας και για τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων. Παρόμοια εγκλήματα αναφέρονται ακόμα και σήμερα σε διάφορες περιοχές της αχανούς χώρας, όπως στο Ουτάρ Πραντές και στο Τζαμού και Κασμίρ.

in.gr

:expressionless:

What the fuck? :expressionless: Δεν πάει καλά ο κόσμος… :frowning:

Χμ, αυτό είσαι σίγουρο, αλλά 1ον) ποτέ δε πήγαινε και καλά :stuck_out_tongue: 2ον)δεν είναι απο αυτό που φένεται ότι πάει άσχημα. Μέσα σε κοντά ένα δις πλυθησμού λογικό να υπάρχουν και πολλοί φτωχοί και αγράμματοι που θα κάνουν τέτοιες πράξεις, μην ξεχνάμε ότι η βία είναι όπως και να το κάνουμε κομμάτι του ανθρώπου.

2 θέματα απο εμένα που μου φάνηκαν να έχουν πολύ ενδιαφέρον

Bombings kill nearly 90 in Iraq

BAGHDAD, Iraq (CNN) – Suicide bombers in Iraq launched two deadly attacks Thursday, killing at least 55 people in Diyala province and at least 28 people in Baghdad, an Interior Ministry official said.

A U.S. soldier looks over debris after a suicide bombing Thursday in central Baghdad.

Four other people were killed in two other incidents, making Thursday the deadliest day in Iraq this year, with at least 87 dead and more than 120 wounded.

A Diyala provincial security official said an attacker set off a suicide vest at a restaurant in Imam Wais, about 70 kilometers, or more than 40 miles, northeast of Baquba, capital of the sprawling Diyala province, which is northeast of Baghdad.

Along with the 55 deaths, 67 people were wounded in the bombing, which targeted Iranian pilgrims, the Interior official said.

The Diyala security official said the pilgrims – who had been visiting Shiite shrines – had stopped for lunch at the restaurant when the attack occurred.

All but two of the dead were pilgrims, the official said. The other two were restaurant employees.

απο

http://edition.cnn.com/2009/WORLD/meast/04/23/iraq.violence/index.html

και

Americans not losing their religion, but changing it often

(CNN) – Ingrid Case was a devoted church-goer as a child, not only attending Sunday school, but also serving as an acolyte at her Episcopalian church in Greeley, Colorado.

More than half of American adults have changed religion in their lives, according to a new survey.

“Basically, it’s the priest’s assistant,” she explained. “You carry a cross in front of them, get the things they need to perform the service, scurrying around doing what they need.”

But after college, Case drifted away. She didn’t feel like she fit in socially at the Episcopalian church in Princeton, New Jersey, and found herself uncomfortable with some of its theology.

“I began to see there were some things I wasn’t able to get on board with fully. I don’t like the traditional Episcopalian focus on the afterlife,” she said.

Today she’s a Quaker.

She got involved with the Society of Friends, as the denomination is formally known, through the man who later became her husband, Nat Case. He wasn’t raised a Quaker either, she said, though he went to a Quaker-run boarding school as a child.

Her shift in religion was gradual, said Case, 41, a freelance writer and editor in Minneapolis, Minnesota.

"It wasn’t so much ‘You people stink and I am out of here,’ as ‘I like this better and this is what I want to do.’ "

Case isn’t alone. More than half of American adults have changed religion in their lives, a huge new survey by the Pew Forum on Religion and Public Life found. And there is no discernible pattern to the change, just “a free for all,” one of the lead researchers told CNN.

απο

http://edition.cnn.com/2009/US/04/27/changing.religion.study/index.html

Βασικά αν πρέπει να κάνουμε μία καταγραφή όσων έκανε ο Ομπάμα στην εξωτερική πολιτική στις πρώτες του 100 μέρες:

-Aπαγόρευσε κατηγορηματικά τα βασανιστήρια σε κατηγορούμενους για τρομοκρατία και άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο για διώξεις σε όσους είναι υπέυθυνοι για το ότι επιτράπηκαν επί Μπους (και έχει ήδη δεχτεί σφοδρές επιθέσεις από τους ρεπουμπλικάνους και τα μήντια που τους στηρίζουν πως -και καλά- με αυτό το τελευταίο “ευνουχίζει” τη CIA σε καιρό πολέμου κλπ.)
-Απαγόρευσε τα στρατοδικεία στο Γκουαντάναμο για τους κατηγορούμενους για τρομοκρατία (θα δικαστούν από κανονικά δικαστήρια)
-Δεσμεύτηκε να κλέισει το Γκουαντάναμο (ως φυλακή) μέχρι το τέλος της χρονιάς
-Παρουσίασε διετές σχέδιο αποχώρησης του στρατού από το Ιράκ
-Χαλάρωσε τους περιορισμούς για τα ταξίδια και τα εμβάσματα των Κουβανοαμερικανών προς την χώρα προέλευσης τους, επιτρέποντας τους να επισκέπτονται συχνότερα τους συγγενείς τους και να μπορούν να τους στέλνουν χρήματα.

Τα παραπάνω -θέλω να πιστεύω- πως οι περισσότεροι τα κρίνουμε θετικά.

Από εκεί και πέρα:
-Επιχείρησε “άνοιγμα” στον Ισλαμικό κόσμο για να δώσει το μήνυμα του τέλους των “σταυροφοριών” του Μπους αλλά το έκανε επισκεπτόμενος την Τουρκία, που την εκθείασε ως “πρότυπο Ισλαμικής δημοκρατίας”, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον Κεμάλ και έκανε και ατυχέστατες δηλώσεις για τις συνθήκες δημιουργίας του σύγχρονου Τουρικού κράτους από αυτόν, που ενόχλησαν Αρμένιους και όσους Έλληνες τα μάθαμε (γιατί στα Ελληνικά μήντια οι δηλώσεις αυτές “θάφτηκαν”). Στα πλαίσια του ίδιου ανοίγματος στο Ισλαμ, επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία όπου πάλι έκανε γκάφα υποκλινόμενος μπροστά στον βασιλιά της για να τον χαιρετίσει (χωρίς κάτι τέτοιο να προβλέπεται από το πρωτόκολο και δίνοντας και πάλι αφορμή στους ρεπουμπλικάνους να φωνάζουν πως ο πρόεδρος της Αμερικής φέρθηκε σαν υποτελής του Σαουδάραβα μονάρχη κλπ.)

-Έδωσε το χέρι του στον Τσάβεζ σε διεθνή διάσκεψη και του είπε πως θέλει να βελτιώσουν τις σχέσεις των χωρών τους.

Εγώ με βάση τα παραπάνω πιστεύω πως ναι μεν έχει καλές προθέσεις, αλλά λόγω απειρίας και εξάρτησης από συμβούλους που έχουν δικές τους ατζέντες/ είναι λαμόγια κλπ. κάνει λάθη ή κάνει σωστά πράγματα με λάθος τρόπο και τελικά δίνει λάθος μηνύματα στο εξωτερικό ή γίνεται στόχος σκληρής κριτικής από όσους του την έχουν στημένη στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Για την οικονομική του πολιτική δεν μπαίνω καν στον κόπο να γράψω, έτσι και αλλιώς δεν περίμενα πολλά πράγματα, αλλά όσο είναι παγιδευμένος στη λογική του “να σώσουμε ιδιωτικές εταιρείες με τα λεφτά των φορολογούμενων” κινδυνεύει να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα από ότι είναι ήδη.

Αποχώρησαν κι επίσημα οι Βρετανοί από το Ιράκ

Με ειδική τελετή παράδοσης του ελέγχου της Βασόρας στις αμερικανικές δυνάμεις τερματίστηκε και επίσημα η στρατιωτική παρουσία της Βρετανίας στο Ιράκ. Στο Λονδίνο, ο Γκόρντον Μπράουν ανακοίνωσε τη λήξη της εξαετούς βρετανικής παρουσίας στο Ιράκ, εξαίροντας το ήθος των Βρετανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους.

«Θα τους θυμόμαστε πάντα για την υπηρεσία που προσέφεραν. Η χώρα μας τους χρωστά τεράστια ευγνωμοσύνη» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Έως τα τέλη Μαΐου θα έχει αποχωρήσει το μεγαλύτερο μέρος των 3.700 εναπομείναντων Βρετανών στρατιωτών στο Ιράκ, με περίπου 400 άνδρες να παραμένουν στην περιοχή ως εκπαιδευτές των Ιρακινών ναυτικών

www.tvxs.gr

Ευγνωμοσυνη για ποιο πραγμα θα ρωτησω εγω?? :-k

Στα χέρια της αστυνομίας του Λος Αντζελες βρίσκεται ένας 72χρονος άνδρας ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη δολοφονία τριάντα γυναικών κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980.

Σύμφωνα με το BBC, o Τζον Φλόιντ Τόμας συνδέεται βάσει ταυτοποίησης του DNA με πέντε δολοφονίες, για δύο από τις οποίες έχει κατηγορηθεί.

Ωστόσο, η αστυνομία θεωρεί ότι ο 72χρονος άνδρας συνδέεται με ακόμη 25 δολοφονίες και βιασμούς γυναικών που ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί.

Θεωρείται, μάλιστα, ότι ίσως είναι ο διαβόητος «βιαστής της δυτικής όχθης», που είχε σκορπίσει τον τρόμο στα προάστια του Λος Αντζελες τη δεκαετία του 1970.

«Όταν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία, ο Τόμας μπορεί να αποδειχτεί ως ο χειρότερος κατά συρροή δολοφόνος του Λος Αντζελες», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπένγκστον, ντετέκτιβ της αστυνομίας του Λος Αντζελες.

Ο Τόμας βρέθηκε στις φυλακές κατά καιρούς μεταξύ του 1957 και του 1983 για σεξουαλικά εγκλήματα.

Συνελήφθη στις 31 Μαρτίου κατηγορούμενος για τη δολοφονία μίας 68χρονης γυναίκας το 1972 και μιας 67χρονης το 1976, τις οποίες κακοποίησε σεξουαλικά και μετά τις στραγγάλισε.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο Τόμας είναι ύποπτος για τουλάχιστον 25 ακόμη δολοφονίες και ο αριθμός ίσως αυξηθεί όταν ερευνηθούν και υποθέσεις από τη δεκαετία του 1950 που δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί.

Στο πρώτο κύμα των δολοφονιών στα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένα άνδρας επονομαζόμενος ως ο «βιαστής της δυτικής όχθης» εισέβαλλε σε σπίτια ηλικιωμένων γυναικών στο Λος Αντζελες, τις βίαζε και τις έπνιγε.

Εκείνη την περίοδο ο Τόμας εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός, υπάλληλος νοσοκομείου και πωλητής.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις σταμάτησαν το 1978, χρονιά που ο Τόμας επέστρεψε στη φυλακή για το βιασμό μιας γυναίκας στη Πασαντένα.

Απελευθερώθηκε το 1983, τη χρονιά που ακόμη μια σειρά από επιθέσεις σε ηλικιωμένες γυναίκες ξεκίνησαν.

Απο in.gr

Αυτο θα πει serial killer.

Kαι αυτό θα πει ότι το Χόλυγουντ σε προετοιμάζει μερικά χρόνια πριν για την πραγματικότητα. Αν έχετε δει αυτή την ταινιούλα, όπως εγώ, το ίδιο θα σκεφτόσασταν στο διάβασμα της παραπάνω είδησης που παρέθεσε ο άουτλο http://www.imdb.com/title/tt0186151/

Εκατοντάδες διαδηλωτών ήρθαν σε σύγκρουση σήμερα με τις ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας για την καταστολή των ταραχών, στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η αστυνομία επενέβη 3 φορές χρησιμοποιώντας υδραντλίες, εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες στη συνοικία Σισλί, ενώ προέβη και σε συλλήψεις.

«Χέρι με χέρι κατά του φασισμού», «Ζήτω η Πρωτομαγιά», «Ζήτω η επανάσταση και ο σοσιαλισμός» ήταν τα συνθήματα των διαδηλωτών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τουρκικό Κοινοβούλιο ψήφισε χθες νόμο με τον οποίο καθιερώνεται και πάλι ύστερα από 30 χρόνια ή ημέρα της Πρωτομαγιάς ως αργία.
tvxs.gr

Διάβασα πρόσφατα ένα άρθρο που έλεγε ότι οι φωτιές που ανάβουν στην Ινδία για να ψήσουν ευθύνονται για το 18% της μόλυνσης του περιβάλλοντος(περιέχουν αιθάλη οι φωτιές αυτές).Πιστέυετε ότι αυτό το ποσοστό είναι αληθινό?εγώ πιστεύω είναι πολύ μικρότερο…

Ναι καλα οι Ινδιες φταινε τωρα, stadar δουλια του κολοCNN ειναι αυτο

+1

Eλεος. Για ζωαδια ψαχνουν.