Η οικογένειά του, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για «τον θάνατο ενός συμβόλου του λαού της Βενεζουέλας στον αγώνα του για την ελευθερία». Η ανακοίνωση δημοσιεύτηκε ευρέως στον Τύπο στης Βενεζουέλας.
Κοίτα να δεις η λογοκρισία του τύπου στη Βενεζουέλα.
Κρίμα που έφυγε έτσι ο άνθρωπος και σίγουρα έχει ευθύνη η κυβέρνηση Τσάβες. Αν είχε άδικο στην απόφαση περί απαλλοτρίωσης ας το διόρθωνε, δεν θα κατέρρεε το σύστημα.
Στον… Τσόκλη και στην παρέα του πρέπει να τη στείλουν την καριόλα…
To site έχει βέβαια και άλλο ένα φρικιαστικό βίντεο για σκύλο που τον κρέμασαν εδώ στην Ελλάδα στην Κω… [-X
Μπράβο ρε Ζουγκλάου που γράφεις τα αυτονόητα χωρίς ιδεολογικές παρωπίδες…
στην γειτονιά μου κρέμασαν, χτύπησαν με ρόπαλα, και στο τέλος έλουσαν με καύσιμο και έκαψαν ενα σκύλο της περιοχής. :!::!::!:
απο τοτε προσπαθώ να πιάσω καμιά κουβέντα για το ποιος το έκανε…
άμα μάθω θα τους δείξω μερικά κολπάκια που μου έχουν μάθει οι slayer…
Με αφορμή την είδηση που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό περί τέλους του πολέμου στο Ιράκ παραθέτω ένα πολύ ενδιαφέρων άρθρο του άρη χατζηστεφάνου .
Η πολυδιαφημιζόμενη αποχώρηση των αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ αποδεικνύεται επικοινωνιακό τέχνασμα αφού το Πεντάγωνο αφήνει πίσω του 50.000 στρατιώτες, 100.000 μισθοφόρους και σχεδόν 100 στρατιωτικές βάσεις, μέσω των οποίων φιλοδοξεί να ελέγχει το Ιράκ και την ενεργειακή πολιτική του. Το Ιράκ παραμένει μια διαλυμένη και εν πολλοίς ακυβέρνητη χώρα, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 550 άνθρωποι μόνο τον περασμένο μήνα. Αντίστοιχα στο Αφγανιστάν τα κατοχικά στρατεύματα βυθίζονται μέρα με την ημέρα στο βάλτο ενός αδιέξοδου πολέμου, ο οποίος προσφέρει συνεχώς στρατιωτικές νίκες στους Ταλιμπάν.
Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τα “ρεπορτάζ” του cnn, που στην ουσία σου έδειχναν τον “ένοχο” και αμέσως καταλάβαινε κανείς πως οι ΗΠΑ ήθελαν να κάνουν πόλεμο.
Κατά τα άλλα, αυτό που μετράει είναι να γίνει ένας απολογισμός ύστερα από τόσα χρόνια των όσων συνέβησαν και του τι μπορεί να γίνει από εδώ και εξής. Αυτό και μόνο.
Απολογισμός πρόχειρος :2 πόλεμοι, χιλιάδες νεκροί και τραυματίες, πολλά λεφτά για τις εξαγωγικές ιδιωτικές εταιρείες δημοκρατίας, μείωση προσωπικών ελευθεριών, πόλεμος κατά της τρομοκρατίας.
Τώρα όσον αφορά τι μπορεί να γίνει τι έχεις στο μυαλό σου? σε ποιο πλαίσιο το θέτεις?
Χθες ήταν κάποτε μια μαύρη μέρα για το σύγχρονο πολιτισμό (κι ας χλευάζετε όλοι). Σαν χθες (11 Σεπτεμβρίου) έπεσε ο Αλιέντε και τη μνήμη του Αλιέντε και όλων των νεκρών της δικτατορίας του Πινοσέτ θα έπρεπε να τιμάει η ανθρωπότητα. Εκτός αν μαζί με τις 3,000 στους δίδυμους, τιμούμε και τη μνήμη του 1,000,000 νεκρών από την πολιτική των ΗΠΑ μετά τη δικιά τους 11/9
Διαχωρίζω τους δύο πολέμους ανάμεσα σε έναν εντελώς περιττό (Ιράκ) και σε έναν που έχει καταλήξει σε πολύ μεγαλύτερη και μονιμότερη Αμερικανική εμπλοκή από ότι απαιτούνταν (Αφγανιστάν) χωρίς όμως να παραγνωρίζω πως στο Αφγανιστάν έπρεπε να γίνουν κάποιες -καταδρομικές έστω- επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστεί η Αλ Κάεντα.
Ας μην ξεχνάμε και τα θύματα των υπόλοιπων επιθέσεων της Αλ Κάεντα την περασμένη δεκαετία σε Μαδρίτη και Λονδίνο και το γεγονός πως η οργάνωση αυτή παραμένει ενεργή, δεν έχουμε νέα για το που βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν κλπ.
Κάρβου από ένα σημείο και έπειτα το τι θυμάται ο καθένας και τιμά είναι προσωπικό θέμα, δεν θα βγώ εγώ να πώ τι θα έπρεπε να κάνει “η ανθρωπότητα”.
Στην 11η Σεπτεμβρίου κινδύνεψαν κοντινοί μου άνθρωποι (που δεν έχουν καμία σχέση με την χάραξη της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής, κάποιοι δεν είναι καν Αμερικάνοι), δεν είχα νέα τους για ώρες, θα μου επιτρέψεις να έχω μία μεγαλύτερη ευαισθησία σε σχέση με άλλα ιστορικά γεγονότα που δεν τα έχω βιώσει προσωπικά.