Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Το νερό της χώρας Β σε ποιον ανήκει εξαρχής και έχει το δικαίωμα να το πουλάει ή μήπως η χώρα Β ονομάζεται Mordor και όλα τα Orcs μαζί αποφασίσαν να κόψουν τη ροή προς τη Gondor?

Συγγνωμη υπαρχει καπου που δεν πληρωνουν για το νερο; Εννοειται οτι θα πληρωσεις αν το θες σπιτι σου. Αλλιως πηγαινε σε μια πηγη και πιες. Τζαμπα. Το θεμα μας ειναι αν θα ιδιωτικοποιηθουν οι υπηρεσιες η οχι. Εκει χωρα συζητηση. Τι ακριβως θα ιδιωτικοποιηθει; Απο που θα προελθει ο ανταγωνισμος ωστε να εχει νοημα η ιδιωτικοποιηση;

Πολλές χώρες το κάνουν αυτό με τους υδάτινους πόρους. Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας όπως ο Lord of the rings, απλά δεν είναι πιασάρικη είδηση για να είναι γνωστή.

Στα κοντινά μας παραδείγματα είναι το Ισραήλ που φροντίζει να έχουν οι κάτοικοι του και η βιομηχανία του πολύ φθηνό νερό γιατί είναι “δημόσιο αγαθό”. Το αποτέλεσμα είναι η Ιορδανία να έχει λειψυδρία γιατί το Ισραήλ έχει “στραγγίξει” τα ποτάμια που φέρνουν νερό στην Ιορδανία. Και αυτό είναι πολύ ισχυρό όπλο στη φαρέτρα του Ισραήλ για να ελέγχει την Ιορδανία.

[SPOILER]Δεν το έχω δει το βίντεο, δεν ξέρω τι λέει ο Νεστλέ.[/SPOILER]

Μην τσακώνεστε, θα πάρουμε μια συνέντευξη από την Σώτη Τριανταφύλλου σχετικά με το ζήτημα όπου λογικά θα λυθούν όλες οι απορίες μας.

:lol::lol::lol:

έστω οτι γίνεται ιδιωτικοποίηση του νερού.ποιός μας βεβαιώνει οτι αυτός που θα μοιράζει το νερό, θα κάνει σωστά τη μοιρασιά και οτι δε θα καταντήσει και το νερό ένα αγαθό μόνο για τους πλουσίους ?

μου φαίνεται αρκετά περίεργη και η ατάκα του μπράμπεκ οτι είναι καλό που ο άνθρωπος μπορεί να αντισταθεί στην φύση και οτι η φύση δεν είναι καλή… δηλαδη σαν να λέμε οτι αφού μπορεί ο άνθρωπος, να την εξαφανίσει τη φύση.

Iρλανδία δεν υπάρχει λογαριασμός νερού. Το ίδιο και στη Νορβηγία.

Μα, το ελληνικο κρατος!!!

Αντε δειτε τον Εξαντα του Αυγεροπουλου για να μαθετε τι εχει γινει με το νερο στη Χιλη.

Δεν λέει αυτό προφανώς. Το αν το προσδόκιμο ζωής μας έχει διπλασιαστεί οφείλεται στην “αντίσταση” μας στην φύση.

Και βέβαια υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις. Και στις ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παύει να υπάρχει “κόστος νερού” για την αποταμίευση του, την χλωρίωση και την μεταφορά του. Απλά αυτό το κόστος το πληρώνεις μέσω της φορολογίας.

Ο άνθρωπος αν δεν κάνω λάθος μιλάει για ιδιωτικοποίηση του νερού. Προφανώς θέλει το νερό να γίνει κάτι σαν την coca cola και ένας να αποφασίζει σε ποιες χώρες θα πηγαίνει αυτό ανάλογα με τα κέρδη που αποφέρει η πώληση σε κάθε χώρα.

Τον συνέλαβαν τελικά τον 19-χρονο ύποπτο για την επίθεση στη Βοστώνη. Προς το παρόν είναι στο νοσοκομείο καθότι τραυματίας.
Ντάξει, πόσο τραγικοί αυτοί οι αμερικάνοι; ούτε όταν έπιασαν τον Μπιν Λάντεν δεν πανηγύριζαν έτσι. Είχαν βγει στους δρόμους λέει και χόρευαν και χειροκροτούσαν τους αστυνομικούς. #-o

πιστεύω το οτι το προσδοκιμο ζωής έχει ανέβει λόγω του οτι φτιάξανε οι συνθήκες ζωής των ανθρώπων και επίσης κάποιες ασθένειες που παλιά οδηγούσαν στο θάνατο σήμερα με τα απαραίτητα φάρμακα υπάρχει πλήρης ίαση.δεν θεωρώ οτι έχει σχέση με την φύση.

ο άνθρωπος οφείλει να συνυπάρχει με την φύση και να μην την καταστρέφει.

εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο μανατζαραίος τα είπε όλα αυτά από αγνό ενδιαφέρον για το μη απεριόριστο νεράκι πάντως…

ως πιο περίεργο όλων μου φάνηκε το κουότ από unesco του καρβου

Drinking one cup of coffee costs 140 litres of water. One hamburger takes 2400 litres of water. Wearing a cotton T-shirt requires more than four thousand litres of water.

δεν ξέρω, μου φαίνονται ελαφρώς κουλά τα νούμερα… δλδ το καφεδάκι θα έπρεπε να το πληρώνουμε 140 ευρώ αφού κοστίζει 140 λίτρα νερό; ή μηπως το ένα λίτρο νερό θα έπρεπε να το πληρώνουμε 3 cents; τα άλλα που λένε requires & takes αφήνουν μεγαλύτερο περιθώριο στην ερμηνεία, οκ.

Μη σκέφτεσαι την τιμή του εμφιαλωμένου νερού. Το τιμολόγιο χρήσης νερού για οικιακή ή βιομηχανική κατανάλωση είναι (στην Ελλάδα τουλάχιστον) πολύ φθηνότερο: http://www.eydap.gr/media/clientservice/timologio_2008.pdf

σωστή παρατήρηση, αν και πάλι μου φαίνονται περίεργα τα νούμερα, ειδικά αν σκεφτούμε ότι το ποσοστό του νερού στο συνολικό κόστος, ε δε μπορεί να είναι και πολύ μεγάλο…

το νερό δεν είναι πετρέλαιο, ΕΙΝΑΙ απεριόριστο στη φύση καθώς υπάρχει ο λεγόμενος κύκλος του νερού, που μετά την κατανάλωση και την αποβολή από τους οργανισμούς μας το προσφέρει μετά από κάποιο καιρό πάλι στην πηγή καθαρό και πόσιμο.

επίσης η μεγαλύτερη κοτσάνα στο κείμενο είναι το “η φύση είναι κακη και ο άνθρωπος κατάφερε και της επιβλήθηκε”.
αρχικά, η ανθρωποκεντρική έννοια καλός και κακός δεν μπορεί να περιγράψει την φύση. πιο ταιριαστό αν κατάλαβα καλά τι ήθελε να πεί, θα ήταν το “δεν είναι φιλάνθρωπη” που ισχύει γιατί η φύση “επιδιώκει” την δυναμική ισορροπία ανάμεσα στους οργανισμούς αλλά δεν είναι απαραίτητα εις βάρος του ανθρώπου αυτό.

δε ξέρω το original κείμενο τι έλεγε ακριβώς αλλά και το [I]αντιστάθηκε στην κυριαρχία της[/I] είναι επίσης άσχετο. την κατανοεί και την χρησιμοποιεί ο άνθρωπος και δεν επιβάλεται, γιατί απλά δε μπορεί να της επιβληθεί.
το κύριο πρόβλημα όμως της σκέψης είναι ότι θεωρεί τον άνθρωπο απέναντι από την φύση και όχι μέρος της.

το αστείο της υπόθεσης πάντως, είναι να μιλά ο μανατζαρέος για οικολογική καταστροφή τη στιγμή που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “μέγιστη κοινωνική του ευθύνη είναι να έχει μέγιστο κέρδος” κάτι που αναπόφεκτα φέρνει οικολογικά προβλήματα.

κοινώς αυτό που κάνει είναι: φέρνουμε το κάθε πρόβλημα στα μέτρα μας για να το εκμεταλλευτούμε αναλόγως.

Ε τώρα δεν είμαι για να κάνω πράξεις, αλλά βάλε το πότισμα σε αγροτικά προϊόντα, βάλε το πότισμα της αγελάδας, βάλε επεξεργασία ινών στην παρασκευή ρούχων, μαζεύονται.

Απεριόριστο μπορεί να είναι, δεν είναι όμως πάντα πόσιμο. Το να κάνεις πόσιμο το νερό σε ορισμένες περιπτώσεις, π.χ. στις Αραβικές χώρες απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας (προς το παρόν κυρίως πετρελαίου).

Η Guardian γράφει ότι ο Τσαρνάγιεφ πιθανότατα δε θα μπορέσει να ξαναμιλήσει/επικοινωνήσει, με συνέπεια το FBI να λέει ότι πιθανότατα δε θα μάθουμε για τα μοτίβα του.

Προτρέχω τώρα, αλλά πόσο ύποπτο ακούγεται αυτό? Για άλλη μια φορά, άλλη μια τρομοκρατική επίθεση υποτιθέμενων Ισλαμιστών δεν έχει φωνή. Για άλλη μια φορά ο κάθε σκεπτόμενος ή μη Αμερικάνος μπορεί να διαμοιράσει την ευθύνη της τρομοκρατίας σε οποιαδήποτε ποιότητας ή ποσότητας δύναμη γουστάρει.

Ένα 19χρονο παιδί, αξιαγάπητο σύμφωνα με τους γνωστούς του*, που δεν ξέρουμε καν ακριβώς τι και εάν έκανε, είναι με το μισό πόδι στον τάφο. Δείτε και κανά βίντεο με την θερμική κάμερα που τράβηξαν τα ελικόπτερα, προσωπικά έφριξα με τις χειροβομβίδες που του έριξαν όταν ήταν αναίσθητος μέσα σε μία βάρκα.

Στον μαραθώνιο πέθαναν 3 άτομα. Τραγωδία, ας πούμε πώς είναι. Από τότε ουσιαστικά πέθαναν 3 ακόμα! Και τι ξέρουμε στα σίγουρα για την επίθεση? Τίποτα.

Πανηγύρισαν οι Βοστωναίοι. Πανηγυρίστε. Όταν γυρίσετε σπίτι και διπλώσετε την σημαία, σκεφτείτε πόσο ασφαλές είναι να κουβαλάς backpack κοντά σε κόσμο πλέον, πόσο ασφαλές και πόσο δύσκολο είναι να γίνεις ύποπτος πλην αθώος από την μια στιγμή στην άλλη, ποιος ευθύνεται για αυτό.

*Σύμφωνα με τους γονείς του (δέχομαι ότι οκ, είναι οι γονείς του), συγκεκριμένα ο μικρός αδερφός δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν ικανός για κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τους φίλους του το ίδιο. Έχει ήδη αρκετούς φίλους του που υποστηρίζουν ότι τον έστησαν. Θα μάθουμε κάτι αδιαμφισβήτητο για αυτή την υπόθεση? Μάλλον όχι, ποτέ.

Είμαι ο τελευταίος που θα προσπαθούσε να δικαιολογήσει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε τέτοια ζητήματα, ειδικά μάλιστα σήμερα που έτυχε να διαβάσω και ένα άρθρο για τον αμερικανικό στρατό και ποιους στηρίζουν και παίρνουν εκεί μόνο και μόνο για να μην μείνουν χωρίς μονάδες.

Αλλά αυτά για το καλό και ήσυχο παιδί που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο δεν μου αρέσουν και τόσο. Τα 2 αδέλφια είχαν αρματωθεί μέχρι τα δόντια μόλις πήραν χαμπάρι πως τους έχουν καταλάβει. Βόμβες καραμπίνες, από παιδιά “που δεν κάνουν τέτοια πράγματα”.

Άλλο πράγμα η τρομολαγνεία των αμερικανών και άλλο η αγιογραφία ανθρώπων που βάζουν βόμβες μέσα στο πλήθος. Μην πάμε στο άλλο άκρο και κυρίως μην αρχίσουν και πάλι οι θεωρίες συνωμοσίας τύπου ποίος έριξε τους διδύμους πύργους

Δε αγιογραφώ κανέναν πούστη, δεν συμπονώ τον τσετσένο, περιγραφή προσωπικότητας με βάση εξωτερικούς παράγοντες έκανα. Λέω πως για αυτά τα αδέρφια που 1) δεν έχουν πλέον φωνή και 2) κανένα εμφανές κίνητρο δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι έβαλαν τις βόμβες. Ειδικά τον 19χρονο, τον βρήκαν ουσιαστικά γυμνό, 0 αναφορές για suicide vests ή όπλα στη βάρκα.

Terrorists win, αυτό κατάλαβα και από αυτό το συμβάν. Ένας ολόκληρος πλανήτης έχει δικάσει ήδη την υπόθεση (όπως κι εσύ από τις φράσεις που χρησιμοποιείς). Και αν δεν τρομοκρατηθείς από το ίδιο το άτομο που έβαλε τις βόμβες ή επέταξε το αεροπλάνο, θα τρομοκρατηθείς από αυτούς που επωφελούνται πραγματικά από αυτές τις ενέργειες, όπως η halliburton και όπως η craft international.

Το πιο νόστιμο και ειρωνικό κουτόχορτο το τρώνε αυτοί που γνωρίζουν ότι υπάρχει, αλλά δεν νομίζουν ότι φυτρώνει στην αυλή τους.

Και αν νομίζεις ότι δεν είναι ικανοί να σκοτώσουν 3000 αμερικάνους για την business που κάνουν, συνέχισε να τα θεωρείς γραφικά αυτά. Αυτό θέλουν και οι ίδιοι, άλλωστε.