Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Πως διάολο μπορείς να κάνεις ένα αυθόρμητο κίνημα πολιτών να ακούγεται σαν καμιά συνωμοσία της CIA η κανένα σατανικό σχέδιο που σχεδιάζεται εδώ και καιρό και εγώ δεν ξέρω. Και επειδή πιθανότατα γελάς με το “αυθόρμητο” που έγραψα (είμαι σίγουρος πως δεν πιστεύεις καν στην λέξη) σορρυ εγώ από πλευράς μου το βρίσκω δύσκολο να δεχτώ πως όλο αυτό δεν ήταν αυθόρμητο. Κανείς δεν μπορεί να βγάλει στους δρόμους τόσο γρήγορα εντελώς ετερόκλητες ομάδες ανθρώπων. Μπορώ να δεχτώ πως κάποιες ομάδες θέλουν για τους δικούς τους σκοπούς να εναντιωθούν στον Ερντογαν, και το είδαν όλο αυτό ως μια καλή ευκαιρία αλλά μέχρι εκεί.

Muse πάλι συμφωνώ πάνω κάτω στην τοποθέτηση σου και βάζω 3 αρθράκια για προβληματισμό και ενημέρωση.
[B]ΑΝΑΛΥΣΗ:Oι λόγοι των συγκρούσεων στην Κωνσταντινούπολη
[/B]

[B]Τουρκική «εξαγωγή» της κρίσης: Δύο πολεμικά τους ανοικτά της Αττικής ? Οι ΕΔ σε επιφυλακή[/B]
http://www.xanthipress.gr/tourkiki-exagogi-tis-krisis-dio-polemika-tous-anikta-tis-attikis-i-ed-se-epifilaki/

[B]Χτυπήθηκαν με χημικά ελληνικό και αρμενικό σχολείο στην Πόλη[/B]
http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/06/blog-post_2452.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Ksipnistere_+(.+.+.+.+.+.+.+++ksipnistere+_++Ο+σιωπών+δοκεί+συναινείν)

Δεν αμφιβάλλω πως πολλοί άνθρωποι κάνουν πράγματα αυθόρμητα, προφανώς και σε ένα ερέθισμα όπως η αστυνομική βία οι περισσότεροι μάλλον θα εναντιωθούν αυθόρμητα. Αλλά είμαι βέβαιος πως πολλοί Τούρκοι αυθόρμητα συμμετείχαν και στη σφαγή και την εθνοκάθαρση στη Σμύρνη το '22 και στο πογκρόμ της Πόλης το '55 και πλέον δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς πως κάποιοι καθόλου αυθόρμητα σκεπτόμενοι τότε κατάφεραν να στρέψουν το μένος του όχλου ενάντια στους Έλληνες αμάχους.
Δεν μπορώ λοιπον παρά να αναρωτιέμαι πως τοποθετούνται όλοι αυτοί οι ξεσηκωμένοι Τούρκοι απέναντι στον Κεμαλισμό και την ιστορία της χώρας τους κατά τον περασμένο αιώνα για να καταλάβω τι θέλουν για το μέλλον τους.
Δηλαδή στη χούντα του Εβρέν όπου το κράτος ήταν κοσμικό ήταν όλα καλά για αυτούς τους πολίτες; Ή όταν ο Ετσεβίτ εισέβαλε στην Κύπρο; Tη δεκαετία του ΄90 όταν η Τουρκία διεξήγαγε κανονικό πόλεμο-γενοκτονία στις Κουρδικές περιοχές αυτοί οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες δεν είχαν να πουν τίποτα ή να βγουν σε καμία πλατεία;

Έγινε τελικά πογκρόμ…?

P.S: μάλλον όχι…

και στην ελλαδα χτυπήθηκε ελληνικό σχολείο με χημικά, αλλά εκει έκανες γαργάρες και ασκήσεις στο χιόνι…

Δεν υπάρχει αυθόρμητο. Όλα είναι προϊόν αίτιου-αποτελέσματος, και το αίτιο δεν είναι ποτέ ‘Ξύπνησε ο λαός και κατάλαβε ποιοι τον κυβερνουν’.

Για να βγεις στον δρόμο, πρέπει να νιώσεις ότι σε παίρνει. Πρέπει να υπάρχουν συνθήκες, και πολλές από αυτές είναι εξωτερικές. Μια από αυτές θα μπορούσε να ναι ότι το ίδιο το σύστημα τους έδωσε χώρο να εξεγερθούν. Βαλβίδα ασφαλείας*? Θα μπορούσε.

Δεν γνωρίζω την κατάσταση εις βάθος, αλλά ο Mule θέτει σοβαρότατες ερωτήσεις.

*Το πιο εύκολο παράδειγμα που μου έρχεται: Μήπως, η αφορμή εμποδίζει την εξέγερση να απλωθεί? Μήπως, διαδηλώνοντας για ένα πάρκο μπλοκάρεις την ικανότητα για μια πιο γενικευμένη εξέγερση? Μήπως, αν οι νεκροί ήταν μπροστά σε κυβερνητικό κτίριο να είχε πάρει άλλη τροπή η υπόθεση?

Άσε που ό,τι έχει #Occupy στο όνομά του, βρωμάει. Είναι πολύ… Αγανακτισμένο

Και γω θα συμφωνήσω ότι μου βρώμισε η κατάσταση όταν ο στρατός ανακοίνωσε ότι στέκεται αλληλέγγυος στους εξεγερμένους. Από που κι ως πού; Δεν μου βρώμισαν οι ίδιοι οι εξεγερμένοι προφανώς, αλλά το ότι θα τρέξουν να τους εκμεταλλευτούν οι στρατιωτικοί όλους αυτούς. Μακάρι να μην γίνει έτσι

ε λογικό δεν είναι.? εκμεταλλεύονται μια κατάσταση, αν δεν την έχουν σπρώξει κιόλας

ένα ωραίο υποψιασμένο αρθράκι
http://kartesios.com/?p=127497

ενδιαφέρον άρθρο.

Άρθρο που η γενίκευση πάει σύννεφο θεωρω, ειδικα στο τέλος

A και κάτι ακόμα… (off topic)

[SPOILER]

8O
Muse να πεις το πρώτο σου παιδί :!::lol:

[/SPOILER]

http://tvxs.gr/news/blog%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%82/%CE%B7-%CE%B5%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%C2%AB%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%8D%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%81%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-abc-australia-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=%CF%84v+%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CF%81%CE%B1

Μεγάλο πρόβλημα στον εγκέφαλο εκεί στα άκρα τα δεξιά. Και έψαχνα και εγώ χτες αυτό το έρμο το abc και αυτά τα ονόματα και δεν έβρισκα τίποτα…τι γίνεται ρε παιδί μου? Χέζει κανείς στο κεφάλι τους?
Μ αρέσει που τα ποστάρετε και για σοβαρούς προβληματισμούς.,…

Δεν θα γραψω ουτε θα σχολιασω κατι αλλο, παρα μονο αυτο.

Διαβαζω το αρθρο, και βλεπω στο τελος defencenet.gr . Μμμμμ, τι μου θυμιζει τι μου θυμιζει… Α ναι! Το “ατυπο” γραφειο τυπου της χρυσης αυγης! (Μια επισκεψη θα σας πεισει)

Γι’αυτο, μην αναπαραγετε οτι παπαρια βλεπετε.

ΥΓ: Damnation, αντε στο λαγουμι σου αγορι μου.

Δεν θα το λεγα και πολύ ωραίο.Σε πρώτη φάση προσπαθεί να δώσει μία αφήγηση με κυρίαρχα διπολικά χαρακτηριστικά στην κατάσταση όπου είναι από τη μία οι στρατηγοί και από την άλλη ο Ερντογάν και ο λαός που βρίσκεται κατά μία έννοια μαριονετα.Δηλαδή δεν βλέπει την αντιπαράθεση ως λαού από τη μία και της κυβέρνησης αλλά και της κατάστασης (350 ευρώ μέσος μισθός στην τουρκία).Που εκεί μπορεί να πει κανείς ότι θα υπάρξουν δυνάμεις που θα προσπαθήσουν να κυριαρχήσουν στην κατάσταση πάνω και να δώσουν δικό τους νόημα (όπως η αξιωματική αντιπολίτευση εκεί που είναι σοσιαλδημοκράτες νομίζω και γράφουν ανακοινώσεις υπέρ των διαδηλωτών) .Αυτό όμως δεν είναι το κυρίαρχο, και όποιος προσπαθεί να το παρουσιάσει σαν κυρίαρχο, με το λαό σε δεύτερο πλάνο και τη διαμάχη φορτισμένη κυρίως ιδεολογικοθρησκευτικά μεταξύ στρατηγών-Ερντογάν χωρίς να κάνει λόγο για την οικονομία (τον κρατισμό των στρατηγών,το νεοφιλελευθερισμό του Ερντογαν που έχει δώσει τα παντα σε εταιρείες) τότε μάλλον με κάνει να υποψιάζομαι πως δεν τα λέει και πολύ καλά…

Μαζί σου σε μεγάλο βαθμό, απλά νομίζω ότι πιο πολύ παρουσιάζει κάποιες ανησυχίες και όχι ότι μειώνει την σημασία της κινητοποίησης του κόσμου. Επειδή έχω πάει πολλές φορές εκεί έχω και εγώ τις ίδιες ανησυχίες γιατί έχω δει ότι ο κόσμος εκεί καλώς ή κακώς είναι ακόμα προσκολλημένος σε ιδέες που πολλές φορές είναι αντιφατικές μεταξύ τους. Η Τουρκία πχ παίζει να ναι από τα μοναδικά μέρη που θα δεις αναρχικούς και τούρκικη σημαία. Υπάρχει άλλη αντίληψη εκεί γύρω από τέτοια θέματα. Τον Κεμάλ πχ τον έχουν ως ταμπού όλοι ανεξαρτήτως πολιτικών ιδεολογιών πέρα μερικών εξαιρέσεων. Τέσπα ελπίζω πραγματικά να εξελιχθούν τα πράματα όπως θα θέλαμε εγώ και σύ και να θριαμβεύσει κάπως η αγνή, αυθόρμητη μάχη για ελευθερία και δικαιώματα όσο δύσκολο και να ναι αυτό.

Νέα δολοφονία ομοφυλόφιλου στη Ρωσία

http://news247.gr/eidiseis/politiki/h_voultepsh_arnhthhke_elegxo_se_astynomiko_ths_voylhs_na_kseisxusoyn_ta_nea_metra.2279931.html

Δεν γουστάρει να την ελέγχουν λέει όταν μπαίνει στην βουλή η Βουλτέψη. Φοβερή η ατάκα της στον αστυνομικό “να ξεϊσχύσουν τα μέτρα”

ακόμα πιο φοβερά τα σχόλια από κάτω πάντως και κυρίως το πρώτο με το οποίο έλιωσα

[B][I]Η τσάντα δονούνταν?[/I][/B]
:lol::lol:

Τουρκία, μία απ’ τις δολοφονίες: http://www.pinnokio.gr/arthro/nekros-o-toyrkos-diadhlwths-poy-parasyrthhke-apo-oxhma-ths-astynomias-stoys-dromoys-xiliades-polites

Ούτε τα περιστέρια και τις γάτες δε πατάμε έτσι…

μόνο οργη, πραγματικα

Γραφεται οτι μπατσος πυροβολησε στο κεφαλι διαδηλωτη στην Αγκυρα, ο οποιος ειναι κλινικα νεκρος.

Υπαρχει και βιντεο. Απο την ποιοτητα κ το χαος που επικρατει δεν φαινεται ξεκαθαρα που σημαδευει βεβαια, ωστοσο φαινεται και ακουγεται οτι πυροβολει.
Ας προσπαθησουν να μας πεισουν οτι η σφαιρα εξοστρακιστηκε και δω.