Ε, είπα κι εγώ, ρε φίλε, πόσα επεισόδια (pun intended) έχασα.
Σορυ που δεν διευκρίνισα, από το Athena του Γαβρά είναι, το πέτυχα σήμερα σε σελίδα ως αναφορά στα γνωστά γεγονότα και μου φάνηκε “ωραία σκηνή που θα ήταν ωραία στην πραγματικότητα” ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων
όντως, αλλά το από κάτω είναι legit:
Καλό παράδεισο
Τορόντο, Καναδάς. Μια φανταστική χώρα για να ζεις.
Ε ναι άλλωστε αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε καμία άλλη χώρα στον κόσμο και σίγουρα δεν έχει συμβεί ποτέ στην Ελλάδα ας πούμε
Καναδας ειναι ή Κινα?
Φίλτατε @bostonflesh επειδή συχνά πυκνά κάνεις τέτοια ποστ (για την κατάληψη στην Φινλανδία και για γηπεδικά επεισόδια στην Γαλλία πχ) ήθελα να σχολιάσω ότι το έχεις πάρει λίγο λάθος νομίζω.
Κανείς δεν είπε ότι η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Γαλλία κλπ είναι παράδεισοι επί γης με 0 επεισόδια και επικίνδυνους ανθρώπους και με 100% ποσοστό ευτυχίας.
Χουλιγκάνοι και γενικότερα επικίνδυνοι άνθρωποι υπάρχουν παντού και αυτή τη στιγμή δεν βλέπω κανέναν τρόπο να εξαφανηστούν αυτά τα περιστατικά εντελώς. Η διαφορά είναι η αντιμετώπιση απ τον κρατικό μηχανισμό που σε αυτές τις χώρες είναι από επαρκής έως εξαιρετικός ενώ εδώ ανύπαρκτος και κάνουν κουμάντο 1000 κάφροι.
Και επίσης έξω η ποινή είναι ποινή. Εδώ θα γίνει το πιο αρρωστημένο έγκλημα και ο άλλος θα μπει ισόβια 15 χρόνια το πολύ
ΥΓ Και κάτι τελευταίο για την νοοτροπία του μέσου Έλληνα (γενικό σχόλιο φίλε @bostonflesh ελπίζω να μην το πάρεις προσωπικά). Γιατί ρε σεις αντί να πάρουμε παράδειγμα αυτά που πάνε καλά στην Αμερική ή οπουδήποτε τελοσπάντων καθόμαστε και πιανόμαστε απ τα αρνητικά. Το πιο “απλό” παράδειγμα είναι η βια στα γήπεδα. Αντι να κοιτάξουμε ότι στην Γαλλία πχ είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας και πως εδώ 80 χουλιγκάνια έχουν διώξει τον κόσμο απ τα γήπεδα λέμε “Να κοιτάξτε υπάρχουν επισόδεια και στην τέλεια Γαλλία”. Αντί να κοιτάξουμε τα χάλια μας ειρωνευόμαστε κιόλας
Καλά σε σχέση με την Ελλάδα του 2023 αν μιλάμε για κοινωνικές παροχές, σύστημα εκπαίδευσης και πολλά ακόμα που έχουν να κάνουν με υποδομές, ίσως και να πλησιάζουν τον παράδεισο αυτές οι χώρες.
Βέβαια δεν μπορείς να βρεις καλό φραπέ ρε γμτ εκεί…
Freddo, ποιός πίνει ακόμα φραπέ?
Εγώ. Σκέτο.
Απο φρεντο και φραπε, προτιμω τον καφε.
Φραπέ με λίγο γάλα και λίγη ζάχαρη
Αυτό το έχω γράψει κι εγώ. Ότι στην Ελλάδα οι ποινές είναι αστείες. Και είχα αναφέρει τον Πάσσαρη ως παράδειγμα. Στη Ρουμανία κάνει κανονικά ισόβια σε ζόρικες φυλακές. Εδώ τώρα θα κυκλοφορούσε ελεύθερος με κάποιους περιοριστικούς όρους. Στην Ελλάδα τα ισόβια σημαίνουν 20 χρόνια, γελάει ο κόσμος.
Να δούμε πόσο θα κάτσουν μέσα οι δολοφόνοι του Άλκη. Επίσης ο Δάνος που είχε δολοφονήσει την γκόμενά του δεν έκατσε ούτε 20 χρόνια μέσα (ενώ είχε φάει ισόβια) και τώρα είναι ελεύθερος και έχει κάνει και οικογένεια κιόλας. Αν θυμάστε είναι η περίπτωση ενός εγκλήματος στη Βέροια στα μέσα των '00s που έβγαινε στη Νικολούλη ο τύπος και έπαιζε θέατρο. Ενώ είχε κάνει ο ίδιος το έγκλημα.
Τεσπα, πάμε στο φραπέ τώρα να γίνουμε on topic.
Ξέρετε πόσο θα καθήσει στη φυλακή ο Anders Breivik; Νομίζετε ότι η κουβέντα για τα συστήματα δικαιοσύνης και σωφρονισμού μπορεί να είναι τρεις γραμμές στο internet ρε;
Πόσο πιο απλά θα ήταν τα πράγματα αν ίσχυε αυτό όμως…
Η Αμερική έχει πιο αυστηρές ποινές, βλέπεις να έχει μειωθεί το έγκλημα;
Θα ηθελα πολυ να συνεισφερω στην κουβεντα, αλλα ξερω ποιος θα μπει να τα κανει πουτανα παλι και ειλικρινα δεν εχω την παραμικρη διαθεση.
Μπορείς να τον κάνεις block