Τον είχα για να βγει τον Τραμπ και πριν από αυτό.Τώρα νομίζω είναι σχεδόν σίγουρο. Η εντύπωση που έχω είναι πως ο μέσος αμερικανός ψηφίζει με βάση την εικόνα. Και όταν βλέπει από την μια ένα ζομπι, που με το ζόρι περπατάει και μιλάει, και έναν τύπο που υψώνει την γροθιά του μετά από απόπειρα δολοφονίας, δεν θα το σκεφτεί και πολύ.
Ωστόσο αν δεν βγει θα είναι ακόμα χειρότερα ίσως. Είναι δεδομένο πως αν χάσει θα βγει να φωνάζει για κλοπή, πλέον αυτοί που θα τον ακούνε θα είναι πολύ περισσότεροι από πριν.
Θα ήταν αρκετά πιο επικίνδυνο αν δεν αστοχούσε. Κανείς δε γνωρίζει τι αντίδραση θα υπήρχε.
Αυτό που έγινε είναι αυτό που λέμε στα παιχνίδια με κάρτες… “πήραμε μια win more κάρτα”. Κέρδιζε στις εκλογές με το game plan του αντι-συστημικού και θα συνεχίσει να κερδίζει με αυτό.
Το σίγουρο είναι ότι δε θα είχαμε ψυχοπαθή σοσιοπαθη νάρκισσο για πρόεδρο τον Νοέμβριο. Όλα τα εναλλακτικά θα ήταν καλύτερα.
Με αυτό το πλάνο πήρε 12 εκατομμύρια λιγότερες ψήφους την προηγούμενη φορά. Αυτό το “κέρδιζε” και η σιγουριά που προκύπτει με τέτοιες δηλώσεις , ειδικά από πολίτες άλλων χωρών, είναι λίγο ευσεβείς πόθοι. Έχουμε 4 μήνες μέχρι τις εκλογές και θα μπορούσαν πολλά να γίνουν. Τώρα μετα από την μαρτυροποιηση του, είναι πολύ πιθανό να κυριαρχήσει η εγκεφαλική καθυστέρηση ανάμεσα στα ζώα που τον ψηφίζουν και ανάμεσα και σε πολλά ακόμα ζώα που ίσως μέχρι τώρα να ήταν αναποφάσιστα.
Περιμένω μπατσιλικια για την χρήση της λέξης ζώα, ελπίζω να μην απογοητεύτω
Σίγουρο δεν ήταν αλλά ήταν μπροστά. Την προηγούμενη φορά απλά απογοήτευσε κάποιους, τώρα είναι η αλλαγή πλέον. Γενικά υπάρχει αυτό το φύγε εσύ έλα εσύ στην απελπιστικά κενή πολιτικά φάση που είμαστε. Αν αυτό γινόταν σε 4 χρόνια, δηλαδή πριν τις επόμενες εκλογές θα ήταν πολύ χειρότερο.
Αν κάποιος πιστεύει πως θα ήταν καλύτερα να μην αστοχούσε… υπάρχει το επιχείρημα πως είναι μοναδικά χαρισματικός σε αυτό το τουρλουμπούκι-λέω-τα-πάντα-που-πιάνουν-τους-πάντες που κάνει, το οποίο ταιριάζει με την εποχή που ο καθένας είναι στον κόσμο του (στο internet-ικο echo chamber του) γάντι. Οπότε μπορεί κάποιοι να κλαίγανε και να διαμαρτυρόντουσαν αλλά άλλος τέτοιος μπορεί να μην υπάρχει ως αντικαταστάτης.
Θα ήταν πολύ καλύτερα για όλους εδώ πέρα και όλους εκεί πέρα αν τον είχαν δολοφονήσει. Για άπειρους λόγους. Δεν κατάλαβα τι επιχείρημα παρουσιάζεις ως αντίλογο.
Όσο και αν απεχθάνομαι τον Τραμπ, θεωρώ ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με δολοφονίες.
Όχι τουλάχιστον στις δημοκρατίες, αν θέλουν οι ΗΠΑ να αποκαλούνται έτσι.
Νομιζα οτι ημουν ο μονος ξενερωτος που δεν ηθελε να τον δει νεκρο. Παλι καλα. Δεν θελω να τον δω προεδρο ουτε μια στο δις, δεν θα εκλαιγα αν σκοτωνοταν, αλλα δεν θα χαρω κιολας αν δολοφονηθει. Επειδη ομως ηταν πρωι οταν διαβασα την ειδηση και δεν ειχα πιει καφε, νομιζα οτι ημουν σε συγχυση. Ευτυχως δεν ημουν, ηταν ακριβως οι σκεψεις που επιτρεπουν οι αρχες μου.
Εγω δεν μπορω να καταλαβω… γιατι οι αλλοι κατεβαινουν με τον παππου που τα εχει χαμενα και δεν βαζουν καποιον πιο νορμαλ για να μπορεσει οντως να νικησει τον Τραμπ;
Τα δύο μου σεντς στη συζήτηση, ως σχόλια παρατήρησης του πώς γίνεται η κουβέντα:
Δεν έχουμε πρόβλημα να χωρίζουμε τη συζήτηση μεταξύ λογικών και ζώων, αν είναι να (αυτο)κατατασσομαστε στην πλευρά των λογικών.
Η βία είναι καλή αν υποστηρίζει τους λογικούς, και κακή αν υποστηρίζει τα ζώα.
Αν τα ζώα ασκούν βία, είναι απόδειξη της βλακείας των ζώων, αν την ασκούμε εμείς είναι ιστορικά απαραίτητη προϋπόθεση για την υπερίσχυση της λογικής μας, και σαφώς και δικαιολογείται.
Η ιστορικά απαραίτητη υπερίσχυση της λογικής μπορεί να την κάνει απολυταρχική και μονόδρομο στο πώς κατανοούμε τον κόσμο, αλλά είναι καλή. Αντιθέτως, η απολυταρχική επιβολή της άποψης των ζώων είναι κακή, επειδή διαφωνεί με τα δικά μας στο περιεχόμενο (κι όχι επειδή επιβάλλεται με τη βία και απόλυτα). Εν ολίγοις, επειδή είναι ζωωδης, όχι επειδή είναι απολυταρχική.