Μάλλον το έγραψε ως σύγκριση με το τι έγινε το 1940, που έγινε ακριβώς αυτό.
Να απαντήσω γενικά και προς όλους:
- Το ΝΑΤΟ ΔΕΝ είναι συμμαχία δημοκρατικών χωρών, συμμαχία σκέτη ναι.
- Δεν θεωρώ λύση του προβλήματος να βομβαρδιστεί το Ισραήλ κλπ, καλά με κατάλαβε ο @GRACCHUS_BABEUF , αλλά κάπως πρέπει να αντιμετωπιστεί από τη διεθνή κοινότητα το κράτος-τρομοκράτης (το οποίο βέβαια έχει την αμέριστη και άνευ όρων στήριξη και υποστήριξη των ΗΠΑ και δορυφόρων τους, τη “δημοκρατική” συμμαχία…). Από λόγια και διαπραγματεύσεις δεν καταλαβαίνουν εδώ και 70+ χρόνια, οπότε ίσως η ενδεχόμενη απειλή πάνω από το κεφάλι τους να τους άλλαζε τη στάση. Ξέρω, ουτοπικό στην παρούσα φάση και με τον ισχύοντα συσχετισμό δυνάμεων.
Δυστυχώς έχουμε περάσει από την περίοδο ψυχρού πολέμου των 80s (που πρόλαβα) σε διαρκή περίοδο θερμών πολέμων, περιφερειακών και μη. Ο ΟΗΕ απών, ο καθένας κοιτάζει το βραχυπρόθεσμο συμφέρον του και κάποιοι κερδίζουν πάλι από όλα αυτά. Αν υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε περίοδο μεσοπολέμου σε παγκόσμιο επίπεδο, μάλλον οδεύουμε προς το τέλος του (ελπίζω να μην έχω δίκιο).
Είμαι περίεργος για το τι ακριβώς διαχωρίζει τις “δημοκρατικές” από τις δημοκρατικές χώρες. Παρ’ όλα αυτά, αν το τόσο ψείρισμα κουράζει, μπορούμε να το μεταφέρουμε σε άλλο topic ή και σε άλλον χρόνο.
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ αυτήν τη στιγμή ειναι 32. Από αυτές τις 32 χώρες υπάρχει έστω και μία που να μην είναι δημοκρατία (των βασιλευουμένων συμπεριλαμβανομένων -αν και δεν πιστεύω ότι αναφερόσουν σε αυτές);
Τέλος, εφόσον δεν θεωρούμε ότι η λύση του προβλήματος είναι να βομβαρδιστεί το Ισραήλ, αλλά κάτι άλλο, μπορούμε εξαρχής να γράφουμε αυτό το κάτι άλλο για να γλιτώνουμε χρόνο και να συνεννοούμαστε και καλύτερα.
Εμ αυτό είναι το θέμα, θες με κάθε αφορμή να γράφουμε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΡΑ για να έχεις να μας κράζεις, ΟΥΥΥΥΥΥ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ
Βρε βολεύομαι και με ό,τι έγραψε παραπάνω ο St. Anger περί διεθνούς κοινότητας (κι ας μη με εκφράζει προσωπικά), δε λέω να φτάσουμε από το 0 στο 100. Αλλά μη φτάσουμε και στο -100, δηλαδή σε μία λογική Δρέσδης, Ναγκασάκι κλπ. -αυτό σημείωσα.
Ειλικρινά δεν νομίζω να θέλει κανείς εδώ μέσα (τουλάχιστον) να σβηστεί το Ισραήλ από το πρόσωπο της Γης
Όλοι (και πάλι, θέλω να πιστεύω) θέλουμε να δούμε Άραβες και Εβραίους να ζουν ειρηνικά ο ένας δίπλα στον άλλον
Είδα κάτι βίντεο που είναι επιπέδου twisters που είδα μέσα στο καλοκαίρι στο σινεμά
Απίστευτες εικόνες
https://x.com/SpaceX/status/1845442658397049011?t=bSy0yTfrBsHNQA_gxJhxeg&s=19
Το βιντεάκι δείχνει πως η SpaceX κατάφερε στην πρώτη της δοκιμή, να πιάσει στο σημείο εκτόξευσης, τον booster του πυραύλου της. Δηλαδή, δεν πέφτει στον ωκεανό, δεν πέφτει αριστερά δεξιά, πάει κατευθείαν στο σημείο που ξεκίνησε.
Αφου η πρώτη δοκιμή είναι επιτυχημένη, σημαίνει πως είμαστε πολύ κοντά το να μπορούμε να εκτοξεύουμε πράγματα στο διάστημα και το κόστος τους να είναι απλώς τυπικό…
Αδιανόητα πράγματα κυριολεκτικά
Ειναι πραγματικα λες και βλεπεις ταινια sci-fi. Φανταστικο.
Θεμα χρονου να βγουν ψεκασμενοι και να λενε οτι το βιντεο ειναι ψευτικο.
Για να μπει σε context, αυτό το πράγμα έχει μήκος 70 μέτρα (20+ όροφοι) και ζυγίζει σχεδόν 300 τόνους, χώρια τα καύσιμα, τις δυνάμεις που αναπτύσσονται κλπ.
Πραγματικά σήμερα είναι ιστορική στιγμή για την ανθρωπότητα, είναι απίστευτο αυτό που κατάφεραν
αλλάζει όλα τα δεδομένα αυτή η επιτυχία
Ήδη διάβασα ότι το βίντεο είναι reversed.
Γιατι, δεν ειναι;
Χθες αυτό, σήμερα αυτό
https://x.com/NASA/status/1845859399178264640?t=KpHOsQ-9iSGvTAsCHf0DMg&s=19
Και τι με νοιάζει εμένα τι κάνει ένα φεγγάρι του Δία…
Ωραιο για στιχος τυχαιου δηθεν “εντεχνου” με γκριζα μαλλια μεχρι τον ωμο και πουκαμισο
Προβλέπεται κι απόψε μονάχα αγαμία…
δικό σας (συνεχίστε τους στίχους)
Προβλέπεται κι απόψε μονάχα αγαμία… @St_Anger
Ευρώπη την ελέγανε, χωρίς εσένα δεν θα ζήσω
Έτη φωτός ταξίδεψα για να σε αντικρίσω @Hunter1978