Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Προχθες η Ουκρανία βάρεσε με τους περιβόητους πυραύλους μέσα στη Ρωσία. Απ’οτι λένε μια αποθήκη πυρομαχικών.

Χθες έκλεισαν πρεσβείες λέει στο Κίεβο π.χ. η Αμερικάνικη και η Ελληνική.

Σήμερα η Ουκρανία είπε πως η Ρωσία βάρεσε με διηπειρωτικό πύραυλο για πρώτη φορά. Μετά όμως διάφοροι… και Αμερικανοί επίσημοι, λένε πως μάλλον όχι.

Εμένα μου φαίνεται πως όλοι περιμένουν απάντηση, απάντηση που ανεβάζει τον πήχη, περιμένουν πως αυτό που έκαναν θα προκαλέσει σημαντική κλιμάκωση. Αν αυτό ισχύει τότε αναρωτιέται κανείς γιατί η κυβέρνηση Biden έδωσε το ok …και την εκπαίδευση και τις συντεταγμένες και και!!! Γιατί η μόνη λογική του να πει το “ok” είναι αν πιστεύουν πως μπλοφάρουν οι Ρώσσοι. Πως οι απειλές τους είναι κενές κλπ κλπ. Μάλλον τελικά έχουν δώσει το ok και ο θεός βοηθός.

/

Wolfgang Munchau για το μέλλον της Γερμανίας ενώ θα υπάρχει Trump στην κυβέρνηση των ΗΠΑ…

Alex Vitale και Anatol Lieven στο Jacobin radio για το τι μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ…

Επιβεβαίωσε ο Πούτιν, απειλεί ανοιχτά δυτικές χώρες με πλήγματα-αντίποινα, είπε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία πλέον αποκτά στοιχεία παγκόσμιου χαρακτήρα…

Δεν ήταν διηπειρωτικός. Ήταν υπερηχητικός βαλλιστικός μέσου βεληνεκούς.

Διάλειμμα από τις ανησυχητικές ειδήσεις που διαβάζουμε κάθε λίγες ώρες.

• Two Teslas, the Model Y and Model S, make the most dangerous cars list despite Tesla’s advanced driver-assist technology
  • Tesla also has the highest fatal accident rate by brand, followed by Kia, Buick, Dodge, and Hyundai

Ελπίζω αυτά που ήξεραν, να τα ξεχάσουν τώρα που ο “chosen one” θα είναι στην κυβέρνηση.

1 Like

Να το διαβάζουμε όλο ε? Μου έκανε εντυπωση η λίστα.

Most of these vehicles received excellent safety ratings, performing well in crash tests at the IIHS and NHTSA, so it’s not a vehicle design issue,” said Brauer. “The models on this list likely reflect a combination of driver behavior and driving conditions, leading to increased crashes and fatalities.”

Δηλαδή οκ, όσο καλό και να είναι, αν ο άλλος τρέχει εκτός ορίου,έχει πιει, η δεν προλάβει να αντιδράσει επειδή άλλος κάνει κάτι, κτλ ε θα γίνει το κακό.
Αν ο άλλος πήρε Τέσλα διότι νομίζει δε θα τρακάρει ποτέ τότε είναι μπούφος.
Επίσης έχει να κάνει και με το popularity του αμαξιού, και πιο πολλά είναι στο δρόμο τόσο και οι πιθανότητες να έχουν ένα ατύχημα, τουλάχιστον σε ένα βαθμό, σωστά?

3 Likes

Εκτος αν θεωρεις οτι σε ολα τα αυτοκινητα μπαινουν μεθυστακες, ενω στα Τεσλα οι οδηγοι πανε με 10 χλμ. την ωρα, το δειγμα ειναι ιδιο για ολους. Θελω να πω, οτι ποσοστιαια οσοι τρεχουν εκτος οριου με το Toyota, τρεχουν και με το Tesla.

Στο δρομο βλεπω τοσα Τεσλα οσα και Πορσε της λιστας. Δεν ζω βεβαια στην Αμερικη, οποτε δεν ξερω το popularity. Επισης, η λιστα περιλαμβανει στατιστικα ανα μιλια οδηγησης. Δειχνει απολυτα λογικο, αφου βγαινει ποσοστο. Τι ακριβως ειναι λάθος;

Συμφωνουμε οτι ο εφησυχασμος του autopilot ειναι μεγαλος και κρισιμος παραγοντας για να κανεις μλκ στο δρομο. Αλλα αν θεωρεις οτι μπορεις να παιζεις φρουτακια στο κινητο ή να κάνεις πλήρες πρόγραμμα απολέπισης στον καθρέφτη, οσο το μηχανημα θα οδηγει μονο του, τοτε ναι εισαι κατι παραπανω απο μπουφος.

Επισης, για να μην εχεις απορια, ολο το διαβασαμε, σε διαβεβαιω. Μαλιστα, διαβασαμε και δυο ακομη ερευνες, μια που με τα “σωστα” στατιστικα βγαζει οτι η Τεσλα ειναι η πιο ασφαλης και μια αλλη που φερνει περισσοτερο κοντα σε αυτη που ποσταρα. Αν θελεις λινκ, θα τα ψαξω να τα (ξανα)βρω, δεν θα ειναι δυσκολο.

1 Like

Οκ προσοχή δεν στην είπα, και σόρρυ εάν έδωσα τέτοια εντύπωση απλά στο άρθρο τονιζει για τις συνθήκες κτλ που θα συμβεί.
Στο δια ταύτα είναι πάρα πολλά tesla εδώ στον Καναδά, στην Αμερική ακόμα περισσότερα, έχει να κάνει κυρίως με την αυτονομία ανά φόρτιση που δίνουν οπότε τα παίρνουν αρκετοί.
Αν η πλειοψηφία ατυχημάτων γίνεται λόγω auto pilot, θα είναι θλιβερό. Δεν είμαστε σε τέτοιο σημείο ακόμα κι αν οι συνθήκες, μεγάλοι δρόμοι, ελάχιστη κίνηση το επιτρέπουν.
Εγώ κυρίως θορυβήθηκα με το Honda διότι έχω το προηγούμενο μοντέλο αλλά εδώ είναι άπειρα (εδώ φτιάχνονται).

1 Like

Μπράβο ρε @samis , δεν ήθελα συνέχεια να απαντάω εγώ, ο άλλος με είπε συνήγορο τις προάλλες δλδ

Τεσπα, το πρόβλημα στο άρθρο (το βασικό, γιατί έχει και άλλα) είναι αυτό

normalized by the total number of vehicle miles driven, which was estimated from iSeeCars’ data of over 8 million vehicles on the road in 2022 from model years 2018-2022

Που πρώτον, ας μου πει κάποιος αν καταλάβε κάνεις ότι μιλάνε για δεδομένα του 2022 μόνο.

Δεύτερον, πρέπει να κάνεις και normalize κάπου με τις πωλήσεις, την κυκλοφορία και αυτά που άφησαν έξω, δλδ αν όλα τα αμάξια είναι Τέσλα στο δρόμο, 100% των θανατηφόρων ατυχημάτων θα είναι…από Τέσλα.

Και τρίτον και κυριότερο, δλδ δεν αναρωτιέται κανείς πως ακριβώς βρήκαν μίλια ταξιδεμένα??? Έχουν αυτοί δεδομένα από 8εκ αμάξια, τα οποία έχουν πρόσβαση στα ποσά μίλια έκαναν? Ενδεικτικά, το 2022 βρήκα στο ίντερνετ κυκλοφορούσαν 283,400,986 αμάξια και μόνο στις ΗΠΑ, πόσα είναι του 18-22, πόσο καλή δειγματοληψία έχουν σε αυτά τα 8εκ που λενε.

Εγώ προσωπικά καταλήγω σε κάτι απλό, ότι λένε μλκιες δλδ. Ας μας δείξουν τη μεθοδολογία τους πρώτα και όχι τσιτάτα, γιατί τώρα εδώ μέσα ένας άνθρωπος ανησύχησε με αυτά που γράψανε κάποιοι τυπάκοι. Αν θες να κάνεις έρευνα και να σε παίρνουν στα σοβαρά, χρειάζεται δεδομένα, μεθοδολογία και αποτελέσματα. Διαφορετικά και εγώ θα μπορώ να πω “estimated from nnnkkk’s data, Tesla’s cars should be the only cars allowed to consumers to buy” και να έχω και δίκιο, αφού κανείς δε νοιάζεται για το πως βγαίνει ένα συμπέρασμα.

1 Like

Οχι, οκ, ουτε εγω ηθελα να στην πω, δεν υπαρχει λογος για “σορρυ”. Απλως απαντησα με τριτο πληθυντικο, οπως εγραψες και φανηκε καπως :rofl:

Σε καποιο απο τα αρθρα νομιζω οτι αναφεροταν το θεμα του autopilot και η γενικη αισθηση ηταν οτι ο οδηγος ειναι απροσεκτος επειδη αφηνεται στην αυτοματη οδηγηση. Αλλα δεν εχω μπει καν μεσα, ποσο μαλλον να ξερω πώς ειναι η οδηγικη αισθηση, ωστε να εχω και αποψη.

1 Like

Για το τρίτο που ρωτάς @nnnkkk κάθε χρόνο στην ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας δηλώνονται τα χιλιόμετρα του αμαξιού, οπότε μια μέτρηση θα παρθεί από εκεί, το ίδιο θα γίνει και εάν δηλώσεις νέα ασφάλεια στο αμάξι αφού πάντοτε οφείλεις να δηλώσεις πόσα κάνεις τη χρονιά ώστε να πληρώσεις ανάλογο ασφάλιστρο. Υπόψιν εδώ οι ασφάλειες είναι μικτές μόνο, δεν υπάρχει η απλή που λέμε όπως στην Ελλάδα.

Το mentality του Tesla οδηγού στην Αμερική δεν το ξέρω, εάν όντως είναι για να νιώθει πιο χαλαρός και να πίνει παραπάνω να χαζεύει παραπάνω διότι το αμάξι θα τα κάνει όλα, είναι τραγικά ηλίθιο, από την αλλη σε φουλ καταναλωτικά άτομα αυτό ίσως παίζει μεγάλο ρόλο.
Τέσλα πάντως παίρνεις λόγω χιλιομέτρων ανά φόρτιση και λιγότερης συντήρησης. Έτσι είναι η σωστή προσέγγιση τουλάχιστον από εμένα.
Tα Auto pilots και λοιπές βοήθειες, τα θέλουμε για βοήθειες όχι να έχουν τον έλεγχο.

Προφανως για να παιρνουν δεδομενα απο την NHTSA, θα εχουν και δεδομενα για τα μιλια. Καθώς έψαχνα περισσότερες λεπτομέρειες για την ερευνα, διαπιστωσα οτι αυτη θεωρειται η σωστη τακτικη για τη μετρηση (τα μιλια εννοω), αρα μαλλον θα υπαρχει. Δεν ζω εκει, δεν ξερω.

Για το ετος, δεν εχω απαντηση. Το σκεφτηκα κι εγω. Διαπιστωσα οτι στη δευτερη ερευνα, αφορουσε οχηματα 2017-2022 (δεν ξερω γιατι εκεινη εκανε expand, αλλα ξεκινωντας ενα χρονο νωριτερα, πιθανοτατα θα υπηρχαν λιγοτερα Τεσλα στους δρομους - just saying, δεν το ξερω).

Εδιτ: προλαβε ο συμφορουμιτης να εξηγησει για τα μιλια, αρα μαλλον το συμπερασμα σου για τις μλκς γινεται λιγο πιο αδυναμο. Επισης, για να γραψεις ενα αρθρο μετα απο ερευνα, δεν ειναι υποχρεωση να βγαλεις τα στοιχεια. Προεραιτικα ναι, γινεται. Στειλε ενα μειλ, μπορει να σε εξυπηρετησουν. Αλλα δεν προκειται για κρατικη υπηρεσια, δεν προκειται για ιδρυμα, δεν προκειται για διατριβη. Ειδαλλως οι εφημεριδες (και τα σαιτ) θα ειχαν απειρα resources για να γεμιζουν τις σελίδες τους ή θα ειχαν 2-3 αρθρα καθε μερα και θα εβγαιναν σαν φυλλαδιο (ή blog).

1 Like

Οκ καθίστε γιατί μόλις βγάλαμε λαβράκι.
Είμαι τώρα στο μάθημα ποδοσφαίρου και λέμε με έναν άλλον εδώ για την επόμενη βδομάδα που έχει ο άλλος μου γιος άλλο μάθημα και δεν γίνεται να είμαι σε δύο μέρη ταυτόχρονα και η απάντηση του ήταν ε πάρε ένα Τέσλα στη γυναίκα σου που δεν οδηγεί τέλεια ώστε να κάνει αυτό την οδήγηση!!!
To the point δηλαδή η προσέγγιση είναι το auto pilot και σε ανασφαλείς οδηγούς όπου το αμάξι τα κάνει όλα. Μέχρι και ότι θα πάρει πιο γρήγορη απόφαση να στρίψει απότομα εάν συμβαίνει κάτι μπροστά λέει.
Φυσικά στο μυαλό μου όλο αυτό είναι ιδανικό διότι περιμένει και τα άλλα αμάξια να είναι Tesla. Επομένως δεν λαμβάνει πάντα το απρόσμενο από άλλο οδηγό δίπλα.
Τεσπα τώρα τουλάχιστον υπάρχει εξήγηση και το άρθρο έχει μεγαλύτερη βάση όπως και η κατάληξη ότι το auto pilot είναι βασικό κριτήριο για την αγορά.

1 Like

Καθόλου πιο αδύναμο δε γίνεται, αλλά είπα τους προβληματισμούς μου, δε με αφορά κάτι παραπάνω.

Το’ πιασα, ελπίζω να μη βρεθούμε στο σημείο κάποιος να αγοράσει κάποια εφημερίδα και σαιτς, να τα γεμίσει προπαγάνδα ή να περνάει τις απόψεις του χωρίς τεκμηρίωση, και λόγω χρημάτων να τα βλέπουμε συνέχεια μπροστά μας όπως λειτουργεί το ίντερνετ, και επηρεάζει τον κόσμο για δικούς του σκοπούς, θα ήταν πραγματικά δύσκολη κατάσταση να ξέρουμε τι είναι σωστό και τι όχι

1 Like

Συμφωνουμε απολυτα, είναι δύσκολο πράγμα η ενημέρωση σήμερα. Συμβουλη: ενημερωσου απο Μεσα που μπορουν να σε κατατοπισουν. Να επικοινωνεις μαζι τους και να παιρνεις τα στοιχεια που σου λειπουν. Αυτο κανει ενα Μεσο καλο. Εναλλακτικά, μπορείς να προσπεράσεις.

Αλλά μην περιμενεις ομως απο τους αλλους να μοιραζονται τον κοπο τους δωρεαν. Κάνε τη δική σου έρευνα ή μπορείς να ακολουθείς τον (κάθε) Μασκ στο Χ, για να μαθαίνεις πρώτος την αλήθεια.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι εσύ έφερες αυτό το άρθρο στην κουβέντα, έτσι? Και έβαλες σα σχόλιο ότι τώρα που βγήκε ο Τραμπ θα βοηθήσει τα επικίνδυνα Τέσλα, δεν έψαξα εγώ το άρθρο

Οτι δηλαδη ο μεσος αγοραστης Tesla ειναι το ιδιο με τον μεσο αγοραστη Prius?

Απιστευτα εσφαλμενο αποτελεσμα το οτι το Tesla δεν ειναι ασφαλες αυτοκινητο επειδη τρακαρει περισσοτερος κοσμος με αυτο αντι για αλλα αυτοκινητα.

Οδηγωντας καθημερινα τουλαχιστον απο 1 εως 2 ωρες στους δρομους της Νεας Υορκης, μπορω να επαληθευσω το ΠΟΣΑ Tesla εχει ο κοσμος πλεον εδω περα. Παρα παρα πολλα. Ειναι λογικο με τοσο ογκο αυτοκινητων, να αυξανεται και ο ογκος των ατυχηματων στα οποια εμπλεκονται Tesla. Απο την αλλη, οι χειροτεροι οδηγοι ειναι μακραν οι BMW αλλα δεν ειναι πουθενα στην λιστα. Λογικο, αφου ειναι ενα πολυ μικρο ποσοστο στους δρομους. Και ναι, ασχετα απο το “per billion miles” της υποθεσης.

Πανευκολα, ολα ειναι ηλεκτρονικα πλεον κι εχουν GPS.

Κακη ερευνα οπως και να χει. Δεν συμπεριλαμβανει τους θανατους που προκαλουνται εμμεσα απο την οδηγικη συμπεριφορα οσων εχουν BMW, οπως αγχος, στρες, καρδιακα, εγκεφαλικα κτλ σε βαθος χρονου.

ΥΓ. Η οδηγικη συμπεριφορα των Νεουορκεζων εχει ψηφιστει ως 3η χειροτερη αναμεσα σε 50 πολιτειες, μονο κατω απο Φλοριντα (λογικο) και New Jersey (επισης λογικο). Οταν εχεις κοσμο με λεφτα, που ειναι privileged και εχει την δυνατοτητα να παρει Tesla επειδη μπορει, ταυτοχρονα χωρις τις επιπτωσεις στον δρομο, αυτα συμβαινουν.

2 Likes

Δεν φανταζομουν ποτε ότι θα δυσκολευόσουν στην κατανόηση κειμένου, εισαι πολυ εξυπνος για αυτο. Εκανα απλώς ενα “διάλειμμα”, διότι υπάρχουν σοβαρότερες ειδήσεις (κατ’ εμέ) από αυτήν. Και με βολεψε για ένα ειρωνικό αστείο, δεν σκέφτηκα ότι θα σε ενοχλούσε :smiley: Απολογουμαι αν στεναχωρηθηκες, όλα καλά, προχωράμε.

Μωρέ καλά τα λες. Όπως έγραψα ήδη, ούτε στις ΗΠΑ είμαι για να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει, ούτε υιοθετώ το άρθρο. Ούτε καν κρίνω αν το Τέσλα ειναι ασφαλές, είμαι πολυ μακριά από το να πάρω ένα και να με προβληματίσει αυτό. Όπως έγραψα ήδη (επανάληψη λέξεων, μήπως γίνουν κατανοητές), έκανα ένα γρήγορο research και βρήκα αντικρουόμενα αποτελέσματα από άλλες έρευνες.

Απόοδειξη, για άλλη μια φορά, ότι δίνεις στατιστικα και σου μαγειρεύουν ό,τι θέλεις. Χωρίς να έχω εικόνα (της χώρας, της αγοράς, των συνθηκών κλπ), δεν θέλω να πάρω θέση. Ωστόσο, παραδέχομαι ότι θεώρησα πως το “per xxxxxx miles” είναι σωστό μέτρο σύγκρισης, αφού ποσοστιαία θα έπρεπε να βγάζει ένα συμπέρασμα.

Αν είναι λάθος η σκέψη μου, δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω, αλλά πώς αλλιώς θα γίνει η σύγκριση; Ας ξεχάσουμε την οποιαδήποτε μάρκα αυτοκινήτου: διάβασα σε άλλη έρευνα στατιστικά για “occupant fatality” (ή κάπως έτσι), δηλαδή με τους εμπλεκόμενους στο δυστύχημα. Αυτό ήταν εντελώς έωλο, διότι ήταν σαν να παίρνει ως δεδομένο ότι σε κάθε όχημα της έρευνας υπήρχε ο ίδιος αριθμός επιβατών.

EDIT: Μόλις διάβασα ότι ανέφερες την άλλη απορία μου. Δεν βρήκα έρευνα που να αναφέρει τους έμμεσους θανάτους, δλδ τα τροχαία π.χ. με Τέσλα, που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο του απέναντι. Δλδ, αν βγω εγώ με hummer και πατησω τρια smart με υπαιτιότητα του οχήματος μου, εχω ασφαλες αυτοκίνητο. Για εμένα :rofl:

1 Like

Βρε ναι, αλλά μου έδωσες συμβουλή για το τι να κάνω με τα σαιτς και που να ενημερώνομαι ουατεβερ, για ένα άρθρο που έβαλες εσύ :stuck_out_tongue:

Τεσπά, για τα αμάξια γενικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναλωνόμαστε σε “άρθρα”. Υπάρχει βιομηχανία 100+ χρόνων μαζί με τα best practices, υπάρχουν ελεγκτές και το μόνο που μετράει είναι αυτό. Δε νοείται “πιο θανατηφόρο αμάξι” εν κινήσει γιατί υπάρχουν άπειροι παράγοντες, αλλά κανένας σχεδόν του αμαξιού. Ακόμη κι αν υπήρχε, θα έπρεπε να ενσωματωθεί στα στάνταρτς των ελεγκτών.

Ένα βασικό πρόβλημα των Τέσλα και όλων των ηλεκτρικών αμαξιών βσκ, είναι η επιτάχυνση. Αν δε μας αρέσει πως λειτουργεί ο ηλεκτρικός κινητήρας και ότι πια αμάξια που πιάνουν μεγάλες ταχύτητες πολύ γρήγορα έχουν προσιτές τιμές, τότε ας πούμε “δεν επιτρέπεται στα αμάξια να πηγαίνουν πάνω από τα όρια ταχύτητας”. Δλδ είναι χαζό να λέμε ότι φταίει το αμάξι, όταν φταίει ο ΚΟΚ και ο άνθρωπος.

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο ότι τράκαρε ένα Τέσλα, και το μηχανικό μέρος για να ανοίξει το παράθυρο δεν ήταν καθόλου ευδιάκριτο και εν τέλει πέθαναν οι επιβάτες γιατί δεν μπόρεσαν να βγουν έξω. Αυτό γιατί πέρασε από τους κανόνες ασφαλείας? Ποιος είπε ότι το αμάξι είναι οκ να κυκλοφορήσει, έστω και σε αυτή την οριακή περίπτωση? Αν πέρασε και συνέχισαν να το φτιάχνουν έτσι (η τεχνολογία πρέπει να βοηθάει τους ανθρώπους), τότε ναι πρέπει να πάνε στα δικαστήρια, να ανακληθούν όλα, να έχουν ποινικές ευθύνες ουατεβερ.

Στην οδήγηση αμαξιών, έχουμε εμπειρία και τεχνογνωσία άπειρων χρόνων, ώστε το μόνο σφάλμα να έρχεται σχεδόν αποκλειστικά απ’τον ανθρώπινο παράγοντα. Αν αύριο όλα τα αμάξια είναι αυτόνομα, τα ατυχήματα θα προσεγγίζουν τα νούμερα στα τραίνα, αεροπλάνα και πλοία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λέμε “πιο επικίνδυνα αμάξια” όταν ευθύνεται αποκλειστικά ο άνθρωπος και ταυτόχρονα έχουμε επενδύσει άπειρους πόρους για να φτιάξουμε ένα ασφαλές σύστημα οδήγησης.

Τώρα, αν θέλουμε ένα σύστημα που ο άνθρωπος (πεζός ή να οδηγεί) μπορεί να κάνει ο,τι θέλει στους δρόμους και να ζητάμε τα ρέστα από τα αμάξια που δεν λειτουργούν τέλεια σε κάθε πιθανό ενδεχόμενο, ε να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ο κόσμος θα σκοτώνεται γιατί πολύ απλά αυτό δε γίνεται.

Δεν υπαρχει καποιο a priori λαθος στην αναλυση που δινει τα αποτελεσματα σε μετρηση “ατυχημα ανα μιλια”, αλλα ειναι πολλες οι “ερμηνειες” που θα μπορουσε να δωσει κανεις στο οτι καποια οχηματα ειναι τοσο ψηλα, και μερικες τις αναφερει και το αρθρο.

Θεωρητικα θα επρεπε το “θανατηφορα ατυχηματα ανα μιλια” να ειναι μια αντικειμενικη μετρηση και να μπορει να χρησιμοποιηθει ως μετρο συγκρισης. Θα κανω ομως εναν πολυ σουρεαλ παραλληλισμο για να εξηγησω ποια θα μπορουσε δυνητικα να ειναι η πηγη “λαθους” σε μια τετοια ερμηνεια.

Στο ΝΒΑ ο Στεφ Καρι θεωρειται ο καλυτερος σουτερ που εχει περασει ποτε απο το αθλημα (και ειναι). Φετος μεχρι πριν 16 ωρες περιπου, ειχε ποσοστο στα τριποντα για την σεζον γυρω στο 44% αν δεν κανω λαθος, ενω ο συμπαικτης του Draymond Green, που δεν φημιζεται για την εκτελεστικη του δεινοτητα, ειχε 45.4%. Μια απλοικη ερμηνεια που αγνοει τον ογκο της πληροφοριας, θα μπορουσε να ισχυριστει πως ο Green φετος σουταρει καλυτερα απο τον καλυτερο σουτερ ολων των εποχων. Ο Καρι βεβαια σουταρει σκοτωμενα τριποντα απο τα 8.5 μετρα ολη την ωρα, πολλες φορες και με δυο παικτες πανω του, ενω ο Green συνηθως καθεται στις γωνιες και περιμενει ελευθερος να ριξει το σουτακι του (που ειναι και απο πιο κοντινη αποσταση στις γωνιες).

Αν εχεις στις πολιτειες που ευνοουν την “καγκουρια” περισσοτερο κοσμο που ψηνεται να κανει καγκουριες με το νεο του Τεσλα, αυτο θα επηρασει σιγουρα το αποτελεσμα της ερευνας. Γενικα υπαρχουν παρα πολλοι παραγοντες (καποιοι μετρησιμοι και καποιοι ισως οχι) που καθιστουν μια τετοια ερευνα πολυ δυσκολη κατ’εμε. Δεν λεω οτι δεν υπαρχει καμια βαση σε αυτην, απλως θα ηθελα να δω λιγο ολες τις παραμετρους που μετρηθηκαν, τα demographics των οδηγων που προκαλεσαν ατυχηματα, κτλ. Δεν αμφιβαλλω παντως πως θα υπαρχει σιγουρα σημαντικη ποσοτητα ανθρωπων που επειδη εχουν Τεσλα νομιζουν οτι ειναι ατρωτοι… μεχρι να αποδειχθει το αντιθετο.

2 Likes

Το Onion απέκτησε τον infowars και λέγεται ότι σκοπεύει να το κάνει παρωδία του Άλεξ Τζόουνς. Μία πολύ θετική εξέλιξη κατά την άποψή μου, αλλά σπόιλερ επειδή δεν με ρώτησε κανείς. Αλλά για τους δημοκράτες (:rofl:) φίλους του δημοκράτη Τζόουνς, αυτό δεν πρέπει να γίνει.

Ανέλαβε λοιπόν δράση το πολυεργαλείο, ο ελβετικός σουγιάς της Αμερικής και του πλανήτη.

Προφανώς ο τρόπος που απέσπασε το @Χ από τον ιδιοκτήτη του, δουλευει για ολους τους λογαριασμους στην πλατφορμα.

Του βγάζω το καπέλο πάντως, δείχνει να έμαθε πολλά από τις τακτικές του πατέρα του στη Ν. Αφρική. Αυτή η γελοία καρικατούρα που θα αλλάξει τον κόσμο (πώς;), κερδίζει καθημερινά πόντους απέχθειας από εμένα. Στα παπάκια του, καμία αντίρρηση, αλλά φυσικά και θα ήθελα να τον δω να εξαυλώνεται ως επιχειρηματίας και να ζει κάτω από κάποια γέφυρα. Νταξ, ούτε καν σε ταινία δεν γίνεται. Αν χρειαστεί, θα αγοράσει και το Χόλιγουντ.

2 Likes