Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Πιο Αθήνα δεν γίνεται, χαχα.
Δεν το βάζει κάτω πάντως, ναι
Μέχρι να φάει και το επόμενο άκυρο και βγει για έρανο να ταϊσει το παιδί
Αν υπάρχει κι αυτό.

3 Likes

Δεν είναι τρολιά, δεν είναι fake.

Παντως είναι αξιοπερίεργο πως όσοι έχουμε ασχοληθει με τουρισμό, έχουμε άσχημη εμπειρία με αλληλεπίδραση με το συγκεκριμένο λαό.
Τα τελευταία χρόνια επειδή και στο Πήλιο είχαμε πολύ κόσμο απο Ισραήλ, όλοι οι επαγγελματίες είχαν προβλήματα μαζί τους, είτε στα οικονομικά, είτε με ζημιές, είτε με (πολύ) βρωμιά.

4 Likes

Δεν έχω πρόβλημα με το sentiment γενικά (δλδ ο καθένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να έχει την προσωπική του άποψη), αλλά στο μυαλό μου η φάση με τους Ισραηλινούς που αναφέρεται παραπάνω, δεν έχει καμία διαφορά με το να βγω εγώ πχ και να πω “όλοι οι Ρομά είναι γυφτοι γιατί αυτή την εμπειρία έχω εγώ και άλλοι 10” ή ότι “οι μαύροι κάνουν αναλογικά τα περισσότερα βίαια εγκλήματα γιατί αυτό λένε τα (έστω biased) στοιχεία” ή και παρόμοια παραδείγματα.

Δηλαδή είναι σίγουρο πως όταν τελειώσει κάποια στιγμή αυτή η φάση (που θα τελειώσει), είναι 100% σίγουρο πως θα υπάρχει αντισημιτισμός στα τυφλά.

Νομίζω πως έχει διαφορά + του ότι δεν είναι ακριβώς το ίδιο παράδειγμα. Κι εξηγούμαι.
Άλλο το να πεις πως όλοι οι Ισραηλινοί είναι ΓΤΠΚ πελάτες κι άλλο πως οι χειρότεροι πελάτες από ένα σκασμό ξένες χώρες είναι αυτοί. Αν δλδ έχεις σε ένα κατάλυμα μόνο αυτούς και κανέναν άλλον, τότε ναι θα δεις διαφορά μεταξύ τους. Δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν είναι όμως σε ταυτόχρονη συναναστροφή με άλλες 10 -15 υπηκοότητες, τότε επίσης θα δεις διαφορά και θα είναι επιβαρυντική.

Ναι, αρκετά πιθανό. Η αιτία όμως αυτού, θα οφείλεται κατά πολύ και στους ίδιους.

3 Likes

Καλά θέλω να πιστεύω (κι ελπίζω) ότι τουλάχιστον σε κομμάτι ρατσισμου / διακρίσεων οι συνομιλητές εδώ μέσα είμαστε σε κοινό μήκος κύματος - δηλαδη συζητάμε με βάση συγκεκριμένα παραδείγματα και με την παραδοχή της γενίκευσης με βάση την εμπειρία μας, χωρίς να σημαίνει ότι το πάμε σε γενική κατηγοριοποίηση που εν τέλει έχει ρατσιστικό πρόσημο.
Ρατσισμός → δεδομένη ηλιθιότητα στο μυαλό μου τουλάχιστον.

Καλως η κακώς, αν η εμπειρία του καθενός δείχνει ένα συγκεκριμένο pattern το οποίο ταυτίζεται μεταξύ καμπόσων μεταξύ μας, κι αυτό κάτι έχει να πει. Μπορείς να το πεις “cultural difference”, πες το όπως θες.

Εγώ στα 20 (plus) χρόνια αλληλεπίδρασης με κόσμο στο χώρο της εστίασης κ του τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων από κάθε γωνιά της γής, αυτό το pattern προβληματικού attitude το έχω δεί από συμπατριώτες μας και Ισραηλινούς.

Επίσης και οι Άραβες είναι Σημίτες ε :stuck_out_tongue:

3 Likes

Από σεζόν, πάντως, εγώ δεν έχω δει κάτι διαφορετικό από Ισραηλίτες. Αρχικά, τι λαός ρε παιδιά, οι μισοί είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι σε άλλες χώρες, που “επέστρεψαν” αργότερα στην γη της επαγγελίας. Οι Εβραίοι δεν είναι εθνικά προσδιορισμένοι, ούτε ακριβώς φυλετικά. Πολλοί Εβραίοι δεν δέχονται καν να αναγνωριστούν ως έθνος, παρά μόνο ως θρησκεία. Είναι τουρλουμπούκι. Είχα πει σε μία Ισραηλινή ότι “α ναι, τώρα που το λες ότι είσαι από εκεί, το βλέπω”, γιατί είχε μεν ένα πανέμορφο μεσανατολίτικο γαϊτανόφρυδο αλλά δεν έμοιαζε Αράβισσα (Gal Gadot φάση, sans την στρατοκαυλίαση), και μόνο που δεν με έδειρε - Jews are not a race, μου είχε πει.

Επίσης, εξαρτάται και το τι ποιότητας τουρίστες θα σου στείλει το πρακτορείο και σε τι επίπεδα παίζεις μπάλα - τόσο στις τιμές, όσο και στον τύπο τουρισμού που προσφέρεις. Κλασικό παράδειγμα οι Άγγλοι στην Κρήτη. Εγώ δούλευα κατά κύριο λόγο με μικροαστούς Ρώσους που άφηναν τα πάντα ρδελομπού, αλλά το πρακτορείο τέτοιο κόσμο έστελνε: φτωχούς τουρίστες για φτηνό τουρισμό.

1 Like

πολύ fair point αυτό

1 Like

ρωτάω με ειλικρινή και αφελή απόρία - φτωχός ξένος τουρίστας = ρδελομπου ; δλδ αυτοι οι ανθρωποι ερχονται διακοπες και θεωρουν λογικο πχ να σπάσουν το ξενοδοχείο ; γιατί ;

Δεν το έσπαγαν, αλλά άφηναν πολλά σκουπίδια τους εκεί, ατέλειωτα μπουκάλια με ποτά, περιτυλίγματα, τέτοια πράγματα.

Επίσης, ήταν πολύ αυστηροί με κάθε χρέωση, δεν δέχονταν να πληρώσουν οτιδήποτε παραπάνω - αυτό αλλού θα το λέγαμε “μιζέρια, τσιγκουνιά, μαλάκυνση” κι αλλού θα λέγαμε ότι “έδωσαν ήδη ακριβώς όσα είχαν για να έρθουν, και προσπαθούν να περάσουν τις διακοπές τους σπαταλώντας όσο λιγότερα γίνονται, οπότε ένας τουρισμός οργανωμένος απ’ το να απομυζήσει ό,τι μπορεί απ’ τον τουρίστα λογικό να τους κλωτσήσει”

Μηπως τοτε ο χαρακτηρισμος σου ειναι λιγο υπερβολικος ;

Εμένα δεν μου φαίνεται, αλλά ας πούμε ότι είναι. Τι να πω, ότι άφηναν ένα δωμάτιο άνω-κάτω;

…να πεις αφηναν σκουπιδια. που φαντάζομαι αφηνουν πολλοι τουριστες. νομιζω υπαρχουν πολλα λεβελ παρακατω.

Ε δεν είναι ότι μόνο άφηναν σκουπίδια, υπάρχει μία συγκεκριμένη εικόνα βρώμας και ακαταστασίας που θέλω να μεταδώσω, που δεν περιορίζεται στο ότι άφηναν άστρωτο το κρεβάτι και σκουπίδια στον κάδο. Γι’ αυτό λέω ότι δεν μου φαίνεται υπερβολικό το μπουρδέλο.

Αν συμβαινει, γιατι να μην το πεις, θα φοβηθεις; Το θεμα ειναι να βρουμε γιατι συμβαινει και να προσπαθησουμε να το αλλαξουμε. Disclaimer: δε συμβαινει λογω γονιδιων.

2 Likes

Αν δεν έχετε δει Άγγλο τουρίστα 18-25 ηλικία δεν έχετε δει τπτ.

3 Likes

Παλι καλα που ο Τραμπ ειναι ο πιο φιλειρηνικος προεδρος και θα σταματουσε ολους τους πολεμους!

10 Likes

Και χαρακτηριστική η σιωπή του ενός οπαδού του εδώ μέσα…

10 Likes

Ήθελε και 2 βδομάδες για να το σκεφτεί κιόλας.
Κατά τα άλλα ξεκίνησε το κράξιμο και πάει για πρόταση μομφής διότι δεν πήρε έγκριση του κογκρέσου για να ρίξει έτσι κι αλλιώς. Να βγουν οι γνωστοί άγνωστοι να πουν που κατηγορούμε τον ηγέτη στις καρδιές όλων

2 Likes

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις και μίλησε στο Reuters, η συμφωνία δεν ήρθε τυχαία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του, Τζέι Ντι Βανς, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμίρη του Κατάρ τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά από ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε αμερικανική αεροπορική βάση στο έδαφος του Κατάρ.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Τραμπ ενημέρωσε τον Εμίρη ότι το Ισραήλ είχε ήδη συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Ντόχα για να πειστεί και η Τεχεράνη να κάνει το ίδιο.

Το Κατάρ, με τις παραδοσιακά ισχυρές διαύλους επικοινωνίας τόσο με τη Δύση όσο και με το Ιράν, φαίνεται πως διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της εκεχειρίας, αν και επισήμως δεν έχει εκδοθεί ακόμη σχετική ανακοίνωση από την πλευρά του Εμιράτου.

Ρε τι μπίζνα πέφτει εκεί;
Μία έφαγε το Κατάρ, τέλος λέει ο “πόλεμος”.
Να δω πως θα το πουλήσουν προς τα έξω, αν και ψιλοφαίνεται το σενάριο από τα πάνω γραφόμενα.

1 Like