Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Ο Τσόμσκι νομίζω περισσότερο αποοήτευση έχει προκαλέσει στον κόσμο παρά θυμό, οργή.
Όχι, σίγουρα δεν έχει σχέση με όσα γίνονταν στο νησί αλλά ειλικρινά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο να στηρίξει με τον οποιοδήποτε τρόπο ένα τέτοιο κατακάθι.
Όσον αφορά την ηλικία του και αν τα είχε χαμένα, το βρίσκω τουλάχιστον αστείο…
Το 2015 έβγαλε το ντοκυμαντέρ Requiem of the american dream και το 2017 νομίζω βγήκε το βιβλίο. Τότε ήταν καλά;…

Όσον αφορά τον Χώκινγκ. ναι δεν βγάζει νόημα. Μιλάμε για τον σπουδαιότερο ίσως αστροφυσικό των τελευταίων 50 ετών και βέβαια όλοι ξέρουμε την ζωή του.
Αλλά…230+ φορές στα αρχεία το όνομά του;
Δεν βγάζει νόημα για τους γνωστούς λόγους αλλά όπως είπα και πιο πάνω έχω φτάσει στο σημείο να ζητώ αποδεικτικά στοιχεία ότι κάποιος δεν έχει σχέση με αυτή την σαπίλα.

Τώρα για τους δισεκατομμυριούχους και πολιτικούς…Ε προφανώς και είναι ΜΑΚΡΑΝ τα πιο σημαντικά ονόματα σε αυτή την υπόθεση, δεν χρειάζεται διευκρίνιση αυτό. Λάδι μέχρι στιγμής τουλάχιστον τους βγάζουν οι Αρχές και η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ.

/

Εδώ πέρα δεν γράφουν τπτ και dε θα σταθουν σχετικά με τον άνθρωπο, είναι πιο τυπικό και καλύτερα. Στα άσχημα η μητέρα του και ο αδελφός του ήταν στα θύματα, αυτο μάλλον θα κρύβει και το κίνητρο Αυτά είναι του κίτρινου τύπου και για να ξεσηκώνονται οι τραμπικοι. Φοβερό site.
To the point, το mental health είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό και δεν λύνεται με ασπιρίνη ούτε φανατιζοντας ανθρώπους που αρνούνται να αποδεχτούν τους υπόλοιπους επειδή δεν είναι ίδιοι, κυρΠαντεληδες τους λέμε νομίζω.

3 Likes

Και μια άλλη άποψη…

1 Like

Και αλλη μια, κουβεντα να γινεται.

1 Like

Προσωπικά δεν με έκανε σοφότερο το άρθρο αυτό (και κάπως κουραστικός ο Pinner), αλλά τουλάχιστον γνώρισα έναν ακόμα αυτόνομο ιστότοπο που αξίζει να διαβάζεται.

2 Likes

O 40χρονος είχε προσλάβει ντετέκτιβ για να παρακολουθεί τη σύζυγό του, από τη στιγμή που του δημιουργήθηκαν υποψίες ότι διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση. Το βίντεο φέρεται να αποδείκνυε τις υποψίες του, καθώς, με βάση τις πληροφορίες, φέρεται να την απαθανάτιζε σε καναπέ εστιατορίου να φιλιέται με άγνωστο.

H μητέρα των παιδιών αναγκάστηκε να αποχωρήσει πριν από την ολοκλήρωση της νεκρώσιμης ακολουθίας λόγω λεκτικής επίθεσης από κάποιους παρευρισκόμενους.

Κι έχουμε πει ρε παιδιά, ΠΡΩΤΑ αυτοκτονούμε και ΜΕΤΑ όλα τ’ άλλα

5 Likes

Το ίδιο μου απάντησαν και οι γονείς μου όταν τους είπα ότι ο Χώκιν είχε εμπλοκή στο σκάνδαλο. Προσωπικά έχω διαφορετική άποψη, γιατί ακόμα και εάν δεν συμμετείχε με τον τρόπο που εννοούμε, συμμετείχε τρόπον τινά. Ή θέλετε να μου πείτε ότι τον είδαν τα κοριτσάκια στο beach και έτρεξαν του σκοτωμού να φωτογραφηθούν με τον διάσημο αστροφυσικό; Ντάξει, κλαίω. Το χειρότερο σενάριο είναι ότι γνώριζε και συμμετείχε, έστω με έναν πιο έμμεσο τρόπο, το ‘καλύτερο’ είναι ότι γνώριζε λόγω της στενής επαφής που είχε με τον Έπστειν, στου οποίου το νησί τον ‘είδαμε’ πολλές φορές να παραθερίζει. Και η γνώση είναι συνενοχή. Γιατί αμφιβάλλω ότι ο Έπστειν κατάφερε να ξεγελάσει έναν Χώκιν - άρα, σίγουρα ήξερε. Άλλωστε, αν δεν απατώμαι, κατηγορίες για trafficking ανηλίκων εναντίον του Έπστειν εκκρεμούσαν από το 2006 ή 2008, δεν θυμάμαι με ακρίβεια.

Τον Τσόμσκι τον έχω ακουστά, δεν γνωρίζω τι απόψεις πρέσβευε, αλλά αν ήταν υποστηρικτής του Σιωνισμού δεν το θεωρώ καθόλου απίθανο να ήξερε και αυτός (ακόμα και να συμμετείχε).

Όσα κείμενα του Τσόμσκι έχω διαβάσει στο παρελθόν, στηλίτευε την πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ (παρ’ολο που έχει εβραϊκή καταγωγή). Από πότε έγινε σιωνιστής ο Τσόμσκι;!

1 Like

Γι’ αυτό έγραψα ότι δεν γνωρίζω τι ιδέες πρέσβευε. Και να γνώριζα πάλι, από τη στιγμή που το όνομά του φιγουράρει στους πιθανούς εμπλεκόμενους θα έχανα τη διάθεσή μου ν’ ασχοληθώ, όπως συνέβη και με τον Χώκιν.

Όσον αφορά τον Χώκινγκ, δεν έχω καταλάβει ακόμα πώς εμπλέκεται στην υπόθεση (είδα μια φωτογραφία που αναρτήθηκε τις προάλλες, που δεν λέει κάτι), αν και δεν ασχολήθηκα ακόμα να το ψάξω. Αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο που τα τελευταία περίπου 30 χρόνια της ζωής του επικοινωνούσε με τον έξω κόσμο μέσω ειδικού υπολογιστή που του έφτιαξαν, όπου μπορούσε να γράφει χρησιμοποιώντας το μοναδικό δάχτυλο που μπορούσε ακόμα να κινήσει (θυμάμαι στη σχολή μου κάτι κάφροι είχαν γράψει παλιά σε τοίχο μπλακ χιούμορ σύνθημα “κόψτε το δάχτυλο του Χώκινγκ”). Τι να πω…

Τα εγκλήματα του Έπσταιν, Έπστειν, ή όπως διάολο λεγόταν, ήταν λίγο-πολύ γνωστά στους κύκλους αυτούς, ο Χώκινγκ ήταν αστροφυσικός παγκόσμιου βεληνεκούς, είχε εξουσία, χρήματα, μπλα μπλα μπλα… Αυτό αποδεικνύει την ενοχή του; Προφανώς και όχι. Ούτε καν μία (?) φωτογραφία, όπως λες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ‘‘μαρτυρά’’ ότι γνώριζε. Και μάλιστα γνώριζε περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να φανταστούμε. Ο άνθρωπος ήταν πανέξυπνος, μπορούσε να ‘‘διαβάσει’’ το σύμπαν με το μυαλό του… Και μου λες ότι αυτός ο άνθρωπος που είχε παρευρεθεί στο νησί του δεν ήξερε; Μπορεί και να μην ήξερε, μπορεί η σχέση τους να ήταν καθαρά επαγγελματική (δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα). Στο θέμα της αναπηρίας, όμως, διαφωνώ. Δεν ισχυρίζομαι ότι θα μπορούσε να βιάσει ανήλικα, αλλά θα μπορούσε να επιτρέψει ή ακόμα χειρότερα να απαιτήσει να του κάνουν μασάζ ή διάφορα άλλα κλπ., και αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, για μένα δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τους άλλους. Τέσπα, η ιστορία θα δείξει. Αρνούμαι, όμως, ν’ απαλλάξω κάποιον επειδή ήταν ανάπηρος, εάν αποδειχθεί ότι ήξερε (δηλαδή αν μιλήσουν τα θύματα, οι φερόμενοι ως ύποπτοι κλπ.), ή ακόμα χειρότερα αποδεχόταν και συμμετείχε, στο πλαίσιο του δυνατού, στα εγκλήματα του Έπσταιν. Γιατί ήταν ανάπηρος, όχι ηλίθιος ή άβουλος. Και τα επιτεύγματά του είναι όντως θαυμαστά και αυτό δεν θα αλλάξει, αλλά αυτό δεν τον προσδιορίζει αυτοδικαίως ως καλό, δίκαιο, ή ηθικό άνθρωπο, ούτε το αντίστροφο.

3 Likes

Καταλαβαίνω όλα αυτά, αλλά είναι όλα εικασίες. Δεν ήταν κανένας μας εκεί μπροστά, κρίνουμε με βάση μία φωτογραφία (αν κατάλαβα καλά). Ο χρόνος θα δείξει για όλους, δεν είναι κανένας στο απυρόβλητο, αν το αξίζει. Η αρχική μου ένσταση είναι στην προτεραιοποίηση της όποιας κριτικής ή/και σύνδεσης του Επστάιν (νομίζω αυτή είναι η σωστή προφορά του ονόματος λόγω της κατάληξης -stein) με πρόσωπα και υπηρεσίες κρατών.

1 Like

Συμφωνώ! Άνθρωποι με αξιώματα στην παγκόσμια τάξη είναι απροκάλυπτα αναμειγμένοι στην ιστορία. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες και προς το παρόν δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία να στηρίξουν αυτούς τους ισχυρισμούς. Και δυστυχώς, δεν έχουμε δει ακόμα τιποτα.

1 Like

Ο συγκεκριμένος διαβάζεται Έπστιν.

1 Like

Τώρα που το έψαξα λίγο, ναι επικρατεί ως Έπστιν, παρ’ όλο που η προέλευση του ονόματος είναι από Γερμανία και συνήθως προφέρεται ως -σταϊν.

Πολλα εβραικα ονοματα τελειωνουν σε -stein, και προφερονται σχεδον ολα ως -στιν στην Αμερικη. Η προελευση ειναι απο χωρες της Ανατολικης Ευρωπης που μετετρεψαν την προφορα απο το γερμανικο -σταην.

Κατα τα αλλα ο Τσομσκι εχει κατακρινει την πολιτικη του Ισραηλ μυριαδες φορες, μπορουμε ισως να τον κατηγορησουμε για εμπλοκη ή/και τα στραβα ματια στην περιπτωση του σιχαματος, αλλα οχι για σιωνισμο. Δεν προκυπτει απο πουθενα κατι τετοιο.

Τωρα οσον αφορα τον Χωκινγκ:

Αν και στην μεγαλη πλειονοτητα τους οι ανθρωποι με τεραστιο μυαλο και σοβαρη εκπαιδευση συνοδευονται απο ηθικο κωδικα και ενσυναισθηση, αυτα ειναι δυο διαφορετικες παραμετροι στο ποιον και τον χαρακτηρα ενος ανθρωπου, και αρα δεν ειναι απαραιτητο πως καποιος σαν τον Χωκινγκ θα πρεπει σωνει και καλα να ειναι ηθικος και πληρως αθωος απο οποιαδηποτε εγκληματικη δραστηριοτητα.

Επισης, η προσωπικη ζωη του Χοκινγκ δεν ειναι ακριβως και η πιο “καθαρη”. Η γυναικα του, ισως και κουρασμενη να τον φροντιζει επι σχεδον 40 χρονια, ερωτευτηκε εναν τυπο απο την εκκλησια (!), αλλα δεν εκανε σεξ μαζι του για πολλα χρονια, απο σεβασμο προς τον Στηβεν. Τελικα ο Χοκινγκ, του οποιου η υγεια χειροτερευσε δραματικα, χρειαστηκε 3 αποκλειστικες νοσοκομες, και “αφησε” την γυναικα του για μια απο αυτες. Μετα απο λιγα χρονια χωρισε με την νοσοκομα, και επεστρεψε στο να εχει κοντινες σχεσεις με την γυναικα του και τα παιδια του. Ολα αυτα ειναι λιγο περιεργα για εναν τυπο που ηταν παραλυτος σχεδον καθολικα. Παρολα αυτα, ο καθε ανθρωπος εχει το δικαιωμα να εχει οποια συνααισθηματα και οποια προσωπικη ζωη θελει, ακομα κι αν μπορει να κουνησει μονο ενα δαχτυλακι.

Απο κει και περα, νομιζω εχει τεραστια διαφορα το να υπαρχουν εκατονταδες αναφορες στο ονομα καποιου στα αρχεια Εψτιν, συνοδευομενες απο τεραστια ποσοτητα φωτογραφικου υλικου και χιλιαδες σημεια που εχουν μαυρισει για να μην ενοχοποιηθουν ισχυρα και πλουσια ονοματα (βλεπε Τραμπ, Κλιντον κι ενα σωρο πολιτικοι και μεγιστανες), απο το να υπαρχει ΜΙΑ φωτογραφια και ΕΝΑ email που αναφερει τον Χοκινγκ, στο οποιο μαλιστα ο Epstein ζητουσε να καθαρισουν το ονομα του Stephen Hawking. Γιατι να ζηταει κατι τετοιο ο Epstein αν ηταν οντως ενοχος ο Hawking? Σε μενα ειναι προφανες το οτι ο Hawking δεν συμμετειχε σε καμια παρανομη δραστηριοτητα με ανηλικα παιδια και με οργια, οπως εκατονταδες αλλοι πιθανοτατα. Απο κει και περα ναι θα περιμενουμε αν και οταν βγαλουν ολα τα στοιχεια στην φορα.

Στην φωτογραφια αυτη παντως, ο Χοκινγκ ειναι με δυο ενηλικες γυναικες, και απλα απολαμβανει ενα κοκτεηλ στην παραλια. Λεμε τωρα δηλαδη, αφου ουτε να το κρατησει μπορει. Ειναι λιγο αστειο το κυνηγι μαγισσων στην φαση “ολοι ενοχοι ειναι καψτε τους” την στιγμη που υπαρχουν ξεκαθαρα ενοχοι για τραγικα και κατ’εξακολουθησιν εγκληματα, και απλα κυκλοφορουν ελευθεροι.

4 Likes

This post was flagged by the community and is temporarily hidden.