Ειδήσεις από όλο τον κόσμο

Τουλάχιστον 83 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα ιατρικά και επιστημονικά πειράματα που έκαναν οι ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940 στη Γουατεμάλα, όπως αποκάλυψε σήμερα επιτροπή που ιδρύθηκε κατόπιν εντολής του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Στο πλαίσιο των πειραμάτων τους, οι επιστήμονες μόλυναν εν γνώσει τους και εν αγνοία των ιδίων σχεδόν 1.300 ανθρώπους με τον ιό της σύφιλης και της βλεννόρροιας. Από αυτούς τους 1.300, μόνον 700 έλαβαν μια κάποια θεραπεία

Οι επιστήμονες είχαν επιλέξει για τα πειράματά τους ανθρώπους που ανήκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων άτομα με νοητική υστέρηση, και δεν τους είχαν ενημερώσει ούτε για τον σκοπό της έρευνάς τους, ούτε γι’αυτό που θα τους συνέβαινε.

Αυτό με τα πειράματα των αμερικανών έχει δημοσιευθεί και παλιότερα (θυμάμαι την είδηση πριν 1-2 χρόνια ή και νωρίτερα). Κατά τα άλλα μόνο ο Μένγκελε έκανε φρικτά πειράματα…

Χμμμμ 29 συλλήψεις… ΓΟΥΑΟΥ!

Από την άλλη:

[B]Over 2,600 Protesters Arrested in the US Since January 2009[/B]
Resistance to the injustices in and committed by the US is alive and well.

May 24, 2011

Since President Obama was inaugurated, there have been [B]over two thousand six hundred arrests of activists protesting in the US[/B]. Research shows [B]over 670 people have been arrested in protests inside the US already in 2011, over 1290 were arrested in 2010, and 665 arrested in 2009[/B]. These figures are certainly underestimate the number actually arrested [B]as arrests in US protests are rarely covered by the mainstream media outlets which focus so intently on arrests of protestors in other countries[/B].

Πηγή: http://www.alternet.org/story/151061/over_2600_protesters_arrested_in_the_us_since_january_2009

[SPOILER]Η αλήθεια είναι ότι και πριν το 2009, επί του Μπους Τζούνιορ, οι συλλήψεις δεν ήταν λιγότερες… θυμάμαι μόνο σε μία αντιπολεμική διαδήλωση (που έτυχε να διαρρεύσει στα διεθνή μέσα) συνελήφθησαν πάνω από 1000 διαδηλωτές! :roll:[/SPOILER]

Nαι και; Σε έπιασε η ευαισθησία για τα θύματα των κουβανών κομμουνιστοσυμμοριτών;
Ας μην γελιόμαστε, ο Fidel ετοιμάζεται για τα θυμαράκια, ο Ραουλ την είδε Xiao Ping, ο καπιταλισμός θα επιστρέψει στην Κούβα. Μετά όλοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια, όπως στην πρώην Σοβιετική Ένωση ένα πράγμα. Ο κόσμος θα χορεύει όλη μέρα απο την ευτυχία του. Για καταστολή δε, δεν το συζητώ, θα μέινει μια κακή ανάμνηση, στον νέο θαυμαστό κόσμο που θα εμφανιστεί.

Γιατί, μου προσάπτεις επιλεκτική ευαισθησία; Δεν νομίζω να έχω δώσει τέτοια δείγματα…
Απλά δεν θέλω οι Έλληνες να νομίζουν πως η Κούβα είναι ο τροπικός “σοσιαλιστικός παράδεισος” που παρουσιάζεται από κάποιους…
Καλό είναι να ξέρουμε την πραγματικότητα και χρόνια τώρα έχω κάνει πολλά ποστς για την Κούβα, εσύ ειδικά σίγουρα τα θυμάσαι.

Μακάρι σύντομα οι Κουβανοί να απαλλαγούν από το καθεστώς τους, να ξαναδούν τους πολιτικούς πρόσφυγες συγγενείς τους, να επισκεφθώ και εγώ την χώρα τους και τα τζαζόκλαμπα τους (και ας μου κοστίσει ακριβότερα από ότι θα μου κόστιζε σήμερα αν ήθελα να δώσω λεφτά στους Κάστρο και την παρέα τους), να αποκτήσει και η Αβάνα ομάδα στο MLB (από τα μέσα της δεκαετίας του '90 λέω στους Αμερικάνους πως θα γίνει αυτό κάποια μέρα και γελάνε) και να πάρει και πρωτάθλημα! 8)

Οι έλληνες ζουν στην δανία του νότου και απολαμβάνουν την δημοκρατία ,άστους ήσυχους :stuck_out_tongue:

Στην ελλάδα έχουμε πολιτικούς κρατούμενους? Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που έχουν στοχοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση? αυτά είναι τα ουσιαστικά ερωτήματα μιας και δεν νομίζω πως υπάρχουν πολλοί έλληνες που πιστεύουν ότι στην Κούβα ζούνε παραδεισένια…

Παράδεισος ήταν η Κούβα. Κάποτε. Ένα πανέμορφο μέρος όπου μπορούσε ο κάθε πλούσιος Αμερικάνος να πηδήξει ανήλικες καλλονές, να τζογάρει ασύστολα, να πιει αλκοόλ σε κάθε ηλικία… Παράδεισος αλλά για τους Αμερικάνους. Και πήγαν οι μαλάκες και ανατρέψαν τη δικτατορία του Μπατίστα. Γενικά αυτοί οι Λατινοαμερικάνοι γιατί να έχουν τέτοιο μίσος προς τους Αμερικάνους των ΗΠΑ δεν μπορώ να το καταλάβω. Ενώ οι τελευταίοι μέχρι και στο MLB είναι διατεθιμένοι να τους δεχτούν με ένα ψιλο-αντάλλαγμα, την ανεξαρτησία τους. Σιγά τα αυγά τώρα.

[B]Νεκρός 14χρονος διαδηλωτής στο Μπαχρέιν[/B]

Σαφώς και με καίει προσωπικά περισσότερο να πάει σπίτι του αυτός που μίλησε για “Δανία του νότου” παρά οι Κάστρο, αλλά δεν θα γίνω και τόσο εσωστρεφής να μην βλέπω τι γίνεται στον κόσμο.
Πολιτικοί κρατούμενοι με την κανονική έννοια του όρου δεν υ0πάρχουν στην Ελλάδα ευτυχώς και ας λέει κανένας “άγιος πατέρας” τα δικά του για τον Ντερτιλή! :stuck_out_tongue:
Ομάδες ανθρώπως που στοχοποιούνται από την κυβέρνση σαφώς και υπάρχουν, αλλά επειδή συνήθως όταν καταλήγουν στη φυλακή έχουν δώσει και αφορμές βασισμένες σε ποινικούς νόμους, δεν θα τους χαρακτήριζα πολιτικούς κρατούμενους. Δέχομαι όμως πως οι πολιτικές τους θέσεις τους εξασφαλίζουν συχνά χειρότερη αντιμετώπιση από τη δικαιοσύνη σε σχέση ακόμα και με τους “αμιγείς ποινικούς” και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Σε κάλυψα;

Oι Κουβανοί πάντως δεν πολυ-μισούν τους Αμερικάνους, προσπαθούν να περάσουν απέναντι με σχεδίες και φουσκωτά και που να δεις πως θα τους υποδεχθούν μόλις αρθεί το εμπάργκο! :wink:

Επίσης, επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, να ξέρεις πως οι Αμερικάνικοι νόμοι για ασέλγεια σε ανήλικο προβλέπουν την δίωξη Αμερικανών πολιτών για αυτή και εκτός Αμερικής. Γιατί πάντα όταν μιλάμε για Κούβα, σε αυτό αναφέρεστε! :roll:

Μα ο κομμουνισμος στην Κουβα δεν εξαλειψε την πορνεια? σοκ8O

Ε ναι μωρέ, ξέρεις, όπως παντού: Tα κορίτσια από την ανατολική ευρώπη στα στριπτηζάδικα της Αθήνας εδώ το έμαθαν έτσι καλά το pole dancing, στην πατρίδα τους δεν τα είχαν ξαναδεί τέτοια πράγματα, εκεί γεννιόταν ο “νέος άνθρωπος”! :stuck_out_tongue:

-Γιαννάκη θέλιεις χουορό;

Που τα εμαθαν δεν ξερω, απλως θυμαμαι φιλο μου αριστερο που ειχε ονειρο να παει στην Κουβα στο “τελευταιο οχυρο” του κομμουνισμου και οταν πηγε και γυρισε οι πρωτες κουβεντες του ηταν “Μαλακια που πηγα με την κοπελα μου” και “με ενα απλο δωρακι πηγαινες με κατι μωρα!”:lol:… για κομμουνισμους, ουτε κουβεντα

Μεγάλο ποσοστό όσων πάνε στην Κούβα πάνε για σεξοτουρισμό.

Όπως λένε και οι άγαμοι θύται

“Είχαμε ένα μπουρδέλο στο χωριό. Όταν το έκλεισε η αστυνομία μετά από 3 χρόνια, τότε καταλάβαμε πως εκεί μέσα είχε πουτάνες”

:lol::lol:
Πολύ καλό, δεν το είχα ξανακούσει!

Mule με κάλυψες κάπως ,μιας και διαφωνώ στο κομμάτι για τους πολιτικούς κρατούμενους. Πιστεύω πως αν διαβάζες ότι στην κούβα " Συλλήφθηκαν αντικαθεστωτικοί επειδή διαδήλωναν" θα μίλαγες για πολιτικούς κρατούμενους. Όταν συμβαίνει στην Ελλάδα τι είναι? Υπάρχουν δεκάδες περιπτώσεις διαδηλωτών που τους φόρτωσαν ανύπαρκτα αδικήματα και τους έκλεισαν φυλακή μόνο και μόνο επειδή διαδηλώνουν.

Τώρα για το σεξοτουρισμό που συζητάτε δεν θα θελα να σχολιάσω μιας και προβλέπεται εντός ολίγου και στην ελλάδα να έρχονται να μας πηδάνε οι σεξοκυνηγοί :stuck_out_tongue:

Ποιος είχε πει
"Τώρα με την κρίση εγώ στηρίζω τα Αμερικάνικα προϊόντα. Κάθε βράδυ πίνω ουϊσκι και πάω στις πουτάνες" ; :stuck_out_tongue:

ξέρω γω ο πατζανάκης του φιντέλ :stuck_out_tongue:

Ας μην μπερδεύουμε τις προσαγωγές που γίνονται (άδικα πολλές φορές με την αστυνομία που έχουμε) στα πλαίσια διαδηλώσεων με την έννοια “πολιτικός κρατούμνενος”. Ή ακόμα και τις συλλήψεις, που συνήθως δεν οδηγούν και σε καταδίκη στο δικαστήριο. Ο όρος “πολιτικός κρατούμενος” αναφέρεται σε ανθρώπους που πάνε φυλακή με νόμους που προβλέπουν ποινές για διατύπωση συγκεκριμένων ιδεών, πολιτική δράση, “αντεθνική” δράση κλπ. Π.χ. κάποιοι νόμοι στην Τουρκία που σε στέλνουν μέσα αν μιλήσεις δημόσια Κουρδικά.
Στην Ελλάδα ευτυχώς δεν υπάρχουν τέτοιοι νόμοι. Όσοι πάνε μέσα κατηγορούμενοι για μολότοφ/γκαζάκια δεν μπορούν να θεωρηθούν πολιτικοί κρατούμενοι γιατί τα γκαζάκια και οι μολότοφ δεν είναι μέσα πολιτικής δράσης αντίθετα με αυτό που προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, αλλά αυτοσχέδια όπλα.
Τώρα, αν κάποιοι έχουν καταδικαστεί για τα παραπάνω με κατασκευασμένες από την αστυνομία κατηγορίες λόγω του πολιτικού χώρου που ανήκουν και της αντιπαλότητας που διατηρεί με την αστυνομία -δεν αμφιβάλλω πως υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις- πιό σωστό είναι να τους λέμε θύματα αστυνομικής σκευωρίας παρά πολιτικούς κρατούμενους. Έστω από σεβασμό στους κυριολεκτικά πολιτικούς κρατούμενους που υπάρχουν στον κόσμο.

Ωωω,χρειάζονται πολύ λιγότερα από γκαζάκια και μολότωφ για να σε τσακώσουν…