Τι πικαπ να πάρω

αυτό το είχα ξεχάσει. και το Thorens που έχω που είναι belt drive, ευτυχώς υπάρχει διακόπτης οπότε σου κάνει τη ζωή εύκολη. και πλέον βγαίνουν και αρκετά LPs 12" που είναι 45rpm οπότε θα είναι όντως εκνευριστικό να χρειάζεσαι κάθε τρεις και λίγο να σηκώνεις το πλατό.

1 Like

Υπάρχει speed box για τα belt drive αλλά παίζει να κοστίζει όσο το πικάπ… :grinning:

2 Likes

Έχοντας και Rega και Project να πω ότι νομίζω τα Rega φαίνονται ανώτερα γιατί δεν έχουν τις διαβαθμίσεις που έχουν τα pro-ject. Είναι 3 μοντέλα ουσιαστικά και τέλος. η project έχει πολλά ενδιάμεσα οπότε θέλει προσοχή τι συγκρίνεις κάθε φορά. Αξιόλογότατα και τα Project.

Πάντως όντως αν έχει κάποιος το budget, Planar 3 και μία καλή κεφαλή και τέλειωσε το θέμα πικάπ.

ΥΓ όσο πας προς hi-end πικάπ, οι αυτοματισοί φεύγουν. Ούτε αυτόματη αλλαγή στροφων, ούτε επιστροφή βελόνας στο τέλος του δίσκου, ούτε πιτς σιφτ ούτε τίποτα

1 Like

fixxxed

Διαφωνώ αρκετά, αλλά ό,τι κάθεται καλύτερα στο αυτί καθενός

1 Like

Δεν το λέω για θέμα ήχου, δεν έχω κάνει συγκρισεις, ούτε με ενδιαφέρει απλά υπάρχει κάποιος λόγος που τα Technics βρίσκονται στο εμπόριο για δεκαετίες κ προτιμούνται από πολλούς επαγγελματίες και αυτός είναι η αξιοπιστία κ διάρκεια ζωής.

Α ναι! Από αυτή την άποψη συμφωνώ. Για αυτό και αν κάποιος πάει σε μεταχειρισμένο θα πρότεινα σίγουρα Technics, είναι σκυλιά και πιθανότατα το πιο σίγουρο στοίχημα

Στον ήχο ποιες είναι οι ενστάσεις σου?

Απλά ότι στα λεφτά τους, στην εκάστοτε κατηγορία, τα Rega και τα Project είναι καλύτερες λύσεις. Για τα δικά μου αυτιά πάντα. Προφανώς όσο πιο ψηλά πάμε, τόσο πιο μικρές οι διαφορές.

2 Likes

Έκανες κάποιες συγκρίσεις μεταξύ τους? Συμφωνώ ότι το θέμα του ήχου είναι υποκειμενικό.

Σήμερα έτυχε ο αδερφός μου να ακούσει ένα κομμάτι από αγαπημένο δίσκο και των δυο μας στο πικάπ μου. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μουσικός γαρ. Με λίγα λόγια, ο δίσκος έπαιζε πιο γρήγορα. Τον πήρε να τον ακούσει και στο δικό του πικάπ. Αποτέλεσμα: το πικάπ μου έπαιζε πιο γρήγορα, κατά 4 bpm. Σημαντική απόκλιση. Δε θα μάθουμε ποτέ αν το έκανε από την αρχή αυτό, το θέμα είναι ότι το Audio Technica AT-LP60X εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα, λίγο πριν κλείσει τη διετία.
Μου είπε ότι ο ιμάντας αποκλείεται να είναι, μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Μου πρότεινε να το στείλω πίσω αν είναι ακόμα εντός εγγύησης…

1 Like

Επαναφέρω ένα ζήτημα που είχα με το πικάπ μου πριν λίγο καιρό και με είχε βοηθήσει κάπως ο mandrake. Τελικά αγόρασα καινούριο ιμάντα (μιας και οι περισσότεροι μου είπανε να κάνω αυτό πριν πάω ολόκληρο το πικάπ σε τεχνικό), αλλά το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί. Μπορώ να πω ότι οι “τελίτσες” δεν κουνιούνται τόσο όσο έκαναν πριν, αλλά και πάλι δεν είναι σταθερές και αντιλαμβάνομαι τις διακυμάνσεις στον ήχο. Συνεπώς το πάω σε τεχνικό αναγκαστικά. :frowning_face:

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι το εξής: βάζω το πικάπ σε λειτουργία (δίχως δίσκο) και οι “τελίτσες” γυρίζουν αρκετά. Τοποθετώ το βινύλιο να παίξει, και η αλήθεια είναι ότι δεν “τρέχουν” τόσο όσο έκαναν πριν το βινύλιο. Αυτό είναι φυσιολογικό; Επηρεάζει καθόλου τις στροφές εάν υπάρχει δίσκος ή όχι; Ή θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να μένουν ακίνητες, είτε με δίσκο, είτε χωρίς;

Update! Είμαι πολύ χαρούμενος!
Ενώ είχα φάει άκυρο από ντόπιο συνταξιούχο τεχνικό και ενώ το κατάστημα αγοράς ήθελε να το στείλω με δικά μου έξοδα για να πάει για σέρβις, μια αναζήτηση πληροφοριών σε Facebook και YouTube με οδήγησε στη σχετικά εύκολη λύση του προβλήματος.
Ρύθμισα μόνος μου τις στροφές και τέλος!
Για όποιον έχει το ίδιο πικάπ:

2 Likes

Δεν έχω το ίδιο πικάπ, αλλά επιχείρησα να κάνω το ίδιο, γιατί έχει τις αντίστοιχες τρύπες και το δικό μου. Δυστυχώς δεν είχα τόσο μικρό κατσαβιδάκι κι αυτό που είχα δεν έκανε. Από Δευτέρα θ’ αγοράσω μπας και γλιτώσω τον τεχνικό.

Μ’ έσωσεεεεεεεεεεεεεεεεεες, Arian! Επιτέλους ρύθμισα τις στροφές! :hugs: :hugs: :hugs:

2 Likes

Εγώ τώρα είμαι στις 33,22 και 45,05 το λεπτό!
:heart_eyes: :smiling_face_with_three_hearts: :smiling_face_with_three_hearts: