Τι πικαπ να πάρω

Σωστός ο κυνηγός!

Μια χαρά τα Edifier!

Για μένα ο ενισχυτής είναι απαραίτητος, ώστε να είναι ολοκληρωμένο το σύστημα.
Αλλά αυτά τα πικάπ (και ειδικά αν θέλουμε budget λύσεις, και entry level) βοηθάνε πάρα πολύ στο να το χτίσεις αυτός, και να μην δώσεις ένα πολύ μεγάλο ποσό εξ αρχής. Ας κάνεις τα upgrade σταδιακά και ταυτόχρονα να παίρνεις και τα δισκάκια σου και να ακούς τις μουσικές σου.

3 Likes

Hello!

Μία πρόταση και από εμένα που ήμουν σε μπατζετ αλλά είχα λίγο μεγαλύτερο γιατί ήταν δώρο στον εαυτό μου, είναι η κατηγορία 300+ αυτοενισχυόμενα, όπου παίζουν τα παρακάτω δύο μοντέλα που είναι πρακτικά ξαδερφάκια,

αυτό που έχω εγώ, lenco με βελόνα audiotechnica και δυνατότητα αλλαγής, μα ειδικό σύστημα βάρους στη βελόνα και ειδική λειτουργία συνδεσιμότητας σε υπολογιστή για παραγωγή αρχείων FLAC:
https://www.public.gr/product/tileoraseis/pikap-and-axesouar/pikap/pikap-lenco-l-3808-me-ensomatomeno-proenisxutiko-ixou--mauro/1601639

και το παρόμοιο μοντέλο της audiotechnica νομίζω χωρίς τη δυνατότητα δημιουργίας ψηφιακού αρχείου:
https://www.public.gr/product/tileoraseis/pikap-and-axesouar/pikap/pikap-audio-technica-at-lp120xhs6-usb-me-proenisxusi--asimi/MRK2131318

Όσο για ηχεία (και ακουστικά αν χρειαστείς) για πάντα edifier για αποτελεσματική και οικονομική χρήση. Έχω δοκιμάσει πρώτα τα μεσαία που άντεξαν πολλά χρόνια κι έπειτα τα τελευταία που προτείνει ο @Hunter1978 τα οποία τα αγαπώ πολύ, αλλάζουν από jack export σε bluetooth και μπορείς να έχεις ταυτόχρονα συνδεδεμένο το πικαπ αλλά κι ένα καλώδιο που λήγει σε jack (για χρήση σε κινητό πχ), έχουν δύο εξόδους.

2 Likes

https://www.diapasonhifi.gr/t1-phono-sbproject-audio.html
Καλύτερα πήγαινε σε ένα μαγαζί που κάνει ακροάσεις και διάλεξε, θα εντυπωσιαστείς απο τις διαφορές που έχει το κάθε σύστημα. Αν είσαι βέβαια σε αστικό κέντρο ή κοντα τελοσπάντων…

Ειχα ρωτήσει και παλιοτερα εδω, ενα απο τα απλά πικαπ που προτείνετε μαζι με ηχείο marshall ειναι κακιά ιδέα ε;

Τίποτα δεν είναι κακή ιδέα. Μουσική θέλουμε να ακούμε.
Απλά προφανώς με αυτό το set up δε θα έχεις και ιδιαίτερη ποιότητα ήχου. Αλλιώς ακούγεται ο ήχος αν περνάει από ενισχυτή και βγαίνει σε ηχεία που κατανέμουν και καλύτερα τον ήχο στο χώρο.

Αλλά φυσικά μπορείς να ξεκινήσεις έτσι και σιγά σιγά αν σου αρέσει να χτίσεις ένα ωραίο hifi.

Αυτό που θα θελα να σε αποτρέψω να κάνεις, είναι να πάρεις από αυτά τα πικαπ βαλιτσάκια κλπ με τις άθλιες βελόνες που καταστρέφουν τους δίσκους.

Εγώ θα έλεγα πως αρχίζει κάποιος από τα ηχεία ή ακουστικά, μετά πάει στον ενισχυτή κλπ και το τελευταίο που κάνει είναι να ασχοληθεί με το θέμα της πηγής δηλαδή αν θα αγοράσει πικ-απ, αν θα τρέχει FLAC κλπ. Αυτό αν επιθυμεί το καλύτερο δυνατό ηχητικό αποτέλεσμα, αλλά κάποιος μπορεί να γουστάρει πάρα πολύ την εμπειρία… πάω δισκοπωλείο, μιλάω με τον τύπο εκεί, αγοράζω κάποιο βινύλιο, γυρίζω σπίτι, βγάζω το βινύλιο, το βάζω στο πικ-απ, κάθομαι και το ακούω ευλαβικά καθώς περιεργάζομαι το τεράστιο εξώφυλλο κλπ κλπ …οπότε να την βάζει πάνω από τον ήχο. You do you.

1 Like

Η σωστή απάντηση είναι δεν έχω ιδέα, :face_with_peeking_eye: γιατί δεν ξέρω σε τι τιμές παίζουν, οπότε ιδανικά θα ήθελα να πω προτείνετε ελεύθερα. Επίσης, όπως προανέφερα είναι δώρο, οπότε θέλω κυρίως να είναι αξιόπιστο και ο ήχος να ναι τουλάχιστον decent.
Πχ με 250-300 είναι οκ π(χ)οιότητα :grinning:?
By the way (μουφο)black Friday παίζει σε τέτοια προιόντα;