Τι πικαπ να πάρω

Δε θα πρότεινα τότε μάλλον την 95ml, εκτός αν έχεις πιο “ζεστό” προενισχυτη/ενισχυτή (ο δικός μου είναι kenwood που δίνει έναν ελάχιστα πιο γλυκό ήχο οπότε νομίζω ότι ισορροπεί σωστά με τη βελόνα).

1 Like

Έχω τον Yamaha A s501 που νομίζω είναι ουδέτερος κ σαν phono προενισχυτή τον Project Phonobox Ds2. Λόγω τον ηχείων αποφεύγω να αγοράσω κ την Ortofon 2M blue βασικά. Για να κάνω αναβάθμιση στην Nagaoka, πρέπει να πάω στην MP 150 κ εκεί υπάρχει τεράστια διαφορά στην τιμη.

1 Like

Εχω κρατήσει καποια βινύλια απο την εποχή που μαζευα δίσκους και λέω να συνεχιζω να αγοράζω καποια πραγματάκια που κ που, οχι σε συχνή φάση, μια στο τόσο γιατι δεν θέλω μα ξανακυλήσω στο χομπι αυτό.
Το θέμα ειναι ειναι οτι πλέον επειδη η μουσικη μου ειναι μόνο ψηφιακή, δεν εχω κρατήσει τπτ απο τα μηχανήματα που ειπχα τοτε.
Θέλω να στήσω ενα πολυ απλό σετάκι στο σαλόνι, να πέφτει κ το μάτι εκει αλλά αν χρειαστεί να βάλω ξερω γω massive attack να μπορει να ακουστεί σχετικά καλά.
Λεω να ξοδεψω κανα 300αρι το πολύ για κανα πικαπ. Αν το συνδέσω με αυτοενισχυόμενο ηχειο τύπου marshall θα είμαι λέτε καλυμμένος;
Δεν θέλω να μπω σε διαδικασία με ενισχυτές κ ηχεία κανονικά γιατι ούτε την ένταση θα μπορω να εχω λόγω του διαμερισματος μου, αλλά μου εχει φύγει κ η μανία που ειχα παλια.

2 Likes

θα έλεγα πως πρέπει να μπεις στη διαδικασία με ενισχυτή και ηχεία, αλλιώς δεν έχει και πολύ νόημα να παίζεις στο πικάπ.

θα πήγαινα σε μια λύση Audio Technica AT-LP120X αλλά νομίζω βγαίνεις για λίγο εκτός μπατζετ. Επίσης Rega Planar 1 (πάλι λίγο εκτός budget)
Σίγουρα θα απέφευγα πικαπ βαλιτσάκια και όλα αυτά της μόδας που πουλάνε οι αλυσίδες.

2 Likes

επίσης πάντα μπορείς να ψάξεις καμιά ευκαιρία σε μεταχειρισμένο αλλά πάντα έχει ρίσκο. πχ έτσι έχω πάρει εγώ το Thorens 318 MkIII με 250 και άλλα 100 για το service του. αλλά μου βγήκε η ψυχή μέχρι να γίνει αυτό, συν ότι είχα έναν φίλο hi-fidelάκια που με βοήθησε αλλιώς μόνος μου…

1 Like

Τιμιότατο κι εντός μπάτζετ:

2 Likes

Πάρε ένα τίμιο Audiotechnica (προτείνω AT-LP70XBT είναι αυτόματο με ιμάντα) και ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα ηχεία Edifier (προτείνω R1700BT) και θα έχεις ένα τιμιότατο σετάκι για casual ακρόαση . Το παραπάνω πικάπ έχει και δυνατότητα αναβάθμισης της βελόνας (μόνο βελόνα, όχι κεφαλή) και γενικά το αποθεώνουν στο ιντερνετ. Μελλοντικά μπορείς να πάρεις και ενισχυτή, αλλά με το παραπάνω σετ θα είσαι σούπερ.

Τα Marshall δεν τα γουστάρω, όχι λόγω ποιότητας αλλά λόγω της τιμής τους. Πολύ εφέ για το τίποτα

edit: εν τω ματξύ το σετ που σου προτείνω βγαίνει και σε άσπρο και σε μαύρο, εάν σε ενδιαφέρει το χρώμα.

1 Like

Κοίτα ο μόνος λόγος για το marshall ειναι καθαρά το κομματι της εμφάνισης και επειδή θα μπει σαλόνι σε ωραίο επιπλακι το σκεφτομουν μηπως και φαινόταν σαν αποτέλεσμα καλό.
Το κομματι της απόδοσης με ενδιαφέρει αλλά εντελως σαν κάσουαλ φάση. Δεν θα ακούω metal και δεν θελω να παιζω δυνατά. Γιαυτο και δεν ηθελα να μπω σε διαδικασία αναζητησης ενισχυτή.
Αν μετακομισω σε κανα χρονο σε δικό μου σπίτι, το ξαναβλέπουμε για καλο μηχανημα.

Πάντως για πικαπ λεω καποιο απο αυτα που προτείνετε. Αρκει να μπορουν να παιξουν σε αυτοενισχυόμενο ηχείο.

1 Like

Μια χαρά μπορούν
Και δες τα Edifier 1700 αν είναι ακόμα σε προσφορά 90€ σε πλαίσιο+ public

Αν είναι, πάρτα χθες

2 Likes

Φίλος ψάχνοντας λίγο πήρε μεταχειρισμένο το dual cs 435, στα 150€. Τιμιοτατο, χειροποίητο από Γερμανία, μια χαρά πικάπ και σου μένουν 150€ για να πάρεις προενισχυτη dynavox και ζευγαράκι αυτοενισχυομενα edifier ηχεία. Θα καλυφθείς πλήρως πιστεύω και δε θα ξεφύγεις από το budget ούτε ευρώ.

ΥΓ έχει πουλήσει πολύ το συγκεκριμένο πικάπ οπότε με λίγο ψάξιμο δε θα δυσκολευτείς να βρεις πιστεύω.

Υπάρχει μια ομάδα στο φβ που λέγεται “πικαπ, βελόνες, κεφαλές κ ανταλλακτικά πικάπ”, έχω δει κατά καιρούς μέλη να πουλάνε διάφορα πικάπ εκεί. Γίνε μέλος κ κάνε μια ανάρτηση. Νομίζω είναι κ κάποιοι που έχουν κ μαγαζιά που ασχολούνται με σέρβις κλπ κ ίσως βηθήσουν.
πχ.

1 Like